Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
18 C
Athens

Η “κόντρα” των αρχηγών στη Βουλή για το ασφαλιστικό – Όλες οι ομιλίες

Τσίπρας: Καλούμαστε να καθαρίσουμε τα άπλυτά σας, πείτε μας τι προτείνετε

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην έναρξη της ομιλίας του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή, για το Ασφαλιστικό, είπε ότι η σημερινή συζήτηση διεξάγεται με πρωτοβουλία της κυβέρνησης και υπογράμμισε ότι όλα τα κόμματα οφείλουν να πάρουν θέση σε ένα μείζον θέμα όπως αυτό της βιωσιμότητας του Ασφαλιστικού συστήματος.

Τόνισε ότι στο ερώτημα «αν οι επόμενες γενιές θα έχουν κοινωνική ασφάλιση δεν χωρούν υπεκφυγές, ούτε κρυφτό».

Είπε ότι το Ασφαλιστικό σύστημα της χώρας δεν είναι βιώσιμο «και αν δεν πάρουμε μέτρα θα καταρρεύσει».

Την μη βιωσιμότητα του Ασφαλιστικού την απέδωσε στην «λεηλασία επί 40 χρόνια των Ταμείων από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ», στην δημογραφική κατάσταση της χώρας, και στις «πολιτικές επιλογές στα χρόνια της κρίσης που οδήγησαν στην μείωση του ΑΕΠ κατά 25% και στην εκτόξευση του ποσοστού της ανεργίας από το 7% στο 25%».

Ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος σε όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης και πρωτίστως σε εκείνα που είχαν την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας, τα προηγούμενα χρόνια έθεσε ερωτήματα με πρώτο «αν εκτός από δημαγωγία, έχουν κάποια πρόταση να καταθέσουν εκείνοι που δημιούργησαν το πρόβλημα, λεηλάτησαν τα Ταμεία και δημιούργησαν ?μαύρες τρύπες” σε αυτά στα χρόνια της κρίσης».

«Θα στηρίξετε την συμφωνία της κυβέρνησης με τους εργοδοτικούς φορείς για αύξηση της εισφοράς τους, ή θα συμπαραταχθείτε με το ΔΝΤ και τις ιδεοληψίες του που θα οδηγήσουν σε νέες περικοπές συντάξεων, δίπλα στις 12 προηγούμενες που οι συνταξιούχοι έχουν υποστεί;» ήταν το δεύτερο ερώτημα που απηύθυνε ο κ. Τσίπρας και υπογράμμισε πως η πρόταση της κυβέρνησης δεν προβλέπει περικοπές συντάξεων.

Σφοδρή επίθεση Μητσοτάκη σε Τσίπρα: «Είστε η πιο επιβλαβής κυβέρνηση της Ελλάδας»

Με επίθεση κατά μέτωπο προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε την ομιλία του στην Βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης λέγοντας ότι «έχετε μετατρέψει την ελπίδα σε απόγνωση. Είστε η πιο επιβλαβής κυβέρνηση στην μεταπολιτευτική ιστορία της Ελλάδας, οδηγήσατε την χώρα στα πρόθυρα της εξόδου από την ευρωζώνη, κλείσατε τις τράπεζες, υπογράψατε τρίτο μνημόνιο».

Συνεχίζοντας ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της ΝΔ θύμισε την 13η σύνταξη, την κατάργηση με έναν νόμο του μνημονίου. «Εσείς μπορεί να θέλετε να τα ξεχάσετε, οι πολίτες όμως βιώνουν την σκληρή πραγματικότητα. Ούτε ένα συγγνώμη στους πολίτες, αντίθετα επιλέξατε την Κυριακή μία διχαστική επίθεση. Δηλητηριάζετε την κοινωνία με ταξικό μίσος. Το δίλημμα σήμερα είναι ανάμεσα στο χθες του λαϊκισμού και στο αύριο της αλήθειας και των μεταρρυθμίσεων».

