Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
23.5 C
Athens

Ετοιμάζεται να ανοίξει η “διαδρομή της Αδριατικής” για τους χιλιάδες μετανάστες!..

Οι χιλιάδες πρόσφυγες/μετανάστες που συγκεντρώνονται στην περιοχή της Ειδομένης μετά το κλείσιμο της «βαλκανικής οδού», εναποθέτουν τις ελπίδες τους στην περιοχή της Αδριατικής .

Απόσταση 60 χιλιομέτρων απαιτείται από κάποιον για να φτάσει δια μέσω θαλάσσης από την Αλβανία προς την Ιταλία, ανέφερε κορυφαία διπλωματική πηγή στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Οι χιλιάδες λαθρομετανάστες που συγκεντρώνονται στην πατρίδα μας έχουν δημιουργήσει ένα ανθρώπινο «ποτάμι» το οποίο αναζητά διέξοδο.

Αυτοί οι άνθρωποι οι οποίοι δεν εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής των συμφωνιών μετανάστευσης μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας, εναποθέτουν τώρα τις ελπίδες τους στην λεγόμενη « διαδρομής της Αδριατικής», είπε στο RIA Novosti σήμερα Δευτέρα διπλωματική πηγή στις Βρυξέλλες.

«Η Αδριατική » είναι η διαδρομή από την Ελλάδα στην Αλβανία και από εκεί δια θαλάσσης στην Ιταλία, και αργότερα στην Αυστρία και τη Γερμανία.

 

Δεν υπάρχει περίπτωση να μείνουν τόσοι χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες στην Ελλάδα , ενώ αναζητούν διέξοδο για την κεντρική Ευρώπη.

Κάποιοι λένε ότι οι Αλβανοί έχουν κλείσει τα σύνορα μαζί με τους Ιταλούς , αλλά ξεχνούν ότι εάν αυτοί οι δυστυχισμένοι άνθρωποι περάσουν π.χ. στα Ιόνια νησιά , τότε με βάρκες μπορούν να περάσουν απέναντι στην Αλβανία.

 

Η συμφωνία μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας, που επιτεύχθηκε κατά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, προβλέπει ότι όλοι οι παράνομοι μετανάστες που έφτασαν στα ελληνικά νησιά από το τουρκικό έδαφος από τις 20 Μαρτίου, θα επιστρέψoυν στην Τουρκία.

Για να γίνει αυτό, οι τουρκικές αρχές από τις 20 Μαρτίου, θα πρέπει να στείλουν εκπροσώπους τους στα ελληνικά νησιά , οι οποίοι θα ασχοληθούν με την επανεισδοχή των μεταναστών, πράγμα που γίνεται μετ” εμποδίων.

Νωρίτερα, ανακοινώθηκε το κλείσιμο της «βαλκανικής οδού» , από την οποία οι παράνομοι μετανάστες δια μέσω της Ελλάδος ταξιδεύουν μέσω της ΠΓΔΜ , της Σερβίας και της Ουγγαρίας στην Αυστρία και την Γερμανία.

«Μετά το κλείσιμο της« βαλκανικής οδού » οι μετανάστες στην Ελλάδα εναποθέτουν τις ελπίδες τους στην « διαδρομή της Αδριατικής » δια μέσω της οποίας ελπίζουν να μεταβούν από την Αλβανία δια θαλάσσης στην Ιταλία αυτό» , σύμφωνα με ένα εκπρόσωπος τους.

Η Ιταλία είναι ήδη αντιμέτωπη με την εισροή προσφύγων από την Βόρεια Αφρική, οι οποίοι φτάνουν στις ακτές της Ευρώπης σε όλη τη Μεσόγειο Θάλασσα.

Οι ελληνικές αρχές αναφέρουν στις 21 Μαρτίου 2016. ότι στην Ελλάδα ευρίσκονται 50 χιλιάδες περίπου πρόσφυγες και μετανάστες.

