Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
15 C
Athens

Απλώνουν «δορυφορικό δίχτυ» πάνω από Μ. Ανατολή και Α. Μεσόγειο οι Τούρκοι…

Σχέδιο δορυφορικών σταθμών για την παρακολούθηση της γης μέσω δορυφόρων ετοιμάζει η Τουρκία. «Τουρκικό Σχέδιο Δορυφορικών Σταθμών Εδάφους» στην τουρκική επικράτεια το οποίο μέσω δορυφόρων θα καλύπτει όλη την επιφάνεια της Γης ετοιμάζουν οι Τούρκοι, σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο.

Οι δορυφόροι παρατήρησης Γης θα αποστέλλουν τα «ευρήματα τους» στους επίγειους σταθμούς προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του τουρκικού στρατού και των υπολοίπων υπηρεσιών.

Το τουρκικό Σχέδιο Ανάπτυξης Επίγειων σταθμών θα ανέλθει στα 13 εκατομμύρια 125 χιλιάδες τουρκικές . Περίπου 1 εκατομμύριο 816 χιλιάδες δολάρια θα κοστίσει η εισαγωγή μηχανημάτων και εξοπλισμού που έχει προγραμματιστεί για το έργο αυτό .

Το σχέδιο αυτό πραγματοποιείται με σκοπό να αναπτυχθεί το τουρκικό πρόγραμμα δορυφόρων παρατήρησης της Γης και να υλοποιηθεί η ορθή εκμετάλλευσης τους τα επόμενα χρόνια.

Το όλο πρόγραμμα ευρίσκεται υπό την αιγίδα του ιδρύματος TUBITAK το οποίο διαθέτει σημαντική εμπειρία σε έργα δορυφορικών σταθμών εδάφους και θέματα διαστήματος, μιας και διαθέτει την απαραίτητη υποδομή.

Ο σχεδιασμός του συστήματος προβλέπει περισσότερες τοπικές εγκαταστάσεις για επίγειους σταθμούς, ενώ το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2019.

Στο μεσοπρόθεσμο μέλλον τα τουρκικά σχέδια προβλέπουν την κατασκευή δύο ακόμα δορυφόρων επιτήρησης, έναν με ραντάρ SAR (Göktürk 3) και ένα οπτικό (Göktürk 4) και ενός τρίτου μετά το 2020 (Göktürk 5), που θα συνδυάζει και τις δύο αυτές δυνατότητες.

Παράλληλα το ΤṺΒΙΤΑΚ έχει ήδη σε εξέλιξη το πρόγραμμα Imece, το οποίο αφορά την εγχώρια ανάπτυξη ηλεκτροοπτικών αισθητήρων για εγκατάσταση σε δορυφόρους με επιθυμητή διακριτική ικανότητα της τάξης του 0,9-1μ.

Τέλος, η ήδη υπάρχουσα Διεύθυνση Διαστημικών Τεχνολογιών που υπάγεται στο τουρκικό Υπουργείο Μεταφορών, προβλέπεται να εξελιχθεί σε ανεξάρτητη Εθνική Υπηρεσία Διαστήματος η οποία θα συγκεντρώσει στους κόλπους όλους τους αντίστοιχους φορείς που σήμερα είναι διάσπαρτοι στο στα Υπουργεία Μεταφορών, Σχεδιασμού & Ανάπτυξης, στο ΤṺΒΙΤΑΚ και στο Υφυπουργείο Αμυντικής Βιομηχανίας.

Η Τουρκία με το σχέδιο αυτό προωθεί στην ουσία δορυφορικό πρόγραμμα στρατιωτικών προδιαγραφών, το οποίο σε κάθε περίπτωση θα της εξασφαλίσει την κυριαρχία στην Ανατολική Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή , μέχρι την επίτευξη των επιθυμητών στόχων της ισλαμικής ελίτ στην Άγκυρα .

Όπως λοιπόν γίνεται αντιληπτό, η Τουρκία κατέχει το πλεονέκτημα και σε αυτόν τον τομέα, με την χώρα μας ευτυχώς να συμμετέχει στο πρόγραμμα MUSISμε επικεφαλής την Γαλλία και άλλες πέντε χώρες, καλύπτοντας τα όποια κενά υπάρχουν στον πληροφοριακό τομέα, σε σχέση με την τουρκική επικράτεια.

Η ουσία όμως είναι ότι ο κίνδυνος για τον ελληνικό στρατό, πολεμικό ναυτικό και πολεμική αεροπορία, είναι μεγάλος και υπαρκτός, διότι η Τουρκία σπαταλά τριπλάσια και πενταπλάσια ποσά, σε σχέση με την χώρα μας.