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως για να υπάρξει λύση στο ασφαλιστικό σύστημα χρειάζεται μία νέα κοινωνική συμφωνία. «Εγώ έχω αναγνωρίσει σαν νέος αρχηγός τα λάθη του παρελθόντος και έχω δεσμευτεί να μην τα επαναλάβω» είπε και πρόσθεσε, απευθυνόμενος προς τον κ. Τσίπρα «εσείς δεν αναλαμβάνετε τις ευθύνες σας και μην μας λέτε ότι δεν έχετε καθόλου ευθύνες». Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η ΝΔ έκανε προσπάθειες να αντιμετωπίσει το ασφαλιστικό και έγιναν βήματα προόδου με εξορθολογισμό του συστήματος. Στο τρίτο μνημόνιο αναφέρεται ρητά ότι οι μεταρρυθμίσεις του 2010 και 2012 αν εφαρμοστούν θα βελτιώσουν την βιωσιμότητα του συστήματος.

Το 2014 δεν υπήρχε καμία ανάγκη μείωσης των συντάξεων, ούτε καμία πίεση από την Τρόικα για μειώσεις, είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε ολοκληρώσει την πρώτη αξιόπιστη αναλογιστική μελέτη.

Συνεχίζοντας την επίθεση στον πρωθυπουργό είπε ότι «τα πρόσθετα μέτρα 1,8 δισ. ευρώ δημιουργήθηκαν από την δική σας διαχειριστική ανικανότητα. Είστε μέρος του προβλήματος, δεν είστε μέρος της λύσης, δεν μας πήγατε μπροστά, μας γυρίσατε δύο χρόνια πίσω και η κοινωνία σάς γυρίζει την πλάτη. Αναρωτηθήκατε γιατί δεν θέλουν οι αγρότες να μιλήσουν μαζί σας; Μήπως θέλουν να πάτε εσείς στα μπλόκα, όπως πηγαίνατε και τότε και τους τάζατε;».

«Αναρωτηθήκατε γιατί οι αγρότες δεν συνομιλούν μαζί σας…», είπε απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης. «Μήπως πρέπει να πάτε εσείς κοντά τους, στα τρακτέρ, να συνομιλήσετε μαζί τους, όπως κάνατε και λέγατε αυτά τα οποία λέγατε;». «’Ισως ο χώρος εκείνος να σας είναι πιο οικείος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Στη συνέχεια, ασκώντας κριτική στην πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Το σχέδιό σας στρεβλώνει την ανταποδοτικότητα του συστήματος, δεν δίνει κίνητρο για παραμονή στην εργασία. Τα πρόσθετα χρόνια δεν δίνουν μεγαλύτερη σύνταξη», και πρόσθεσε: «Δυστυχώς και το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα εγκαταλείπεται στην τύχη του. Τί θα συμβεί στις κύριες συντάξεις το 2019; Η προσωπική διαφορά μεταφέρει το πρόβλημα στο μέλλον. Το σχέδιό σας είναι μη κοστολογημένο χωρίς καμία οικονομική τεκμηρίωση. Η άρνηση και η αδυναμία να κοστολογήσετε καθυστερεί την διαπραγμάτευση και δημιουργεί εντάσεις στην κοινωνία. Ζητάτε από την αντιπολίτευση εναλλακτική πρόταση. Θα μπορούσαμε να σας απαντήσουμε ότι δεν δημιουργήσαμε εμείς το πρόβλημα του 1,8 δισ. ευρώ, αλλά δεν θα το κάνουμε».

