Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
25.2 C
Athens

Μεϊμαράκης: “Εγώ πιστεύω στις κυβερνήσεις συνεργασίας”

Ολομέτωπη επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΙ. Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε πως εξακολουθεί να πιστεύει ότι μέχρι την Παρασκευή υπάρχει δυνατότητα να βρεθεί λύση τονίζοντας πως «όλοι πρέπει να καταλάβουμε ότι η εθνική συνεννόηση είναι εθνικό ζητούμενο». Ο κ. Μεϊμαράκης σημείωσε ότι η χώρα οδηγείται σε εκλογές που δεν έχουν εξηγηθεί και επέκρινε τη στάση του κ. Τσίπρα λέγοντας πως πάμε σε εκλογές για να αλλάξει τους «αντάρτες» στον ΣΥΡΙΖΑ και για να αντικαταστήσει τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Και γιατί δεν έκαναν πρόταση μομφής κατά της κας Κωνσταντοπούλου. Και αν αισθάνεται ότι δεν είχε εντολή για να υπογράψει μνημόνιο γιατί δεν έκανε εκλογές πριν;», συνέχισε επισημαίνοντας ότι οι εκλογές δεν βοηθούν στην προσπάθεια να ανακάμψει η οικονομία.

«Δεν επιτρέπεται ο πρωθυπουργός να λέει ότι δεν θέλει να με δει, ότι δεν θέλει να δει τον Λαφαζάνη, ότι δεν θα έρθει σε σύσκεψη υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το Σύνταγμα γιατί τα προβλέπει αυτά; Εγώ πιστεύω ότι η σύσκεψη των αρχηγών πρέπει να γίνει και να μείνει κενή η θέση του κ.Τσιπρα», συμπλήρωσε και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι είχε προγραμματίσει τη διενέργεια πρόωρων εκλογών.

«Μας έλεγε “μην κουνάτε την ουρά” και ο τύπος ήδη είχε προγραμματίσει τις εκλογές. Και 20 βουλευτές να του φεύγανε θα τις έκανε», είπε συγκεκριμένα ο κ. Μεϊμαράκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε μάλιστα για απρέπεια από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου διαψεύδοντας διαρροές ότι υπήρξε επικοινωνία του με τον πρωθυπουργό – κάτι που είπε δεν συνέβη – κατά την οποία τον διαβεβαίωσε ότι δεν θα κάνει χρήση των διερευνητικών εντολών.

«Δεν επικοινώνησε. Είναι δυνατόν να λένε τέτοια; Τόση αλαζονεία; Τυφλώθηκαν οι άνθρωποι», πρόσθεσε και κάλεσε τους πολίτες να σκεφτούν πια αν αξίζει να ψηφίζουν με το θυμικό και να συγκρίνουν τα πεπραγμένα της ΝΔ με αυτά της διακυβέρνησης Τσίπρα.

Ο κ. Μεϊμαράκης ζήτησε πάλι από τον κ. Τσίπρα να πει αν έχει δεσμευτεί στο Εurogroup για ουρές νέων μέτρων και είπε μάλιστα χαρακτηριστικά πως όταν εκείνος μιλάει για συμφέροντα ο πρωθυπουργός κρύβεται και δεν απαντάει.

«Σπαταλάμε χρόνο και ασχολούμαστε με τα μικρά και όλη η Ελλάδα έχει γίνει Κουμουνδούρου», είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του και ζήτησε οι εκλογές να πάνε στις 27 Σεπτεμβρίου δηλώνοντας αντίθετος γενικώς με τις διαδικασίες εξπρές.

«Εγώ πιστεύω στις κυβερνήσεις συνεργασίας. Του πρότεινα να έρθει και είπε ότι δεν θέλει να με δει. Και μετά τις εκλογές ανοικτός είμαι. Αυτός είπε, και τα κυρίαρχα στελέχη του είπαν, ότι δεν έρχονται. Αυτό είναι το “μπράβο” στη στήριξη; Που το πάει ο τύπος;», υπογράμμισε και εξήγησε ότι ο κ. Τσίπρας έχει δείξει επικοινωνιακά ότι ήταν καλός διαπραγματευτής όχι με βάση το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσής του όπως θα έπρεπε αλλά μόνο με βάση τη διάρκειά της».

«Τώρα, κυρίως τώρα, προτείνουμε κυβέρνηση συνεργασίας. Το μετά κοστίζει. Θα έρθει νέο μνημόνιο και νέα μέτρα. Τυχοδιωκτικές πολιτικές είναι αυτές», συνέχισε επαναλαμβάνοντας χαρακτηριστικά ότι ο κ. Τσίπρας «θέλει να φύγει τρέχοντας, πάει να την κοπανήσει».

Σε ερώτηση αν φοβάται τις εκλογές απάντησε ότι δεν τις φοβάται, ότι η ΝΔ θα τις κερδίσει αλλά το ζητούμενο είναι να κυβερνηθεί η χώρα και όχι να κάνουμε κάθε πέντε μήνες εκλογές.

