Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
23.3 C
Athens

Μπάγερν Μονάχου – Μπενφίκα 1-0

Το ματς ξεκίνησε με γκολ από τα… αποδυτήρια για την Μπάγερν Μονάχου. Οι Βαυαροί χρειάστηκαν 108 δευτερόλεπτα για να ανοίξουν το σκορ απέναντι στην Μπενφίκα με σκόρερ τον Αρτούρο Βιδάλ.

Ο Μπερνάτ με μία «καλοζυγισμένη» σέντρα από αριστερά έστειλε την μπάλα στην περιοχή των «αετών» της Λισσαβώνας και ο 28χρονος Χιλιανός μέσος με κεφαλιά «έγραψε» το 1-0 σημειώνοντας το πιο γρήγορο γκολ για τους γηπεδούχους στην τρέχουσα σεζόν.
Ήταν το ιδανικό ξεκίνημα για τους παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα, που στο πρώτο 20λεπτο «έπνιξαν» την Μπενφίκα, η οποία δεν μπορούσε καλά – καλά να περάσει το κέντρο. Στο 10′ το σουτ του Κόστα εξουδετερώθηκε από τον Έντερσον και στο 16′ ο τερματοφύλακας των Πορτογάλων πρόλαβε τον Λεβαντόφσκι πριν ο Πολωνός επιθετικός στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Στο 21′ ο Έντερσον ήταν και πάλι εκεί για να απομακρύνει το δυνατό σουτ του Μίλερ μετά από υπέροχη πάσα του Τιάγκο.

Το πρώτο 25λεπτο βρήκε την Μπάγερν Μονάχου να έχει κατοχή 68%, αριθμός… συνηθισμένος για εντός έδρας αγώνα των Βαυαρών.

Σταδιακά η Μπενφίκα άρχισε να «κερδίζει» μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να βγαίνει από το καβούκι της, αλλά δεν κατάφερε να γίνει απειλητική για τον Νόιερ. Τόσο ο Μήτρογλου, όσο και ο Ζόνας, οι δύο «φονιάδες» των Πορτογάλων δεν μπορούσαν να τροφοδοτηθούν σωστά και ο τερματοφύλακας της Μπάγερν πέρασε ένα… ξεκούραστο 45λεπτο. Τα λεπτά ως το φινάλε του πρώτου μέρους πέρασαν με την Μπάγερν Μονάχου να έχει τον έλεγχο και την κατοχή, αλλά να μην κάνει τη «μεγάλη» φάση και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-0.

Το δεύτερο μέρος βρήκε τον Πεπ Γκουαρντιόλα να αλλάζει το σύστημα της Μπάγερν Μονάχου. Άφησε τρεις στην άμυνα, πέρασε τον Λαμ στα χαφ και περίμενε από τους παίκτες του ένα (ακόμα) γρήγορο γκολ. Η αλλαγή του Γκουαρντιόλα, όμως, δεν «δούλεψε». Οι Βαυαροί δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν κινδύνους στην εστία της Μπενφίκα, δεν ήταν το ίδιο απειλητικοί όσο στο πρώτο μέρος.

Αντίθετα, οι Πορτογάλοι πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, είχαν αφήσει τον «φόβο» στα αποδυτήρια και στο 58′ άγγιξαν την ισοφάριση. Ο Ζόνας πήρε την μπάλα με πλάτη στην εστία, απέφυγε υπέροχα τον Αλάμπα και βρέθηκε απέναντι στον Νόιερ. Εκεί, όμως, μίλησε η ποιότητα του Γερμανού τερματοφύλακα, που τον σταμάτησε. Δεν έφτανε, μάλιστα, για τον Βραζιλιάνο που «σπατάλησε» την κορυφαία ευκαιρία της ομάδας του, στο επόμενο λεπτό αντίκρισε την κίτρινη κάρτα και τέθηκε νοκ άουτ εν όψει του επαναληπτικού!

Στο 64′ η Μπενφίκα είχε ξανά την ευκαιρία να ισοφαρίσει την Μπάγερν. Και, μάλιστα, τριπλή! Όμως, δεν κατάφερε να βρει δίχτυα. Ο Νόιερ σταμάτησε αρχικά τον Ζόνας, στη συνέχεια ο Μήτρογλου δεν βρήκε την μπάλα, όπως θα ήθελε και πάλι ο Ζόνας έκανε το σουτ στέλνοντας την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Ήταν μία τρομερή ευκαιρία για τους «αετούς» της Λισσαβώνας, αλλά δεν έμελλε να ισοφαρίσουν.

