Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
19.7 C
Athens

Πως βλέπει ο διεθνής Τύπος το θέμα των προσφύγων στην Ελλάδα

Η συνεχιζόμενη προσφυγική κρίση στην Ευρώπη, η αλλαγή στάσης από πλευράς Βρετανίας, οι προκλητικές δηλώσεις του Ούγγρου πρωθυπουργού είναι μερικά από τα βασικά θέματα του διεθνούς Τύπου.
Για προσφυγική κρίση: “Η Γερμανία πιέζει την Ευρώπη να μοιραστεί το ποσοστό που της αναλογεί σε σχέση με τους πρόσφυγες” είναι ο κεντρικός τίτλος του Guardian. Η Γαλλία συμφωνεί στο νέο πρόγραμμα ποσοστώσεων και οι Βρυξέλλες παρουσιάζουν σχέδιο για τετραπλασιασμό των προσφύγων που θα έρθουν στην Ευρώπη. Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ φαίνεται πως κερδίζει στην εκστρατεία της να πιέσει την Ευρώπη να προχωρήσει σε ένα νέο σύστημα που θα μοιράζει τους πρόσφυγες, μετά την αποδοχή της Γαλλίας να συμμετέχει στο πρόγραμμα ποσοστώσεων την ώρα, που οι Βρυξέλλες παρουσίασαν σχέδια αντιμετώπισης τετραπλάσιου αριθμού προσφύγων, που αναμένονται στην Ε.Ε. Σε ομιλία του ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ πρόκειται να παρουσιάσει προτάσεις την επόμενη Τετάρτη για την υποχρεωτική προσφορά ασύλου σε 160,000 πρόσφυγες ανάμεσα στις 25 από τις 28 χώρες – μέλη της Ε.Ε. Η Βρετανία, Ιρλανδία και η Δανία εξαιρούνται αλλά το Δουβλίνο έχει ήδη δηλώσει έτοιμο να συμμετάσχει και ο Ντέιβιντ Κάμερον είναι υπό αυξανόμενη πίεση η Βρετανία να σηκώσει τελικά κάποιο από το βάρος της μεταναστευτικής κρίσης μετά τις σκηνές χάους και απελπισίας που εξελίσσονται στα σύνορα της Ευρώπης.

Σε άλλο μήκος κύματος, η DW αναφέρει πως “δεν υπάρχει κοινός τόπος ανάμεσα στους Ευρωπαίους ηγέτες για την προσφυγική κρίση”. Οι εντάσεις μεταξύ των Ευρωπαϊκών κρατών αυξάνονται καθώς η ευρωπαϊκή ήπειρος βρίσκεται αντιμέτωπη με μια άνευ προηγουμένου προσφυγική κρίση. Η Γερμανία πιέζει εκ νέου για το θέμα των ποσοστώσεων. Εκπρόσωποι των κρατών – μελών της Ε.Ε αναζητούν λύση για το πώς θα φιλοξενηθούν χιλιάδες μεταναστών που έρχονται στην Ευρώπη, χωρίς όμως να είναι βέβαιη η συναίνεση. Την Παρασκευή η Ουγγαρία πρόκειται να συναντηθεί με άλλα μέλη του Visegrad γκρουπ, δηλαδή τη Σλοβακία, την Τσεχία και την Πολωνία για να συζητήσουν την κρίση και να συντονίσουν μια κοινή στάση στην Ε.Ε. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στην Πράγα με επίκεντρο την κρίση στην Ουγγαρία. Χιλιάδες πρόσφυγες παραμένουν εγκλωβισμένοι στη Βουδαπέστη, καθώς η Ουγγαρία δεν επέτρεψε να φύγουν προς Αυστρία και Γερμανία. Η χώρα επίσης χτίζει έναν φράχτη στα σύνορα με τη Σερβία και προειδοποίησε ότι θα στείλει στρατό προκειμένου να εμποδίζει την είσοδο προσφύγων στα εδάφη της. Αν χρειαστεί, λέει ο Ούγγρος πρωθυπουργός θα κάνει το ίδιο και στα σύνορα με την Κροατία. Παράλληλα, διαπιστώνει και ελληνική ευθύνη στη συρροή προσφύγων στην Ουγγαρία, έχοντας ήδη χαρακτηρίσει “γερμανικό, όχι ευρωπαϊκό πρόβλημα” τα όσα διαδραματίζονται στο εσωτερικό της χώρας του.

