Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
20.5 C
Athens

Ο Ομπάμα …άργησε πολύ να δακρύσει για τα παιδιά (βίντεο)

Δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του ο Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα, κατά την ομιλία του προς τους Αμερικανούς πολίτες, μέσω της οποίας ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για τον έλεγχο στις πωλήσεις όπλων.

Ανταποκρινόμενος στις εκκλήσεις εκατομμυρίων πολιτών, «βγήκε» επιθετικά εναντίον όσων αρνούνται τους ελέγχους και είναι βέβαιο πως η σύγκρουση με τους Ρεπουμπλικάνους θα είναι λεκτικά «βίαιη». Βεβαίως, άργησε και πολύ να αντιδράσει και ενώ έχουν χαθεί πολλοί άνθρωποι.

Αναφερόμενος στα παιδιά που χάνουν τη ζωή τους στους αμερικανικούς δρόμους δεν συγκρατήθηκε και δάκρυσε. Αναφέρθηκε στα ανήλικα θύματα από σφαίρες στους δρόμους του Σικάγο, αλλά και στο μακελειό του Νιούταουν, της Ορόρα και του Κολουμπάιν.

Είπε:

«Ο 15χρονος Ζέβιαν σκοτώθηκε από σφαίρα στο κεφάλι ενώ προσπαθούσε να προστατεύσει τις φίλες του από έναν ένοπλο που άνοιξε πυρ. Δε βρισκόταν στο λάθος μέρος, τη λάθος στιγμή. Πήγαινε στο σπίτι φίλων του να παίξει ηλεκτρονικά. Θα μπορούσε να είναι το δικό σου παιδί, ή τα δικά μου παιδιά».

Πρόσθεσε: «Ξέρουμε ότι δε μπορούμε να σταματήσουμε κάθε βίαιη δράση στον κόσμο, αλλά μπορεί να σταματήσουμε έστω μία», πρόσθεσε και τόνισε πως μπορεί το λόμπι των όπλων «να κρατάει υπό ομηρία το Κογκρέσο, αλλά ο αμερικανικός λαός δε μπορεί να τεθεί υπό ομηρία».

Ο Αμερικανός Πρόεδρος πραγματοποίησε την ομιλία στο Λευκό Οίκο. Στο ακροατήριο βρίσκονταν θύματα που τραυματίστηκαν από πράξεις βίας και συγγενείς ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους. Ανάμεσά τους η βουλευτής Γκάμπριελ Γκίφορντς, που δέχθηκε επίθεση από έναν ένοπλο το 2011.

Είπε ο Πρόεδρος:

«Φοβόμασταν ότι η Γκάμπι δε θα επιβίωνε. Ξέρουμε τον πόνο που έχουν περάσει οι δικοί της και η ίδια τα τελευταία χρόνια. Ήταν δύσκολη η προσπάθεια να ανακάμψει και να αναρρώσει από τα τραύματά της».

Ο κ. Ομπάμα υπογράμμισε πως «κάθε χρόνο πάνω από 30.000 Αμερικανοί σκοτώνονται από όπλα. Υπάρχει πολύς πόνος. Οι ΗΠΑ δεν είναι η μόνη χώρα με βίαιους και επικίνδυνους ανθρώπους. Δεν έχουμε την κληρονομική τάση για βία, αλλά είμαστε η μόνη χώρα που έχει τέτοια περιστατικά βίας με αυτή τη συχνότητα».

Πρόσθεσε πως η πλειονότητα των κατόχων όπλων συμφωνούν ότι μπορεί να γίνει σεβαστή η 2η Τροπολογία του Συντάγματος των ΗΠΑ, ενώ μπορεί να γίνει πιο δύσκολο για τους δολοφόνους να σκοτώσουν.

«Κατανοούμε ότι υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί στην ελευθερία σε μία προσπάθεια να προστατεύουν οι αθώοι πολίτες», σχολίασε για τα μέτρα που λαμβάνονται από τις τοπικές αρχές.

«Δεν πρόκειται για συνωμοσία για να πάρουμε τα όπλα από τους κατόχους τους», διαβεβαίωσε και τόνισε πως έχει δημιουργηθεί ένα σύστημα όπου επικίνδυνοι άνθρωποι μπορούν να παίζουν σύμφωνα με διαφορετικούς κανόνες.

Οι συνεχείς δικαιολογίες, είπε, για αδράνεια στον έλεγχο των όπλων δεν είναι πια αρκετές και πρόσθεσε ότι πρέπει να πραγματοποιούνται έλεγχοι πριν δοθεί άδεια σε έναν πολίτη, ώστε να αποτραπούν περιστατικά βίας.

