Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
15.9 C
Athens

Π.Καμμένος: “Είχαμε να επιλέξουμε μεταξύ της διάλυσης της χώρας ή του εθνικού δρόμου”

Για όλους και για όλα μίλησε ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του στον  Alpha 98.9.
Μεταξύ άλλων τόνισε  πως «αν η Ελλάδα έβγαινε από την Ευρωζώνη και από την Ευρώπη δεν θα είχαν την υποχρέωση με την πολιτική του ασύλου να απορροφήσουν μετανάστες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε αυτή την περίπτωση, συνέχισε «η Ελλάδα, θα ήταν μια πτωχευμένη χώρα, μία χώρα με ένα νόμισμα για το οποίο δεν θα είχε συναλλαγματικά αποθέματα, γιατί μας πούλησαν και όλοι εκείνοι που έλεγαν ότι θα μας βοηθήσουν».

Ο Πάνος Καμμένος άφησε αιχμές και για τον Γιάνη Βαρουφάκη λέγοντας «εκείνο το οποίο εμείς βλέπαμε ως μια πιθανή διέξοδο, η τρίτη λύση, ήταν αυτό που είχαν σχεδιάσει οι δανειστές και δεν ξέρω – θα το αποδείξει η ιστορία αυτό – εάν μέσα σε αυτό το διάστημα είχαν και συνεργούς όπως τον Γιάνη Βαρουφάκη».

Σε διευκρινιστική ερώτηση είπε: «Και εγώ τον στήριξα ως υπουργό Οικονομικών από την πρώτη στιγμή. Αλλά, τελικά, είχε την ίδια άποψη με αυτή που είχε ο Σόιμπλε».

Σχολιάζοντας τη στρατηγική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είπε: «Ή θα αποφασίζαμε να πάρουμε τις δάφνες κ να φύγουμε ή να μην αφήσουμε την Ελλάδα να γίνει Βηρυτός. Αν υπήρχε δρόμος για τη δραχμή με προοπτική εγώ δεν θα έλεγα όχι, το λέω ξεκάθαρα.
Δεν κοροϊδέψαμε τον λαό,είχαμε να επιλέξουμε μεταξύ της διάλυσης της χώρας ή του εθνικού δρόμου. Προτιμήσαμε να ρισκάρουμε τα κόμματα μας, τη φήμη μας αλλά να μην σκοτώσουμε την Ελλάδα».

Αναφερόμενος στις σχέσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα είπε:  πως έχει έντιμη σχέση  και πως θα ήταν εύκολο να δρέψει δάφνες ήρωα ρίχνοντας την κυβέρνηση. «Όμως, εκείνο το βράδυ ή θα αποφασίζαμε να πάρουμε τις δάφνες και να φύγουμε – και για εμάς ίσως ήταν πιο εύκολο από τον Αλέξη Τσίπρα – ή να πάρουμε την απόφαση να μην επιτρέψουμε η Ελλάδα να γίνει Λίβανος. Βηρυτός θα γινόταν. Την άλλη μέρα το πρωί δεν θα υπήρχαν τράπεζες, δεν θα υπήρχαν καταθέσεις, θα έκλειναν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις, θα είχαμε 11 εκατομμύρια ανέργους και τρία εκατομμύρια μετανάστες και πρόσφυγες οι οποίοι θα ορμούσαν στην Ελλάδα και χωρίς η Ελλάδα να είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα μπορούσαν να πάρουν το “μαγικό χαρτάκι”, όπως έχουν πάρει 200.000, για να φύγουν για τις Βρυξέλλες, για το Παρίσι, γιατο Βερολίνο».
Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο για εθνικό νόμισμα είπε: «Μιλώντας απόλυτα ειλικρινά θέλω να πω σε σας και στον ελληνικό λαό, αν υπήρχε δρόμος για τη δραχμή με προοπτική, εγώ δεν θα έλεγα όχι. Σας το λέω ξεκάθαρα. Αν, δηλαδή, υπήρχε περίπτωση η πατρίδα μας να μπει σε μία λογική μιας καινούργιας μέρας, με ένα καινούργιο νόμισμα και να παλέψουμε και μπορούσαμε να τα βγάλουμε πέρα, θα το κάναμε. Με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη αυτό ακριβώς συζητούσαμε. Από το πρώτο υπουργικό συμβούλιο ρωτούσα “υπάρχει σχεδιασμός για δεύτερο πλάνο”; Ποτέ δεν απάντησε ο κ. Βαρουφάκης. Κάποια στιγμή ψέλλισε ότι έχουν κάνει μια προετοιμασία με μία ομάδα, χωρίς διευκρινίσεις. Αυτό που έλεγα και στον Παναγιώτη Λαφαζάνη, επειδή μου έλεγε ότι οι Ρώσοι θα μας βοηθήσουν».

