Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
23 C
Athens

Απειλές εναντίον του Πανούση: Θα του λιώσω το κεφάλι… Ποιος ο ρόλος του Λάμπρου

Oι αποκαλύψεις για την υπόθεση των απειλών εναντίον του Γιάννη Πανούση παίρνουν μεγάλες διαστάσεις με την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ να αντεπιτίθεται και να βρίζουν τον πρώην υπουργό, ενώ συνεχίζεται το αλαλούμ αναφορικά με τις καταγγελίες του και το ρόλο του Πάνου Λάμπρου στην υπόθεση.

Σύμφωνα με νέα στοιχεία που μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων του Mega, ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεχόταν απειλές ακόμη και από νονό της νύχτας, ο οποίο, σε συνομιλία που έχει καταγραφεί από την ΕΥΠ, φέρεται να λέει «θα του λιώσω το κεφάλι».
Ο πρώην υπουργός φέρεται παράλληλα να εκφράζει ανοιχτά φόβο για τη ζωή του. Σύμφωνα πάντα με όσα μετέδωσε το Mega, ερωτηθείς από βουλευτή της ΝΔ, που δεν κατονομάζεται, αν θα επιστρέψει στο Πανεπιστήμιο, απάντησε: «Τρελάθηκες; Αν γυρίσω πίσω θα με σκοτώσουν. Θα πάρω σύνταξη και θα τα γράψω σε βιβλία».

Η “ιστορία” με τους διαλόγους μεταξύ του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ και κρατουμένων για υποθέσεις τρομοκρατίας φαίνεται πως όχι μόνο είχαν γίνει εδώ και καιρό γνωστές αλλά είχαν απασχολήσει και κατ’ ιδίαν συναντήσεις τόσο του Γιάννη Πανούση με τον διοικητή της ΕΥΠ, όσο και με τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με το MEGA, ο κ. Πανούσης φαίνεται πως ενημερώθηκε από τον διοικητή της ΕΥΠ για τις απειλές που εκστόμιζαν κρατούμενοι εναντίον του μεταξύ αυτών και διαβόητος νονός της νύχτας που είχε πει χαρακτηριστικά: “Θα του λιώσω το κεφάλι”.
Τις παραμονές της μετάβασης του διοικητή της ΕΥΠ στο μέγαρο Μαξίμου ώστε να ενημερωθεί ο πρωθυπουργός ο κ. Πανούσης είχε μαζί του τον εξής διάλογο:
Γ. Πανούσης: Γιάννη μην αρκεστείς στην υπηρεσιακή ενημέρωση και την κοινοποίηση των καταγραφών στο Μαξίμου.

Γ. Ρουμπάτης: Εννοείται ότι θα τον ενημερώσω

Όμως οι πληροφορίες ότι το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθείται από την ΕΥΠ όταν συνομιλεί με κρατούμενους έχουν φτάσει και σε κυβερνητικά στελέχη με ένα από αυτά να διαμαρτύρεται στον Γιάννη Ρουμπάτη, λέγοντας: “Τί πράγματα είναι αυτά; Η ΕΥΠ παρακολουθεί τα τηλέφωνα πολιτικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ; Δεν ελέγχουμε τίποτα εκεί; (ΕΥΠ)”.

Ο Γ. Ρουμπάτης απαντά πως η ΕΥΠ έχει εισαγγελική άδεια να παρακολουθεί υπόπτους για την τρομοκρατία και ως εκ τούτου “ακούει” και όσους συνομιλούν μαζί τους. Όπως φαίνεται το θέμα πήρε διαστάσεις και σε συνάντηση μεταξύ Πανούση και Παρασκευόπουλου παρουσία του Π. Λάμπρου υπάρχει ο εξής διάλογος:

Γ. Πανούσης: Τα πράγματα εξελίσσονται άσχημα. Είναι πολύ σοβαρά. Δεν έχω αμφιβολία ότι αυτά τα χαρτιά της ΕΥΠ δεν κυκλοφορούν μόνο στα γραφεία υπουργών.

Ν. Παρασκευόπουλος: Γιάννη δεν υπάρχει λόγος για ανησυχία. Όλα γίνονται όπως πρέπει.

