Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
11.6 C
Athens

Ένταση και νέα επεισόδια με μετανάστες σε Μυτιλήνη και Κω

Ένταση επικρατεί στη Μυτιλήνη και την Κω λόγω του μεγάλου όγκου προσφύγων και μεταναστών στα νησιά.

Με επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων αποτράπηκε η είσοδος μεταναστών στο πλοίο Blue Star 1 το πρωί  ενώ συμπλοκές μεταξύ «αγανακτισμένων» κατοίκων και μεταναστών σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης έξω από το αστυνομικό τμήμα της Κω.

Την Κω επισκέπτεται σήμερα, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Φρανς Τίμερμανς και ο Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, συνοδεία του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.

Συγκεκριμενα, με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και συνεχείς επεμβάσεις ανδρών του Λιμενικού Σώματος και της αστυνομίας αντιμετωπίστηκε η εξέγερση χιλιάδων μεταναστών, ιδιαίτερα Αφγανών, που βρίσκονται εγκλωβισμένοι εδώ και μέρες στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Στις 8 το πρωί αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή η κατάληψη του Blue Star 1 από περίπου 1.000 Αφγανούς, που αποπειράθηκαν να εισβάλουν στο πλοίο φωνάζοντας «Αθήνα- Αθήνα».

Η κατάληψη αποφεύχθηκε όταν έκλεισαν οι καταπέλτες του πλοίου, αλλά την ίδια ώρα εκατοντάδες επιβάτες που επιβιβάζονταν σε αυτό έμειναν προσωρινά έξω από το πλοίο, μαζί με τους μετανάστες.
Παράλληλα, συμπλοκές μεταξύ «αγανακτισμένων» κατοίκων, ανάμεσά τους αρκετοί νεαροί, και μεταναστών σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης έξω από το αστυνομικό τμήμα της Κω.
Όπως μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης του νησιού, τα επεισόδια ξεκίνησαν μετά από διαπληκτισμούς μεταξύ κατοίκων του νησιού και μεταναστών. Στη συνέχεια σημειώθηκε πετροπόλεμος, ενώ η αστυνομία έκανε χρήση χημικών όταν οι μετανάστες επιχείρησαν να εισβάλουν στο αστυνομικό τμήμα.
Για τουλάχιστον ένα δίωρο σημειώνονταν επεισόδια στην παραλιακή λεωφόρο της πόλης.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, μπροστά από το αστυνομικό Τμήμα βρέθηκε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Νίκος Μυλωνάς, ο οποίος αντέδρασε στη θέα χτυπημένου μετανάστη, για να δεχθεί τους προπηλακισμούς των «αγανακτισμένων» κατοίκων.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στη θέα της βίας κατά των μεταναστών, αντέδρασαν και τουρίστες, ενώ σύμφωνα με κάποιες μαρτυρίες «αγανακτισμένοι» έσπασαν την κάμερα εικονολήπτη ξένου τηλεοπτικού συνεργείου.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Φωτιά στο Μάτι: Ευθύνες στην ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκύπτουν μετά από νέες καταθέσεις

Μάτι: Δύο χρόνια φυλάκισης με αναστολή στον τότε διοικητή του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων

Η πρώτη καταδίκη για έναν εκ των κατηγορουμένων στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 104 νεκρούς, ήρθε σήμερα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της...

Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία – Έκτακτη σύσκεψη στη Θεσσαλία με τον Κικίλια 

Σε ετοιμότητα έχει τεθεί η Πολιτική Προστασία ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να επηρεάσουν πολλές περιοχές της χώρας. Το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της...
Κακοκαιρία "Ιανός": Νύχτα αγωνίας σε Αλμυρό Βόλου και Καρδίτσα

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων – Η επικινδυνότητα ανά περιοχή

Βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από επικίνδυνα μέτωπα προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, από σήμερα νωρίς το απόγευμα μέχρι αύριο...

Στις 198 οι “απαγορευμένες” παραλίες στην Ελλάδα για τουριστική αξιοποίηση

Υπεγράφη από τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστή Χατζηδάκη και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρο Σκυλακάκη, η Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την...

Μέσω gov.gr η υποβολή αναφοράς ή καταγγελίας για μέτρα πυροπροστασίας 

Τη δυνατότητα να υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr αναφορά ή καταγγελία για μέτρα πυροπροστασίας επιχειρήσεων και εγκαταστάσεων έχουν από σήμερα οι πολίτες, ύστερα από...

Η φωτογραφία της ημέρας

Θρύλος και πάσης Ευρώπης! 19 Απριλίου 2024

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Φιλίππα, Φιλιππία, Φιλιώ.

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Άγιος Βαλεντίνος: Απότμημα των λειψάνων του βρίσκεται στη Μυτιλήνη – Η ιστορία τους (βίντεο)

Με τον Αρχιερατικό Εσπερινό που θα τελεστεί στις 18.30 στον Καθολικό Ενοριακό Ναό της...

Νέες αποκαλύψεις! Αξιωματούχοι του ποδοσφαίρου εμπλέκονται με τα επεισόδια στον Ρέντη και τον ξυλοδαρμό του Τζήλου

Νέες αποκαλύψεις σχετικά με τα επεισόδια στον Ρέντη που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο...

Ρέντη: Ταυτοποιήθηκαν 25 άτομα που συμμετείχαν στα επεισόδια

Νέα δεδομένα προκύπτουν για τα επεισόδια στον Ρέντη που οδήγησαν στον πολύ σοβαρό τραυματισμό...

Επεισόδια στον Ρέντη: Εκλάπησαν φωτοβολίδες από σκάφη πριν τα επεισόδια

Τα κομμάτια του παζλ με τους εμπλεκόμενους στα επεισόδια του Ρέντη προσπαθεί να συνθέσει...