Αυτό σε βάθος χρόνου θα αποδειχθεί μέγα θέμα σε πολλούς τομείς, και είναι αυτό που τελικά επιδιώκουν οι πασάδες στην Άγκυρα.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Γαλλία: Επιβολή lockdown για ένα μήνα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 28 Μαρτίου oι Βίκινγκς καταλαμβάνουν το Παρίσι

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ! To 845 oι Βίκινγκς καταλαμβάνουν το Παρίσι, με αρχηγό τον Ράγκναρ Λόντμπροκ. Για να αποχωρήσουν, ο βασιλιάς των Φράγκων, Κάρολος ο Φαλακρός, τους δίδει...

Μεσανατολικό: Φόβοι για χερσαία Ισραηλινή επιχείρηση στη Ράφα

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις βομβάρδισαν σήμερα τουλάχιστον τέσσερα σπίτια στη Ράφα, εγείροντας φόβους ότι δεν θα αργήσει να ξεκινήσει η σχεδιαζόμενη χερσαία στρατιωτική επιχείρηση...
Europol: Καλεί τις χώρες της ΕΕ να προστατέψουν τα παιδιά από τα δίκτυα εμπορίας ανθρώπων

Κατέρρευσε η ασφάλεια της Europol – Εξαφανίστηκαν αρχεία με ευαίσθητες πληροφορίες αξιωματούχων

Αντιμέτωπη με μία σοβαρή κρίση βρίσκεται η Europol που καταδεικνύει προβλήματα στη ασφάλειά της λόγω της εξαφάνισης ευαίσθητων αρχείων κορυφαίων αξιωματούχων της. Όπως αποκάλυψεσε δημοσίευμά του το...

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Οι έρευνες αναστέλλονται, οι 6 αγνοούμενοι θεωρούνται πλέον νεκροί 

Δύτες πρόκειται να επιστρέψουν σήμερα τα ξημερώματα στον ποταμό Πατάπσκο στο σημείο όπου χθες Τρίτη κατέρρευσε μεγάλη γέφυρα στη Βαλτιμόρη, αφού προσέκρουσε πάνω της...
1965, ΗΠΑ, διάβημα, κυπριακή κυβέρνηση, σοβιετικούς πυραύλους,

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 27 Μαρτίου αυστηρό διάβημα ΗΠΑ προς την κυπριακή κυβέρνηση

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ! To 1965 οι ΗΠΑ με αυστηρό διάβημά τους προς την κυπριακή κυβέρνηση ζητούν την ακύρωση της αγοράς σοβιετικών αντιαεροπορικών πυραύλων, με τη δικαιολογία ότι μία...

Κατάπτυστη άποψη Ερντογάν: Οι Πόντιοι ήταν μια από τις μεγαλύτερες τρομοκρατικές οργανώσεις

Κλιμακώνει την προκλητική ρητορική του ο Ταγίπ Ερντογάν, ενόψει των δημοτικών εκλογών στην Τουρκία με κατάπτυστες απόψεις που διαστρεβλώνουν την ιστορία. Ο τούρκος πρόεδρος...

Βαλτιμόρη: Κατέρρευσε γέφυρα μετά από πρόσκρουση πλοίου – Φόβοι για πολλά θύματα

Ενα φορτηγό πλοίο προσέκρουσε στη γέφυρα που βρίσκεται στο λιμάνι της Βαλτιμόρης στο Μέριλαντ, προκαλώντας την πτώση της, ανακοίνωσε η αμερικανική ακτοφυλακή. Πρόκειται για τη...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 4 Ιανουαρίου διεξάγεται στα Μαύρα Λιθάρια Κορινθίας ομώνυμη μάχη μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1823.... Ελληνική Επανάσταση: Διεξάγεται στα Μαύρα Λιθάρια Κορινθίας η περίφημη ομώνυμη μάχη...

Αρτέμιδα: Στην φυλακή οι δύο Τούρκοι υπήκοοι που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στην φονική ενέδρα

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους οι δύο Τούρκοι υπήκοοι, που συνελήφθησαν ως εμπλεκόμενοι...

Σύλληψη δύο Τούρκων στον Πόρο – Παρακολουθούσαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις με drone

Στη σύλληψη δύο Τούρκων με την κατηγορία της κατασκοπείας προχώρησαν Αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι...

Οι Τούρκοι προετοιμάζονται για σεισμό πάνω από 7 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη

Το σχέδιο για τον τρόπο που η Κωνσταντινούπολη θα αντιμετωπίσει έναν πιθανώς μεγάλο σεισμό...