Σάββατο, 30 Μαρτίου, 2024
18.7 C
Athens

Αττική: Δυναμικά στην λίστα των τουριστικών προορισμών

Η Περιφέρεια Αττικής δίνει και φέτος το παρόν στη μεγάλη Ρωσική αγορά, στην… έκθεση ΜΙΤΤ 2016 της Μόσχας, προβάλλοντας την Αττική ως μοναδικό τουριστικό προορισμό για ολιγοήμερες διακοπές σε όλες τις εποχές του χρόνου (short break).

Η ομάδα της τουριστικής προβολής της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής με το συντονισμό της εντεταλμένης της Τουριστικής προβολής της Αττικής, κυρίας Ελένης Δημοπούλου, κατά την διάρκεια της Έκθεσης (23-26 Μαρτίου) έχει επαφές με tour operators, δημοσιογράφους, συνεργάτες και το ευρύ κοινό της Μόσχας, με στόχο την προσέλκυση νέων επισκεπτών στην φετινή τουριστική περίοδο.

Στο περίπτερο του ΕΟΤ, που φιλοξενείται η Περιφέρεια Αττικής, προβάλλονται οι δυνατότητες των πολλαπλών τουριστικών εμπειριών και προϊόντων που διαθέτει η Αττική και είναι σχετικά άγνωστες, όπως η μυστηριακή Ελευσίνα, τα κοσμοπολίτικα κοντινά νησιά της, ο αυθεντικός Μαραθώνιος, οι περιηγητικές ορεινές διαδρομές της και άλλα.

Παρουσιάζεται επίσης ένα 2λεπτο βίντεο για τους δέκα βασικούς λόγους (“top ten”) για να επισκεφθεί κάποιος την Αττική: το ήπιο κλίμα και το αττικό φως, η γαστρονομία, ο κλασσικός και ο μοντέρνος πολιτισμός μας, το yachting και το sailing, τα επισκέψιμα οινοποιεία της Αττικής και τα εξαιρετικά κρασιά της, τα συνεδριακά κέντρα και η δυνατότητα να συνδυαστεί ο επαγγελματικός τουρισμός με τον τουρισμό πολυτελείας, η διασκέδαση και η νυχτερινή ζωή και φυσικά η ζεστή και φιλόξενη ανθρώπινη παρουσία που κάνει την Αττική ένα μοναδικό προορισμό σε όλη τη Μεσόγειο.

Συμμετοχή και στην ΙΤΒΜέσα στο πραγµατικά δύσκολο κοινωνικοοικονοµικό περιβάλλον των ηµερών, η Περ. Αττικής, θεωρώντας ότι ο τουριστικός τοµέας αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες ανασυγκρότησης της οικονοµίας της Αττικής, συµµετείχε µε το δυναµικό της στην διεθνή έκθεση τουρισµού ΙΤΒ 2016, που πραγµατοποιήθηκε στο Βερολίνο 9-13 Μαρτίου 2016.

Η έκθεση αυτή αποτελεί σηµαντικό βαρόµετρο του συνολικού τουριστικού ρεύµατος του εισερχόµενου τουρισµού µας σε κάθε τουριστική σεζόν.

Στο περίπτερο του ΕΟΤ, η Περ. Αττικής προέβαλε την τάση για την επόµενη τουριστική περίοδο, µε κεντρικό στόχο την ανάδειξη της Αττικής σε ολιγοήµερο ή µικράς διάρκειας προορισµό (short break) ώστε να διαφοροποιηθεί από το υπάρχον µοντέλο του προορισµού για το Σαββατοκύριακο (city break).Με σύγχρονα οπτικοακουστικά µέσα, µοντέρνες εφαρµογές, χάρτες, έντυπο υλικό, επίδειξη αξιόλογων προϊόντων της Αττικής γης, το ειδικό και γενικό κοινό ενηµερώθηκε για τις µεγάλες τουριστικές δυνατότητες των επιµέρους προορισµών, όπως των νησιών του Σαρωνικού και των αξιόλογων κρυφών σηµείων της ευρύτερης περιοχής της Αθήνας και του Πειραιά.