Διαβεβαίωσε πως θα υπάρχουν ενισχυμένα μέτρα για την ασφάλεια, περισσότεροι έλεγχοι για το παρελθόν του ανθρώπου που ενδιαφέρεται να αποκτήσει άδεια οπλοχρησίας, καθώς και καταγραφή των όπλων που πωλούνται, αλλά και καταγραφή των κλεμμένων.

Επιπλέον, ανακοίνωσε πως θα ενισχυθεί η τεχνολογία των όπλων, προσθέτοντας ότι ήδη κάποιοι πωλητές κάνουν σημαντικά βήματα και εξέφρασε την ελπίδα ότι ακόμα περισσότεροι θα ακολουθήσουν στο ίδιο μονοπάτι.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, που έχει ζητήσει επανειλημμένα από το Κογκρέσο να καταστήσει αυστηρότερους τους νόμους περί οπλοκατοχής, έχει εκφράσει την απογοήτευση για την αδράνεια της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Βέβαια, παρά την αποφασιστικότητά του, οι Ρεπουμπλικανοί αναμένεται να πολεμήσουν τις κινήσεις του, οι οποίοι ελέγχουν και τα δύο νομοθετικά σώματα και θα συγκρουστούν με τον πρόεδρο για το πολιτικά ευαίσθητο θέμα της οπλοκατοχής ενόψει τον προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.

Πηγή: REUTERS, CNN

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

20% θα μειωθεί το εισόδημα παγκοσμίως μέχρι το 2050 – Λόγω των μέτρων που...

Οι εξαγγελίες μέτρων περί της δήθεν «κλιματικής αλλαγής» για άλλη μία φορά συνοδεύονται με κερδοσκοπικούς σχεδιασμούς της τάξης των παγκόσμιων ελίτ. Αυτή τη φορά, η...

Εκρήξεις στο κέντρο του Ιράν από ισραηλινή επίθεση

Εκρήξεις αναφέρθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στο κέντρο του Ιράν, με υψηλόβαθμους αμερικανούς αξιωματούχους να κάνουν λόγο για μια ισραηλινή επίθεση σε αντίποινα για...

Τουρκία: Σεισμός 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ

Σεισμός 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε την περιοχή Τοκάτ στην Τουρκία.

Haaretz: Πράσινο φως των ΗΠΑ σε ισραηλινή επίθεση στη Ράφα με αντάλλαγμα περιορισμένη δράση...

Οι ΗΠΑ συμφώνησαν με το ισραηλινό σχέδιο για στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα με αντάλλαγμα μια περιορισμένη απάντηση κατά του Ιράν, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα...

Σεισμός 6,3 βαθμών στην Ιαπωνία: Στους οκτώ έφτασαν οι τραυματίες

Οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά εξαιτίας του σεισμού 6,3 βαθμών χθες Τετάρτη σε στενό στη δυτική Ιαπωνία, που δεν προκάλεσε προειδοποίηση για τσουνάμι, σύμφωνα με...

Ιράν: Σχεδόν 45 χρόνια διεθνών κυρώσεων κατά της Τεχεράνης

Μια αναδρομή σε σχεδόν 45 χρόνια διεθνών κυρώσεων κατά του Ιράν, από τις πρώτες μετά την ομηρεία στην αμερικανική πρεσβεία στην Τεχεράνη έως αυτές...

Politico: Η Ουκρανία οδεύει προς την ήττα – Ο Πούτιν πιο κοντά από ποτέ...

Παρότι η Δύση έχει «ορκιστεί» αιώνιος υποστηρικτής -και όχι μόνο- της Ουκρανίας μετά την εισβολή της Ρωσίας, αυτή η υπόσχεση ακούγεται κούφια όταν έχουν...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ατομική Έκθεση Ζωγραφικής: Το δάκρυ της μαστίχας

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΩΣΤΑΛΟΥ Το δάκρυ της μαστίχας Ατομική Έκθεση Ζωγραφικής Εγκαίνια: Τετάρτη, 3 Απριλίου | 7μ.μ.  στη Δημοτική Πινακοθήκη...

Τι είναι τα δάκρυα που χύνουμε για τον Κύριο;

Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος: Όταν με ακούς να σού μιλάω για δάκρυα, μη φαντάζεσαι ότι...

Χωρίς δάκρυα δεν είναι προσευχή

ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ: «Θα κάνεις ό,τι μπορεις για τα παιδιά σου, διότι στην άλλη ζωή...

Τα δάκρυα του Καρόλου για τον πατέρα του πρίγκιπα Φίλιππο

Με εμφανή συγκίνηση, που θεωρείται πρωτοφανής για μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, επισκέφθηκε ο πρίγκιπας Κάρολος τον 99χρονο πατέρα του, πρίγκιπα Φίλιππο που νοσηλεύεται...