Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
16.2 C
Athens

Λεβαδειακός – ΑΕΚ 3-0

Μέχρι σήμερα, η πιο «επώδυνη» ήττα για την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα ήταν αυτή με τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ, καθώς επρόκειτο για μια ανατροπή που ήρθε έπειτα από δυο αστεία λάθη – γκολ (1-2). Όμως, στο πέσιμο της αυλαίας της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, η Ένωση κατάφερε να ξεπεράσει τον χειρότερο εαυτό της, καθώς επιδιδόμενη σε έναν …διαγωνισμό γκάφας, γνώρισε βαριά ήττα στη Λιβαδειά με 3-0.

Η ομάδα του Γκας Πογιέτ συνέχισε την… παράδοση του τελευταίου διαστήματος που την θέλει στα εκτός έδρας παιχνίδια να δημιουργεί ευκαιρίες, αλλά να μην μπορεί να σκοράρει με τίποτα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, προς το τέλος του πρώτου μέρους, με δύο πραγματικά απίστευτα αυτογκόλ μέσα σε δύο λεπτά(!), βρέθηκε στο καναβάτσο. Η μοίρα της δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς τη στιγμή που συνέχιζε να χάνει ευκαιρίες, ένα ακόμη αστείο λάθος είχε ως αποτέλεσμα να δεχθεί και τρίτο γκολ, το οποίο «κλείδωσε» την ήττα.

Έπειτα από το συγκεκριμένο αποτέλεσμα η ΑΕΚ συμπλήρωσε τρεις ολόκληρους μήνες χωρίς νίκη μακριά από το ΟΑΚΑ, ενώ θα πρέπει να περιμένει πλέον την έφεση που έχει καταθέσει για τα επεισόδια στο Περιστέρι, προκειμένου να μάθει αν θα τερματίσει στην δεύτερη ή την τρίτη θέση της βαθμολογίας, κάτι που θα της εξαρτηθεί από το αν θα της επιστραφούν ή όχι οι τρεις βαθμοί που της αφαιρέθηκαν πρωτοδίκως.

Ξεκίνησε… πιέζοντας

Το παιχνίδι είχε μια… αναγνωριστική μορφή στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Στο 4′ ο Λαμπρόπουλος και ο Γιακουμάκης διεκδίκησαν τη μπάλα μέσα στην περιοχή, ο παίκτης του Λεβαδειακού έπεσε στη μονομαχία και ζήτησε πέναλτι για σπρώξιμο, όμως ο διαιτητής (Μήτσιος) έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Η πρώτη ευκαιρία του ματς ήρθε στο 11′ και ήταν για την ΑΕΚ, με τον Μπαρμπόσα να μπαίνει με τη μπάλα στην περιοχή από δεξιά και να κάνει ένα τεχνικό πλασέ, από το οποίο η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Στο 17′ ο Ντίντακ έκανε μια σέντρα από αριστερά, ο Μάνταλος έστρωσε με το κεφάλι, όμως το -νέο- σουτ που επιχείρησε ο Μπαρμπόσα δεν βρήκε στόχο.

Η πρώτη καλή στιγμή του Λεβαδειακού ήταν στο 25′, όταν ο Μαχαίρας έφυγε στην αντεπίθεση και προσπάθησε να γυρίσει τη μπάλα στον Ατζαγκούν -που ήταν φάτσα με το τέρμα- όμως ο Κολοβέτσιος κατάφερε να κόψει. Τρία λεπτά αργότερα, η ΑΕΚ έχασε τεράστια ευκαιρία: ο Μάνταλος έκανε εξαιρετική ενέργεια, βρήκε τον Μπουονανότε μέσα στην περιοχή, εκείνος προχώρησε από αριστερά, έκανε το σουτ από τα δύο μέτρα, όμως ο Μοσχονάς κατάφερε να αποκρούσει!

Διαγωνισμός γκάφας!

Κι εκεί που έλα έδειχναν ότι η ΑΕΚ είχε αρχίσει να ελέγχει το παιχνίδι και να ασκεί μια… συνεπή πίεση για το γκολ, οι ποδοσφαιριστές της αποφάσισαν να επιδοθούν σε… διαγωνισμό γκάφας, με δύο αυτογκόλ μέσα σε δύο λεπτά! Στο 39′, μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Ντίντακ έκανε μια κακή προβολή, η μπάλα βρήκε και στον Μάγκα, πήρε πορεία προς το τέρμα, ο Μπακάκης προσπάθησε να διώξει πάνω στην γραμμή, όμως την έστειλε ξανά πάνω στον Ντίντακ και στα δίχτυα!

Στο επόμενο λεπτό ο Ντίντακ προσπάθησε και πάλι να διώξει, προς τα έξω αυτή τη φορά, όμως έστειλε τη μπάλα να βρει με δύναμη στον Τζανετόπουλο και στη συνέχεια να καταλήξει στα δίχτυα του -ανήμπορου να αντιδράσει- Μπαρόχα! Η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει και στο 45′ έχασε ακόμη μια ευκαιρία. Ο Μπαρμπόσα έκανε μια ωραία σέντρα και βρήκε στο δεύτερο δοκάρι τον Γιόχανσον, όμως η κεφαλιά του Σουηδού κατέληξε άουτ. Έτσι, το 2-0 ήταν το σκορ ημιχρόνου.

