Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
23 C
Athens

Ο Τύπος της Τετάρτης 21/10

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Σκάει το ιδιωτικό χρέος»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «βραδυφλεγής βόμβα στα θεμέλια της οικονομίας αποτελεί το χρέος ύψους 100 δις. ευρώ που αναγκάστηκαν να αφήσουν οι πολίτες στην Εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στους απανωτούς φόρους και στα μηνιαία χαράτσια με τα ψαλιδισμένα εισοδήματά τους!».

ΕΘΝΟΣ: «Πόϊντ σύστεμ για τα «κόκκινα» δάνεια»

Η εφημερίδα σημειώνει: «σε αξιολόγηση των δανειοληπτών με «κόκκινα» δάνεια προχωρούν οι τράπεζες με 8 αντικειμενικά κριτήρια, προκειμένου να ξεχωρίσουν αυτούς που πραγματικά αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τις οφειλές τους από τους κακοπληρωτές».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: « «Τσεκούρι» σε συντάξεις φέρνει η ενοποίηση κύριας-επικουρικής»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «το «ψαλίδι» που προκαλεί η συγχώνευση των συντάξεων και το κόλπο του επανυπολογισμού που θα οδηγήσει σε μεγαλύτερες περικοπές. Τα δύο σενάρια που προβλέπει το σχέδιο Κατρούγκαλου και οι μειώσεις αποδοχών για τους συνταξιούχους».

ΕΣΤΙΑ: «Σώυμπλε: «Η Ελλάς δεν είναι κράτος»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «ελάχιστα 24ωρα πριν την άφιξη του Προέδρου της Γαλλίας κ. Φρανσουά Ολλάντ, στην Αθήνα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κ. Β. Σώυμπλε, θέλησε να επηρεάσει την όλη ατμόσφαιρα. Πολιτικά και επικοινωνιακά».

Η ΑΥΓΗ: « «Κόκκινο» στους δανειστές για την πρώτη κατοικία»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «αποφασισμένη να μην αγγίξει την πρώτη κατοικία χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων προσέρχεται στις συνομιλίες με τους δανειστές βγάζοντας «κόκκινη κάρτα» στις απαιτήσεις τους για σχεδόν πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Μετεξεταστέοι οι 12 «σοφοί» »

Η εφημερίδα γράφει ότι: «αποστάσεις ασφαλείας από το πόρισμα της επιτροπής «σοφών» για το ασφαλιστικό κράτησε χθες ο πρωθυπουργός, λαμβάνοντας υπόψη τις κοινωνικές και πολιτικές αντιδράσεις. Η κυβέρνηση θα καταθέσει τη δική της ολοκληρωμένη πρόταση, υποστηρίζουν από το Μέγαρο Μαξίμου».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Ίλιγγος από τα ανοιχτά μέτωπα»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «σε νευρική κρίση τείνει να περιέλθει η κυβέρνηση λόγω των πολλαπλών, και με μεγάλο πολιτικό κόστος, ανοικτών μετώπων που σχετίζονται με την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης από τους θεσμούς».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Νέα επεισόδια στις ανατροπές στο Ασφαλιστικό: Επικουρικές τέλος!»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «πορεία κατάργησης των επικουρικών συντάξεων και του ΕΚΑΣ. «Εθνική σύνταξη» στα 390 ευρώ. Είναι μερικά απ’ όσα εξήγγειλε ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος, σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό».

ΤΑ ΝΕΑ: «Από φέσι σε φέσι…»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «το μήνυμα «δεν πληρώνω, δεν πληρώνω» εκπέμπουν πλέον οι φορολογούμενοι: τον Σεπτέμβριο έπρεπε να πληρώσουν –μόνο- τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος, αλλά άφησαν απλήρωτους φόρους κοντά στο 1,5 δις. ευρώ, σημειώνοντας ρεκόρ αύξησης».

