Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.4 C
Athens

Με Βιγιαρεάλ η Λίβερπουλ, με Σαχτάρ η Σεβίλη!

Σαχτάρ Ντόνετσκ – Σεβίλη και Βιγιαρεάλ – Λίβερπουλ είναι τα ζευγάρια της ημιτελικής φάσης του Europa League, όπως προέκυψαν από την κλήρωση που έγινε στη Νιόν της Ελβετίας.

Η Λίβερπουλ μετά την επική ανατροπή και την πρόκριση επί της Μπορούσια Ντόρτμουντ θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Βιγιαρεάλ στον δρόμο για τον τελικό της Βασιλείας.

Οι δύο ομάδες δεν έχουν ποτέ ξανά συναντηθεί όμως σίγουρα έχουν μεγάλη εμπειρία από αντιπάλους της Ισπανίας και της Αγγλίας αντίστοιχα.

Πιο σημαντική κόντρα του «κίτρινου υποβρυχίου» με αγγλική ομάδα, εκείνη το 2006 όταν αποκλείστηκε από την Άρσεναλ στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Από την άλλη πλευρά οι «ρεντς» έχουν βρει στα ημιτελικά τρεις φορές ισπανική ομάδα με πιο πρόσφατο τον αποκλεισμό από την Ατλέτικο Μαδρίτης το 2010. Οι άλλες δύο φορές ήταν το 2001 και το μακρινό 1976 όταν και απέκλεισε την Μπαρτσελόνα και κατέκτησε ισάριθμα τρόπαια.

Στο άλλο ζευγάρι η κάτοχος Σεβίλλη θα κοντραριστεί με την Σαχτάρ Ντόνετσκ στην προσπάθεια της να υπερασπιστεί τον τίτλο της και να φτάσει στην τρίτη σερί επιτυχία. Η ομάδα της Ανδαλουσίας είχε αντιμετωπίσει τους Ουκρανούς και στην φάση των «16» της διοργάνωσης την περίοδο 2006/07 στον δρόμο τότε για τον τελικό.

Φέτος η Σαχτάρ έχει ήδη ταξιδέψει στην Ισπανία για να αντιμετωπίσει την Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ χάνοντας με 4-0, ενώ την ήττα από την «βασίλισσα» γνώρισε και στην έδρα της, με 4-3 σε αυτή την περίπτωση.

Οι πρώτοι αγώνες θα γίνουν στις έδρες της Σαχτάρ και της Βιγιαρεάλ στις 28 Απριλίου και επαναληπτικοί στις 5 Μαΐου σε Σεβίλη και Λίβερπουλ αντίστοιχα.

Ο τελικός είναι προγραμματισμένος να γίνει στις 18 Μαΐου στην Βασιλεία της Ελβετίας και τυπικά γηπεδούχος θα είναι ο νικητής του ζευγαριού της Βιγιαρεάλ με την Λίβερπουλ.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Εθνικός Ύμνος και η ελληνική σημαία σε όλα τα γήπεδα στον γ’ γύρο

Σε αλλαγές στη διαδικασία έναρξης των αγώνων προχωράει ο ΕΣΑΚΕ, καθώς σε όλα τα γήπεδα από τη β’ φάση του πρωταθλήματος θα υπάρχει έντονα...

Ένα λάθος του Πογέτ απέναντι στη Γεωργία που έβγαλε μάτι στα πέναλτι

Μύριζε από χιλιόμετρα πως εκεί θα γίνει η στραβη… Στις ήττες, το πιο εύκολο πράγμα που μπορείς να κάνεις, είναι να βρεις τα λάθη. Ειδικά...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 27/3/24

Το ματς της Euroleague ανάμεσα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και την Βαλένθια ξεχωρίζει από το πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων, σήμερα Αναλυτικά όλες οι αθλητικές μεταδόσεις 21:00...

Μας απέκλεισε στα πέναλτι η Γεωργία: 10 χρόνια μακριά από τις μεγάλες διοργανώσεις η...

Την πρόκρισή της στα τελικά του EURO 2024 για πρώτη φορά στην ιστορία της εξασφάλισε η Γεωργία που επικράτησε με σκορ 4-2 στα πέναλτι...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 26/3/24

Ο τελικός των πλέι οφ για την πρόκριση στο Euro 2024 ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γεωργία στην Τιφλίδα ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις...

Εθνική: Πετάει πάνοπλη για Τιφλίδα

Η Εθνική Ελλάδος ολοκλήρωσε την προετοιμασία της και το μεσημέρι της Κυριακής (24/3) αναχωρεί για τη Γεωργία. Έχοντας ολοκληρώσει την προετοιμασία της επί ελληνικού εδάφους...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 24/3/24

To ματς της Basket League, η δράση σε Formula 1 και Moto GP και η έναρξη των πλέι οφ της Super League 2 ξεχωρίζουν...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Βιγιαρεάλ – Παναθηναϊκός 3-2: Άγγιξε την ανατροπή αλλά έχασε το Europa League

Ο Παναθηναϊκός πήγε για μεγάλη ανατροπή, ηττήθηκε με 3-2 από την Βιγιαρεάλ, αλλά πάλεψε...

Παναθηναϊκός – Βιγιαρεάλ 2-0: Μεγάλη νίκη του “τριφυλλιού” στο ΟΑΚΑ

Με τους Φώτη Ιωαννίδη και Άντραζ Σπόραρ να πετυχαίνουν από ένα τέρμα σε κάθε...

Champions League: Στην κορυφή της Ευρώπης για έκτη φορά η Λίβερπουλ

Για 6η φορά στην Ιστορία της η ομάδα του Μερσεϊσάιντ στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης, καθώς...

Τα αγγλικά ΜΜΕ για το “θαύμα” της Λίβερπουλ (φωτό)

Ο απίθανος τρόπος με τον οποίο ήρθε η πρόκριση της Λίβερπουλ επί της Μπαρτσελόνα...