Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23 C
Athens

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 0-0

Κρατώντας σφιχτά στα χέρια του το σεντόνι του Τσάμπιος Λιγκ έφυγε από το ΟΑΚΑ ο ΠΑΟΚ.

Ο δικέφαλος του Βορρά, κατάφερε να γίνει η πρώτη ομάδα φέτος που έφυγε από την έδρα της ΑΕΚ… όρθια σε ντέρμπι (0-0), παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας των play off και πλέον έχει την τύχη του στα χέρια του, αφού με νίκη ή ισοπαλία την τελευταία αγωνιστική, απέναντι στον Παναθηναϊκό στην Τούμπα, θα πανηγυρίσει την πρώτη θέση που οδηγεί στα… αστέρια.
Σε ένα παιχνίδι άκρως χορταστικό για τα δεδομένα της εποχής και την καταπόνηση των ομάδων, το οποίο τα είχε όλα (φάσεις, από ένα δοκάρι, από μια κόκκινη και περίσσιο πάθος) εκτός από γκολ, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πάρουν αυτό που ήθελαν, τον ένα βαθμό της ισοπαλίας, με την ΑΕΚ να μένει στο τέλος με την αποθέωση που γνώρισε από τον κόσμο της στο τελευταίο της εντός έδρας παιχνίδι, για μια χρονιά που και από τη δική της πλευρά ολοκληρώνεται επιτυχημένα με την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Φάσεις, δοκάρι, κόκκινη

Η πρώτη τελική του αγώνα ανήκε στον ΠΑΟΚ, μόλις στο 1′, όταν ο Μακ έκανε ένα γύρισμα, ο Κάτσε έπιασε το πλασέ, όμως ο Γιόχανσον πρόλαβε να βάλει την κόντρα. Στο 7′ ο Γλύκος δεν είχε καλή συνεργασία με τον Τζιόλη, η μπάλα στρώθηκε στον Γιόχανσον, που προσπάθησε να σκοράρει με τη μια στην ανυπεράσπιστη εστία, αλλά πλάσαρε άουτ. Δύο λεπτά αργότερα ο Σιμόες προσπάθησε να απειλήσει με ένα μακρινό πλασέ, αλλά ο Γλύκος μπλόκαρε.

Ο ΠΑΟΚ απάντησε στο 11′ με μεγάλη ευκαιρία, καθώς έπειτα από εξαιρετική αντεπίθεση, ο Ροντρίγκες έκανε ένα σουτ έξω από την περιοχή και η μπάλα κατέληξε στο δεξιό δοκάρι του Ανέστη! Στο 15′, μια κεφαλιά του Αθανασιάδη πέρασε άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο αρχηγός των γηπεδούχων έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν μετά από γύρισμα του Μακ έκανε την κοντινή προβολή, αλλά ο Ανέστης κατάφερε να αποκρούσει εντυπωσιακά.

Δύο λεπτά μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες: ο Μάνταλος έκανε ωραία μπαλιά στον Πέκχαρτ, που έφευγε απέναντι από τον Γλύκο, με τον Τζαβέλλα να τον ανατρέπει έξω από την περιοχή και να αποβάλλεται με απ’ ευθείας κόκκινη. Στα λεπτά που ακολούθησαν η ΑΕΚ προσπάθησε να απειλήσει με δύο εκτελέσεις φάουλ του Μπαρμπόσα, όμως ο Πορτογάλος δεν βρήκε στόχο, με το 0-0 να μένει στο πρώτο μέρος.