Η σκυτάλη στον Μπαρόχα…

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Πογιέτ έριξε στο παιχνίδι τους Τζιμπούρ, Βάργκας και η ΑΕΚ έδειξε διάθεση να πιέσει για να ανατρέψει την κατάσταση. Στο 49′ έχασε ακόμη μια ευκαιρία, όταν ο Τζιμπούρ υποδέχθηκε μια βαθιά μπαλιά του Μπουονανότε, ο Μοσχονάς βγήκε γρήγορα, συγκρούστηκαν και πρόλαβε να διώξει ο Τριποτσέρης, με τον πάγκο της ΑΕΚ να διαμαρτύρεται για πέναλτι.

Δύο λεπτά αργότερα ο Πέκχαρτ έκανε τακουνάκι μέσα στην περιοχή για τον Μπουονανότε, εκείνος άδειασε δύο αμυντικούς, όμως στο πλασέ που έκανε από τη μικρή περιοχή η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι! Όμως, το σκηνικό του πρώτου μέρους επαναλήφθηκε, καθώς ο Λεβαδειακός ήταν αυτός που σκόραρε. Στο 63′ έγινε μια βαθιά μπαλιά, ο Μπαρόχα έκανε άστοχη έξοδο, ο Μάντζιος επωφελήθηκε και με κεφαλιά σε κενό τέρμα έκανε το 3-0.

Στο 69′ ο Μπαρμπόσα έκανε ένα ωραίο γύρισμα για τον Μπουονανότε μέσα στην περιοχή, όμως ο Αργεντινός μέσος δεν κατάφερε για ακόμη μια φορά να βρει στόχο. Ένα λεπτό αργότερα ο Βάργκας εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ, όμως ο Μοσχονάς κατάφερε να μπλοκάρει πάνω στη γραμμή. Η ίδια ακριβώς φάση επαναλήφθηκε στο 74′. Στο 84′ η ΑΕΚ πέταξε ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία, με τον Βάργκας να βγαίνει τετ α τετ και να πλασάρει άουτ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογιέτ): Μπαρόχα, Μπακάκης, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Γιόχανσον, Τζανετόπουλος (46′ Τζιμπούρ), Μάνταλος (46′ Βάργκας), Μπουονανότε, Μπαρμπόσα, Πέκχαρτ (68′ Αραβίδης).

Λεβαδειακός (Δημήτρης Φαράντος): Μοσχονάς, Μουλόπουλος, Μεντί, Τριποτσέρης, Μανωλάς, Ατζαγκούν, Μαχαίρας (86′ Μιλιάζες), Μάγκας (56′ Μαχαμάτ), Μπεν (77′ Μεραμπασβίλι), Μάντζιος, Γιακουμάκης.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Εθνικός Ύμνος και η ελληνική σημαία σε όλα τα γήπεδα στον γ’ γύρο

Σε αλλαγές στη διαδικασία έναρξης των αγώνων προχωράει ο ΕΣΑΚΕ, καθώς σε όλα τα γήπεδα από τη β’ φάση του πρωταθλήματος θα υπάρχει έντονα...

Ένα λάθος του Πογέτ απέναντι στη Γεωργία που έβγαλε μάτι στα πέναλτι

Μύριζε από χιλιόμετρα πως εκεί θα γίνει η στραβη… Στις ήττες, το πιο εύκολο πράγμα που μπορείς να κάνεις, είναι να βρεις τα λάθη. Ειδικά...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 27/3/24

Το ματς της Euroleague ανάμεσα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και την Βαλένθια ξεχωρίζει από το πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων, σήμερα Αναλυτικά όλες οι αθλητικές μεταδόσεις 21:00...

Μας απέκλεισε στα πέναλτι η Γεωργία: 10 χρόνια μακριά από τις μεγάλες διοργανώσεις η...

Την πρόκρισή της στα τελικά του EURO 2024 για πρώτη φορά στην ιστορία της εξασφάλισε η Γεωργία που επικράτησε με σκορ 4-2 στα πέναλτι...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 26/3/24

Ο τελικός των πλέι οφ για την πρόκριση στο Euro 2024 ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γεωργία στην Τιφλίδα ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις...

Εθνική: Πετάει πάνοπλη για Τιφλίδα

Η Εθνική Ελλάδος ολοκλήρωσε την προετοιμασία της και το μεσημέρι της Κυριακής (24/3) αναχωρεί για τη Γεωργία. Έχοντας ολοκληρώσει την προετοιμασία της επί ελληνικού εδάφους...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 24/3/24

To ματς της Basket League, η δράση σε Formula 1 και Moto GP και η έναρξη των πλέι οφ της Super League 2 ξεχωρίζουν...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Λαμία – ΑΕΚ 0-4: Επιστροφή στις νίκες

Η ΑΕΚ επικράτησε της Λαμίας 4-0 στο («κεκλεισμένων των θυρών») «Αθ. Διάκος» στο παρθενικό...

Super League: Πρεμιέρα με σούπερ ντέρμπι στα play off

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ – Άρης και Λαμία – ΑΕΚ στο πρόγραμμα της πρεμιέρας...

Η ΑΕΚ με ανατροπή κέρδισε 4-2 τον ΠΑΣ Γιάννινα

Ως πρώτη της βαθμολογίας θα πάει στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος...

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 1-1: Δίκαιη μοιρασιά…

Η ΑΕΚ προηγήθηκε με τον Ελίασον, όμως ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε με τον Κεντζιόρα στο...