Θέτοντας το δίλημμα των εκλογών ανέφερε πως «αυτές οι εκλογές έχουν μεγάλη σημασία, γιατί είτε θα επιλέξει ο ελληνικός λαός να γυρίσουμε πίσω ή όχι και εξήγησε: «Πίσω, σημαίνει διαφθορά και διαπλοκή. Είναι απίστευτο το πόσο αυτή τη στιγμή επιτίθενται, όλοι εκείνοι που βρίσκονται στα πρόθυρα της φυλακής.

Δεκαεννέα υποθέσεις από εξοπλιστικά είναι στην Εισαγγελέα Διαφθοράς, την κ. Ράϊκου, έχουν δοθεί στην Δικαιοσύνη. Εμπλέκονται μέσα εκδότες, επιχειρηματίες, βλέπουμε απίστευτα πράγματα. Βλέπουμε ολόκληρα πλοία με ναρκωτικά να πηγαινοέρχονται και από πίσω οι «κολλητοί» να είναι οι εκδότες που σήμερα επιτίθενται στην κυβέρνηση και με προσωπικές επιθέσεις. Πού έκαναν τα λεφτά; Πώς είναι δυνατόν να γνωρίζονται και να συνομιλούν με όλους αυτούς που εμπλέκονται στη διακίνηση των ναρκωτικών; ‘Αλλα πλοία με πετρέλαια που δεν είχαν χαρτιά. Εννέα χιλιάδες τόνους, 15.000 τόνους».

Συμπλήρωσε: «Εγώ το αντιμνημονιακό μέτωπο δεν το εγκαταλείπω στον κ. Λαφαζάνη. Εγώ παραμένω αντιμνημονιακός, βαθιά αντιμνημονιακός και από τους πρώτους που αντιστάθηκαν στα μνημόνια. Ήμουν ο πρώτος που έφυγα από κόμμα εξουσίας και ανεξαρτητοποιήθηκα το 2010, από το πρώτο μνημόνιο, όταν η ΝΔ μετατράπηκε σε ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη και πήρε ο Σαμαράς όλα αυτά τα ακροδεξιά στοιχεία και μετέτρεψε ένα κόμμα του μεσαίου χώρου – όπως έλεγαν τότε – σε μια ακροδεξιά παραστρατιωτική οργάνωση, γιατί αυτό έχει γίνει πλέον η Νέα Δημοκρατία. Μου έλεγαν χθες ότι συναντήθηκε ο κ. Καραχάλιος με τον κ. Καρατζαφέρη.

Μέχρι προχθές τον φώναζε «μπροστάντζα» τον κ. Μεϊμαράκη, τώρα θα πάνε να ενωθούν;».

Για την υπόθεση Χαϊκάλη

Για τον κ Χαϊκάλη ανέφερε: «Δεν πρόκειται να είναι κανείς υποψήφιος με τους ΑΝΕΛ, εάν δεν έχει διευκρινίσει τη θέση του. Όταν γίνονταν αυτές οι ερωτήσεις, γίνονταν ανώνυμα. Είχε μπροστά του ένα μήνα να καταθέσει τα έγγραφά του και να αποφανθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας αν έχει δίκιο ή αν έχει άδικο.