Ισοφαρίστηκαν… κόκκινες, δοκάρια

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ήρθε μια ακόμη κόκκινη: στο 49′ ο Πέκχαρτ πήγε να κάνει ένα ανάποδο ψαλίδι μέσα στην περιοχή, ο Βίκτορ πρόλαβε να διώξει τη μπάλα με το κεφάλι, ο Τσέχος τον βρήκε στο στήθος και ο Κομίμης του έδειξε δεύτερη κίτρινη κάρτα, με τις δύο ομάδες να συνεχίζουν στο δέκα εναντίον δέκα. Στο 55′ ο Μάνταλος εκτέλεσε έξυπνα ένα φάουλ, αλλά Άρθο και Αραβίδης δεν κατάφεραν να πάρουν την κεφαλιά, με τον τελευταίο να κάνει και φάουλ στον Γλύκο στην κατάληξη της φάσης.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Γκάλο έψαξε ένα μακρινό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 61′ ο Μπαρμπόσα εκτέλεσε κόρνερ, ο Κολοβέτσιος πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω. Τρία λεπτά μετά είχε την ίδια τύχη και σουτ στην κίνηση του Αραβίδη, μετά από εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου. Στο 66′ ήρθε η μεγαλύτερη ευκαιρία της Ένωσης στο παιχνίδι: από νέα εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου, ο Άρθο πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Αραβίδης από κοντά με πλασέ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Γλύκου!

Στο 75′ ο ΠΑΟΚ έγινε μετά από ώρα ξανά επικίνδυνος για τους γηπεδούχους, με ένα πολύ καλό μακρινό σουτ του Κάτσε, το οποίο απέκρουσε δύσκολα ο Ανέστης. Ακολούθησε μια πίεση της ΑΕΚ στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα, η οποία όμως δεν απέφερε καρπούς, με το 0-0 να είναι το τελικό σκορ του αγώνα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Νίκος Παναγιωτάρας): Ανέστης, Γκάλο, Ντίντακ, Κολοβέτσιος (89′ Μπουονανότε), Άρθο, Σιμόες, Γιόχανσον (76′ Πλατέλλας), Μάνταλος, Μπακάκης (46′ Αραβίδης), Μπαρμπόσα, Πέκχαρτ.

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Κίτσιου, Βίτορ, Τζαβέλλας, Λέοβατς, Κάτσε, Τζιόλης (58′ Μαλεζάς), Χαρίσης 65′ Τσίμιροτ), Μακ, Ροντρίγκες (90′ Σκόνδρας), Αθνασιάδης.

ATM: Το ταμείο του αγώνα

Και οι δύο ομάδες θα μπορούσαν να έχουν πετύχει το γκολ που θα τους χάριζε τη νίκη, όμως αμφότερες είδαν τις προσπάθειές τους να κορυφώνονται έχοντας από ένα δοκάρι. Ήταν ένα ντέρμπι που θα κρίνονταν στις λεπτομέρειες, για… λεπτομέρειες δεν ήρθε το γκολ και κάπως έτσι μοιραία το ματς οδηγήθηκε στη λευκή ισοπαλία.

ΕURO GROUP: Αυτοί που έκριναν το ματς

Τόσο η ΑΕΚ, όσο και ο ΠΑΟΚ είδαν ποδοσφαιριστές τους να βρίσκονται σε καλή βραδιά, όμως σε πρωταγωνιστές εξελίχθηκαν οι δύο τερματοφύλακες που δεν επέτρεψαν να παραβιαστεί η εστία τους. Το καλό για τον Παναγιώτη Γλύκο είναι ότι στη δική του ομάδα αυτό το 0-0 ήταν αρκετό, ενώ για την ΑΕΚ του Γιάννη Ανέστη όχι.

GREXIT: Ο χειρότερος του αγώνα

Ο Τόμας Πεκχαρτ δεν κατάφερε να κάνει την άμυνα του ΠΑΟΚ να νιώσει ιδιαίτερη απειλή στο διάστημα που αγωνίστηκε, έχοντας ως θετική συνεισφορά μόνο την κόκκινη που κέρδισε, ενώ με την έναρξη του δεύτερου μέρους έκανε μια αχρείαστη ενέργεια υψηλού ρίσκου, που επέφερε την αποβολή του.

CAPITAL CONTROL: Ο έλεγχος των διαιτητών

Ο Γιώργος Κομίνης έκανε μια… νευρική διαιτησία, σε κάποιες στιγμές δεν είχε και καλή συνεργασία με τους βοηθούς του, όμως δεν έκανε κάποιο λάθος που θα επηρεάσει την εξέλιξη του αγώνα. Ορθώς έκρινε ότι έπρεπε να δείξει «παίζεται» στη φάση του 25′ που ο Μπαρμπόσα διαμαρτυρήθηκε για μαρκάρισμα του Λέοβατς μέσα στην περιοχή, σωστά απέβαλε τον Τζαβέλλα για το μαρκάρισμα στον Πέκχαρτ, το ίδιο και τον Τσέχο για επικίνδυνο παίξιμο πάνο στον Βίτορ.

