Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
18 C
Athens

Οι δέκα καλύτερες συναυλίες του φθινοπώρου

Mε το φθινόπωρο να έχει σχεδόν φτάσει,τουλάχιστον ημερολογιακά,οι συναυλές καλά κρατούν.
Έτσι μετά τους Prodigy, Judas Priest, Black Keys, Robbie Williams, Parov Stelar, Manu Chao, κ.ά., η νέα σεζόν κάνει ποδαρικό φέρνοντας στις ελληνικές μουσικές σκηνές γνωστά και αναγνωρισμένα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, αλλά και σπουδαίους έλληνες καλλιτέχνες.

Από το πλήθος των συναυλιών που θα πραγματοποιηθούν,παραθέτουμε μια δεκάδα με τις πιο αξιόλογες.

Σεπτέμβριος

Οι θερινές σκηνές συνεχίζουν να σφύζουν από κόσμο και μελωδίες, καθώς ο ζεστός καιρός επιτρέπει ακόμα τις συναυλίες κάτω από τα αστέρια. Οι έλληνες καλλιτέχνες επιστρέφουν στη βάση τους, έπειτα από τις καλοκαιρινές περιοδείες τους και ετοιμάζονται να αποχαιρετίσουν το καλοκαίρι με τις τελευταίες καλοκαιρινές εμφανίσεις τους, ενώ οι ξένοι καλλιτέχνες που προσγειώνονται στη χώρα μας βάζουν την δική τους ξεχωριστή πινελιά στον πρώτο μήνα του φθινοπώρου.

Η πρώτη ημερομηνία που σημειώνουμε στο μουσικό μας ημερολόγιο είναι η συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου στον καταπράσινο Κήπο του Μεγάρου Μουσικής, την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου. Ο συνθέτης θα μας παρουσιάσει «τραγούδια της μνήμης μας» έχοντας στο πλευρό του τους Κώστα Θωμαϊδη και Αφροδίτη Μάνου.

Την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου, τη σκυτάλη παίρνει ακόμα ένας μεγάλος μας συνθέτης. Ο Γιάννης Μαρκόπουλος θα βρεθεί κάτω από την Ακρόπολη, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, για να μας παρουσιάσει τα δυο έργα του «Χρονικό» και «Εντεύθεν». Τα έργα θα ερμηνεύσουν οι: Νατάσσα Μποφίλιου και Vassilikos (Χρονικό), Γιώργος Νταλάρας, Δήμος Αναστασιάδης, Δάφνη Ζουρνατζή (Εντεύθεν).

Το επόμενο ραντεβού δίνεται και πάλι στο Ηρώδειο, για την επόμενη ημέρα, Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου, όπου το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μια μεγαλειώδη -best of- συναυλία με τον πολυβραβευμένο συνθέτη κινηματογραφικών επιτυχιών, Alexandre Desplat. Μαζί του η 100μελής Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

Στις 10 Σεπτεμβρίου ο δρόμος μάς οδηγεί στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων για μια μοναδική συναυλία για τον Θάνο Ανεστόπουλο που δίνει τη δική του προσωπικήμάχη κατά του καρκίνου. Σε αυτή τη μουσική γιορτή για την αγάπη, την υγεία, τη φιλία και την αλληλεγγύ, τα Διάφανα Κρίνα επανασυνδέονται για μια βραδιά, ενώ στο κάλεσμα του Ανεστόπουλου ανταποκρίθηκαν οι Γιάννης Αγγελάκας, Αλκίνοος Ιωαννίδης και The Last Drive.

Τα sold out στις συναυλίες του Γιάννη Χαρούλη είναι συνηθισμένη υπόθεση. Έτσι ο κρητικός καλλιτέχνης έρχεται στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων όχι με μια, αλλά με δυο συναυλίες (14 και 15 Σεπτεμβρίου) για να αποζημιώσει το κοινό που ανυπομονεί να τον απολαύσει και πάλι στην πρωτεύουσα.

Ο πρώτος μήνας του φθινοπώρου μας αποχαιρετά με δυνατές συναυλίες και σκληρούς ήχους. Δυο σημαντικά συγκροτήματα της metal και rock σκηνής επιστρέφουν στη χώρα μας με σκοπό να απογειώσουν το κοινό. Έτσι, την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, Θεσσαλονίκη (Fix Factory of Sound) και Αθήνα (Κτίριο 56,Ελληνικός Κόσμος) αντίστοιχα, υποδέχονται τους Machine Head, ενώ την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου το Terra Vibe Park στη Μαλακάσα ανοίγει για τελευταία φορά για φέτος τις πύλες του ανεβάζοντας στη σκηνή τους 30 Seconds to Mars.

Οκτώβριος

Ένα από τα σπουδαιότερα συγκροτήματα που ανέδειξε η post punk σκηνή και αδιαμφισβήτητοι αρχιερείς του gothic rock,οι Sisters Of Mercyεπιστρέφουν στην Αθήνα για μία μοναδική συναυλία, το Σάββατο 24 Οκτωβρίου στο Fuzz Live Music Club.