Σε όλη την διάρκεια της έκθεσης έγινε κατανοητή η αναγνώριση της Αττικής ως προορισµού που συνδυάζει ποιοτικές τουριστικές υποδοµές και υπηρεσίες για απαιτητικούς επισκέπτες, εξασφαλίζοντας µοναδικές τουριστικές εµπειρίες για κάθε κοινό και κάθε πορτοφόλι σε όλη την Ευρώπη.

Τα στελέχη της ∆/σης Τουρισµού, οι κυρίες Μαρία Παντελούς και Μυρτώ Μοµφεράτου, η εκπρόσωπος της Επιτροπής Τουρισµού του ∆ήµου Πόρου κυρία Natascha Konieczny, οι συνεργάτες, κος Ορέστης Αθανασιάδης και κα Τζούλια Aσηµάκη, που υποστήριξαν τις ανάγκες της έκθεσης, καθώς και η Εντεταλµένη για την Τουριστική Προβολή της Περ. Αττικής κα Ελένη ∆ηµοπούλου, συνάντησαν δηµοσιογράφους, εκπροσώπους δικτύων, τουριστικών γραφείων, διοργανωτές ταξιδιών, bloggers και επισκέπτες της χώρας, διεθνή µέσα επικοινωνίας και τουριστικής προβολής, εξηγώντας την σηµαντικότητα του προορισµού σχεδόν για κάθε µορφή τουριστικής δραστηριότητας.

Οι επισκέπτες του περιπτέρου είχαν την ευκαιρία να γευθούν παραδοσιακές γεύσεις της Αττικής γης όπως φιστίκια Αιγίνης, αµυγδαλωτά Σπετσών και κρασί της ποικιλίας σαββατιανό.Στο περίπτερο της Περ. Αττικής προβαλλόταν συνεχώς βίντεο µε τίτλο «Top Ten in Attica» δείχνοντας τους δέκα βασικούς λόγους που έχει ο επισκέπτης για να ταξιδέψει στην Αττική: το Αττικό φως και το ήπιο κλίµα, τις ξενοδοχειακές και συνεδριακές υποδοµές της, τα ψώνια και τη διασκέδαση, τα κοντινά νησιά της, τις θαλάσσιες εµπειρίες, την γαστρονοµία και τα κρασιά της, τον πολιτισµό της και πάνω από όλα τους ανθρώπους της, των αξιών της δηµοκρατίας, της φιλοξενίας, της αλληλεγγύης και του ανθρωπισµού.

Αυτό που αξίζει να σηµειωθεί και να τονιστεί, όπως είπε η Εντεταλµένη για την Τουριστική Προβολή της Περ. Αττικής κα Ελένη ∆ηµοπούλου, είναι ότι «διαπιστώθηκε µεγάλος σεβασµός στις σηµερινές δυσκολίες που αντιµετωπίζουµε ως χώρα και εκτιµάται ότι η δύσκολη παρούσα συγκυρία δεν αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα για το σχεδιαζόµενο ταξίδι των τουριστών, αλλά αντίστροφα συγκινεί και ευαισθητοποιεί το µεγαλύτερο µέρος των δηµοκρατικών κοινωνιών, δηµιουργώντας τις προϋποθέσεις ρεύµατος αλληλεγγύης και θαυµασµού σε όσους αντιµετωπίζουµε άµεσα τα προβλήµατα των προσφυγικών ροών».

