Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
14.9 C
Athens

Κροατία – Πορτογαλία 0-1 (παράταση)

Η Πορτογαλία χάρη σ’ ένα γκολ του Κουαρέσμα στο 117ο λεπτό του (κάκιστου) αγώνα κέρδισε την Κροατία με το αγαπημένο 1-0 του Φερνάντο Σάντος και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά της διοργάνωσης! Στους «8» θ’ αντιμετωπίσει την Πολωνία.

Κανείς, ενδεχομένως, σε ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό κόσμο δε γνωρίζει καλύτερα από αυτόν το πως είναι να κερδίζεις με 1-0. Ο μετρ του είδους Φερνάντο Σάντος το πέτυχε για… νιοστή φορά σήμερα στην καριέρα του απέναντι στην σκληροτράχηλη Κροατία: μετά από ένα επιεικώς κακό παιχνίδι για 115 και πλέον λεπτά, ο Κουαρέσμα 3΄ πριν από το τέλος της παράτασης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και οι Ίβηρες πήραν την πρόκριση για τα προημιτελικά του Euro, εκεί που τους περιμένουν οι Πολωνοί.
Ας δούμε, όμως, τι έγινε από την αρχή…

Ύπνε που παίρνεις τα παιδιά, έλα πάρε και το πρώτο ημίχρονο

Στο πρώτο 45λεπτό του αγώνα στο Stade Bollaert-Delelis ήταν εμφανές πως ο Φερνάντο Σάντος αφού… έπαθε με τους Ούγγρους, έμαθε και είχε μια σαφώς αμυντικογενή προσέγγιση στο ματς (αφήνοντας, μάλιστα, για πρώτη φορά σ’ αυτό το Euro εκτός 11άδας τον Βιερίνια).

Κάπως έτσι, οι Κροάτες είχαν τα ηνία του παιχνιδιού, πίεζαν και στον αντίποδα οι Ίβηρες περίμεναν να «χτυπήσουν» στις αντεπιθέσεις.

Αυτά, όμως, στη θεωρία. Γιατί στην πράξη δεν συνέβη απολύτως τίποτα: μια υποψία ευκαιρίας με τον Πέπε στο 25΄ να παίρνει την κεφαλιά (από θέση, μάλιστα, οφσάιντ) και να στέλνει την μπάλα ψηλά άουτ, ενώ οι Κροάτες ανταπέδωσαν με τον Πέρισιτς στο 30΄, όταν μετά από ωραία ατομική ενέργεια, σούταρε έξω από το δεξί δοκάρι του Ρουί Πατρίσιο.

Τα μάτια των θεατών έμεναν με το ζόρι ανοιχτά- καθώς ο Μορφέας χτυπούσε ολοένα και περισσότερο την πόρτα- και άπαντες περίμεναν να δουν τι θα γίνει στη συνέχεια…

Σα να μην πέρασε μια «μέρα» και το πέναλτι της Πορτογαλίας

Το δεύτερο 45λεπτο αποτέλεσε ένα απόλυτο αντίγραφο του κάκιστου πρώτου: ελάχιστες φάσεις (με μεγαλύτερη αυτή στο 62΄, όταν και ο Βίντα πήρε την κεφαλιά σε φάουλ κι έστειλε την μπάλα λίγο έξω), όμως στο 64΄ έγινε κάτι που θα μπορούσε ν’ αλλάξει τη ροή του παιχνιδιού.

Ο Κριστιάνο με μπαλιά στην πλάτη της άμυνας βρήκε τον Νάνι εντός περιοχής, ο τελευταίος πρόλαβε και «τσίμπησε» την μπάλα κι εν συνεχεία ο Στρίνιτς τον ανέτρεψε, κάνοντάς του ένα «βλακώδες» πέναλτι, το οποίο, όμως, ο διαιτητής δε σφύριξε.

Από κει και πέρα, στα εναπομείναντα 30, περίπου, λεπτά μέχρι τη λήξη του ματς δε συνέβη απολύτως τίποτα, μ’ εξαίρεση την υπνηλία που αυξανόταν ολοένα και περισσότερο.

Μοιραία, λοιπόν, το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Κουαρέσμα ο λυτρωτής!

Η παράταση κύλησε στους ίδιους αργούς ρυθμούς, με τις δύο ομάδες να δείχνουν- και να είναι- απίστευτα καταβεβλημένες. Στο πρώτο ημίχρονο δε συνέβη απολύτως τίποτα, μ’ εξαίρεση το ρολόι που κυλούσε.

