Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
18.9 C
Athens

Παναθηναϊκός – Άρης 85-79

Ο Παναθηναϊκός έκανε το 1-0 στην ημιτελική σειρά κόντρα στον ανταγωνιστικό Άρη (85-79) στο ΟΑΚΑ, με… εξωγήινη εμφάνιση του Νικ Καλάθη (21π., 8ασ., 6ριμπ.)!

Οι «κίτρινοι» ήταν ανταγωνιστικοί για μεγάλο διάστημα, αλλά δεν είχαν τις λύσεις που είχε η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη, που μέσω της άμυνας πήρε πολλά από Παππά και Ουίλιαμς και πήρε διαφορά νικης στην τρίτη περίοδο, παρά το χαλάρωμα στο φινάλε.

Οι δύο ομάδες ανανεώνουν το ραντεβού τους για την Παρασκευή (6/5, 18:00) στο ίδιο γήπεδο, όπου ο μεν Παναθηναϊκός θα ψάξει το 2-0 και ο Αρης κάτι καλύτερο, ώστε να διεκδικήσει την ισοφάριση.

Ο Αρης μπήκε λίγο πιο… ορεξάτος για να προηγηθεί (2-5), με τον Ουάιτ να κάνει το 9-11 (6’). Οι «πράσινοι» πέρασαν την μπάλα στον Ραντούλιτσα, ο οποίος με τέσσερις σερί πόντους έκανε το 17-14 (9’), με την πρώτη περίοδο να κλείνει ισόπαλη (19-19).

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν και στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου (19-21), αλλά ως την ανάπαυλα αναγκάστηκαν να ακολουθούν τον Παναθηναϊκό. Η είσοδος του Παππά έδωσε ταχύτητα και επιθετική πνοή στην ομάδα του Πεδουλάκη, που έτρεξε σερί 6-0 για το +7 (30-23, 15’). Ο Πελεκάνος με δύο τρίποντα έδωσε λύσεις στους «κίτρινους», αλλά ο Καλάθης με τον Ουίλιαμς ήταν αυτοί που έδωσαν τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να πάνε στα αποδυτήρια με 46-39, μετά από τρίποντο του Χέινς.

Ο Αρης προσπάθησε να πλησιάσει μετά την επιστροφή από τα αποδυτήρια και μείωσε στους τέσσερις (48-44, 23:30’’), αλλά ο Ραντούλιτσα κατέγραψε το «πράσινο» +9 (54-45, 26’), με δύο σερί τρίποντα από Ουίλιαμς και Καλάθη να σπάνε το διψήφιο… φράγμα (67-54), πριν ο Πελεκάνος μειώσει στο φινάλε σε 67-57 με τον ίδιο τρόπο.

Δύο «κολλητά» τρίποντα του Παππά εκτόξευσαν τη διαφορά (73-57, 31’), με τον Φώτση να την ανεβάζει στη μέγιστη τιμή της (82-65, 35’). Η χαλάρωση όμως και περίπου 4’ χωρίς πόντο των γηπεδούχων έδωσε τη δυνατότητα στον Άρη να ρίξει τη διαφορά στο -8 (82-74) με τρίποντο του ΜακΝιλ (38:20’’), ο οποίος μείωσε και στους πέντε (84-79), πριν το τελικό 85-79.

Ο MVP: Μετά από καιρό ο Νικ Καλάθης ήταν πραγματικά ηγετικός και αποτελεσματικός για τον Παναθηναϊκό, καθώς… ξεμπούκωσε επιθετικά (21π.) και μάλιστα με 3/4 τρίποντα, ενώ είχε και τα γνωστά υψηλά στάνταρ σε δημιουργία (8ασ.) και ριμπάουντ (6).

Ο Σκληρός: Ο Νίκος Παππάς βρίσκει όλο και περισσότερο τον καλό του εαυτό μετά την επιστροφή του, σκοράροντας 12π., με τον Ουίλιαμς να είναι και πάλι αξιόπιστη λύση (18π.). Από πλευράς Αρη ο ΜακΝιλ τελείωσε με νταμπλ-νταμπλ (22π., 10ριμπ.).

Ο Αόρατος: Ο Βασίλης Σίμτσακ δεν βοήθησε τον Άρη και εν τη απουσία του Χάγκινς οι «κίτρινοι» δεν είχαν λύσεις στη ρακέτα, σε άμυνα και επίθεση.

Ο Πεσμένος: Ο αρχηγός του Άρη, Σπύρος Μούρτος έμεινε χαμηλά (2π., 1λαθ.).