“Συνεχίζεται ο εγκλωβισμός προσφύγων στην Ουγγαρία” αναφέρει το BBC. Ένταση επικρατεί για δεύτερη συνεχόμενη μέρα μεταξύ της αστυνομίας και προσφύγων στον σιδηροδρομικό σταθμό της Βουδαπέστης καθώς οι αρχές επιχειρούν να στείλουν τους μετανάστες σε ένα στρατόπεδο, στα δυτικά της πρωτεύουσας. Το κοινοβούλιο της Ουγγαρίας πρόκειται να ψηφίσει σήμερα για το εάν θα ενταθούν οι έλεγχοι στα σύνορα. Στην Ελλάδα, μέλη της Κομισιόν πρόκειται να επισκεφθούν την Κω για να εξετάσουν τις δυσκολίες, που προκαλεί ο τεράστιος αριθμός προσφύγων και μεταναστών, που φθάνουν εκεί.

Για πρόσφυγες – Ελλάδα: Για διπλή κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα κάνει λόγο ο Guardian. Η Ελλάδα, σημειώνει το άρθρο, δεν κατάφερε να βιώσει, όπως άλλες χρονιές, ούτε καν τη ραστώνη των θερινών μηνών. Η φημολογία για Grexit, η επιβολή των capital controls και το άγχος για να έρθουν τουρίστες, διαφοροποίησαν το φετινό καλοκαίρι. Ιδιαιτέρως τα νησιά που βρίσκονται πλησιέστερα της Τουρκίας (Χίος, Σάμος, Κως, Λέσβος) βιώνουν το δικό τους μακρύ καλοκαίρι. Υποδέχθηκαν περίπου 33.000 μετανάστες μόνο τον τελευταίο μήνα. “Για τους κουρασμένους Έλληνες που έχουν τα δικά τους προβλήματα, αυτό το καλοκαίρι δεν αποτέλεσε τη δική του κρυψώνα από την κρίση”, γράφει χαρακτηριστικά. Μάλιστα, σημειώνει πως κάποιοι επωφελούνται από την κατάσταση μεταπουλώντας στους Τούρκους δουλέμπορους τις βάρκες, τους κινητήρες και τα σωσίβια που αφήνουν οι πρόσφυγες. Υπάρχουν, όμως, και περιπτώσεις ανθρώπων που με αυταπάρνηση βοηθούν και σώζουν αρκετούς από τους πρόσφυγες. Όλο αυτό το διάστημα, καταλήγει το άρθρο, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έχει πραγματοποιήσει ουκ ολίγα δρομολόγια μεταφέροντας μετανάστες από τα νησιά προς τον Πειραιά. Φευ, η Ιστορία φαίνεται να παίζει τα δικά της παιχνίδια. Ο Βενιζέλος ήταν πρωθυπουργός της Ελλάδας όταν έγινε η οδυνηρή ανταλλαγή πληθυσμών το 1922 και ανάγκασε εκατομμύρια ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις χώρες και τα σπίτια τους. Για άλλη μια φορά, υπάρχουν πρόσφυγες που διασχίζουν το Αιγαίο. Λες και η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως τραγωδία.