Νοέμβριος

Το φθινόπωρο ρίχνει αυλαία δυναμικά με δυο -ιδιαιτέρως- αγαπητά στο ελληνικό κοινό συγκροτήματα. Έτσι την Παρασκευή 13 και το Σάββατο 14/11 το κοινό Θεσσαλονίκης (Fix Factory of Sound) και Αθήνας (Fuzz Live Music Club) αντίστοιχα, θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ζωντανά τους Calexico που συμπληρώνουν 20 χρόνια πορείας και καταφθάνουν στην Ελλάδα με νέο άλμπουμ στις αποσκευές τους.

Τελευταίοι, όχι όμως και έσχατοι, οι βρετανοί ηγέτες του σκληρού ήχου, Paradise Lost, με πάνω από 25 χρόνια ιστορίας και επίσης νέο δίσκο στις αποσκευές τους επιστρέφουν στη χώρα μας και στο Principal Club Theater της Θεσσαλονίκης (21/11) και στο Κτίριο 56 του Ελληνικού κόσμου (22/11).

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ατομική Έκθεση Ζωγραφικής: Το δάκρυ της μαστίχας

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΩΣΤΑΛΟΥ Το δάκρυ της μαστίχας Ατομική Έκθεση Ζωγραφικής Εγκαίνια: Τετάρτη, 3 Απριλίου | 7μ.μ.  στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας «Σοφία Λασκαρίδου» Λασκαρίδου 120 και Φιλαρέτου, Καλλιθέα Η έκθεση διαρκεί...

Η προίκα της κόρης της Μπουμπουλίνας που προκάλεσε εμφύλια διαμάχη

Η Ελένη Μπούμπουλη έγινε πρωταγωνίστρια σε μια υπόθεση που λίγο έλειψε να τινάξει το νεοσύστατο ελληνικό κράτος στον αέρα. Κολοκοτρώνης και Γρίβας έφτασαν στα...

Παύλος Βρέλλης: Ο γλύπτης που έπλασε την ιστορία του έθνους μας σε κερί και...

Όλα όσα θέλετε να μάθετε για τον συνταξιούχο γυμνασιάρχη, τον γλύπτη Παύλο Βρέλλη, που δημιούργησε ένα έργο ζωής, ένα έργο για όλη την Ελλάδα,...

Οι κοινοί στόχοι στον ιστό της ελληνικής γλώσσας!

– Eκκλησία – Σχολεία – Δημογέροντες – Δημοσιογραφία αποτέλεσαν στη Σμύρνη ένα ενιαίο, αδιάσπαστο σύνολο, αλληλοσυμπληρούμενο με κοινούς στόχους και προβληματισμούς και με αδιάρρηκτο...

Πώς εξηγούσαν οι αρχαίοι τις εκλείψεις Ηλίου

Τα μηνύματα από τους θεούς, οι κακοί οιωνοί και η ιστορία του Ηροδότου για τον Θαλή Στις 8 Απριλίου 2024 η Βόρεια Αμερική θα γίνει...
Κνωσός: Ανακάλυψη «τεράστιας σημασίας»

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 16 Μαρτίου ο Σερ Άρθουρ Έβανς ξεκινά την ανασκαφή στα ερείπια της...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ! Το 1900 Ο Σερ Άρθουρ Έβανς ξεκινά την ανασκαφή στα ερείπια της Κνωσού στην Κρήτη Το 1964 Ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ αποβιβάζονται στην Κρήτη
Δήμος Αθηναίων: Με χρώματα, σερπαντίνες και μεγάλες δόσεις κεφιού και χαράς «ντύνεται» η πρωτεύουσα

ΑΠΟΚΡΙΕΣ: Τι κρύβεται πίσω από τη μάσκα;

«Βάλτε μια μάσκα σε έναν υποκριτή και δεν θα είναι πια ικανός να λέει ψέματα», είχε πει ο διακεκριμένος Ιρλανδός θεατρικός συγγραφέας Τζορτζ Μπέρναρντ...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Όλη η Αθήνα μία Σκηνή (18 Ιουνίου – 31 Ιουλίου 2022)

Το φετινό καλοκαίρι ο Δήμος Αθηναίων προσφέρει  πολιτισμό σε όλες και όλους, σε κάθε γειτονιά 43...

Πολιτισμός: Άνοιγμα σε τρία στάδια

Τρεις ημερομηνίες «κλειδιά» για το άνοιγμα του Πολιτισμού περιλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κυβερνητικός...

Στο χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ 6% τα εισιτήρια θεατρικών παραστάσεων και συναυλιών μέσω live-streaming

Στο χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ 6%, και όχι στο 24%, εμπίπτουν πλέον τα εισιτήρια θεατρικών...

Οι Lamb of God, μετά από 10 χρόνια απουσίας, «απασφάλισαν» και ισοπέδωσαν το Gazi Music Hall

Δεν είχε πάει καν 20:00 το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης όταν ο συναυλιακός χώρος...