Γ. Πανούσης: Αυτοί όμως οι κρατούμενοι και όσοι δικοί τους είναι έξω, χρησιμοποιούν τις συνομιλίες και με στοχοποιούν.

Ν. Παρασκευόπουλος: Σου επαναλαμβάνω ότι όλα γίνονται όπως πρέπει. Κανείς δεν διαπραγματεύεται νομοθετήματα ή πολιτικές αποφάσεις.

“Πυρά” αντιπολίτευσης για τις καταγγελίες

Την ίδια στιγμή οι αποκαλύψεις προκαλούν και πολιτική αντιπαράθεση καθώς η αντιπολίτευση ζητά από τον πρωθυπουργό να δώσει λύση και να ξεκαθαρίσει το θέμα, ενώ ο Στ. Θεοδωράκης κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση για το θέμα στον πρωθυπουργό.
Ωστόσο κυβερνητικά στελέχη αμφισβητούν ανοιχτά τις καταγγελίες Πανούση με τον Όλγα Γεροβασίλη να λέει: “Ο κ. Πανούσης θα πρέπει να αποδείξει τους ισχυρισμούς του και να εξηγήσει γιατί επί επτά μήνες δεν ενημέρωσε ούτε τη δικαιοσύνη, ούτε την κυβέρνηση για όλα αυτά που σήμερα καταγγέλλει”.

Ο Θ. Δρίτσας χαρακτήρισε τις καταγγελίες “αστυνομικές ιστορίες”, ενώ ο Γ. Κατρούγκαλος τις απέδωσε στη συγγραφή ενός μυθιστορήματος από τον πρώην υπουργό. Από την πλευρά της η Σία Αναγνωστοπούλου είπε πως θα την ενδιέφεραν όλα αυτά στην περίπτωση που είχαν ειπωθεί επί υπουργίας Πανούση.

Πάντως, διαστάσεις θρίλερ παίρνουν πλέον οι καταγγελίες του Γιάννη Πανούση αλλά και οι αποκαλύψεις που γίνονται καθημερινά και αφορούν και το στέλεχος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λάμπρου, ο οποίος φέρεται να επικοινωνούσε με στελέχη των Πυρήνων της Φωτιάς που κρατούνται στις φυλακές.

Ο ίδιος δεν αρνείται ότι κατά διαστήματα έχει μιλήσει με κρατουμένους ανεξάρτητα από το είδος του εγκλήματος που είχαν διαπράξει και μιλώντας στον ρ/σ “Στο Κόκκινο” αμφισβήτησε τουλάχιστον τον έναν από τους διαλόγους, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.
“Αυτό είναι ανεξήγητο ειλικρινά σας το λέω. Δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορεί να φτάσει κανείς σε ένα τέτοιο σημείο. Υπάρχει τρομακτική απόσταση. Μπορεί να έχει κανείς μια διαφορετική άποψη μέχρι να φτάσει στο σημείο να ‘δίνει’ ανθρώπους με κυνικό τρόπο στην εισαγγελία. Να καταθέτει φακέλους, να καταθέτει διαλόγους, που απορώ που τους βρήκε. Πού βρήκε αυτούς τους διαλόγους; Από τα ελάχιστα που είδα χθες, που εμφανίστηκαν στη δημοσιότητα ειλικρινά αμφισβητώ την ύπαρξή τους. Τουλάχιστον τον έναν από τους δύο διαλόγους που εμφανίστηκαν”, είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, που με ανακοίνωσή του ξεκαθαρίζει πως ο Π. Λάμπρου δεν είναι πλέον ειδικός συνεργάτης του υπουργείου, μιλώντας στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA” ξεκαθάρισε πως δεν έγινε ποτέ “παζάρι” με κρατουμένους για νομοθετήματα και είπε:
“Κατ’ αρχήν θα έλεγα ‘ναι’ να συνομιλεί. Αυτή είναι η θέση μου για την οποία είχα κατακριθεί και στο παρελθόν. Άλλο μια διαπραγμάτευση όμως με μορφή παζαριού – την οποία οφείλει το κράτος ποτέ να μην κάνει – και άλλο ο εκβιασμός στον οποίο οφείλει να μην υποκύπτει και να τιμωρεί. Ουδέποτε έγινε μια συζήτηση και μια διαπραγμάτευση για τα νομοθετήματα τα οποία θα διαμορφώνονταν και απόδειξη αυτού ήταν ότι ο νόμος ο οποίος προέκυψε είχε πάρα πολλές ρυθμίσεις, οι οποίες άφησαν απογοητευμένες πολλές ομάδες κρατουμένων”.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ο Παππάς …έφυγε για το διάστημα!

