Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
14.4 C
Athens

ΝΔ: Άνοιγμα στην κοινωνία και συμμαχίες διεύρυνσης

Η περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Περιστέρι, στον τρίτο μεγαλύτερο δήμο σε πληθυσμό της Αττικής, αποτελεί την επίσημη έναρξη της στρατηγικής του ανοίγματος στην κοινωνία και κυρίως στην καθημερινότητα των πολιτών.

Είχε βέβαια προηγηθεί η επίσκεψη στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και στο σχολείο της Αργυρούπολης, αλλά χθες ήταν η πρώτη φορά που ο Πρόεδρος της ΝΔ βρέθηκε στη Δυτική Αθήνα, την καρδιά της Β’ Αθηνών, μια περιοχή που γνωρίζει άριστα.

Το… ταξικό πρόσημο που επιδίωξε να θέσει ο κ. Μητσοτάκης, αποτυπώθηκε στις δηλώσεις του, που, μεταξύ άλλων, σημείωσε: «οι πιο αδύναμοι είναι αυτοί, οι οποίοι πρώτοι πλήττονται από τις επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ. Οι πιο αδύναμοι είναι αυτοί, οι οποίοι πλήττονται από τις αυξήσεις των εμμέσων φόρων».

Στο πλαίσιο αυτό έχουν ήδη προγραμματιστεί μια σειρά από περιοδείες του προέδρου της ΝΔ σε νέες επιχειρήσεις, ερευνητικά κέντρα και έργα υποδομών.

Στόχος του επιτελείου της λεωφόρου Συγγρού είναι να σταλεί η εικόνα ενός εν δυνάμει Πρωθυπουργού που μπορεί να κυκλοφορεί στην κοινωνία, να συζητά με τους πολίτες, να μαθαίνει και να εμπλουτίζει το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ.

Κάτι, που όπως λένε συνεργάτες του Προέδρου της ΝΔ, δεν μπορεί να κάνει ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα, με το άνοιγμα στην κοινωνία, ο Πρόεδρος της ΝΔ, συνεχίζει τις κινήσεις «διεύρυνσης», προκειμένου να διαμορφωθεί «αρχιτεκτονική του μεγάλου αποτελέσματος», όπως χαρακτηριστικά λένε συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη.

Έτσι, σήμερα θα απευθύνει χαιρετισμό στο 4ο τακτικό συνέδριο της Δράσης, της πολιτικής κίνησης που ίδρυσε ο Στέφανος Μάνος, μπροστά σε ένα… φιλικό ακροατήριο προς αυτόν.

Το συνέδριο αναμένεται να εξελιχθεί σε ένα ακόμα φόρουμ συνάντησης μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Σταύρου Θεοδωράκη, καθώς οι δύο άνδρες είναι και οι μοναδικοί πολιτικοί αρχηγοί που έχουν προσκληθεί και θα απευθύνουν χαιρετισμό την πρώτη μέρα του συνεδρίου.

Είναι, μάλιστα, ενδιαφέρον, πως σύμφωνα με πληροφορίες  ο επικεφαλής του Ποταμιού αρνήθηκε να ανταποκριθεί στην πρόσκληση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά, που την ίδια στιγμή διοργανώνει την Πανελλαδική συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Εξάλλου, επικεφαλής της «Δράσης» είναι ο Θόδωρος Σκυλακάκης, ένας παραδοσιακός «μητσοτακικός», που στο παρελθόν υπήρξε στέλεχος της ΝΔ και ευρωβουλευτής, ενώ έχει συνεργαστεί και με το Ποτάμι, ως υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Σε συνέντευξη μάλιστα που παραχώρησε, σημείωσε πως: «είναι ανάγκη να διαμορφωθεί μια πολιτική συμμαχία με κορμό τη ΝΔ του Κυριάκου».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ανδρουλάκης: Ο διμέτωπος αγώνας του

Η απόφαση της Χαριλάου Τρικούπη για διμέτωπο δεν είναι πρωτόγνωρη, καθώς και ο Νίκος Ανδρουλάκης κινείται στην ρότα που πρώτη χάραξε η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά. Απλά αντιμετωπίζει...

ΣΥΡΙΖΑ: Αποκαλυπτήρια του ευρωψηφοδελτίου – Οι 5 “εκλεκτοί” Κασσελάκη

Το σχέδιο τους ήταν «ένας ΣΥΡΙΖΑ μόνος, να συρρικνώνεται συνεχώς, να ανακυκλώνεται στην εσωστρέφεια, να παραχωρεί τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ένα βολικό...

Ερντογάν: Σημαντικό στάδιο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Τουρκία

Δήλωση για την επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τουρκία έκανε, μεταξύ άλλων, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την έξοδό του από την...
ΚΚΕ: Τα ψηφοδέλτια παρουσίασε ο ΓΓ Δημήτρης Κουτσούμπας

Επίσκεψη Κουτσούμπα σε Καναδά και ΗΠΑ

Επίσκεψη σε Καναδά και ΗΠΑ θα πραγματοποιήσει από τις 22 ως τις 27 του μήνα ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ως επικεφαλής...

Μιχαηλίδου: Αυξημένος φέτος ο προϋπολογισμός του κοινωνικού τουρισμού

Συνάντηση εργασίας με το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Αίγινας είχε σήμερα 19 Απριλίου, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία επιβεβαίωσε...
Η πρώτη εκτίμηση του αποτελέσματος των αυτοδιοικητικών εκλογών

Πάνω από 100.000 εγγραφές στην πλατφόρμα της επιστολικής ψήφου

Η υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι μέχρι στιγμής έχουν εγγραφεί πάνω από 100.000 πολίτες που ζουν είτε στην Ελλάδα, είτε σε 114 άλλες χώρες. Ο Υπουργός...

Ευρωεκλογές: Ο Νίκος Δένδιας αναλαμβάνει κεντρικό ρόλο με περιοδείες σε Β. Ελλάδα, Ήπειρο και...

Στην προεκλογική μάχη για τις ευρωκάλπες της 9ης Ιουνίου μπαίνει το βαρύ πυροβολικό της ΝΔ, ο πιο δημοφιλής υπουργός της κυβέρνησης, ο Νίκος Δένδιας. Σύμφωνα...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Μητσοτάκης: Τα χρήματα από τον εντοπισμό της φοροδιαφυγής θα επιστρέψουν στην κοινωνία

Το μήνυμα ότι η κυβέρνησή του είναι ανυποχώρητη απέναντι στη φορολογική αδικία και την...

Μητσοτάκης: Αντιλαμβάνομαι τα αισθήματα της κοινωνίας και συμμερίζομαι την ανάγκη να τρέξουμε πιο γρήγορα

«100 ημέρες που μου φάνηκαν σαν 1000», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στις πυρκαγιές...

Εποχή του Χαλκού: Νέα δεδομένα αποκαλύπτουν πληροφορίες για την κοινωνική οργάνωση στο Αιγαίο

Όταν ο Χάινριχ Σλήμαν ανακάλυψε τους πλούσιους σε χρυσό λακκοειδείς τάφους των Μυκηνών με...

“Παράθυρο” Σταϊκούρα για νέα μέτρα στήριξης της κοινωνίας

«Παράθυρο» για νέα μέτρα στήριξης της κοινωνίας από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, ο...