Σε διάλογο για την ακύρωση των κομματικών διορισμών και των αυξήσεων στους μετακλητούς υπαλλήλους και γενικότερα για τον εξορθολογισμό της δημόσιας διοίκησης κάλεσε στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον πρωθυπουργό λέγοντας ότι θα προκύψουν πόροι για την χρηματοδότηση του ασφαλιστικού: «Υπάρχουν κι άλλες στρεβλώσεις στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Τον αντέχετε έναν τέτοιο διάλογο ή φοβάστε τις αντιδράσεις από συγγενείς και φίλους; Πώς θα ένιωθαν οι αγνοί αγωνιστές της αριστεράς μπροστά στο κομματικό αλισβερίσι, τα εγγόνια να επικαλούνται τους αγώνες των παππούδων για να κάνουν διορισμούς στο δημόσιο».

Κλείνοντας ανέφερε απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό ότι «αν δεν είχατε εκτροχιάσει τα δημοσιονομικά το 2015 δεν θα υπήρχε η ανάγκη για περικοπές 1,8 δισ. ευρώ. Δεν θέλετε να μπείτε σε λεπτομερή συζήτηση με αριθμούς γιατί δεν αντέχετε τους αριθμούς. Είστε υπό κατάρρευση και οδηγείτε για δεύτερη φορά την Ελλάδα σε αδιέξοδο». Κάλεσε τον κ. Τσίπρα να εγκαταλείψει το σχέδιό του για το ασφαλιστικό και απευθύνθηκε στις Ελληνίδες και στους Έλληνες λέγοντας ότι “μπορούμε να βγούμε από την κρίση. Μόνο που απαιτείται μία δίκαιη κοινωνική συμφωνία ευθύνης και αλληλεγγύης. Απαιτείται σχέδιο και αλήθεια και όχι ψεύτικες υποσχέσεις και μεγάλα λόγια».

Γεννηματά: Οι προτάσεις της κυβέρνησης δεν είναι μεταρρύθμιση

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά μιλώντας στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το Ασφαλιστικό κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι οι προτάσεις της για το ασφαλιστικό δεν είναι μεταρρύθμιση, δεν οδηγούν σε λύση του ασφαλιστικού αλλά στη φτωχοποίηση των Ελλήνων.

Είναι ένα επικίνδυνο σχέδιο δήλωσε η κ. Γεννηματά και υπογράμμισε πως οδηγεί σε μειώσεις των συντάξεων.

Η κ. Γεννηματά ανέφερε πως οι ρυθμίσεις που φέρνει η κυβέρνηση για τους αγρότες, τους εξοντώνουν οικονομικά και τους οδηγεί σε απόγνωση ενώ επισήμανε πως το σχέδιο της κυβέρνηση πλήττει και τους σημερινούς συνταξιούχους και ιδιαίτερα τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Κουτσούμπας: Το σχέδιο της κυβέρνησης δεν διορθώνεται-Να αποσυρθεί

«Η θέση του ΚΚΕ είναι ξεκάθαρη: Το σχέδιο της κυβέρνησης δεν διορθώνεται, δεν παίρνει από τροποποιήσεις, να αποσυρθεί, όπως το ζητούν και οι χιλιάδες εργαζομένων που είναι στις διαδηλώσεις, στις απεργίες, στα μπλόκα» ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του στην Βουλή, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας.

“Δεν μπορεί να υπάρχει συζήτηση για το Ασφαλιστικό που δεν θα ξεκινά από την επιστροφή των αποθεματικών που καταληστεύθηκαν όλα αυτά τα χρόνια. Δεν μπορεί να υπάρχει συζήτηση που δεν θα θέτει θέμα κατάργησης της μαύρης, ανασφάλιστης εργασίας, όλων των ελαστικών εργασιακών σχέσεων που δεν άγγιξε στο ελάχιστο η συγκυβέρνηση σας (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ). Άρα, όταν ζητάτε προτάσεις για το Ασφαλιστικό και την ίδια στιγμή θεωρείτε δεδομένη την καταλήστευση των αποθεματικών των Ταμείων, θεωρείτε δεδομένες τις δεσμεύσεις του Μνημονίου για μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, θεωρείτε δεδομένη την εργασιακή ζούγκλα που υπάρχει, είναι σαν να ζητάτε προτάσεις μόνο για τον τρόπο σφαγής των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των νέων της πατρίδας μας” τόνισε από το βήμα της Βουλής, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, προσθέτοντας “τέτοιες προτάσεις μην περιμένετε από το ΚΚΕ, τέτοιες προτάσεις μπορούν πιθανόν να σας καταθέσουν τα άλλα κόμματα και τις καταθέτουν, άλλωστε μαζί τους ψηφίσατε το Μνημόνιο, μαζί τους συμφωνείτε τους βασικούς άξονες και του Ασφαλιστικού, στα δικά τους χνάρια βαδίζετε, άσχετα αν σήμερα με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ιδιαίτερα, σηκώνετε τους τόνους για αντιπολιτευτικούς λόγους”.

