Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23 C
Athens

Ο Τύπος της Πέμπτης 26/11

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Απειλεί το Χαλιφάτο και την Ελλάδα. Εφιαλτικό βίντεο προειδοποιεί με αντίποινα όσους πολεμούν το Ισλαμικό Κράτος”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “Και η Ελλάδα εντάσσεται πλέον στο “κάδρο του τρόμου” και κατ’ επέκταση φαίνεται να αποτελεί πιθανό στόχο τζιχαντιστών, όπως προκύπτει τουλάχιστον από το νέο απειλητικό βίντεο του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) που δημοσίευσε χθες η ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας “Mirror”.

ΕΘΝΟΣ: “Ψυχρός πόλεμος στο καυτό μέτωπο. Τα ρωσικά αντίποινα στην τουρκική οικονομία και ο αντίκτυπος στην Ελλάδα”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “Κινήσεις Ψυχρού Πολέμου σε διπλωματικό επίπεδο πυροδότησε το θερμό επεισόδιο Τουρκίας-Ρωσίας, ενώ διαμορφώνονται νέες συμμαχίες”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Συντάξεις τύπου… ΙΚΑ για όλους. Τι προβλέπει το νέο ασφαλιστικό που θα ψηφιστεί μέσα στον Δεκέμβριο”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “Συντάξεις για όλους στα επίπεδα του ΙΚΑ κρύβει το σχέδιο των ανατροπών στο ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση με νέο νόμο και μάλιστα με διαδικασίες κατεπείγοντος, καθώς, όπως ανέφερε στον “ΕΤ” υψηλόβαθμο στέλεχός της, πρόκειται να έρθει προς ψήφιση στη Βουλή μέσα στον Δεκέμβριο και πάντως πριν από τα Χριστούγεννα για να αρχίσει να εφαρμόζεται αρχές του 2016″.

ΕΣΤΙΑ: “186 “επίλεκτοι” με διπλό μισθό. Μεθοδεύσεις Τσακαλώτου για δημοσίους υπαλλήλους”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “Η υιοθέτησις του ενιαίου μισθολογίου στην ελληνική δημόσια διοίκηση είχε έναν απλό στόχο: Οι δημόσιοι υπάλληλοι με τα ίδια προσόντα την ίδια θέση και τα ίδια έτη προϋπηρεσίας να λαμβάνουν τον ίδιο μισθό”.

Η ΑΥΓΗ: “Παιδεία: Εθνικός διάλογος σε τρία επίπεδα. Στη Βουλή, στην κοινωνία, με προσωπικότητες”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Την αρχιτεκτονική και το χρονοδιάγραμμα του εθνικού διαλόγου για την Παιδεία ανακοινώνει σήμερα η πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου με τη φιλοδοξία να συζητηθούν εις βάθος τα θέματα και των τριών βαθμίδων εκπαίδευσης από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και παράγοντες ώστε ο διάλογος να είναι ουσιαστικός και να σέβεται τον χαρακτηρισμό του”.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: “Στο μικροσκόπιο νέα λίστα με 6,3 δισ. Πάνω από 10.000 λογαριασμούς έχουν Έλληνες σε μια ελβετική τράπεζα”.

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι “Η ελληνική κυβέρνηση παρέλαβε από τις αρχές της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, τα δεδομένα για 10.588 λογαριασμούς Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία. Απολύτως υπηρεσιακός και σύννομος ο τρόπος λήψης και ελέγχου της λίστας, λέει η Αθήνα”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Τρία νέα “αγκάθια” για Τσίπρα. Ασφαλιστικό, εργασιακές σχέσεις και νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων”.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “Αντιμέτωπος με τρία καυτά μέτωπα, που καλείται να αντιμετωπίσει το αμέσως επόμενο διάστημα, στο πλαίσιο της νέας διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς, είναι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή του”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Καμιά εμπλοκή, καμιά συμμετοχή στο ιμπεριαλιστικό μακελειό. Κρίση στην ανατολική Μεσόγειο”.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι “Η κάλυψη που παρέχει ο ιμπεριαλιστικός οργανισμός του ΝΑΤΟ στην επικίνδυνη και τυχοδιωκτική ενέργεια της Τουρκίας, να καταρρίψει το ρωσικό πολεμικό αεροπλάνο, δείχνει για άλλη μια φορά τον κίνδυνο της γενίκευσης του πολέμου που εδώ και 5 χρόνια εκτυλίσσεται στη Συρία”.

ΤΑ ΝΕΑ: “Ραντεβού στα τυφλά για συναίνεση. Σάββατο το νωρίτερο το Συμβούλιο Αρχηγών που θέλει η κυβέρνηση για τη μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “Πρεμιέρα διαλόγου μέσω του οδυνηρού ασφαλιστικού νομοσχεδίου επιθυμεί να κάνει η κυβέρνηση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης επιζητώντας μία μίνιμουμ συνεννόηση σε σημαντικά θέματα που υπερβαίνουν τον ορίζοντα μιας τετραετίας”.

