Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
23.5 C
Athens

Παναθηναϊκός – Λοκομοτίβ Κουμπάν 84-79

Πλέον ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στο 7-4, ισόβαθμος των Ρώσων (υστερεί στην ισοβαθμία) και στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές, με το απόλυτο 3/3 τερματίζει στη… χειρότερη τρίτος, έχοντας ακόμα ελπίδες για την δεύτερη θέση.

Τα λάθη και η νευρικότητα βγήκαν στην επιφάνεια στο ξεκίνημα, με τον Ράντολφ να δίνει στην Λοκομοτίβ το 8-11 (6’), την ώρα που οι γηπεδούχοι σκόραραν αποκλειστικά από το ζωγραφιστό και δη από τρεις «copy paste» φάσεις από ασίστ του Καλάθη και κάρφωμα του Γκιστ. Τα λάθη δεν άφησαν τον Παναθηναϊκό να βρει επιθετικό ρυθμό (6 στην πρώτη περίοδο), παρ’ όλα αυτά ο Ουίλιαμς ισοφάρισε (19-19, 10’).

Η Λοκομοτίβ κράτησε τα ηνία στο δεύτερο δεκάλεπτο, καθώς μετά το 21-21 (11’), είχε το πάνω χέρι ως την ανάπαυλα. Κι αυτό γιατί πέραν του Ράντολφ, ο Τζάνινγκ… ζεστάθηκε και με δέκα δικούς τους πόντους οδήγησε την ομάδα του Μπαρτζώκα, με λύσεις από το τρίποντο. Το περιφερειακό σουτ έλειπε από τους «πράσινους», που έκαναν εύκολα λάθη και από το 30-32 του Ραντούλιτσα (15’), βρέθηκαν πίσω και με 7 (34-41, 19’) και με 36-41 στο ημίχρονο.

Ο Παναθηναϊκός με πέντε σερί πόντους του Καλάθη μείωσε στο καλάθι στις αρχές της τρίτης περιόδου (43-45, 23’), αλλά τα επιθετικά ριμπάουντ των φιλοξενούμενων τους έδωσαν δεύτερες επιθέσεις που αξιοποίησαν για να επαναφέρουν το +7 (45-52, 25’). Εκεί… μπήκε στο παιχνίδι ο Διαμαντίδης, ο οποίος με τρίποντο, κλέψιμο και λέι απ έβαλε «φωτιά» στο ΟΑΚΑ (50-52)!

Ο Ντιλέινι ήταν αυτός που διατήρησε το προβάδισμα της Λοκομοτίβ (54-60, 29’), με… βοήθεια από τους διαιτητές (φάουλ του Διαμαντίδη σε τρίποντο, τεχνική ποινή στον πάγκο για διαμαρτυρία). Παρά και το τρίποντο του Τζάνινγκ (57-63) ο Διαμαντίδης με γκολ-φάουλ έκλεισε την τρίτη περίοδο στο 60-63.

Ο Χάντερ μάλιστα ολοκλήρωσε σερί 7-0 για το 64-63 (31’) και το πρώτο προβάδισμα από την πρώτη περίοδο, αλλά η «Λόκο» απάντησε με δύο τρίποντα του Ντρέιπερ και δικό της 8-0 για το 64-71 (33’)! Οι «πράσινοι» δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και από το 67-74 (34’) με 7-0 μέσα σ΄ ένα δίλεπτο ισοφάρισαν (74-74) με τον Καλάθη!

Ο Σίνγκλετον απάντησε για το 74-77 (36:25’), αλλά οι «πράσινοι» ήταν καταιγιστικοί! Με άμυνα που τσάκιζε κόκαλα και τον Διαμαντίδη μπροστάρη, μαζί με τον Ουίλιαμς, έτρεξαν απίθανο σερί 10-0 για το 84-77, 15’’ πριν το τέλος! Μάλιστα, είχαν και την ευκαιρία να πάρουν και το χρυσό +10, αλλά το τρίποντο του αρχηγού βρήκε σίδερο, με το τελικό 84-79 να δίνει μια μεγάλη νίκη στον Παναθηναϊκό, ο οποίος έστω κι αν δεν πήρε τη διαφορά, έκανε το μεγαλύτερο βήμα πρόκρισης στα πλέι οφ!

Ο MVP: Ο Παναθηναϊκός δεν γινόταν να πάρει αυτό το παιχνίδι χωρίς τον αρχηγό του, με τον Διαμαντίδη να κάνει απίστευτα πράγματα στο παρκέ, που δεν μπορούν να αποτυπωθούν μόνο από τους 15π., τις 6ασ. και τα 5ριμπ.

Οι Σκληροί: Γκιστ (16π., 6ριμπ.), Ουίλιαμς (16π.) και ο Καλάθης του δεύτερου μέρους (12π., 9ασ.) ήταν αυτοί που βοήθησαν τα μέγιστα τον Παναθηναϊκό, στο πλευρό του αρχηγού.