Σημειώνεται ότι λίγο νωρίτερα ο κ. Κουτσούμπας κατέθεσε στα Πρακτικά της Βουλής την προ έτους πρόταση νόμου του ΚΚΕ για τις συντάξεις και το Ασφαλιστικό.

Για «προπαγανδιστική φασαρία, προκλητική και εξοργιστική» κατηγόρησε την κυβέρνηση με αιχμή το Ασφαλιστικό ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος, αφού κατέγραψε τις «ψευδείς αναφορές της» επ’ αυτού, ξεκαθάρισε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης δε διορθώνεται, δε βελτιώνεται, δεν παίρνει από τροποποιήσεις.

«Πρέπει να αποσυρθεί εδώ και τώρα, όπως ζητάνε οι χιλιάδες εργαζόμενοι στις κινητοποιήσεις, στις διαδηλώσεις, στα μπλόκα. Και σε αυτήν την κατεύθυνση το ΚΚΕ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας.

Ειδικώς προς τις κυβερνητικές αναφορές για το Ασφαλιστικό, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι:

– Αναφέρει ψευδώς, πως δε θα υπάρχουν νέες μειώσεις στους νυν συνταξιούχους, όταν η ίδια το καλοκαίρι έφερε νέο πλήγμα σε αυτές.

– Οι συντάξεις μειώνονται, μέσω του νέου υπολογισμού τους. Κι οι μειώσεις αφορούν νέους και παλιούς συνταξιούχους, αφού η «προσωπική διαφορά» που θα καταβάλλεται στους παλιούς συνταξιούχους θα μπορεί να μειωθεί ανά πάσα στιγμή και θα δίνεται το πολύ μέχρι το 2018.

– Διαλύει τις επικουρικές, μειώνοντας το συνολικό ποσό που παίρνει ένας συνταξιούχος, τον οποίο δεν το ενδιαφέρει αν η μείωση είναι στην κύρια ή την επικουρική, αλλά το ότι μπαίνουν στην τσέπη του λιγότερα.

– Μειώνει δραστικά τους δικαιούχους του ΕΚΑΣ με νέα εισοδηματικά κριτήρια και καταργεί το επίδομα, το 2019.

– Τσακίζει τις αναπηρικές συντάξεις, τα κοινωνικά επιδόματα, αφήνει στο έλεος της τύχης τους χιλιάδες ανθρώπους που είναι για οποιονδήποτε λόγο, ανίκανοι για εργασία.

Όπως επισήμανε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, «αυτή η αγριότητα των μέτρων έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει, βγάζει μαζικά γεωργούς, κτηνοτρόφους, ψαράδες, μελισσοκόμους στους δρόμους, σε όλη την Ελλάδα στα μπλόκα του αγώνα».

Όπως είπε, η κυβέρνηση σε συγχορδία υπουργών κατηγορεί τους αγρότες ως φοροφυγάδες, και απευθυνόμενος προς τα κυβερνητικά έδρανα κατηγόρησε: «Λέτε ψέματα. Καλλιεργείτε τον κοινωνικό αυτοματισμό, για να περάσετε με κάθε τρόπο την καταστροφική σας πολιτική ξεκληρίσματος των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων. Τους συκοφαντείτε και τους βρίζετε επειδή μαζικά και μαχητικά αγωνίζονται και διεκδικούν την επιβίωση τους και έχουν τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της πλειοψηφίας του λαού».

