Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23 C
Athens

Ο Τύπος της Παρασκευής 30/10

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Ανατροπή στον νόμο Κατσέλη!

Η εφημερίδα γράφει ότι: «διαγραφή χρέους αντί εξώσεως (!) το νέο μέτρο για τα «κόκκινα» δάνεια. Θα δίνεται η δυνατότητα στους «ομήρους» των στεγαστικών να εγκαταλείπουν το σπίτι τους για ένα άλλο, πολύ λιγότερων τετραγωνικών, που θα τους παραχωρεί η τράπεζα με «κούρεμα» της οφειλής τους»

ΕΘΝΟΣ: «Κατασχέσεις εξπρές για χρέη στα Ταμεία»

Η εφημερίδα σημειώνει: «ενεργοποιούνται τα ηλεκτρονικά κατασχετήρια για ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία. Στο στόχαστρο μπαίνουν σε πρώτη φάση περίπου 100.000 οφειλέτες, οι οποίοι δεν έχουν προχωρήσει στην αποπληρωμή ή σε ρύθμιση των χρεών τους».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Ποιοι γλιτώνουν το ψαλίδι στις συντάξεις του 2015»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «πως επηρεάζονται όσοι θεμελίωσαν έως 31 Δεκεμβρίου 2014, τι θα χάσουν όσοι αποχώρησαν μετά την 1η Ιανουαρίου 2015 και τι θα πάρουν όσοι φεύγουν μετά την 1η Σεπτεμβρίου. Έρχονται μειώσεις βάσει του νέου υπολογισμού συντάξιμων αποδοχών».

ΕΣΤΙΑ: «Σημάδια κρίσεως στην γερμανική οικονομία»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «το κύρος και η αξιοπιστία της γερμανικής οικονομίας, δέχονται σημαντικά πλήγματα, που καθιστούν ιδιαίτερα αμφίβολη την συνέχιση της μέχρι πρό τινος καλπάζουσας πορείας της».

Η ΑΥΓΗ: «Έχε το νου σου στο παιδί… γιατί, αν γλιτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «χιλιάδες το ασυνόδευτα προσφυγόπουλα στον δρόμο για την Ευρώπη. Ο αριθμός των ανηλίκων από τη Συρία και το Αφγανιστάν, που φτάνουν χωρίς τους γονείς τους στην Ελλάδα, αυξάνεται διαρκώς. Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ανθρωπιστικές οργανώσεις για έξαρση φαινομένων κάθε είδους κακοποίησης και σεξουαλικής-εργασιακής εκμετάλλευσης των ορφανών του πολέμου».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Και απ’ τη μύγα ξίγκι»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «η φοροδοτική ικανότητα των ελληνικών νοικοκυριών έχει εξαντληθεί, διαμηνεύει στην έκθεσή του το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής. Την ίδια ώρα, το ΔΝΤ συμπλέοντας με την ΕΕ απαιτεί από την Αθήνα την άμεση εφαρμογή των προαπαιτούμενων και αναβάλλει επ’ αόριστον τη δέσμευσή του για ελάφρυνση του χρέους».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Εκθέσεις-σοκ για υπερφορολόγηση»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «την ώρα που η Ελλάδα κατρακυλάει όλο και χαμηλότερα στους δείκτες ανταγωνιστικότητας και όλοι συμφωνούν ότι έχει άμεση ανάγκη από μια επενδυτική έκρηξη, η κυβέρνηση εξετάζει να αυξήσει περαιτέρω την ήδη υψηλή φορολογική επιβάρυνση σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και κουαρτέτο εκβιάζουν το λαό»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «με μοιρασμένους ρόλους, η κυβέρνηση και το κουαρτέτο εκβιάζουν μ’ ένα πιθανό «κούρεμα» των καταθέσεων, για να πείσουν το λαό να αποδεχτεί τα σκληρά μέτρα της «αξιολόγησης», που μπαίνουν ως προαπαιτούμενα της δόσης των 2 δισ. ευρώ και της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών».

