Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.4 C
Athens

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-1

Ζωντανή στην μάχη για την πρώτη θέση και την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ έμεινε η ΑΕΚ. Η Ένωση παρουσίασε το πρόσωπο των… ντέρμπι στο ΟΑΚΑ και κατάφερε να φτάσει σε μια επιβλητική νίκη με 3-1, η οποία της επέτρεψε να προσπεράσει τον Παναθηναϊκό στην ειδική βαθμολογία των play off και να κρατήσει στα χέρια της την τύχη της για το… σεντόνι, εν όψει του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (πάλι στην έδρα της) την προσεχή Κυριακή.

Όπως συνέβη και στη Λεωφόρο, η ΑΕΚ μπήκε με διάθεση στο παιχνίδι, όμως πολύ γρήγορα -μόλις πέρασε το πρώτο δεκάλεπτο- της βγήκε η κούραση από τα διαδοχικά παιχνίδια. Ωστόσο, καταφέρνοντας να εκμεταλλευτεί σχεδόν στο απόλυτο τις ευκαιρίες που δημιούργησε στο πρώτο μέρος, έκανε το 2-0 και τελικά έφτασε σε μια άνετη επικράτηση, σε ένα παιχνίδι που τα είχε όλα: τέσσερα γκολ, ένα δοκάρι, δύο σωστά ακυρωθέντα τέρματα, αλλά και μια λανθασμένη αποβολή…

Σκόραρε και… έκατσε

Η ΑΕΚ πήρε την κατοχή της μπάλας με την έναρξη του αγώνα, αλλά την κυκλοφόρησε… επιφυλακτικά απέναντι στο πρέσινγκ που γινόταν ψηλά από την πλευρά του Παναθηναϊκού. Ωστόσο, οι Κιτρινόμαυροι ευτύχησαν να προηγηθούν πολύ νωρίς και στην πρώτη τους επίσκεψη στην αντίπαλη περιοχή. Ο Μάνταλος εκτέλεσε ένα μακρινό φάουλ στο 5′, ο Γιόχανσον πήρε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι και έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Στιλ (1-0).

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να απαντήσει με τον ίδιο τρόπο στο 10′, όμως έπειτα από μια καλή εκτέλεση φάουλ από τον Μπουμάλ, ο Γιόχανσον πετάχτηκε στην καρδιά της περιοχής της ΑΕΚ και έδιωξε σε κόρνερ. Όσο περνούσε η ώρα, η εικόνα του αγώνα γύριζε υπέρ του Παναθηναϊκού, με την Ένωση να βγάζει γρήγορα σημάδια κόπωσης. Η δεύτερη προσπάθεια των Πράσινων ήρθε πάλι από στημένο, από ένα κόρνερ στο 14′, όμως η κεφαλιά του Μολέδο ήταν άστοχη.

Στο 20′ ο Λουντ μπήκε στην περιοχή, έκανε το γύρισμα, ο Μπεργκ μπροστά στην εστία δεν κατάφερε να σκοράρει, με τον Κουκουλάκη να καταλογίζει τελικά πως χρησιμοποίησε με πρόθεση το χέρι του για να σκοράρει και να του δίνει κίτρινη κάρτα. Στο ριπλέι φαίνεται ο Σουηδός να μην έχει καταρχήν πρόθεση και να βρίσκει η μπάλα περισσότερο στον ώμο του. Μάλιστα, αντέδρασε έντονα, ζητώντας προς τον πάγκο της ομάδας του να γίνει αλλαγή!

Οκτώ λεπτά αργότερα ο Μπεργκ πρωταγωνίστησε σε ακόμη μια φάση, όταν υποδέχθηκε μπαλιά του Βιγιαφάνιες, σκόραρε, όμως το γκολ ακυρώθηκε σωστά για επιθετικό φάουλ (τράβηγμα) στον Κολοβέτσιο. Στο 37′ ο Σουηδός έβγαλε τετ α τετ τον Λουντ, ο Φινλανδός έκανε το πλασέ με τη μια απέναντι στον Ανέστη, αλλά ο γκολκίπερ της ΑΕΚ κατάφερε να αποκρούσει.