Ο κ. Κουτσούμπας, υπογράμμισε ότι ο κάθε μικρομεσαίος αγρότης κάθε χρόνο δηλώνει λεπτομερώς πόσα στρέμματα και με τι θα καλλιεργήσει και με βάση αυτά πληρώνει τσουχτερή εισφορά στον ΕΛΓΑ για την ασφάλιση της παραγωγής του, ανεξάρτητα αν την πουλήσει ή σαπίσει στο χωράφι ή την αγοράσει ο έμπορας «κοψοχρονιά», κάτω από το κόστος παραγωγής.

«Είναι σταθερός ο στόχος της κυβέρνησης, η -μέσω τεκμηρίων- αναγκαστική αφαίμαξη των φτωχών αγροτών. Στην ίδια κατεύθυνση χρησιμοποιεί και την υπαρκτή διαστρωμάτωση της αγροτιάς με το επιχείρημα του «κατά κύριο επάγγελμα αγρότη», όχι, όπως ψεύτικα επικαλείται, για να ελαφρύνει, αλλά για να εξοντώσει τους φτωχομεσαίους αγρότες με τα παραπάνω μέτρα μέχρι το 2019» προσέθεσε.

Σε ότι αφορά τις δηλώσεις του κ. Αποστόλου, ότι αν «πάρουμε πίσω αυτά τα μέτρα θα βρεθούμε εκτός ΕΕ» ο κ. Κουτσούμπας ζήτησε να θυμηθεί ο υπουργός ότι πριν επτά μήνες, στο πλαίσιο του δημοψηφίσματος, τα ίδια ακριβώς μέτρα τα χαρακτήριζε ως ταφόπετρα της αγροτιάς. «Ταφόπετρα για την μικρομεσαία αγροτιά είναι η πολιτική της ΕΕ την οποία υλοποιείτε ως συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους συνεταίρους σας στην ΕΕ, και όλα τα κόμματα του Ευρωμονόδρομου» επισήμανε.

Πάντως, ο κ. Κουτσούμπας ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να υπάρχει συζήτηση για το Ασφαλιστικό, που δε θα ξεκινά από την επιστροφή των αποθεματικών που καταληστεύτηκαν όλα αυτά τα χρόνια και που δε θα θέτει θέμα κατάργησης της μαύρης κι ανασφάλιστης εργασίας, όλων των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, που δεν άγγιξε στο ελάχιστο η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Τέλος, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, παρατήρησε πως αφού «το δίπολο «ναι – όχι» τελείωσε κι αυτό προ πολλού, αφού όλοι, αμέσως την άλλη μέρα από το δημοψήφισμα πήγαν με το «ναι» τώρα υπάρχει ανάγκη από ένα νέο ψεύτικο, κάλπικο δίπολο και αυτό στήνεται με τα σχήματα: δεξιά – αριστερά, Τσίπρας – Μητσοτάκης, νεοφιλελεύθεροι-λαϊκιστές.

Αιτιολόγησε πως γίνονται όλα για να εγκλωβίζεται ο λαός σε μία από τα ίδια, να απογοητεύεται, να οδηγείται στην αδράνεια, να μη βλέπει την πραγματική προοπτική.

Θεοδωράκης: Το ασφαλιστικό υπήρξε για την Ελλάδα ένα φαγοπότι

Επίθεση τόσο στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όσο και σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, με αιχμή το ασφαλιστικό και το αγροτικό, κατηγορώντας τα ότι δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων ενώ αντίθετα, όπως είπε, « υπερασπίστηκαν μαζί ένα πελατειακό αδιάφανο σύστημα και πολέμησαν τις λίγες δειλές προσπάθειες μεταρρύθμισής τους».