PLAN B: Η προετοιμασία των προπονητών Ο Νίκος Παναγιωτάρας παρέταξε την ΑΕΚ με διάταξη 4-2-3-1. Στο τέρμα ήταν ο Ανέστης, στην άμυνα ήταν οι Ντίντακ, Κολοβέτσιος, Άρθο, Γκάλο, στα αμυντικά χαφ οι Σιμόες, Γιόχανσον, και στην τριάδα πίσω από τον Πέκχαρτ οι Μπακάκης, Μάνταλος Μπαρμπόσα.

O Βλάνταν Ίβιτς, από την πλευρά του, παρέταξε την ομάδα του επίσης με διάταξη 4-3-3. Στο τέρμα ήταν ο Γλύκος, στην άμυνα ήταν οι Κίτσιου, Βίτορ, Τζαβέλλας, Λέοβατς, στη μεσαία γραμμή έπαιξαν οι Κάτσε, Τζιόλης, Χαρίσης και στην επίθεση οι Μακ, Ροντρίγκες, Αθνασιάδης.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Οι αθλητικές μεταδόσεις 28/3/24

Το ματς Παρτίζαν – Ολυμπιακός για τη EuroLeague ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας. Αναλυτικά όλες οι αθλητικές μεταδόσεις: 19:00 COSMOTE SPORT 6...

Εθνικός Ύμνος και η ελληνική σημαία σε όλα τα γήπεδα στον γ’ γύρο

Σε αλλαγές στη διαδικασία έναρξης των αγώνων προχωράει ο ΕΣΑΚΕ, καθώς σε όλα τα γήπεδα από τη β’ φάση του πρωταθλήματος θα υπάρχει έντονα...

Ένα λάθος του Πογέτ απέναντι στη Γεωργία που έβγαλε μάτι στα πέναλτι

Μύριζε από χιλιόμετρα πως εκεί θα γίνει η στραβη… Στις ήττες, το πιο εύκολο πράγμα που μπορείς να κάνεις, είναι να βρεις τα λάθη. Ειδικά...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 27/3/24

Το ματς της Euroleague ανάμεσα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και την Βαλένθια ξεχωρίζει από το πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων, σήμερα Αναλυτικά όλες οι αθλητικές μεταδόσεις 21:00...

Μας απέκλεισε στα πέναλτι η Γεωργία: 10 χρόνια μακριά από τις μεγάλες διοργανώσεις η...

Την πρόκρισή της στα τελικά του EURO 2024 για πρώτη φορά στην ιστορία της εξασφάλισε η Γεωργία που επικράτησε με σκορ 4-2 στα πέναλτι...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 26/3/24

Ο τελικός των πλέι οφ για την πρόκριση στο Euro 2024 ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γεωργία στην Τιφλίδα ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις...

Εθνική: Πετάει πάνοπλη για Τιφλίδα

Η Εθνική Ελλάδος ολοκλήρωσε την προετοιμασία της και το μεσημέρι της Κυριακής (24/3) αναχωρεί για τη Γεωργία. Έχοντας ολοκληρώσει την προετοιμασία της επί ελληνικού εδάφους...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Conference League: Με Μπριζ ο ΠΑΟΚ – Κόντρα στη Φενέρ ο Ολυμπιακός

Ο “Δικέφαλος του Βορρά” και οι Πειραιώτες έμαθαν τους αντιπάλους τους στα προημιτελικά του...

Τεράστια πρόκριση του ΠΑΟΚ με 5-1 επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Τεράστια νίκη πήρε ο ΠΑΟΚ με σκορ 5-1 επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και κατάφερε...

ΠΑΟΚ – Άρης 0-1

Ο Άρης ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, επικρατώντας με 1-0 του ΠΑΟΚ στην Τούμπα για...

Λαμία – ΑΕΚ 0-4: Επιστροφή στις νίκες

Η ΑΕΚ επικράτησε της Λαμίας 4-0 στο («κεκλεισμένων των θυρών») «Αθ. Διάκος» στο παρθενικό...