Μετά το μπάχαλο άλλαξε άποψη ο Παππάς: Δεν υπήρξε προσυνεννόηση, λέει τώρα

Κάτω από το βάρος των δυσμενών εντυπώσεων και του χάους που επικρατεί στην αντιπολίτευση ο Νίκος Παππάς προσπάθησε να ανασκευάσει όσα αποκάλυψε στο Action...
Τσίπρας: Εγκληματικές ευθύνες για τη δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία

ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΤΗ ΝΤΟΡΑ-Στο Παρίσι ο Τσίπρας: Θετική η έκθεση Μπακογιάννη για την ένταξη...

Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στο Παρίσι προκειμένου να συμμετάσχει στην συζήτηση και ψήφιση της έκθεσης της Ντόρας Μπακογιάννη για την ένταξη του Κοσόβου στο...

Αμηχανία και γκρίνια σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μετά την «ομολογία» Παππά για προσυνεννόηση

Σε μια φάση που οι πολιτικοί χειρισμοί της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης άρχισαν να αποδίδουν και ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε να ανακτά το χαμένο...
Βουλή: Άγρια κόντρα Βορίδη-Τσακαλώτου για τις καταλήψεις

Βουλή: Οξεία αντιπαράθεση Ανδρουλάκη – Βορίδη 

Οξύτατη αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη και του υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη, ξέσπασε μετά την ομιλία του Κώστα Καραμανλή. Ο κ. Ανδρουλάκης απευθυνόμενος προς τους...

Πρόταση δυσπιστίας – Καραμανλής: Δεν κρύφτηκα και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική...

Με συνεχείς αψιμαχίες που ανεβάζουν στα ύψη τον κοινοβουλευτικό υδράργυρο, συνεχίζεται στη Βουλή, η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση για το δυστύχημα...
Λοβέρδος: "Θα διεκδικήσω την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ"

Λοβέρδος: Ένας στρατιώτης, ο κ. Κασσελάκης ζήτησε την παραίτηση του Πρωθυπουργού-Φανταστείτε να γίνει στρατηγός

«Η πρώτη μου δημόσια αντίδραση-όταν άκουσα ότι θα κατατεθεί πρόταση μομφής-ήταν πως οποιοδήποτε φως πέσει σε αυτή την τραγική υπόθεση είναι για καλό και...
Η πρώτη εκτίμηση του αποτελέσματος των αυτοδιοικητικών εκλογών

Βερβεσός αδειάζει Κασσελάκη : Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι εγγυώνται το αδιάβλητο των εκλογών

Πριν καν κατατεθεί η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, ξεκίνησαν οι διαξιφισμοί στην ολομέλεια της Βουλής, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Στις 3 Οκτωβρίου η ορκωμοσία της νέας Βουλής

Τα μεσάνυχτα της μεθεπόμενης Τετάρτης 7 Οκτωβρίου θα ολοκληρωθεί στην Ολομέλεια της Βουλής, η...

“Χρήσιμη δύναμη” χαρακτήρισε το Ποτάμι ο Θεοδωράκης

Στην αγορά της Χαλκίδας, επόμενο σταθμό της προεκλογικής περιοδείας του Ποταμιού βρέθηκε το Σάββατο...

Μεϊμαράκης: Ο Τσίπρας είπε πολλά ψέμματα που στοιχίζουν στη χώρα

Επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στην ΚΟ του...

Μεϊμαράκης: Οι κυβερνήσεις συνεργασίας λύνουν τα προβλήματα

"Oι εκλογές γίνονται μόνο και μόνο για να δραπετεύσει ο κ. Τσίπρας, μετά τη...