«Στις αντιδράσεις πρωτοστατούσαν πάντα οι συντεχνίες, οι πελάτες των κομμάτων. Κοινός τους στόχος: Ότι φάμε ότι πιούμε και ότι αρπάξουμε σήμερα και άσε τις επόμενες γενεές να ψάχνονται», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το ασφαλιστικό, και πρόσθεσε:

«Δεκαετίες τώρα έχουμε, εισφοροδιαφυγή, μεγάλο λειτουργικό κόστος των ασφαλιστικών μηχανισμών, καθυστέρηση στη μηχανοργάνωσή τους και έλλειψη διαφάνειας που καθιστά αδύνατη την αξιολόγηση της προσφοράς του κάθε ταμείου.

Αλλά για όλα αυτά καμία συζήτηση, καμία πρόταση, καμιά αγωνία».

Ο κ. Θεοδωράκης κάλεσε την κυβέρνηση να ζητήσει συγνώμη από τους αγρότες, να τους πει την αλήθεια και να πάψει να τους κοροϊδεύει.

«Πείτε τους ότι οι υποσχέσεις σας ήταν ψεύτικες. Μην νομίζετε ότι θα τους ξεγελάσετε με χάντρες. Κατάλαβαν ότι τους χρησιμοποιήσατε για να πάρετε την εξουσία. Βλέπουν τον τρόπο που πολιτεύεστε. Ενημερώνονται για τις υπερβολές σας

Ξέρουν για τις σπατάλες σας, το κομματικό σας κράτος, τις χιλιάδες των μετακλητών σας υπαλλήλων», υπογράμμισε ο κ. Θεοδωράκης.

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωράκης άσκησε έντονη κριτική για τις προσλήψεις στον δημόσιο τομέα λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Φέρτε μια τροπολογία στο ασφαλιστικό που θα καταργεί τις στρατιές των συμβούλων και εμείς θα την ψηφίσουμε. Θα είναι και έναν ωραίο μήνυμα. Θυσία στο ασφαλιστικό το κομματικό κράτος. Αντέχεται ή θα επιμείνετε στο αντίστροφο μήνυμα.

Όλα θυσία στο κομματικό κράτος; Τα ξέρουν λοιπόν όλα αυτά οι αγρότες. Και δεν θα υποχωρήσουν με καλοπιάσματα και πατ – πατ στην πλάτη».

«Εμείς αυτό το ασφαλιστικό δε θα το στηρίξουμε. Ο τόπος θέλει δυναμική οικονομία, κοινωνική συνοχή και ένα ασφαλιστικό που δε θα γεννά νέες ανισότητες αλλά θα απελευθερώνει τις δυνάμεις της εργασίας», κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης.

Την απόδοση ποινικών ευθυνών σε όσους “διέλυσαν τα ταμεία” ζήτησε ο Καμμένος

Την απόδοση ποινικών ευθυνών σε «εκείνους που διέλυσαν τα ασφαλιστικά Ταμεία» ζήτησε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

«Αναγνωρίζουμε τις προσπάθειες των προηγούμενων κυβερνήσεων που ήταν επιφανειακές και άκαρπες αλλά παράλληλα ζητάμε την απόδοση ποινικών ευθυνών σε εκείνους οι οποίοι διέλυσαν τα ασφαλιστικά Ταμεία. Δεν μπορεί να μείνουν ατιμώρητοι» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

«Η πραγματική κατάσταση του ασφαλιστικού είναι αυτή που βρίσκεται εδώ και χρόνια. Μήπως πρέπει να δούμε τι ποιες ήταν οι αιτίες και τι προτείνουμε για το αύριο;» τόνισε και συμπλήρωσε ότι το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα «είναι το μόνο στην Ευρώπη το οποίο στήθηκε χωρίς αναλογιστική μελέτη».