Το δεύτερο, ωστόσο, ήταν εντελώς άλλη υπόθεση: στο 113΄ ο Ρουί Πατρίτσιο έκανε άσχημη έξοδο, ο Βίντα πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα κατέληξε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 117΄ οι Κροάτες έφτασαν μια ανάσα από την πρόκριση, όμως η προβολή του Πέρισιτς έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στην αντεπίθεση ήρθε η λύτρωση για την Πορτογαλία: ο Σάντσες βρήκε τον Νάνι, αυτός με το μυτάκι γύρισε την μπάλα στον Κριστιάνο, ο Ρονάλντο ηττήθηκε από τον Σούμπασιτς, όμως ο Κουαρέσμα πήρε το «ριμπάουντ» και με κεφαλιά «έγραψε» το 0-1!

Ακριβώς με την συμπλήρωση των 30 λεπτών της παράτασης η Κροατία θα μπορούσε να στείλει το ματς στα πέναλτι, όμως το γυριστό του Βίντα πέρασε ελάχιστα άουτ και μετά ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη.

Οι Πορτογάλοι με μία, μόλις, νίκη (κι αυτή στην παράταση) βρίσκονται ήδη στους «8» και με δεδομένο πως αντίπαλός της είναι η Πολωνία, τα όνειρα για τετράδα μόνο απαγορευτικά δεν είναι.

Κι από κει, μέχρι το τέλος του δρόμου.

Άλλωστε, δεν είναι παρά μόνο τρία ακόμα 1-0.

Με τον Φερνάντο, ποτέ δεν ξέρεις…

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από την Ευρώπη μετά την ήττα

Την ήττα με σκορ 2-0 μέσα στην Τούμπα γνώρισε ο ΠΑΟΚ από τη Μπριζ με τη βελγική Μπριζ και αποκλείστηκε από τα προημιτελικά του...

Λήξη συναγερμού στην Εθνική Ελλάδας: Η UEFA ενημέρωσε επίσημα ότι δεν υπάρχει θετικό δείγμα...

Μεγάλα ερωτηματικά για το ποιος και γιατί διέρρευσε τις φήμες Σύμφωνα με πληροφορίες , η UEFA ενημέρωσε την ΕΠΟ πως δεν υπάρχει κανένα θετικό δείγμα...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 18/4/24

Oι κρίσιμοι αγώνες ρεβάνς του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ για την προημιτελική φάση του Europa Conference League απέναντι στη Φενέρμπαχτσε και την Κλαμπ Μπριζ, ...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 17/4/24

Οι αθλητικές μεταδόσεις της Τετάρτης – Τι θα δούμε στην τηλεόρασηΑναλυτικά όλες οι επιλογές… Oι αγώνες ρεβάνς στα ζευγάρια Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης και...

Ολυμπιακοί Αγώνες-Παρίσι 2024: Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία, μετά από την Τελετή Αφής για τους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, που θα...

Ο Τερίμ σχεδιάζει το νέο Παναθηναϊκό

Οι Τούρκοι «δένουν» τον Τερίμ στην Αθήνα, ακόμη και αν ο Παναθηναϊκός δεν πετύχει τους στόχους του την τρέχουσα περίοδο!!. Μάλιστα ο Φατίχ Τερίμ...

Το κόλπο του Αταμάν που αναρωτιόμασταν τόσο καιρό γιατί δεν το εφαρμόζει, ήρθε στο...

Είχαμε να το δούμε από τον Νοέμβριο Αν διάβαζε κανείς τα στατιστικά μετά το τέλος του Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, θα έβλεπε κάτι που δεν θα έβγαζε νόημα...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Μουντιάλ 2022: Μικρός τελικός – Kροατία-Μαρόκο 2-1

Η Κροατία νίκησε 2-1 στον μικρό τελικό το Μαρόκο και πήρε την τρίτη θέση...

Μουντιάλ 2022: Ο Μέσι οδήγησε την Αργεντινή στον τελικό

Η “αλμπισελέστε” σκόρπισε στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου με 3-0 την Κροατία, έκλεισε εισιτήριο...

Μουντιάλ 2022: Κροατία – Βραζιλία 1-1, 4-2 πεν.

Η αλύγιστη Κροατία στα ημιτελικά του Μουντιάλ για δεύτερη σερί διοργάνωση! Η απίθανη παρέα του...

Μουντιάλ 2022: Στα πέναλτι πήρε την πρόκριση η Κροατία

Η Κροατία πήρε την νίκη στα πέναλτι ενάντια στην Ιαπωνία, με την κανονική διάρκεια...