ΤΑ ΝΕΑ: «Από Μνημόνιο (για την οικονομία) σε Μνημόνιο (για το Προσφυγικό)

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «για στενότερη συνεργασία με την Τουρκία στο θέμα των προσφύγων πιέζει η Γερμανία την Ελλάδα –μέχρι και το περίφημο θέμα των κοινών περιπολιών στην επίσκεψη Σταϊνμάγερ στην Αθήνα. Παράλληλα, η γερμανική πλευρά δείχνει με κάθε τρόπο ότι αποσυνδέει πλήρως το Προσφυγικό από το Μνημόνιο και αποκρούει κάθε προσπάθεια της Αθήνας για χαλάρωση των συμφωνηθέντων».

KONTRA NEWS: «Έκαψε ο Θεοχάρης την Σαββαΐδου»

Η εφημερίδα γράφει ότι «καταπέλτης για την Αικατερίνη Σαββαΐδου είναι η κατάθεση του πρώην Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη στους ανακριτές διαφθοράς. Ο Θεοχάρης έκαψε στην κυριολεξία την Σαββαΐδου αποκαλύπτοντας στην Δικαιοσύνη το ρόλο της».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Η μεγάλη πρόκληση για τις τράπεζες»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «κάτω από 15 δισ. οι κεφαλαιακές ανάγκες. Ποσό 4,5-5 δισ. καλούνται να καλύψουν οι ιδιώτες. Οι νέες μετοχές που θα αποκτήσει το Δημόσιο, μέσω ΤΧΣ, θα έχουν πλήρη δικαιώματα ψήφου. Οι διαδικασίες που ξεκινούν από τη Δευτέρα οδηγούν ξανά τις τράπεζες στον ιδιωτικό τομέα».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Παράταση αγωνίας»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «ενδεχομένως την επόμενη εβδομάδα σε μια έκτακτη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας του Eurogroup θα ληφθεί η απόφαση για την εκταμίευση της πρώτης υποδόσης στην Ελλάδα ύψους 2 δισ. ευρώ».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Απρίλιος στις παραλίες: Με θερμοκρασίες 12 βαθμούς πάνω από το κανονικό ξεκινάει ο μήνας

Σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωσή του στο Χ, ο καιρός κατά το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου αναμένεται να διακρίνεται από θερμοκρασίες υψηλότερες του κανονικού, φτάνοντας...

Σαν σήμερα 29 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1430: Οι δυνάμεις του Οθωμανού σουλτάνου Μουράτ Β’ καταλαμβάνουν την πόλη της Θεσσαλονίκης. 1823: Συνέρχεται...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο, η ορθόδοξη εκκλησία τιμά τη μνήμη των Μάρκου...

Καιρός: Αποπνικτική ατμόσφαιρα με αφρικανική σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες

Γενικά αίθριος αναμένεται να είναι και σήμερα, Παρασκευή 29 Μαρτίου, ο καιρός με τις υψηλές θερμοκρασίες να παραμένουν μέχρι και την Τρίτη, ενώ έντονη...

Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 Ρίχτερ

«Δίδυμοι» σεισμοί σημειώθηκαν λίγο μετά τις 9 το πρωί της Παρασκευής 29/3 ανοιχτά της Ηλείας και συγκεκριμένα κοντά στις Στροφάδες, στον Κυπαρισσιακό κόλπο. Συγκεκριμένα,...

Χαμός σε καφενείο στην Σπάρτη: 43χρονος έπιασε από τον λαιμό την εν διαστάσει σύζυγό...

Σκηνές βίας και αγριότητας σε καφενείο – ουζερί στην Σπάρτη. Ένας 43χρονος μπήκε στο κατάστημα όπου βρισκόταν η εν διαστάσει σύζυγός του μαζί με...
Σπύρος Λούης, έκοψε νήμα, πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες,

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 29 Μαρτίου ο Σπύρος Λούης κόβει το νήμα στο Μαραθώνιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ! Το 1896 Σπύρος Λούης κόβει το νήμα στο Μαραθώνιο των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, με χρόνο 2 ώρες, 58 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα.

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ο Τύπος της Παρασκευής 29/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 29-3-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: " Η αλήθεια γκρέμισε όλα τα σενάρια...

Ο Τύπος της Πέμπτης 28/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 28-3-2024 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: " "Στόχος σας δεν είμαι εγώ, αλλά...

Ο Τύπος της Τετάρτης 27/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 27-3-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Στριπτίζ στην Ολομέλεια της Βουλής" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ!-Ομολογία-βόμβα για...

Ο Τύπος της Τρίτης 26/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 26-3-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Παροξυσμός και πολιτική αναταραχή" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ" ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:...