«Η άμεση παρέμβαση στο ασφαλιστικό είναι επιτακτική ανάγκη. Πρέπει να προστατεύσουμε τις πολύτεκνες οικογένειες. Να τους δώσουμε κίνητρα, σε εκείνες τις οικογένειες που μέσα στην κρίση γεννούν παιδιά» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στους αγρότες σημείωσε ότι «δεν μπορεί να αφήσουμε τους μη επαγγελματίες αγρότες, τους γυναικολόγους βαμβακοπαραγωγούς, τους κατόχους καταστημάτων και παραγωγούς ροδάκινων, τους εισοδηματίες και παράλληλα αγρότες, να έχουν τα προνόμια των αγροτών στερώντας από τους πραγματικούς αγρότες αυτά που δικαιούνται».

Τέλος κάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς να καθίσουν στο τραπέζι με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «να κάτσουμε κάτω να κλειστούμε μέσα, να καταθέσουμε τις προτάσεις μας με πραγματική διάθεση να βρούμε μία κοινή συνισταμένη».

 

Λεβέντης: Το ξύλο να δω ποιος θα το φάει

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Βασίλης Λεβέντης. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων έκανε λόγο για ταχυδακτυλουργίες της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό και υπογράμμισε ότι μόνο ένας ζογκλέρ μπορεί να λέει πως θέλει να δίνει τις ίδιες συντάξεις με λιγότερα χρήματα. .

«Όμως το ξύλο να δω ποιος θα το φάει;», αναρωτήθηκε ο κ. Λεβέντης τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μείνει στην ιστορία ως μνημείο υποκρισίας και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι τα φορτώνει όλα στις πιο αδύναμες τάξεις, δηλαδή του ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες.

«Θέλετε προτάσεις; Εγώ τις έχω πει στον κ. Κατρούγκαλο. Οι πολλές συντάξεις να γίνουν μία, να συγχωνευτούν, έχουμε 1 εκατομμύριο τριπλές συντάξεις κύριων ταμείων. Να βάλουμε το πλαφόν 1500 ευρώ και όχι 3000 που το βάλατε για να πορευτούν οι άνθρωποι σας. Να κόψουμε τις συντάξεις των νέων βουλευτών και τις συντάξεις των πλουσίων», είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων και πρόσθεσε:

«Ο κ. Κατρούγκαλος δεν φταίει, εφαρμόζει το τρίτο Μνημόνιο, δεν καταλαβαίνω γιατί η ΝΔ κάνει πίσω, τα υπέγραψε και τώρα κάνει πίσω; Η επιχειρηματολογία ποια είναι; Δεν θέλετε αυτό το ασφαλιστικό; Κάνατε δικές σας προτάσεις να την πάμε έξω στους Ευρωπαίους να δούμε αν τους αρέσει;

Αύριο το πρωί θα ψηφίσω αν βάλετε το πλαφόν στα 1500, να μην υπάρχει καμία σύνταξη παραπάνω από αυτό το ποσό, αν βάλετε όλες τις συντάξεις σε μία, αν κόψετε τις συντάξεις με αναστολή για 5 χρόνια των πλουσίων λόγω κρίσης θα έχετε την ψήφο της Ένωσης Κεντρώων.

Ποιον κοροϊδεύετε; Τον εαυτό σας.. γιατί ποιον άλλον θα κοροϊδέψετε; Εσείς τετραγωνίζετε τον κύκλο! Οι σουίτες δεν το κατάφεραν εσείς θα το καταφέρετε.