Για Ελλάδα- εκλογές: “Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μειώνει τη διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ” αναφέρουν οι FT. To αριστερό κόμμα του Α. Τσίπρα αντιμέτωπο με τη δυσφορία των ψηφοφόρων του καθώς κορυφώνεται η προεκλογική περίοδος ενόψει των πρόωρων εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου. Δύο δημοσκοπήσεις, που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη δείχνουν ότι η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ έχει συρρικνωθεί από 2,5% σε 1% αυτή την εβδομάδα, ύστερα από τις μαζικές αποχωρήσεις στελεχών της Κεντρικής Επιτροπής του αριστερού κόμματος καθώς και της νεολαίας του. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα “η άνοδος του κεντροδεξιού κόμματος δείχνει ότι οι ψηφοφόροι ανταποκρίνονται στις εκκλήσεις του αρχηγού της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη για ευρύτατη συναίνεση και συνεργασία με κόμματα που θα κληθούν να εφαρμόσουν το νέο πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει νέα μέτρα, νέες αυξήσεις φόρων και περικοπές σε συντάξεις. Ακόμα και πριν την προκήρυξη εκλογών, ο κ. Μεϊμαράκης, πρώην πρόεδρος της Βουλής και ένας μετριοπαθής συντηρητικός πολιτικός είχε εμφανιστεί ανοιχτός σε μια συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κεντροαριστερά κόμματα.

Για τα 7 ψέματα του Α. Τσίπρα κάνει λόγο το περιοδικό Focus. Στην κόψη του μαχαιριού βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την τελευταία δημοσκόπηση που δίνει ελαφρό προβάδισμα στη ΝΔ εκτιμούν αρθρογράφοι του γερμανικού τύπου. Όπως προβλέπει το περιοδικό Focus στη διαδικτυακή του σελίδα ίσως ο Αλέξης Τσίπρας να υποστεί ήττα στις πρόωρες εκλογές, αφού η δημοτικότητά του έχει καταβαραθρωθεί, έχει απογοητεύσει του Έλληνες υποσχόμενος πράγματα που δεν τήρησε, αλλά και τους συντρόφους του που του έχουν γυρίσει την πλάτη. Το γερμανικό περιοδικό υποστηρίζει ότι τώρα ο Τσίπρας καλείται να πληρώσει το τίμημα για τις ανακρίβειες που είπε. Και ο αρθογράφος τις παραθέτει αναλυτικά. Η πρώτη αφορά το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και την υπόσχεση ότι ο ελληνικός λαός θα πλήρωνε λιγότερους φόρους και θα είχε περισσότερα χρήματα. Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων υποσχέθηκε την επαναφορά του δώρου Χριστουγέννων, την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Τον Μάρτιο ωστόσο πολλά νοικοκυριά κλήθηκαν να πληρώσουν άλλη μια δόση του ΕΝΦΙΑ Μέσα Αυγούστου η κυβέρνηση διέψευδε το ίδιο κατηγορηματικά φήμες περί πρόωρων εκλογών. Η επίσημη εκδοχή ήταν ότι θα ζητούσε ψήφο εμπιστοσύνης «και μετά βλέπουμε». Λίγες μέρες αργότερα ο Τσίπρας ανακοίνωνε από την τηλεόραση την παραίτησή του και τη διενέργεια πρόωρων εκλογών. Για έκτακτο συνέδριο ούτε λόγος. Και το τελευταίο ψέμα αφορά τα προεδρικά διατάγματα. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση, υποσχόταν ότι θα τηρούσε κατά γράμμα το Σύνταγμα και δεν θα κυβερνούσε με προεδρικά διατάγματα. Τα πράγματα όμως ήρθαν αλλιώς, γράφει το Focus, ακόμη τα capital control επιβλήθηκαν με ΠΔ και όχι με τη διαδικασία της ψηφοφορίας στο κοινοβούλιο. Το δημοσίευμα επισημαίνει τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας, βλέποντας το κόμμα του να φυλλοροεί και να φεύγουν ακόμη και στενοί συνεργάτες και φίλοι του.