Η Γκέλα: Ο Παναθηναϊκός έχτισε διψήφια διαφορά που έφτασε και στο +17, όμως χαλάρωσε επικίνδυνα στο τέλος, με αποτέλεσμα ο Αρης να πλησιάσει, χωρίς πάντως να… απειλήσει.

Η στιγμή: Ο Αρης ήταν ανταγωνιστικός για μεγάλο διάστημα στο ΟΑΚΑ, όμως το επιθετικό ξέσπασμα του Παναθηναϊκού στο φινάλε της τρίτης περιόδου εδραίωσε διψήφια διαφορά, παρά την χαλάρωση στα τελευταία λεπτά, που επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να μειώσουν τη διαφορά.

Η διαιτησία: Χριστοδούλου, Μητσόπουλος, Μπήτης δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα στο ΟΑΚΑ.

Οι Στρατηγοί: Ο Αργύρης Πεδουλάκης έδωσε και πάλι… χώρο στον Ουίλιαμς και τον Παππά στην επίθεση, ενώ είχε σε εξαιρετική μέρα τον Καλάθη, ο οποίος ηγήθηκε για το 1-0. Η απουσία του Χάγκινς μείωσε δραστικά τις λύσεις μέσα στη ρακέτα για τον Άρη του Δημήτρη Πρίφτη.

Η εξέδρα: Περίπου 4.000 βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ για τον πρώτο ημιτελικό των πλέι οφ και είδαν την πρώτη νίκη του Παναθηναϊκού. Το παρών στο γήπεδο έδωσε και ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Άρης, Νίκος Λάσκαρης.

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 46-39, 67-57, 85-79.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Παναθηναϊκός: Το μήνυμα της ΚΑΕ για όσους βρεθούν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Ο Παναθηναϊκός AKTOR υποδέχεται απόψε τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ(20.15) για την τρίτη αγωνιστική του τρίτου γύρου της Stoiximan Basket League. Η «πράσινη» ΚΑΕ έδωσε οδηγίες...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 15/4/24

Το ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τη Basket League ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας. Αναλυτικά όλες οι αθλητικές μεταδόσεις: 12:00 COSMOTE SPORT...

Μόνη πρώτη η ΑΕΚ

Νέα αλλαγή στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος, καθώς η νίκησε τον Άρη με 2-0 για την 5η αγωνιστική των πλέι οφ και ξεπέρασε...

Με “μαγικό” Μπερνάρ, ο Παναθηναϊκός νίκησε τη Λαμία με ανατροπή

Με τον Μπερνάρ Ντουάρτε να κάνει για άλλη μία φορά εντυπωσιακά πράγματα πάνω στο χορτάρι σημειώνοντας δύο γκολ, ο Παναθηναϊκός νίκησε (με ανατροπή) τη...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 14/4/24

Ο τελικός Κάσπερ Ρουντ – Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο και τα ματς της Super League Παναθηναϊκός – Λαμία και ΑΕΚ – Άρης ξεχωρίζουν...

ΑΕΚ: Ένας αιώνας ζωής για τον σύλλογο – Η πρώτη ομάδα, το πρώτο κύπελλο...

Αθλητικό σωματείο, που ίδρυσαν Κωνσταντινοπολίτες πρόσφυγες στην Αθήνα το 1924. Η Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως, όπως είναι ο πλήρης τίτλος της, είναι ο τρίτος δημοφιλέστερος...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 13/4/24

Πλήρη αγωνιστική δράση περιλαμβάνει το πρόγραμμα με τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας. Αναλυτικά όλες οι αθλητικές μεταδόσεις: 10:45 COSMOTE SPORT 8 HD ERC SS2 Ουγγαρία 12:05 COSMOTE...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Μετρά αντίστροφα ο χρόνος για την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν 

Στην απόφαση, να πλήξει με επώδυνο τρόπο το Ιράν, αλλά χωρίς να προκαλέσει έναν περιφερειακό πόλεμο, κατέληξε...

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα την Τετάρτη 17 Απριλίου – Ποιοι απεργούν, τι ώρα είναι οι πορείες

Πανελλαδική απεργία μεθαύριο Τετάρτη 17 Απριλίου την οποία προκήρυξε η ΓΣΕΕ ζητώντας αυξήσεις στους...

Με πρωταγωνιστή τον Σλούκα ο Παναθηναϊκός κέρδισε 77-71 τον Ολυμπιακό

Πολύ σημαντική νίκη με σκορ 77-71 πήρε ο Παναθηναϊκός επί του Ολυμπιακού για την...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 16 Απριλίου ανακαλύπτεται το άγαλμα του Ηνιόχου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ To 1896 ανακαλύπτεται στους Δελφούς το περίφημο άγαλμα του Ηνιόχου.