Η άποψή μου είναι ότι οι αγρότες πρέπει να φύγουν οι αγρότες από τις εθνικές οδούς, δεν θα καταφέρουν τίποτα με την υπογραφή που έχετε βάλει. Το μόνο που σας μένει είναι να την ωραιοποιήσετε. Πιστεύετε αλήθεια ότι θα κοπεί το χρέος;

Ακόμα και σήμερα ζητάω από τον κ. Τσίπρα να παραιτηθεί και να κάνουμε Οικουμενική Κυβέρνηση».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Η κυβέρνηση… μετακομίζει – Το σχέδιο μετεγκατάστασης 9 υπουργείων

Ξεκινούν οι διαδικασίες για την υλοποίηση του project της ΠΥΡΚΑΛ, του κυβερνητικού πάρκου «Ανδρέας Λεντάκης», μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα. Το έργο έχει...
Ο Ιωάννης Λιανός ο διάδοχος της Θάνου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού!

Δημοσκοπήσεις: Τι προβληματίζει την κυβέρνηση

Στην γκρίζα ζώνη των αναποφάσιστων θέλει να εστιάσει η κυβέρνηση στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές και θα ενταθεί η προσπάθεια συσπείρωσης των ψηφοφόρων της...

Υπεγράφη η συμφωνία της Ευρώπης με την Αίγυπτο – Το μήνυμα Μητσοτάκη

Υπεγράφη σήμερα Κυριακή (17/3) στο Κάιρο η συμφωνία της Ευρώπης με την Αίγυπτο. Πρόκειται για τη λεγόμενη «Κοινή Δήλωση για τη Στρατηγική και Συνολική...

Απάντηση της Β. Κεχαγιά στη ΝΔ για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Στ. Κασσελάκη

Ένα κόμμα που χρωστάει 500.000.000 ευρώ και η πιο διεφθαρμένη κυβέρνηση της Ευρώπης εκμεταλλεύονται την απουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον στρατό για...

Πηγές ΝΔ: Στον ΣΥΡΙΖΑ αντί να προσπαθούν να αλλάξουν ατζέντα ας απαντήσουν στα νέα...

«Στον ΣΥΡΙΖΑ, αντί να προσπαθούν να αλλάξουν ατζέντα, επαναφέροντας ζητήματα που έχουν απαντηθεί και πετώντας χαρταετό μια ημέρα νωρίτερα, όπως, άλλωστε, κάνουν σχεδόν κάθε...
Στην Αθήνα ο Σίσι

Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Δημιουργία Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Αιγύπτου

Την ικανοποίηση του για την αναβάθμιση των σχέσεων της ΕΕ με την Αίγυπτο σε σε συνολική και στρατηγική συνεργασία, για την υλοποίηση της οποίας...
ΠΑΣΟΚ: Αυτές είναι οι αλλαγές στο καταστατικό - Πρόεδρος είναι ο εκλεγμένος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Κοροϊδία Κασσελάκη να υπόσχεται φορολογική δικαιοσύνη και να επιχειρεί σε φορολογικό παράδεισο

Βέλη προς τον Στέφανο Κασσελάκη για τις επαγγελματικές του δραστηριότητες εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Σε ανακοίνωσή του, η Χαριλάου Τρικούπη χαρακτηρίζει «κοροϊδία» τις δηλώσεις του προέδρου...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Βουλή: Οξεία αντιπαράθεση στη Βουλή για την πρόταση απαλλαγής Μίχου για βιασμό

Σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε στη Βουλή με αφορμή την πρόταση της εισαγγελέως για την απαλλαγή...

Εξεταστική για τα Τέμπη: Εγκρίθηκε το πόρισμα της πλειοψηφίας

Εγκρίθηκε η πρόταση των βουλευτών - μελών της Νέας Δημοκρατίας, ως το πόρισμα της...

Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά ΑΕΙ

Νόμος του κράτους θα αποτελεί από το Σάββατο μόλις δημοσιευθεί στο ΦΕΚ το νομοσχέδιο...

Μητσοτάκης – Βουλή: Ν/σ ριζική τομή στην εκπαίδευση 

«Η Εθνική αντιπροσωπεία καλείται σήμερα όχι απλά να ψηφίσει ένα κομβικό νομοσχέδιο, αλλά να εγκρίνει μια ριζική...