Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
15.9 C
Athens

Ο Τύπος της Τρίτης 29/12

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Εξώσεις εδώ και τώρα πρώτης κατοικίας”

Η εφημερίδα γράφει ότι “άμεσες εξώσεις από τα σπίτια τους περιμένουν όσους δεν ανταποκριθούν στις “μαύρες” επιστολές που στέλνουν οι τράπεζες στους δανειολήπτες με “κόκκινα” δάνεια”.

ΕΘΝΟΣ: “Ασπίδα προστασίας για αδύναμους δανειολήπτες”

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “νέο ρυθμιστικό πλαίσιο με 8 δικλίδες ασφαλείας για τους οικονομικά αδύναμους προωθεί η κυβέρνηση. Στόχος είναι η προστασία της πρώτης κατοικίας και ο ευνοϊκός διακανονισμός των “κόκκινων” οφειλών σε τράπεζες, Εφορία και ασφαλιστικά ταμεία ανάλογα με τις πραγματικές δυνατότητες νοικοκυριών και επιχειρήσεων”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Μπαράζ προσλήψεων το 2016 στο Δημόσιο”

Η εφημερίδα γράφει ότι “νέος διαγωνισμός ΑΣΕΠ για 10.000 μόνιμους εκπαιδευτικούς την άνοιξη. Ερχονται χιλιάδες διορισμοί σε δήμους, περιφέρειες, νοσοκομεία, υπουργεία, Λιμενικό”.

ΕΣΤΙΑ: “Η Παιδεία φούρνος του Χότζα”

Η εφημερίδα τονίζει ότι “το υπουργείο Παιδείας κατά την τελευταία αναπροσαρμογή του ονόματός του και την απάλειψη της ¨διά βίου μάθησης” δεν απώλεσε εν τούτοις την διά βίου τάση του για εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις”.

Η ΑΥΓΗ: “14 χρόνια υποχρεωτική εκπαίδευση”

Σύμφωνα με την εφημερίδα “τις βασικές αρχές του σχεδιασμού για “ένα νέο παράδειγμα σχολείου” παρουσίασε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου, με την πρόταση για καθιέρωση 14χρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης να ξεχωρίζει”.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: “Ζητούνται σύμμαχοι για τα δύσκολα”

Σύμφωνα με την εφημερίδα “το Μαξίμου υποστηρίζει σε όλους τους τόνους ότι δεν υπάρχει πρόβλημα συνοχής της κυβέρνησης, παρά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις Καμμένου για τη στράτευση γυναικών. Ωστόσο, μέσω τριών κορυφαίων υπουργών – Φλαμπουράρη, Παππά και Μάρδα-εν όψει της ψήφισης του ασφαλιστικού και άλλων κρίσιμων νομοσχεδίων, κάνει ανοίγματα στην Ενωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη¨.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Η απορρύθμιση του κλίματος φέρνει καταστροφές”

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “το φαινόμενο “Ελ Νίνιο” και η κλιματική αλλαγή έχουν εντείνει τα φονικά καιρικά φαινόμενα, όπως φάνηκε στις ΗΠΑ με τους ανεμοστρόβιλους που σκότωσαν 41 ανθρώπους, “απορρυθμίζοντας “το κλίμα, κάτι που διαπιστώνουμε και με τον μέχρι στιγμής ήπιο φετινό ελληνικό χειμώνα”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Χρονοδιάγραμμα ανατροπών με μεγάλη “ουρά”

Η εφημερίδα αναφέρει ότι “το χρονοδιάγραμμα για τις νέες ανατροπές, που προβλέπουν νέα μείωση στο εισόδημα των ήδη συνταξιούχων και πολύ μικρότερες συντάξεις στους νέους συνταξιούχους, διαρρέεται από στελέχη της κυβέρνησης”.