«Δεν έχω εξουσιομανία. Αντιθέτως αντιλαμβάνομαι τις ευθύνες. Θα κερδίσουμε να το ξέρετε. Αλλά παρότι είμαστε πρώτο κόμμα και δεν φοβάμαι και θα τις κερδίσω, εντούτοις δεν πρέπει να δημιουργήσουμε για το συμφέρον του τόπου αυτή την αστάθεια», εξήγησε και τόνισε πως «δεν καίγεται κανείς αν θα είναι πρωθυπουργός ο Τσίπρας ή ο Μεϊμαράκης αλλά αν θα πάει καλά η χώρα».

Για τη ΝΔ είπε ότι είναι μεγάλο πολυτασικό κόμμα, ότι θα είναι αντιδημοκρατικό να αλλάξει τη σειρά εκλογής των υποψηφίων όπως την καθόρισαν με τη ψήφο τους οι ψηφοφόροι στις εκλογές του Ιανουαρίου, και ότι υπάρχει πληθώρα σοβαρών και ικανών στελεχών που θέλουν να προσφέρουν.

«Θα σχηματίσω κυβέρνηση με ικανούς και άξιους ανθρώπους που αγαπούν την χώρα. Έχουν ζήσει τα ζητήματα στον τομέα τους. Θα προχωρήσω με αυτούς ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης αλλά μέσα στο πλαίσιο που είπαμε», ανέφερε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Πανηγυρισμοί στη Χειμάρρα μόλις ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του Φρέντη Μπελέρη με τη ΝΔ

Με χειροκροτήματα υποδέχθηκαν οι κάτοικοι στη Χειμάρρα την είδηση ότι το όνομα του Φρέντι Μπελέρη περιλαμβάνεται στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, αποδοκιμάζοντας τους γραφικούς του Βελόπουλου που πίστευαν ότι χωρίς...

Μητσοτάκης: Να πολεμήσουμε τη χαλαρή ψήφο – Στείλτε μήνυμα σταθερότητας στις κάλπες

“Να πάρουμε τις ευρωεκλογές πολύ στα σοβαρά. Να πολεμήσουμε τη χαλαρή ψήφο” δήλωσε ο πρωθυπουργός αμέσως μετά την ανακοίνωση των 42 υποψηφιοτήτων που θα...

Νέα Δημοκρατία: Ο Μπελέρης θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής

Την πιο δυνατή πολιτική κίνηση των τελευταίων μηνών σχετικά με το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ αποφάσισε τελικά να κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος άναψε για...

Μητσοτάκης για Μέση Ανατολή: Οποιαδήποτε κλιμάκωση θα ήταν μια καίρια απειλή για την ασφάλεια

Με την αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια για τις Αξίες και τη Διαφάνεια, Βέρα Γιούροβα, συναντήθηκε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος...

Το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ παρουσιάζει το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα, Δευτέρα 15 Απριλίου, στις 18:30, θα παρουσιάσει το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις...

ΣΥΡΙΖΑ: Φαραντούρης, Παππάς, Μπεκατώρου, Αθανασίου, Τσίπρας οι πέντε πρώτοι σε σταυρούς

Ολοκληρώθηκε η εσωκομματική διαδικασία στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη υποψηφίων ευρωβουλευτών. Σύμφωνα με πληροφορίες πρώτος και μεγάλη διαφορά ήρθε ο Νικόλας Φαραντούρης. Αναλυτικά η σειρά...

Μητσοτάκης: Στεκόμαστε στο πλευρό του Ισραήλ, καλούμε όλες τις πλευρές να δείξουν αυτοσυγκράτηση

«Καταδικάζω έντονα τις επιθέσεις που εξαπέλυσε το Ιράν εναντίον του Ισραήλ», ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Λευτέρης Κουσούλης: Η πολιτική είναι υπόθεση του παρόντος

Μια παράδοξη συνθήκη έχει εγκατασταθεί στην πολιτική σκηνή. Έρχονται οι δημοσκοπήσεις μηχανικά να την...

ΣΥΡΙΖΑ: Το εκκρεμές της πολιτικής του

Το εκκρεμές με βάση το πώς περιγράφεται στα λεξικά είναι ένα σύστημα που εκτελεί...

Προειδοποίηση Μητσοτάκη σε υπουργούς: Το 41% δεν επιτρέπει υπερφίαλες συμπεριφορές

Το πολιτικό στίγμα των ημερών και την πρότασή του για τη Γραμματεία της Νέας...

Μαρινάκης: Δεν υπάρχει καν συζήτηση περί αλλαγής αμυντικής πολιτικής

Το εξοπλιστικό πρόγραμμα της χώρας προχωρά με σεβασμό στους Έλληνες φορολογούμενους και δεν υπάρχει...