Γκολ, δοκάρι και… αποβολή!

Κι αφού ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να ισοφαρίσει στις φάσεις που δημιούργησε, η ΑΕΚ βρήκε την ευκαιρία να τον… τιμωρήσει στο 40′. Σε μια εξαιρετική αντεπίθεση, στην οποία συνεργάστηκαν Μάνταλος, Σιμόες και Μπαρμπόσα, ο τελευταίος έφυγε απέναντι από τον Στιλ και με ένα αριστερό άπιαστο σουτ έκανε το 2-0.

Μάλιστα, ακολούθησαν δύο ευκαιρίες για το 3-0: στο 44′ ο Ντίντακ έκανε μια σέντρα, ο Τζιμπούρ έβαλε την προβολή, αλλά ο Μολέδο πρόλαβε να βάλει την κόντρα. Στην εκτέλεση του κόρνερ ο Γιόχανσον πήρε την κεφαλιά σημαδεύοντας εξ επαφής το οριζόντιο δοκάρι(!), ενώ σε δεύτερο χρόνο ο Κολοβέτσιος σούταρε άουτ.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες, καθώς ο Κουκουλάκης αποφάσισε λανθασμένα να αποβάλει τον Βιγιαφάνιες. Όντας πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο, ο Αργεντινός σήκωσε λίγο το πόδι του και βρήκε με το γόνατο τον Μάνταλο, με τον διαιτητή να τον τιμωρεί με κόκκινη, σε μια φάση που θα μπορούσε να τιμωρηθεί… το πολύ με μια κίτρινη.

Μείωσε και… ξαναπληγώθηκε

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Παναθηναϊκός έδειξε τη διάθεσή του να πιέσει για να μπει ξανά στο παιχνίδι και το πέτυχε σχετικά γρήγορα. Στο 54′ ο Νάνο έκανε μια πολύ ωραία σέντρα από αριστερά, ο Λέτο έπιασε μια κεφαλιά αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1. Τέσσερα λεπτά αργότερο ο Αργεντινός πέτυχε και δεύτερο γκολ, ωστόσο ακυρώθηκε σωστά γιατί ήταν σε θέση οφσάιντ.

Η ΑΕΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει ξανά προβάδισμα δύο τερμάτων στο 66′, όταν ο Μάνταλος έκλεψε τη μπάλα, την άνοιξε για τον Τζιμπούρ, όμως ο Αλγερινός στο τετ α τετ πλάσαρε πάνω στον Στιλ. Στην επόμενη φάση ο Ντίντακ έκανε μια καλή σέντρα από αριστερά, αλλά ο Τζιμπούρ δεν πρόλαβε να βάλει την προβολή. Τελικό το 3-1 ήρθε στο 69′. Ο Μάνταλος εκτέλεσε κόρνερ πλασαριστά προς τα έξω, ο Μπαρμπόσα έκανε ένα ξερό σουτ με τη μία και έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Στιλ.

Στο 74′ ο Μπεργκ έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή από πλάγια θέση, έκανε ένα σουτ, αλλά έκοψε ο Γκάλο. Η ΑΕΚ απάντησε με ευκαιρία στην επόμενη φάση, με τον Μπακάκη να κάνει ένα σουτ μέρα από την περιοχή και τη μπάλα να κοντράρει και να φεύγει λίγο έξω. Την ίδια τύχη είχε και ένα σουτ του Μπακάκη στο 79′, έπειτα από πάσα του Πέκχαρτ.