Ο Αόρατος: Ο Σίνγκλετον ήταν… σκιά του εαυτού του (3π.) στο ΟΑΚΑ, προς τέρψη των «πράσινων».

Ο Πεσμένος: Αυτή τη φορά ο Ντιλέινι δεν έκανε τη ζημιά όπως στην πρώτη φάση στο ΟΑΚΑ, με 11π., κυρίως στην 3η περίοδο, αλλά και με 5 λάθη.

Η Γκέλα: Η συνολική αγωνιστική συμπεριφορά της Λοκομοτίβ στα τελευταία λεπτά ήταν κάκιστη, εξαιτίας και της άμυνας του Παναθηναϊκού, με αποτέλεσμα η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να χάσει το προβάδισμα.

Η στιγμή: Τα τελευταία 3,5 λεπτά ανήκαν αποκλειστικά στον Παναθηναϊκό, ο οποίος από το 74-77, έτρεξε σερί 10-0 και πήρε τη νίκη, φτάνοντας μια ανάσα και από το +10.

Η διαιτησία: Ρότσα (Πορτογαλία), Πουκλ (Σλοβενία), Χιμένεθ (Ισπανία) προκάλεσε νεύρα στο ΟΑΚΑ, με πολλά σφυρίγματα, κυρίως υπέρ της Λοκομοτίβ, που λίγο έλειψε να κρίνουν το παιχνίδι υπέρ των φιλοξενούμενων.

Οι Στρατηγοί: Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς πήρε πολλά από τον Διαμαντίδη, αλλά και από τον προερχόμενο από τραυματισμό Ουίλιαμς και στο φινάλε πέτυχε μια μεγάλη ανατροπή, με την Λοκομοτίβ του Γιώργου Μπαρτζώκα να μένει στο φινάλε από… βενζίνη, με πολλά λάθη.

Η εξέδρα: Το ΟΑΚΑ σχεδόν γέμισε, με 17.000 οπαδούς να δημιουργούν καυτή ατμόσφαιρα και να σπρώχνουν τον Παναθηναϊκό σε μια πολύ μεγάλη νίκη!

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 36-41, 60-63, 84-79.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Εθνικός Ύμνος και η ελληνική σημαία σε όλα τα γήπεδα στον γ’ γύρο

Σε αλλαγές στη διαδικασία έναρξης των αγώνων προχωράει ο ΕΣΑΚΕ, καθώς σε όλα τα γήπεδα από τη β’ φάση του πρωταθλήματος θα υπάρχει έντονα...

Ένα λάθος του Πογέτ απέναντι στη Γεωργία που έβγαλε μάτι στα πέναλτι

Μύριζε από χιλιόμετρα πως εκεί θα γίνει η στραβη… Στις ήττες, το πιο εύκολο πράγμα που μπορείς να κάνεις, είναι να βρεις τα λάθη. Ειδικά...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 27/3/24

Το ματς της Euroleague ανάμεσα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και την Βαλένθια ξεχωρίζει από το πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων, σήμερα Αναλυτικά όλες οι αθλητικές μεταδόσεις 21:00...

Μας απέκλεισε στα πέναλτι η Γεωργία: 10 χρόνια μακριά από τις μεγάλες διοργανώσεις η...

Την πρόκρισή της στα τελικά του EURO 2024 για πρώτη φορά στην ιστορία της εξασφάλισε η Γεωργία που επικράτησε με σκορ 4-2 στα πέναλτι...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 26/3/24

Ο τελικός των πλέι οφ για την πρόκριση στο Euro 2024 ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γεωργία στην Τιφλίδα ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις...

Εθνική: Πετάει πάνοπλη για Τιφλίδα

Η Εθνική Ελλάδος ολοκλήρωσε την προετοιμασία της και το μεσημέρι της Κυριακής (24/3) αναχωρεί για τη Γεωργία. Έχοντας ολοκληρώσει την προετοιμασία της επί ελληνικού εδάφους...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 24/3/24

To ματς της Basket League, η δράση σε Formula 1 και Moto GP και η έναρξη των πλέι οφ της Super League 2 ξεχωρίζουν...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Μπαρτσελόνα – Λοκομοτίβ Κουμπάν 80-92

Η «Λόκο» αφηνίασε στην παράταση και μετά το 76-76 της κανονικής διάρκειας του αγώνα...

Μπαρτσελόνα – Λοκομοτίβ Κουμπάν 82-70

Η ομάδα του Στράτου Περπέρογλου και του Σάσα Βεζένκοφ πλέον προηγείται με 2-1 του...

Λοκομοτίβ Κουμπάν – Μπαρτσελόνα 66-92

Η ομάδα του Στράτου Περπέρογλου και του Αλέξανδρου Βεζένκοφ... πίκρανε το σύνολο του Γιώργου...

Λοκομοτίβ Κουμπάν – Μπαρτσελόνα 66-61

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα κράτησε στο μηδέν την Μπάρτσα, στο τελευταίο πεντάλεπτο του...