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: “Κανένας για όλους, όλοι για πάρτη τους. Σε πλήρη αποσύνθεση η ΝΔ, ερώτημα η ενότητα μετά την εκλογή προέδρου”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “Όλοι εναντίον όλων στη Νέα Δημοκρατία, σε μια διαδικασία που αποκαλύπτει το μέγεθος της αποσύνθεσης στην οποία βρίσκεται”.

kontranews: “Κινδυνεύουν να χαθούν οι καταθέσεις των Ελλήνων στο εξωτερικό. Θα μπλοκάρουν οι Γερμανοί τους λογαριασμούς και μετά θα κατασχέσουν τα χρήματα”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Η χθεσινή αποκάλυψη της εφημερίδας μας ότι οι Γερμανοί παρέδωσαν στο Γενικό Γραμματέα Καταπολέμησης της Διαφθοράς, Γιώργο Βασιλειάδη καταστάσεις με δέκα χιλιάδες φοροφυγάδες φορολογούμενους που έχουν μυστικούς λογαριασμούς στην Γερμανία και στην Ελβετία -δέκα χιλιάδες φοροφυγάδες με καταθέσεις σε μια μόνο τράπεζα, καταλαβαίνετε, πόσες χιλιάδες φοροφυγάδες συμπατριώτες μας θα έχουν λογαριασμούς και στις άλλες γερμανικές και ελβετικές τράπεζες- έρχεται να επιβεβαιώσει αυτά που φωνάζουμε και σας γράφουμε εδώ”.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “Τραπεζικό στοίχημα. “Κλειδιά” τα κόκκινα δάνεια, η επιστροφή καταθέσεων και η χρηματοδότηση”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “Η ανακεφαλοποίηση των τραπεζών ολοκληρώθηκε και τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας θέτουν τους στόχους τους για την επόμενη ημέρα”.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Πληρωμές με το σταγονόμετρο. Μόλις 500 εκατ. σε οφειλές, από τα 15 δισ. ευρώ που εισέπραξε το δημόσιο από τον μηχανισμό”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “Καθυστερήσεις στις εκταμιεύσεις των δόσεων από το δάνειο του μηχανισμού στήριξης προκαλεί η μετάθεση προς τα πίσω της προώθησης της δεύτερης λίστας των προαπαιτούμενων και γενικά της αξιολόγησης με φυσιολογική εξέλιξη και τις καθυστερήσεις στις πληρωμές του Δημοσίου παρά τις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί”.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Απρίλιος στις παραλίες: Με θερμοκρασίες 12 βαθμούς πάνω από το κανονικό ξεκινάει ο μήνας

Σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωσή του στο Χ, ο καιρός κατά το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου αναμένεται να διακρίνεται από θερμοκρασίες υψηλότερες του κανονικού, φτάνοντας...

Σαν σήμερα 29 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1430: Οι δυνάμεις του Οθωμανού σουλτάνου Μουράτ Β’ καταλαμβάνουν την πόλη της Θεσσαλονίκης. 1823: Συνέρχεται...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο, η ορθόδοξη εκκλησία τιμά τη μνήμη των Μάρκου...

Καιρός: Αποπνικτική ατμόσφαιρα με αφρικανική σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες

Γενικά αίθριος αναμένεται να είναι και σήμερα, Παρασκευή 29 Μαρτίου, ο καιρός με τις υψηλές θερμοκρασίες να παραμένουν μέχρι και την Τρίτη, ενώ έντονη...

Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 Ρίχτερ

«Δίδυμοι» σεισμοί σημειώθηκαν λίγο μετά τις 9 το πρωί της Παρασκευής 29/3 ανοιχτά της Ηλείας και συγκεκριμένα κοντά στις Στροφάδες, στον Κυπαρισσιακό κόλπο. Συγκεκριμένα,...

Χαμός σε καφενείο στην Σπάρτη: 43χρονος έπιασε από τον λαιμό την εν διαστάσει σύζυγό...

Σκηνές βίας και αγριότητας σε καφενείο – ουζερί στην Σπάρτη. Ένας 43χρονος μπήκε στο κατάστημα όπου βρισκόταν η εν διαστάσει σύζυγός του μαζί με...
Σπύρος Λούης, έκοψε νήμα, πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες,

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 29 Μαρτίου ο Σπύρος Λούης κόβει το νήμα στο Μαραθώνιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ! Το 1896 Σπύρος Λούης κόβει το νήμα στο Μαραθώνιο των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, με χρόνο 2 ώρες, 58 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα.

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ο Τύπος της Παρασκευής 29/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 29-3-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: " Η αλήθεια γκρέμισε όλα τα σενάρια...

Ο Τύπος της Πέμπτης 28/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 28-3-2024 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: " "Στόχος σας δεν είμαι εγώ, αλλά...

Ο Τύπος της Τετάρτης 27/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 27-3-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Στριπτίζ στην Ολομέλεια της Βουλής" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ!-Ομολογία-βόμβα για...

Ο Τύπος της Τρίτης 26/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 26-3-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Παροξυσμός και πολιτική αναταραχή" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ" ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:...