Θερµές ευχαριστίες προς την ΕΝΟΑΑ, την ‘Ένωση Φυστικοπαραγωγών της Αίγινας και την Ένωση ξενοδόχων της Ύδρας που προσέφεραν τα προϊόντα τους στο περίπτερο της Περ. Αττικής καθώς και στο γραφείο ΕΟΤ Γερµανίας για την πολύτιµη βοήθειά τους.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Θέατρο σκιών: Ο Τάσος Γεωργίου στο «Ελλάδα Έχεις Ταλέντο»

28 Μαρτίου 2024: Παγκόσμια ημέρα θεάτρου σκιών

Το ΠΣΘΣ εορτάζει και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Σκιών, χαιρετίζοντας όπου Γής όλους τους καλλιτέχνες/καλλιτέχνιδες που με τις ιδιαίτερες τεχνικές τους το υπηρετούν....

Ατομική Έκθεση Ζωγραφικής: Το δάκρυ της μαστίχας

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΩΣΤΑΛΟΥ Το δάκρυ της μαστίχας Ατομική Έκθεση Ζωγραφικής Εγκαίνια: Τετάρτη, 3 Απριλίου | 7μ.μ.  στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας «Σοφία Λασκαρίδου» Λασκαρίδου 120 και Φιλαρέτου, Καλλιθέα Η έκθεση διαρκεί...

Η προίκα της κόρης της Μπουμπουλίνας που προκάλεσε εμφύλια διαμάχη

Η Ελένη Μπούμπουλη έγινε πρωταγωνίστρια σε μια υπόθεση που λίγο έλειψε να τινάξει το νεοσύστατο ελληνικό κράτος στον αέρα. Κολοκοτρώνης και Γρίβας έφτασαν στα...

Παύλος Βρέλλης: Ο γλύπτης που έπλασε την ιστορία του έθνους μας σε κερί και...

Όλα όσα θέλετε να μάθετε για τον συνταξιούχο γυμνασιάρχη, τον γλύπτη Παύλο Βρέλλη, που δημιούργησε ένα έργο ζωής, ένα έργο για όλη την Ελλάδα,...

Οι κοινοί στόχοι στον ιστό της ελληνικής γλώσσας!

– Eκκλησία – Σχολεία – Δημογέροντες – Δημοσιογραφία αποτέλεσαν στη Σμύρνη ένα ενιαίο, αδιάσπαστο σύνολο, αλληλοσυμπληρούμενο με κοινούς στόχους και προβληματισμούς και με αδιάρρηκτο...

Πώς εξηγούσαν οι αρχαίοι τις εκλείψεις Ηλίου

Τα μηνύματα από τους θεούς, οι κακοί οιωνοί και η ιστορία του Ηροδότου για τον Θαλή Στις 8 Απριλίου 2024 η Βόρεια Αμερική θα γίνει...
Κνωσός: Ανακάλυψη «τεράστιας σημασίας»

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 16 Μαρτίου ο Σερ Άρθουρ Έβανς ξεκινά την ανασκαφή στα ερείπια της...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ! Το 1900 Ο Σερ Άρθουρ Έβανς ξεκινά την ανασκαφή στα ερείπια της Κνωσού στην Κρήτη Το 1964 Ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ αποβιβάζονται στην Κρήτη

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Βενζινοπώλες Αττικής: Γιατί αυξάνεται η τιμή των καυσίμων – Τι να προσέχουν οι οδηγοί

Την άνοδο της τιμής των καυσίμων και την αποδυνάμωση του κλάδου στην Βόρεια Ελλάδα,...

Νέα φρίκη στην Αττική: Πατέρας ασελγούσε στις ανήλικες κόρες του από το 2014

Φρίκη προκαλεί ακόμα μια υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων και μάλιστα από τον ίδιο τους...

Ισχυρός χιονιάς από το βράδυ στην Αττική – Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η νέα ψυχρή εισβολή στις περισσότερες περιοχές της χώρας ενώ...

Ποια σχολεία θα λειτουργήσουν με τηλεκπαίδευση λόγω της κακοκαιρίας “Avgi” στην Αττική

Από απόψε (29/01) στς 20.00 και μέχρι το πρωι της Τετάρτης (31/01) απαγαρεύεται η...