ΤΑ ΝΕΑ: “Ποδαρικό με την τρόικα”

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “ποδαρικό με την τρόικα στην Αθήνα αναμένεται να κάνει η κυβέρνηση που ετοιμάζεται να υποδεχθεί εκ νέου τους εκπροσώπους των δανειστών αμέσως μετά την περίοδο των γιορτών, με πιθανότερη ημερομηνία άφιξης την 8η Ιανουαρίου”.

Kontranews: “Μαύρο χρήμα κορυφαίων πολιτικών στις καυτές λίστες”

Σύμφωνα με την εφημερίδα “οι βαρόνοι της διαπλοκής έχουν παγιδευτεί στις καυτές λίστες της Ρηνανίας και του Φαλτσιανί και τρέμουν στην κυριολεξία το σεισμό που θα προκαλέσουν οι αποκαλύψεις για τους μαύρους λογαριασμούς στις ελβετικές τράπεζες, που είχαν παρκάρει τεράστια ποσά από μίζες, από τις χαριστικές προμήθειες που εξασφάλιζαν από το δημόσιο και από τις υπερτιμολογήσεις των μεγάλων έργων”.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “Η πιο κρίσιμη μάχη”

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “την αύξηση των εισφορών ή, εναλλακτικά, την επιβολή ειδικού τέλους στις τραπεζικές συναλλαγές υπέρ την κοινωνικής ασφάλισης, θα προτείνει η κυβέρνηση στους θεσμούς στις 8 Ιανουαρίου ως “ισοδύναμα” για να μην περικοπούν περαιτέρω οι ήδη καταβαλλόμενες κύριες συντάξεις”.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Από Μάρτιο τα δύσκολα”

Η εφημερίδα τονίζει ότι “τα χρονικά περιθώρια θα γίνουν ασφυκτικά από τον Μάρτιο και μετά, καθώς ο προϋπολογισμός θα εμφανίσει μεγάλα ταμειακά ελλείμματα, ενώ η χώρα θα πρέπει να αποπληρώσει σειρά δόσεων κυρίως προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο”.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία – Έκτακτη σύσκεψη στη Θεσσαλία με τον Κικίλια 

Σε ετοιμότητα έχει τεθεί η Πολιτική Προστασία ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να επηρεάσουν πολλές περιοχές της χώρας. Το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της...
Κακοκαιρία "Ιανός": Νύχτα αγωνίας σε Αλμυρό Βόλου και Καρδίτσα

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων – Η επικινδυνότητα ανά περιοχή

Βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από επικίνδυνα μέτωπα προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, από σήμερα νωρίς το απόγευμα μέχρι αύριο...

Στις 198 οι “απαγορευμένες” παραλίες στην Ελλάδα για τουριστική αξιοποίηση

Υπεγράφη από τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστή Χατζηδάκη και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρο Σκυλακάκη, η Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την...

Μέσω gov.gr η υποβολή αναφοράς ή καταγγελίας για μέτρα πυροπροστασίας 

Τη δυνατότητα να υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr αναφορά ή καταγγελία για μέτρα πυροπροστασίας επιχειρήσεων και εγκαταστάσεων έχουν από σήμερα οι πολίτες, ύστερα από...

Η φωτογραφία της ημέρας

Θρύλος και πάσης Ευρώπης! 19 Απριλίου 2024

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Φιλίππα, Φιλιππία, Φιλιώ.

Τροχαίο στη Σταδίου: Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται ο οδηγός μηχανής που συγκρούστηκε με αυτοκίνητο

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ο οδηγός της μοτοσικλέτας που τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (19/04) στο...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ο Τύπος της Παρασκευής 19/4

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 19-4-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: " Οι Τούρκοι άρχισαν πάλι τις γνωστές...

Ο Τύπος της Πέμπτης 18/4

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 18-4-2024 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: " "Αντιπυραυλικός θόλος" στα σχέδια του Δένδια!" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ:...

Ο Τύπος της Δευτέρας 15/4

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 15-4-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Ρίγος Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "ΤΡΟΜΟΣ ΓΙΑ Γ'...

Ο Τύπος της Κυριακής 14/4

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 14-4-2023 ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Μπλόκο και καβγάδες για τις άδειες...