Για Ευρωζώνη και οικονομία – Ελλάδα: “Ο Ντράγκι παρέδωσε στις αγορές ένα δώρο” αναφέρουν οι FT. Η ΕΚΤ είναι έτοιμη να ενισχύσει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης με 60 δισ το μήνα. Ο Μάριο Ντράγκι γιόρτασε τα 68α γενέθλιά του την Πέμπτη, αλλά τελικά εκείνος έκανε δώρο στις αγορές. Ο κ. Ντράγκι έδωσε ξεκάθαρο σήμα ότι η κεντρική του τράπεζα είναι έτοιμη να συνεχίσει το πρόγραμμα παρά το γεγονός ότι τις τελευταίες εβδομάδες οι αγορές έχουν ταρακουνηθεί, απειλώντας την επανάκαμψη της οικονομίας της Ευρωζώνης. Πάντως δεν προχώρησε περαιτέρω λεπτομέρειες για το πώς θα διαμορφωθεί το νέο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης QE2, κάτι που οι αναλυτές υπολογίζουν ότι θα συνεχιστεί και πέραν του Σεπτεμβρίου του 2016. Τότε η ΕΚΤ θα έχει ξεπεράσει τον στόχο του 1,1 τρισ ευρώ, συνεχίζοντας τον ρυθμό ενίσχυσης με 60 δισ το μήνα. Παράλληλα, επισήμανε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να αυξήσει το όριο αγοράς από κάθε έκδοση στο 33% από 25%. Ο επικεφαλής της ΕΚΤ σημείωσε ωστόσο ότι νέα ρίσκα έχουν αναδυθεί για τις προοπτικές της ανάπτυξης και του πληθωρισμού, προσθέτοντας ότι το Διοικητικό Συμβούλιο θα παρακολουθεί στενά όλες τις εισερχόμενες πληροφορίες. Όπως ανέφερε, οι αναδυόμενες οικονομίες επιβαρύνουν την παγκόσμια ανάπτυξη. Ο κ. Ντράγκι σημείωσε ότι η ΕΚΤ βλέπει την ανάπτυξη στην ευρωζώνη στο 1,4% το 2015, από 1,5% τον Ιούνιο. Το 2016 η οικονομία της ευρωζώνης θα κινηθεί με ρυθμό 1,7% και το 2017 με 1,8%. Τον Ιούνιο η ΕΚΤ προέβλεπε ανάπτυξη 1,9% και 2% αντίστοιχα. Όσον αφορά στον πληθωρισμό, υποστήριξε ότι αναμένεται να αυξηθεί προς τον στόχο του 2% με πιο αργό ρυθμό από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως. Συγκεκριμένα, ο κ. Ντράγκι ανέφερε ότι η Κεντρική Τράπεζα προβλέπει ότι ο πληθωρισμός θα διαμορφωθεί στο 0,1% το 2015 αντί για 0,3%. Το 2016 θα αυξηθεί στο 1,1% έναντι πρόβλεψης 1,5% τον Ιούνιο.

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να καταγραφεί αποπληθωρισμός τους επόμενους μήνες.

Την ίδια ώρα, η WSJ επίσης σημειώνει ότι “η ΕΚΤ πρόθυμη να επεκτείνει το πρόγραμμα παρά τις ανησυχίες για την ανάπτυξη”, ενώ το BBC επικεντρώνεται στο γεγονός ότι “η ΕΚΤ μειώνει τις εκτιμήσεις για ανάπτυξη”. Για την πορεία του πληθωρισμού, ο Ντράγκι είπε: «Θα δούμε αρνητικούς δείκτες στον πληθωρισμό τους επόμενους μήνες. Είναι αυτό αποπληθωρισμός; Το Συμβούλιο εκτιμά ότι αυτά είναι μεταβατικές επιπτώσεις από την πτώση των τιμών του πετρελαίου. Θα παρακολουθούμε όμως προσεκτικά τις εξελίξεις.» Για τους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρωζώνη, ο Ντράγκι είπε ότι οι εκτιμήσεις πάνε προς τα κάτω: 1,4% από 1,5%, το 2015, 1,7% το 2016 και 1,8% το 2017. Οι δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι χαροποίησαν τις αγορές.