Λοιπόν, ο κ. Χαϊκάλης έδωσε μια συνέντευξη Τύπου. Αυτά που είπε ήταν αρκετά πειστικά. Αυτό που του έχω ζητήσει είναι αυτά τα έγγραφα να τα δημοσιοποιήσει και να επιδιώξει να υπάρχει πριν το κλείσιμο των ψηφοδελτίων, δηλαδή την άλλη Κυριακή και μια άποψη από μια Αρχή. Είτε αυτή η Αρχή λέγεται Εισαγγελία, είτε λέγεται Νικολούδης, είτε λέγεται Βουλή. Δεν είναι δυνατόν να υπογράψω υποψηφιότητα του κ. Χαϊκάλη με λίστα στην πρώτη θέση του υπολοίπου της Περιφέρειας

Αττικής, εάν δεν έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του». Είπε πως το ίδιο ισχύει και για τον κ. Μητρόπουλο.

Για την Ραχήλ Μακρή σημείωσε: «Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος» ενώ για την Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε πως « θα σας φανεί περίεργο, έχω μίαιδιαίτερη σχέση. Θεωρώ ότι το παρατράβηξε και κούρασε».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

ΣΥΡΙΖΑ: Αποκαλυπτήρια του ευρωψηφοδελτίου – Οι 5 “εκλεκτοί” Κασσελάκη

Το σχέδιο τους ήταν «ένας ΣΥΡΙΖΑ μόνος, να συρρικνώνεται συνεχώς, να ανακυκλώνεται στην εσωστρέφεια, να παραχωρεί τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ένα βολικό...

Ερντογάν: Σημαντικό στάδιο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Τουρκία

Δήλωση για την επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τουρκία έκανε, μεταξύ άλλων, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την έξοδό του από την...
ΚΚΕ: Τα ψηφοδέλτια παρουσίασε ο ΓΓ Δημήτρης Κουτσούμπας

Επίσκεψη Κουτσούμπα σε Καναδά και ΗΠΑ

Επίσκεψη σε Καναδά και ΗΠΑ θα πραγματοποιήσει από τις 22 ως τις 27 του μήνα ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ως επικεφαλής...

Μιχαηλίδου: Αυξημένος φέτος ο προϋπολογισμός του κοινωνικού τουρισμού

Συνάντηση εργασίας με το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Αίγινας είχε σήμερα 19 Απριλίου, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία επιβεβαίωσε...
Η πρώτη εκτίμηση του αποτελέσματος των αυτοδιοικητικών εκλογών

Πάνω από 100.000 εγγραφές στην πλατφόρμα της επιστολικής ψήφου

Η υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι μέχρι στιγμής έχουν εγγραφεί πάνω από 100.000 πολίτες που ζουν είτε στην Ελλάδα, είτε σε 114 άλλες χώρες. Ο Υπουργός...

Ευρωεκλογές: Ο Νίκος Δένδιας αναλαμβάνει κεντρικό ρόλο με περιοδείες σε Β. Ελλάδα, Ήπειρο και...

Στην προεκλογική μάχη για τις ευρωκάλπες της 9ης Ιουνίου μπαίνει το βαρύ πυροβολικό της ΝΔ, ο πιο δημοφιλής υπουργός της κυβέρνησης, ο Νίκος Δένδιας. Σύμφωνα...

Τσίπρας: Στη Μ. Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας

Την άμεση κατάπαυση του πυρός στην Γάζα και την επιστροφή όλων των ομήρων πρέπει να ζητήσει με πολύ ξεκάθαρο τρόπο η Ευρώπη τόνισε από...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Πάνος Καμμένος για τα τεκταινόμενα στο ΣΥΡΙΖΑ: Τη διοίκηση του φρενοκομείου ανέλαβαν οι τρόφιμοι

Με καυστικό τρόπο σχολιάζει ο Πάνος Καμμένος την εσωκομματική αναταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. «Ως τέως...

Καμμένος σε ΣΥΡΙΖΑ: Με προκαλείτε, την επόμενη φορά θα αναρτήσω βίντεο και μηνύματα

Στην αντεπίθεση περνά ο Πάνος Καμμένος μετά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την συνέντευξη...

Καμμένος: Τι είπε για τα Ίμια, το πρόβλημα υγείας και την πολιτική

Για όλους και για όλα, από το πρόβλημα υγείας που έφερε τη μεγάλη απώλεια...

Καμμένος προς Ερντογάν: Εμείς θα τιμάμε τους ήρωες μας στα Ίμια και εσείς θα κάθεστε σαν κότες

Με μια σκληρή δήλωση μέσω twitter προχώρησε ο πρώην υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος απευθυνόμενος...