KONTRA NEWS: «Χάνουν κανάλια προμήθειες και εργολαβίες»

Η εφημερίδα γράφει ότι «τα χάνουν όλα οι νταβατζήδες της ενημέρωσης. Μαζί με τα κανάλια που για 25 ολόκληρα χρόνια παρανομούσαν, αυθαιρετούσαν και εκβίαζαν το πολιτικό σύστημα, χάνουν τώρα τις χαριστικές προμήθειες, τα μεγάλα δημόσια έργα, τα θαλασσοδάνεια και το κυριότερο, την ιδιότυπη ασυλία».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Στάση πληρωμών»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «σοβαρός κίνδυνος για «μαύρη τρύπα» άνω των 5 δις. ευρώ στα δημόσια Ταμεία. Φόβοι για έκρηξη των ληξιπρόθεσμων τους επόμενους μήνες, λόγω των νέων φόρων. Καθυστερήσεις στους έλεγχο μεγάλων επιχειρήσεων».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Τα μέτρα στράγγιξαν νοικοκυριά και αγορά»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: « «Δαμόκλειος σπάθη» τα ληξιπρόθεσμα χρέη, καθώς στο εννεάμηνο ξεπερνούν τα 84 δις. ευρώ και απειλούν το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, φέρνοντας ακόμη πιο κοντά νέα φοροεισπρακτικά μέτρα εντός του τρέχοντος έτους».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Χαϊδάρι Καιρός ήταν. Εγκαινιάστηκε η πεζογέφυρα στο Παλατάκι

«Η πεζογέφυρα που παραδίδεται προς χρήση στο Παλατάκι είναι ένα αναγκαίο έργο για την ασφαλή διέλευση των πεζών από τη Λεωφόρο Αθηνών», δήλωσε ο...

Θα γκρινιάξουν γονείς και μαθητές: Η αλλαγή που έρχεται στα σχολεία έπρεπε να είχε...

Η εγκύκλιος υπάρχει, τώρα αυστηροποιούνται οι ποινές μπας και εφαρμοστεί στην πράξη Υπάρχει κάτι το εγγενώς σημαντικό όταν μιλάμε για τα παιδιά που πάνε σήμερα...

Η φωτογραφία της ημέρας

Ψάχνοντας από κάπου τη δικαίωση... 28 Μαρτίου 2024

Σαν σήμερα 28 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 845: Οι Βίκινγκς καταλαμβάνουν το Παρίσι, με αρχηγό τον Ράγκναρ Λόντμπροκ. Για να...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο έχει την τιμητική του ο Απόστολος και Μάρτυρας...

Ζωγράφου: Μυστήριο με διάρρηξη στο υποθηκοφυλακείο

Μυστήριο με διάρρηξη στο υποθηκοφυλακείο στου Ζωγράφου, όπου στεγάζεται Υπηρεσία του Κτηματολογίου Ζωγράφου. Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστοι δράστες σε απροσδιόριστη χρονική στιγμή παραβίασαν με αντικείμενο...

Καιρός: Νέα «εισβολή» αφρικανικής σκόνης από Δευτέρα

Η αφρικανική σκόνη θα «ξαναθυμηθεί» τη χώρα μας από την Κυριακή έπειτα από ένα σύντομο ενδιάμεσο διάλειμμα. Ο καιρός αναμένεται να «καθαρίσει» σταδιακά σήμερα,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ο Τύπος της Πέμπτης 28/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 28-3-2024 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: " "Στόχος σας δεν είμαι εγώ, αλλά...

Ο Τύπος της Τετάρτης 27/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 27-3-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Στριπτίζ στην Ολομέλεια της Βουλής" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ!-Ομολογία-βόμβα για...

Ο Τύπος της Τρίτης 26/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 26-3-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Παροξυσμός και πολιτική αναταραχή" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ" ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:...

Ο Τύπος της Κυριακής 24/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 24-3-2024 ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: «SOS για αλλές στα...