Στο μεταξύ, “η Ελλάδα θα γίνει θέμα συζήτησης της G20 στην Άγκυρα” αναφέρει το CNBC. Οι εξελίξεις στην Ελλάδα και ειδικά το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους θα βρεθούν στην ημερήσια διάταξη της υπουργών Οικονομικών και των Διοικητών των κεντρικών τραπεζών της G20 αναφέρει δημοσίευμα του διεθνούς δικτύου CNBC. Το δημοσίευμα υπογραμμίζει πως ο τρόπος που θα δρομολογηθεί η ελάφρυνση χρέους είναι σημαντικός. Ενδεικτικά σημειώνει πως παρά το ότι το ελληνικό χρέος θα κορυφωθεί σε σχεδόν 200% του ΑΕΠ τα επόμενα δύο χρόνια, η Γερμανία φαίνεται να αποδέχεται μόνο την παράταση της διάρκειας των δανείων που έχουν χορηγηθεί στην η Ελλάδα, όταν οι ελληνικές αρχές από την πλευρά τους θέλουν παρεμβάσεις και στα επιτόκια δανεισμού.

Το δημοσίευμα κάνει αναφορά σε ειδικό σημείωμα του ΔΝΤ εν όψει της Συνόδου της G20 σύμφωνα με το οποίο αν και αντίδραση των χρηματοπιστωτικών αγορών στη παρατεταμένη αβεβαιότητα που περιέβαλλε τις διαπραγματεύσεις για το νέο ελληνικό πρόγραμμα ήταν περιορισμένη, η οικονομική πίεση θα μπορούσε να επανεμφανιστεί στη ζώνη του ευρώ, αν το τελευταίο σχέδιο διάσωσης δεν εφαρμοσθεί εξαιτίας της πολιτικής αβεβαιότητας ή της μεταρρυθμιστικής κόπωσης. Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται στην σημασία που αποδίδουν οι ΗΠΑ στην γεωπολιτική θέση της Ελλάδας και επικαλείται μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον προσωπικό λογαριασμό της Χίλαρι Κλίντον την περίοδο που κρατούσε τα ηνία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ το 2010, από τα οποία προκύπτει πως συνεργάτες της Κλίντον ανησυχούσαν για την ελληνική κρίση, τις επιπτώσεις της στην ευρωζώνη και τις πιθανές επιπλοκές που θα μπορούσε να έχει στις ευρωατλαντικές σχέσεις και σε θέματα γεωστρατηγικής πολιτικής των ΗΠΑ.

Ενδιαφέρον το ρεπορτάζ της Monde με τίτλο “Ελλάδα: το Ευρωκοινοβούλιο θα ήθελε να έχει λόγο στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα”. Ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας είχε τονίσει σχετικά με τον ρόλο των Ευρωβουλευτών πως θα ήταν κάτι περισσότερο από επιθυμητό να συμμετέχουν πιο ενεργά σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με την τρόικα. Σε επιστολή του με ημερομηνία 19 Αυγούστου ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς ανέφερε ότι θα μπορούσαν κάποιοι από τη σχετική επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου να ασκούν μια μορφή ελέγχου σε ό,τι αφορά αυτές τις διαπραγματεύσεις. Χθες, οι επικεφαλής των βασικών πολιτικών κομμάτων στη σχετική Επιτροπή αποφάσισαν να απαντήσουν σε αυτή την επιστολή λέγοντας πως θα ήθελαν να συμμετέχουν στους μηχανισμούς ελέγχου της τρόικας. Σύμφωνα με πηγές από το ευρωκοινοβούλιο οι προτάσεις τους θα παρουσιαστούν την ερχόμενη Τετάρτη, όταν ο κ. Γιούνκερ θα απευθύνει την ετήσια ομιλία του στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, στο Στρασβούργο.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Γαλλία: Επιβολή lockdown για ένα μήνα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 28 Μαρτίου oι Βίκινγκς καταλαμβάνουν το Παρίσι

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ! To 845 oι Βίκινγκς καταλαμβάνουν το Παρίσι, με αρχηγό τον Ράγκναρ Λόντμπροκ. Για να αποχωρήσουν, ο βασιλιάς των Φράγκων, Κάρολος ο Φαλακρός, τους δίδει...