Μετά το 75′ η Μπάγερν Μονάχου ανέβασε ταχύτητα και με τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή της στο ματς, τον Ριμπερί, απείλησε στο 81′, αλλά ο Εντουάρντο απομάκρυνε με τα πόδια το σουτ του Γάλλου. Στο 89′ οι γηπεδούχοι άγγιξαν το 2-0, αλλά ο Λεβαντόφσκι αντί να «τελειώσει» τη φάση επέλεξε να πασάρει και κατέστρεψε τη φάση της ομάδας του.

Ως το τελευταίο σφύριγμα δεν άλλαξε τίποτα. Η Μπάγερν Μονάχου πήρε τη νίκη και το προβάδισμα, αλλά για πρώτη φορά εντός έδρας στο φετινό Champions League πέτυχε λιγότερα από τέσσερα γκολ! Η Μπενφίκα; Μπορεί να τα βάζει με τον εαυτό της για τις ευκαιρίες που πέταξε στα σκουπίδια, αλλά κοίταξε στα μάτια τους Βαυαρούς και έδειξε ότι θα πουλήσει πολύ ακριβά το τομάρι της στον επαναληπτικό.

Μπάγερν Μονάχου: Νόιερ, Τιάγκο, Ριμπερί, Λεβαντόφσκι, Κόστα (70′ Κομάν), Μπερνάτ, Λαμ, Βιδάλ, Μίλερ (85′ Γκέτσε), Αλάμπα, Κίμιχ (60′ Μαρτίνεθ)

Μπενφίκα: Έντερσον, Αλμέιδα, Λίντελεφ, Ζαρντέλ, Ελισέου, Φέισα, Ρενάτο, Πίτσι (91′ Σάμαρης), Γκαϊτάν, Ζόνας (82′ Σάλβιο), Μήτρογλου (70′ Χιμένεζ)

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Οι αθλητικές μεταδόσεις 18/4/24

Oι κρίσιμοι αγώνες ρεβάνς του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ για την προημιτελική φάση του Europa Conference League απέναντι στη Φενέρμπαχτσε και την Κλαμπ Μπριζ, ...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 17/4/24

Οι αθλητικές μεταδόσεις της Τετάρτης – Τι θα δούμε στην τηλεόρασηΑναλυτικά όλες οι επιλογές… Oι αγώνες ρεβάνς στα ζευγάρια Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης και...

Ολυμπιακοί Αγώνες-Παρίσι 2024: Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία, μετά από την Τελετή Αφής για τους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, που θα...

Ο Τερίμ σχεδιάζει το νέο Παναθηναϊκό

Οι Τούρκοι «δένουν» τον Τερίμ στην Αθήνα, ακόμη και αν ο Παναθηναϊκός δεν πετύχει τους στόχους του την τρέχουσα περίοδο!!. Μάλιστα ο Φατίχ Τερίμ...

Το κόλπο του Αταμάν που αναρωτιόμασταν τόσο καιρό γιατί δεν το εφαρμόζει, ήρθε στο...

Είχαμε να το δούμε από τον Νοέμβριο Αν διάβαζε κανείς τα στατιστικά μετά το τέλος του Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, θα έβλεπε κάτι που δεν θα έβγαζε νόημα...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 16/4/24

Oι αγώνες ρεβάνς στα ζευγάρια Μπαρτσελόνα – Παρί Σεν Ζερμέν και Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για την προημιτελική φάση του Champions League, το κρίσιμο...

Με πρωταγωνιστή τον Σλούκα ο Παναθηναϊκός κέρδισε 77-71 τον Ολυμπιακό

Πολύ σημαντική νίκη με σκορ 77-71 πήρε ο Παναθηναϊκός επί του Ολυμπιακού για την 3η αγωνιστική του Τop 6 της Basket League με τον...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Την πρόκρισή του στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ εξασφάλισε ο ΠΑΟΚ

Την πρόκρισή του στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ εξασφάλισε ο ΠΑΟΚ που επικράτησε...

Champions League: Με την πορτογαλική Μπενφίκα κληρώθηκε ο ΠΑΟΚ

Με την πορτογαλική Μπενφίκα κληρώθηκε ο ΠΑΟΚ για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions...

Euroleague: Νίκη του Παναθηναϊκού με 98-82 επί της Μπάγερν

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με σκορ  98-83 της Μπάγερν Μονάχου στο ΟΑΚΑ για τη 19η...

Euroleague: Μεγάλο «διπλό» του Παναθηναϊκού 87-75 επί της Μπάγερν

Την έκτη φετινή του νίκη στην Ευρωλίγκα πήρε απόψε ο Παναθηναϊκός που επικράτησε με...