Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
19 C
Athens

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ! Όλοι οι διάλογοι φωτιά που κατέθεσε ο Γιάννης Πανούσης

Απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες από τον υπερκοριό της ΕΥΠ στις οποίες εμπλέκονται άτομα με τις απειλές που έχει δεχθεί ο Γιάννης Πανούσης ή και γνώριζαν, φέρεται να κατέθεσε σήμερα ο πρώην υπουργός στη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που φυσικά δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν αυτή την ώρα, ο Γιάννης Πανούσης στην εισαγγελέα αντιμετώπισης διαφθοράς κα Ράικου κατέθεσε συγκεκριμένα ονόματα και συνομιλίες που έχουν καταγραφεί για την υπόθεση που ερευνά εδώ και καιρό η Δικαιοσύνη για κυκλώματα εκμετάλλευσης μεταναστών με την εμπλοκή αξιωματικών της ΕΥΠ, της Αστυνομίας και του Λιμενικού.

Η υπόθεση αυτή, όπως είπε ο κ. Πανούσης, σχετίζεται υπογείως με τις καταγγελίες που κάνει περί απειλών από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν σχέση με την τρομοκρατία.
Για την συγκεκριμένη υπόθεση στα τέλη του περασμένου Μαΐου, υπήρχαν δημοσιεύματα στον τύπο με συνομιλίες που είχε καταγράψει ο υπερκοριός της ΕΥΠ.

Στις καταγραφές αυτές, ακούγεται ένας ιδιώτης που συνομιλεί με αξιωματικό του τμήματος Αλλοδαπών να λέει ότι «ο υπουργός (Γ. Πανούσης) θα αλλάξει σε τέσσερις μήνες» ενώ παράλληλα κανονίζουν μεταθέσεις αξιωματικών.

Το άτομο αυτό είναι γνωστό στις αρχές και φέρεται να έχει σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και να συνεργάζεται με την ΕΥΠ δίνοντας πληροφορίες για «το αντάρτικο πόλης» και την εγχώρια τρομοκρατία.

Την υπόθεση έχει αποκαλύψει το Βήμα και σε σχετικό δημοσίευμα τότε αναφέρονται τα εξής:
«Ενδεικτικό του «μηχανισμού διαφθοράς» που είχε στηθεί είναι ότι σε διάλογο που είχε στις 3 Μαρτίου 2015 υψηλόβαθμος αξιωματικός της Διεύθυνσης Αλλοδαπών -κεντρικό πρόσωπο στην έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων- με έναν ιδιώτη, απεσταλμένο ανωτάτου αξιωματικού της λεωφόρου Κατεχάκη, ήταν η «διευθέτηση» των εν εξελίξει κρίσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως λένε, «πρέπει να απομακρυνθεί ο Φ. από προϊστάμενος Αλλοδαπών, να φύγει ένας υποδιευθυντής, να αναλάβει ο Γρ… Να φύγουν δύο άτομα που είναι κοντά στον υπουργό και μιλάει μαζί τους».

Σημειώνεται ότι στις κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ. που ακολούθησαν πράγματι απομακρύνθηκε από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών ο προαναφερόμενος αξιωματικός και πήγε στη θέση του ο μνημονευόμενος αντικαταστάτης του. Καθ” ότι, όπως πίστευαν πιθανόν τα μέλη του κυκλώματος, θα μπορούσαν μελλοντικά να έχουν τον εν λόγω αξιωματικό «υποχείριό» τους.

Ο αξιωματικός με θητεία στην Αντιτρομοκρατική που ήταν προϊστάμενος στο Αλλοδαπών σε κατάθεση που έδωσε στους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις που δεχόταν για να προστατεύσει τον εν λόγω αξιωματικό, υφιστάμενό του στο Αλλοδαπών, που ακούγεται σε συνομιλίες να επιδιώκει την εκδίωξή του.

Σε άλλο σημείο αναφέρεται: Από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για κυκλώματα διαφθοράς προκύπτει ότι ιδιώτης, ο οποίος μεσολαβούσε έπειτα από υποδείξεις ανώτατων στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. στις παράτυπες διευκολύνσεις σε λαθρομετανάστες, φερόταν και ως «συνεργάτης» των διωκτικών αρχών σε θέματα «αντάρτικου πόλης».