Στο 83′ ο Μπεργκ απείλησε ξανά με κεφαλιά που πέρασε λίγο άουτ, ενώ στόχο δεν κατάφερε να βρει ούτε ο Μάνταλος με σουτ μέρα από την περιοχή στο επόμενο λεπτό. Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπεργκ προσπάθησε για ακόμη μια φορά να σκοράρει, με μια εκτέλεση φάουλ, αλλά απέκρουσε ο Ανέστης, με το 3-1 να μένει μέχρι το τέλος.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Νίκος Παναγιωτάρας): Ανέστης, Γκάλο, Ντίντακ, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος (90′ Τζανετόπουλος), Αραβίδης (59′ Μπακάκης), Μπαρμπόσα, Τζιμπούρ (79′ Πέκχαρτ).

Παναθηναϊκός (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ, Νάνο, Μέστο, Ταυλαρίδης, Μολέδο, Κουτρουμπής (41′ Λέτο), Ζέκα, Λουντ (88′ Κλωναρίδης), Μπουμάλ (46′ Αμπεντ), Βιγιαφάνιες, Μπεργκ.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Εθνικός Ύμνος και η ελληνική σημαία σε όλα τα γήπεδα στον γ’ γύρο

Σε αλλαγές στη διαδικασία έναρξης των αγώνων προχωράει ο ΕΣΑΚΕ, καθώς σε όλα τα γήπεδα από τη β’ φάση του πρωταθλήματος θα υπάρχει έντονα...

Ένα λάθος του Πογέτ απέναντι στη Γεωργία που έβγαλε μάτι στα πέναλτι

Μύριζε από χιλιόμετρα πως εκεί θα γίνει η στραβη… Στις ήττες, το πιο εύκολο πράγμα που μπορείς να κάνεις, είναι να βρεις τα λάθη. Ειδικά...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 27/3/24

Το ματς της Euroleague ανάμεσα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και την Βαλένθια ξεχωρίζει από το πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων, σήμερα Αναλυτικά όλες οι αθλητικές μεταδόσεις 21:00...

Μας απέκλεισε στα πέναλτι η Γεωργία: 10 χρόνια μακριά από τις μεγάλες διοργανώσεις η...

Την πρόκρισή της στα τελικά του EURO 2024 για πρώτη φορά στην ιστορία της εξασφάλισε η Γεωργία που επικράτησε με σκορ 4-2 στα πέναλτι...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 26/3/24

Ο τελικός των πλέι οφ για την πρόκριση στο Euro 2024 ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γεωργία στην Τιφλίδα ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις...

Εθνική: Πετάει πάνοπλη για Τιφλίδα

Η Εθνική Ελλάδος ολοκλήρωσε την προετοιμασία της και το μεσημέρι της Κυριακής (24/3) αναχωρεί για τη Γεωργία. Έχοντας ολοκληρώσει την προετοιμασία της επί ελληνικού εδάφους...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 24/3/24

To ματς της Basket League, η δράση σε Formula 1 και Moto GP και η έναρξη των πλέι οφ της Super League 2 ξεχωρίζουν...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Χαϊδάρι Καιρός ήταν. Εγκαινιάστηκε η πεζογέφυρα στο Παλατάκι

«Η πεζογέφυρα που παραδίδεται προς χρήση στο Παλατάκι είναι ένα αναγκαίο έργο για την...

Θα γκρινιάξουν γονείς και μαθητές: Η αλλαγή που έρχεται στα σχολεία έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πολύ καιρό

Η εγκύκλιος υπάρχει, τώρα αυστηροποιούνται οι ποινές μπας και εφαρμοστεί στην πράξη Υπάρχει κάτι το...

Με τον ήλιο και τον άνεμο δωρεάν γιατί είναι τόσο ακριβή η στροφή στις ΑΠΕ

Με την Ευρωπαϊκή Ένωση να έχει θέσεις ως στόχο την προώθηση της πράσινης ενέργειας...

Μετά το μπάχαλο άλλαξε άποψη ο Παππάς: Δεν υπήρξε προσυνεννόηση, λέει τώρα

Κάτω από το βάρος των δυσμενών εντυπώσεων και του χάους που επικρατεί στην αντιπολίτευση...