Μεσανατολικό: Φόβοι για χερσαία Ισραηλινή επιχείρηση στη Ράφα

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις βομβάρδισαν σήμερα τουλάχιστον τέσσερα σπίτια στη Ράφα, εγείροντας φόβους ότι δεν θα αργήσει να ξεκινήσει η σχεδιαζόμενη χερσαία στρατιωτική επιχείρηση...
Europol: Καλεί τις χώρες της ΕΕ να προστατέψουν τα παιδιά από τα δίκτυα εμπορίας ανθρώπων

Κατέρρευσε η ασφάλεια της Europol – Εξαφανίστηκαν αρχεία με ευαίσθητες πληροφορίες αξιωματούχων

Αντιμέτωπη με μία σοβαρή κρίση βρίσκεται η Europol που καταδεικνύει προβλήματα στη ασφάλειά της λόγω της εξαφάνισης ευαίσθητων αρχείων κορυφαίων αξιωματούχων της. Όπως αποκάλυψεσε δημοσίευμά του το...

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Οι έρευνες αναστέλλονται, οι 6 αγνοούμενοι θεωρούνται πλέον νεκροί 

Δύτες πρόκειται να επιστρέψουν σήμερα τα ξημερώματα στον ποταμό Πατάπσκο στο σημείο όπου χθες Τρίτη κατέρρευσε μεγάλη γέφυρα στη Βαλτιμόρη, αφού προσέκρουσε πάνω της...
1965, ΗΠΑ, διάβημα, κυπριακή κυβέρνηση, σοβιετικούς πυραύλους,

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 27 Μαρτίου αυστηρό διάβημα ΗΠΑ προς την κυπριακή κυβέρνηση

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ! To 1965 οι ΗΠΑ με αυστηρό διάβημά τους προς την κυπριακή κυβέρνηση ζητούν την ακύρωση της αγοράς σοβιετικών αντιαεροπορικών πυραύλων, με τη δικαιολογία ότι μία...

Κατάπτυστη άποψη Ερντογάν: Οι Πόντιοι ήταν μια από τις μεγαλύτερες τρομοκρατικές οργανώσεις

Κλιμακώνει την προκλητική ρητορική του ο Ταγίπ Ερντογάν, ενόψει των δημοτικών εκλογών στην Τουρκία με κατάπτυστες απόψεις που διαστρεβλώνουν την ιστορία. Ο τούρκος πρόεδρος...

Βαλτιμόρη: Κατέρρευσε γέφυρα μετά από πρόσκρουση πλοίου – Φόβοι για πολλά θύματα

Ενα φορτηγό πλοίο προσέκρουσε στη γέφυρα που βρίσκεται στο λιμάνι της Βαλτιμόρης στο Μέριλαντ, προκαλώντας την πτώση της, ανακοίνωσε η αμερικανική ακτοφυλακή. Πρόκειται για τη...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Παγκόσμιο φαινόμενο η αύξηση της τιμής του κακάο

Πράγματι υπάρχει αύξηση της τιμής του κακάο, έχουν  αυξηθεί εδώ και αρκετό καιρό οι...

Ελληνική παραλία στις καλύτερες του κόσμου

Το να αγγίζεις το γρασίδι είναι υπέροχο, αλλά όταν πρόκειται για επανασύνδεση με τη...

Χριστούγεννα στον κόσμο – Έθιμα και παραδόσεις

Λίγες ώρες απομένουν μέχρι ο πυρετός των Χριστουγέννων να κορυφωθεί με τη λειτουργία, το...

Η κατάταξη οκτώ ελληνικών ΑΕΙ στα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου

Υψηλές διακρίσεις απέσπασαν οκτώ ελληνικά πανεπιστήμια, που συμπεριλήφθηκαν στη συνολική παγκόσμια κατάταξη της QS...