Σύμφωνα με άλλα δημοσιεύματα τότε, οι εμπλεκόμενοι στην συγκεκριμένη υπόθεση «εμφανίζονται να έχουν την ισχύ «πολιτικής παρέμβασης» για τον… διωγμό του Γιάννη Πανούση, την αποστρατεία «ενοχλητικών» αξιωματικών και τις τοποθετήσεις άλλων. Ενδεικτικές είναι μερικές από τις συνομιλίες ανάμεσα στον «χοντρό», όπως αποκαλούσαν τον αξιωματικό, που μέχρι πρότινος υπηρετούσε στο Τμήμα Απελάσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και τον 67χρονο ιδιώτη, που είχε φυλακιστεί στο παρελθόν, ενώ είχε πρωτοστατήσει στις εξεγέρσεις των κρατουμένων και αργότερα ήταν υποψήφιος βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος στη Β’ Αθηνών, όπως αναφέρουν πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ..

Στις 3 Μαρτίου 2015, ο αξιωματικός του Αλλοδαπών συνομιλεί με τον ιδιώτη:
Αξιωματικός: Πρέπει οπωσδήποτε να απομακρυνθεί από το Αλλοδαπών ο Φ………(προηγούμενος διοικητής) και πρέπει να απομακρυνθεί ακόμη ένας υποδιευθυντής. Πρέπει να αναλάβει ο Γ………. και πρέπει να απομακρυνθούν και δύο σύμβουλοι του υπουργού.
Ιδιώτης: Συμφωνώ έτσι θα γίνει και να δεις και ότι και η πολιτική ηγεσία θα κατευθυνθεί προς αυτή την κατεύθυνση
Μετά τις κρίσεις των ανώτατων και ανώτερων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. και πριν τις τοποθετήσεις έχει καταγραφεί μία άλλη συνομιλία.
Ιδιώτης: Θα αναλάβει να το διευθετήσει ο «ψηλός», αλλιώς θα τελειώσει εσωκομματικά. Και άλλωστε σε ένα τετράμηνο θα αλλάξει ο υπουργός.
Αξιωματικός: Πρέπει να φέρεται τον Γ……….. στο Αλλοδαπών.
Ιδιώτης: Ναι έτσι θα γίνουν τα πράγματα
Το σοβαρό ζήτημα που ανακύπτει από αυτές τις συνομιλίες, είναι το γεγονός ότι πολλές από τις επιδιώξεις τους έγιναν πραγματικότητα.
Ο προηγούμενος και μη «αρεστός» διοικητής του Αλλοδαπών αποστρατεύτηκε και τη θέση του πήρε ο αξιωματικός που μνημόνευαν στις συνομιλίες τους.
Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης ο κ. Πανούσης, τότε έκανε λόγο για «παρέκκλιση, εκτροπή της δημοκρατίας», και είχε ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, κάτι που έχει ζητήσει και ο διοικητής της ΕΥΠ κ. Γιάννης Ρουμπάτης.

Απειλές από τους Πυρήνες της Φωτιάς
Όσον αφορά τις απειλές από τους Πυρήνες της Φωτιάς, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, ο κ. Πανούσης κατέθεσε στην κα Κουτζαμάνη συνομιλίες στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ με μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς.
Σύμφωνα με το newsit.gr στις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχαν υποκλαπεί από την ΕΥΠ και την Αντιτρομοκρατική, συνομιλούν στελέχη και όχι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με φυλακισμένα μέλη της Συνομωσίας των Πυρήνων της Φωτιάς και κυρίως με άτομα που έχουν αναπτύξει ηγετικό προφίλ. Όλα αυτά, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, συμβαίνουν κατά την πρώτη θητεία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Οι συνομιλίες έχουν να κάνουν με νομοθετήματα που πρέπει να περάσουν και φωτογραφικές διατάξεις ωφέλιμες για τους φυλακισμένους Πυρήνες. Όμως τα νομοθετήματα αυτά δεν περάσαν με αποτέλεσμα οι Πυρήνες και συγκεκριμένα κορυφαίο ηγετικό τους στέλεχος να βάλει τις φωνές στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο τηλέφωνο σε πολύ έντονο ύφος ότι τον εξαπάτησαν. Τα επίμαχα τηλεφωνήματα δυσαρέσκειας του στελέχους των Πυρήνων γίνονται την περίοδο που είναι υπό κατάληψη η Πρυτανεία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δικαιολογούνται και «τα ρίχνουν» στον Γιάννη Πανούση λέγοντας ότι δεν φταίνε οι ίδιοι αλλά «ο Πανούσης και προσπαθούμε να τον διώξουμε!» Σε μια από όλες τις συνομιλίες υπάρχει και ο εξής διάλογος του ηγετικού στελέχους των Πυρήνων με στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ για τον Γιάννη Πανούση όπου λέει επι λέξει: «θα τον γαμήσω τον καριόλη».