Σύμφωνα με ειδικούς, πρόκειται για φυσικό επακόλουθο της «δίψας» όλων αυτών των ανθρώπων να μεταβούν στην Ευρώπη.

Αντί οι Ευρωπαίοι να στείλουν στρατό στην Συρία και να δημιουργήσουν εκεί καταυλισμούς οι οποίοι όμως θα ήταν ασφαλείς για τους ανθρώπους αυτούς , περίμεναν απαθείς σε όσα συνέβαιναν , με αποτέλεσμα να τους δέχονται τώρα μαζικά , εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Γερμανία: Παρατείνεται το lockdown έως τις 14 Φεβρουαρίου

Γερμανία: Ο πληθωρισμός υποχωρεί, αλλά η ανησυχία παραμένει

Αχτίδα ελπίδας για τους καταναλωτές στη Γερμανία, μετά τις συνεχείς αυξήσεις τιμών τα τελευταία χρόνια: με βάση προσωρινά στοιχεία για τον μήνα Μάρτιο, που...

Μετρά αντίστροφα ο χρόνος για την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν 

Στην απόφαση, να πλήξει με επώδυνο τρόπο το Ιράν, αλλά χωρίς να προκαλέσει έναν περιφερειακό πόλεμο, κατέληξε το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ, με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για...

Jerusalem Post: Σενάριο αστραπιαίας επίθεσης με τα ισραηλινά F-35 να καταστρέφουν την ιρανική αεράμυνα

Σενάριο με τις πρωτοβουλίες που θα μπορούσε να αναλάβει το Ισραήλ μετά την επίθεση που δέχτηκε από πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη του Ιράν παρουσίασε η Jerusalem Post στη...

Αυστραλία: Νέα αιματηρή επίθεση με μαχαίρι

Ένας επίσκοπος και αρκετοί πιστοί δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρι μέσα σε εκκλησία στο Σίδνεϊ και ενώ μεταδιδόταν η λειτουργία απευθείας σε διαδικτυακό κανάλι στο...

Ισραήλ: Νέα συνεδρίαση του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου συγκάλεσε ο Νετανιάχου

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου θα συγκαλέσει εκ νέου το πολεμικό του υπουργικό συμβούλιο στις 2 μ.μ. σήμερα Δευτέρα. Το συγκεκριμένο συμβούλιο είναι το φόρουμ...

Η επόμενη μέρα για το Ισραήλ: Το μήνυμα που ήθελε να στείλει η Τεχεράνη...

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί ο πλανήτης τις φλέγουσες εξελίξεις στη Μέσα Ανατολή, μετά την επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν στο Ισραήλ. Οι ΗΠΑ ανησυχούν...

15 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Τέχνης

H Παγκόσμια Ημέρα Τέχνης (World Art Day) καθιερώθηκε το 2012 από τον Διεθνή Οργανισμό Τέχνης (IAA), με τη διακήρυξη της Γκουανταλαχάρα, μετά από πρόταση...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Τραγωδία στη Χίο: Τρία νεκρά κοριτσάκια στο ναυάγιο με μετανάστες

Τρία νεκρά κοριτσάκια είναι ο θλιβερός απολογισμός του ναυαγίου βάρκας με πρόσφυγες και μετανάστες...

Χανιά: Εντοπίστηκαν 60 μετανάστες στην Παλαιόχωρα

Εντοπίστηκαν το μεσημέρι από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Παλαιόχωρας, στα Χανιά, 60 μετανάστες στην...

Βιομήχανοι: «Φέρτε πρόσφυγες, φέρτε μετανάστες για τις κενές θέσεις»

«Ψηφιακή πλατφόρμα για προσέλκυση εργαζομένων από τρίτες χώρες, προκειμένου να καλυφθούν κενά στην ελληνική...

Λέσβος: Τρεις νεκροί σε ναυάγιο με μετανάστες

Τρεις νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός του ναυαγίου με βάρκα, στην οποία επέβαιναν...