Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.4 C
Athens

Πρώτη νίκη της Εθνικής με 4-3 επί της Ουγγαρίας

Την πρώτη της νίκη στο φινάλε των προκριματικών του EURO 2016 πανηγύρισε η Εθνική Ομάδα, που επικράτησε με 4-3 της Ουγγαρίας στο γήπεδο Καραϊσκάκη.

Η «γαλανόλευκη» άφησε για το τέλος την καλύτερη της εμφάνιση, η οποία συνοδεύτηκε από την πρώτη της νίκη στο τουρνουά μετά από 9 παιχνίδια που οι διεθνείς έφευγαν με «σκυμμένα τα κεφάλια» εντός κι εκτός έδρας. Έστω και στο τέλος το συγκρότημα του Κώστα Τσάνα κατάφερε να δώσει χαρά στους Έλληνες οπαδούς, που δικαιολογημένα χειροκρότησαν τους παίκτες μετά από περίπου 16 μήνες και σειρά αποτυχημένων αποτελεσμάτων από υποδεέστερους αντιπάλους.

Η Ουγγαρία μετά την ήττα αυτή και σε συνδυασμό με το «τρίποντο» των Ρουμάνων επί των Νήσων Φερόε πήρε την 3η θέση στον όμιλο και θα διεκδικήσει την πρόκρισή της στους τελικούς της Γαλλίας μέσω των μπαράζ.

Η Ελλάδα ήταν πολύ καλή στα πρώτα 20 λεπτά, διάστημα που κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και κατάφερε μόλις στο 5΄ να προηγηθεί με το πλασέ του Σταφυλλίδη μετά την εξαιρετική ενέργεια του Κίτσιου από δεξιά. Για την Εθνική ήταν το πρώτο γκολ εντός έδρας μετά από περίπου 2 χρόνια και 569 λεπτά αφλογιστίας (πέρασαν δύο φιλικά με Νότια Κορέα και Σερβία και τέσσερα επίσημα στα προκριματικά χωρίς να σημειώσει ούτε ένα τέρμα).

Σιγά-σιγά οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν το ρυθμό τους κι αφού απείλησαν στο 22΄ με τον Μπόντε να αστοχεί από πλεονεκτική θέση, στο 26΄ έφτασαν στο 1-1 με την κεφαλιά του Λόβρεσικς, μετά το τραγικό λάθος του Σταφυλλιδη που δεν είδε από πίσω του τον επιθετικό της Ουγγαρίας.

Το γκολ ανέβασε ψυχολογικά τους φιλοξενούμενους που προσπάθησαν για την ανατροπή πριν κλείσει το ημίχρονο, αλλά στο 33΄ ο Γιουχάζ αστόχησε από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση.

Όπως και στο πρώτο ημίχρονο, έτσι και στην επανάληψη οι δύο ομάδες έπαιξαν ανοικτά, με την Ουγγαρία στο 54΄ να παίρνει το προβάδισμα με την κοντινή προβολή του Νέμεθ μετά από κόρνερ. Η αντίδραση των διεθνών, όμως, ήταν άμεση και στο 56΄ έφτασαν στο 2-2 με το εξαιρετικό βολέ του Ταχτσίδη, υστερα από τον άψογο συνδυασμό ανάμεσα στους Μήτρογλου και Μάνταλο.

Μία ακόμη αδράνεια της ελληνικής άμυνας, όμως, έφερε και πάλι την Ουγγαρία να παίρνει το προβάδισμα, στο 75΄ με το πλασέ του Νέμεθ, μετά την ωραία ενέργεια του Κάλμαρ. Η αντίδραση της Εθνικής ήταν και πάλι άμεση, με τον Ταχτσίδη να δίνει εξαιρετική κάθετη πάσα στον Μήτρογλου, ο οποίος με ιδανικό τελείωμα ισοφάρισε (3-3). Ήταν το πρώτο γκολ του στράικερ της Μπενφίκα μετά από 2 χρόνια στην Εθνική και συγκεκριμένα από αυτό που είχε πετύχει εναντίον των Ρουμάνων στο Βουκουρέστι.

Τέσσερα λεπτά πριν το τέλος και με τη ψυχολογία στα ύψη η Ελλάδα έφτασε στην ολική ανατροπή του σκηνικού. Ο Χολέμπας από αριστερά εβγαλε τη σέντρα και ο Κονέ με καρφωτή κεφαλιά «έγραψε» το τελικό 4-3.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Εθνικός Ύμνος και η ελληνική σημαία σε όλα τα γήπεδα στον γ’ γύρο

Σε αλλαγές στη διαδικασία έναρξης των αγώνων προχωράει ο ΕΣΑΚΕ, καθώς σε όλα τα γήπεδα από τη β’ φάση του πρωταθλήματος θα υπάρχει έντονα...

Ένα λάθος του Πογέτ απέναντι στη Γεωργία που έβγαλε μάτι στα πέναλτι

Μύριζε από χιλιόμετρα πως εκεί θα γίνει η στραβη… Στις ήττες, το πιο εύκολο πράγμα που μπορείς να κάνεις, είναι να βρεις τα λάθη. Ειδικά...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 27/3/24

Το ματς της Euroleague ανάμεσα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και την Βαλένθια ξεχωρίζει από το πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων, σήμερα Αναλυτικά όλες οι αθλητικές μεταδόσεις 21:00...

Μας απέκλεισε στα πέναλτι η Γεωργία: 10 χρόνια μακριά από τις μεγάλες διοργανώσεις η...

Την πρόκρισή της στα τελικά του EURO 2024 για πρώτη φορά στην ιστορία της εξασφάλισε η Γεωργία που επικράτησε με σκορ 4-2 στα πέναλτι...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 26/3/24

Ο τελικός των πλέι οφ για την πρόκριση στο Euro 2024 ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γεωργία στην Τιφλίδα ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις...

Εθνική: Πετάει πάνοπλη για Τιφλίδα

Η Εθνική Ελλάδος ολοκλήρωσε την προετοιμασία της και το μεσημέρι της Κυριακής (24/3) αναχωρεί για τη Γεωργία. Έχοντας ολοκληρώσει την προετοιμασία της επί ελληνικού εδάφους...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 24/3/24

To ματς της Basket League, η δράση σε Formula 1 και Moto GP και η έναρξη των πλέι οφ της Super League 2 ξεχωρίζουν...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

28 Μαρτίου 2024: Παγκόσμια ημέρα θεάτρου σκιών

Το ΠΣΘΣ εορτάζει και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Σκιών, χαιρετίζοντας όπου Γής όλους...

Λονδίνο: Άγρια επίθεση με μαχαίρι μέσα σε τρένο

Σοκαριστικό είναι το βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα και δείχνει τον επιβάτη ενός τρένου...

Χαϊδάρι Καιρός ήταν. Εγκαινιάστηκε η πεζογέφυρα στο Παλατάκι

«Η πεζογέφυρα που παραδίδεται προς χρήση στο Παλατάκι είναι ένα αναγκαίο έργο για την...

Θα γκρινιάξουν γονείς και μαθητές: Η αλλαγή που έρχεται στα σχολεία έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πολύ καιρό

Η εγκύκλιος υπάρχει, τώρα αυστηροποιούνται οι ποινές μπας και εφαρμοστεί στην πράξη Υπάρχει κάτι το...