Όπως σημειώνει το newsit.gr μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό και σύμφωνα πάντα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο κ. Πανούσης εμπλέκει και ένα άτομο το οποίο είναι πρόσωπο – κλειδί το οποίο είχε υψηλού τύπου ενημέρωση και συνεργάζονταν με ειδικές υπηρεσίες της ΕΛΑΣ. Προφανώς πρόκειται για το ίδιο της παραπάνω υπόθεσης που ακούγεται στις συνομιλίες που κατέγραψε η ΕΥΠ.

Γ. Πανούσης: Μόνη ασπίδα μου η κοινωνία
Το απόγευμα με ανάρτηση που έκανε στο facebook ο Γιάννης Πανούσης έγραψε: «Μόνη μου ασπίδα η κοινωνία» και συνέχισε: «Το’ χω ξαναγράψει..Δεν διαθέτω ακόντιο ή βέλη, γιατί δεν σκοπεύω να επιτεθώ σε κανένα. Αυτή η υπαρξιακή επιλογή δεν πρέπει όμως να εκλαμβάνεται ως αδυναμία ή ως γενική αμυντική στάση ζωής. Υπάρχουν στιγμές και καταστάσεις που η αίσθηση του Χρέους σε δυναμώνει για να υπερβείς ανθρώπινα συναισθήματα φόβου και κινδύνων (προσωπικών και οικογενειακών). Αυτά βιώνω κι αυτά πράττω τώρα. Για σας, για μας, για όλους».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Αυξημένη προσέλευση ασθενών με αναπνευστικά προβλήματα στα νοσοκομεία

Αυξημένη προσέλευση ασθενών με αναπνευστικά προβλήματα στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών στα νοσοκομεία της χώρας, παρατηρείται τις τελευταίες ώρες λόγω της αυξημένης συγκέντρωσης αφρικανικής σκόνης. Τα...

Ρέντης: Συγκλονιστικές αποκαλύψεις στη δικογραφία – Ανατριχίλα από τις δολοφονικές επιθέσεις

Ανατριχίλα προκαλούν οι νέοι διάλογοι οπαδών, που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, και όπως λένε αξιωματικοί της ΕΛΑΣ σκοπός τους ήταν να σκοτώσουν αστυνομικό. Οργανωμένο...
Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία από τη Δευτέρα

Πάσχα: Αντίστροφη μέτρηση για τις γιορτές – Πότε κλείνουν τα σχολεία

Αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για τις γιορτές του Πάσχα, με το τελευταίο κουδούνι για τους μαθητές και τις μαθήτριες να χτυπά την Παρασκευή (26/4). Η...

Ρέντη – Δολοφονία Λυγγερίδη: Σήμερα στον Εισαγγελέα οι 64 συλληφθέντες

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση της δολοφονίας του αστυνομικού των ΜΑΤ στου Ρέντη με τις Αρχές να εκτιμούν...

Η πιο ακριβη χωρα στην ΕΥΡΩΠΗ η ΕΛΛΑΔΑ…Τα τρόφιμα που αυξάνονται περισσότερο στην Ελλάδα...

Παρά τη σύγκλιση με την Ευρωζώνη στις περισσότερες κατηγορίες, στην Ελλάδα ο πληθωρισμός τροφίμων εξακολουθεί να τρέχει ταχύτερα από κάθε άλλη χώρα της Ευρωζώνης. Για την ακρίβεια...

Η Φωτογραφία της ημέρας

Στα ζαφειρένια νερά της παραλίας Γάλα στα Κουφονήσια 23 Απριλίου 2024

Σαν σήμερα 23 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1516: Υιοθετείται από τους γερμανούς ζυθοποιούς ο Νόμος για την καθαρότητα της μπύρας...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 24 Απριλίου οι Ελληνοκύπριοι απορρίπτουν το Σχέδιο Ανάν

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 2004.... Με ποσοστό 75,83% οι Ελληνοκύπριοι απορρίπτουν το Σχέδιο Ανάν στο δημοψήφισμα, που...

ΠΑΣΟΚ: “Υπότροπος ο ΣΥΡΙΖΑ για τη μη κατάθεση υπομνήματος κατά των ναζιστών εγκληματιών”

Έντονη κριτική της Χαριλάου Τρικούπη προς τον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο -σε ανακοίνωση του-χαρακτηρίζει υπότροπο...

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε σήμερα να στείλει υπόμνημα κατά των Σπαρτιατών, ενώ έληξε η προθεσμία από τις 20 Απριλίου!

Δεν υπάρχει το μπάχαλο που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό επιβεβαιώνεται από μια σειρά...

Δημήτρης Κόκοτας: Θετική ανταπόκριση έδειξε το τελευταίο εγκεφαλογράφημα

Στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» νοσηλεύεται ο Δημήτρης Κόκοτας από τις 28 Μαρτίου μετά από...