Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.4 C
Athens

Π. Καμμένος: “H πρώτη μου υπογραφή θα είναι η χορήγηση του επιδόματος παραμεθορίου”

Στην ομιλία του με την ευκαιρία της τελετής παράδοσης-παραλαβής των καθηκόντων του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος,ανέλαβε τη
δέσμευση ότι θα χορηγηθεί άμεσα το επίδομα παραμεθορίου ενώ αναφέρθηκε και σε άμεση τακτοποίηση του θέματος της υλοποίησης της απόφασης του ΣτΕ για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Παράλληλα, έπλεξε το εγκώμιο του απελθόντα υπουργό Ιωάννη Γιάγκου,ανέφερε συγκεκριμένα για το επίδομα παραμεθορίου ότι θα είναι η πρώτη απόφαση που θα υπογράψει και να βρεθούν τα χρήματα ακόμη και από περικοπές του γραφείου του.
Επίσης διαβεβαίωσε ότι δεν θα μειωθεί ούτε κατά ένας το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων –και «εάν θα μειωθεί αυτός θα είμαι εγώ» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ως στόχους ο κ. Καμμένος έθεσε την αναμόρφωση των Ενόπλων Δυνάμεων, την εξοικονόμηση πόρων, την αλλαγή της δομής τους εκεί που χρειάζεται, ώστε να γίνει πιο ευέλικτη η λειτουργία τους, -εκθειάζοντας το έργο που άφησε προς την κατεύθυνση αυτή ο πρώην υφυπουργός και νυν αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.
Επίσης διαβεβαίωσε για την ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας, η οποία όπως είπε μπορεί να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της χώρας.
Με αφορμή τις 19 υποθέσεις που έχουν διαβιβασθεί στη Δικαιοσύνη, ο κ. Καμμένος κατέστησε σαφές ότι δεν θα επιτρέψει οποιαδήποτε σκιά στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων από οποιονδήποτε.
Για το μεταναστευτικό επανέλαβε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις θα περιοριστούν στην παροχή διευκολύνσεων και δεν θα εμπλακούν στη διαχείριση του.
Εξέφρασε ακόμη την ελπίδα ότι θα βρεθεί λύση υπό την αιγίδα του ΟΗΕ ώστε οι πρόσφυγες να επιστρέψουν στον τόπο τους και πρόσθεσε ότι προς αυτή την κατεύθυνση η χώρα θα συνδράμει σχετική πρωτοβουλία της Συμμαχίας.
Επίσης, ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στη σκλαβωμένη Κύπρο και στις ελληνικές μειονότητες που υποφέρουν στη Βόρεια Ήπειρο, τη Μικρά Ασία τους Έλληνες του Πόντου.
Δηλώσεις Π. Καμμένου κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σχολίασε ότι η λαϊκή εντολή σοφά επέλεξε τη συνέχιση του έργου που ξεκίνησε στο υπουργείο 7 μήνες πριν, διεμήνυσε ότι θα επιτελέσει το έργο του ανεξαρτήτως πολιτικού κόστους, ευχήθηκε όταν παραδώσει το υπουργείο μετά από τη διαταγή του ελληνικού λαού η χώρα να είναι τουλάχιστον ίδια και δεσμεύθηκε ότι τη λαϊκή εντολή θα την τιμήσουμε με τον καλύτερο τρόπο.
Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας έθεσε ως στόχους τη μέριμνα για το προσωπικό και την ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας, που θα συμβάλει στην ανασυγκρότηση της χώρας.
Αναλαμβάνουμε την ευθύνη να ανασυγκροτήσουμε τη χώρα και να την αναδείξουμε στη θέση στην οποία ανήκει και προς την κατεύθυνση αυτή η αποστολή του υπουργείου είναι ιδιαίτερα σημαντική, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο απελθών υπουργός Εθνικής Άμυνας Ιωάννης Γιάγκος, ο οποίος επανήλθε στο χώρο του υπουργείου μετά από 41 χρόνια υπηρεσίας στις Ένοπλες Δυνάμεις, διαβεβαίωσε για το υψηλό επίπεδο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, τον επαγγελματισμό τους τη μαχητική ικανότητα και τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Στρατεύματος, για την προσήλωση στο καθήκον και για την πίστη τους στις αρχές και αξίες της Δημοκρατίας.
Ο κ. Γιάγκος εξήρε τις προσπάθειες της στρατιωτικής ηγεσίας σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση για την επίλυση προβλημάτων και κατέληξε λέγοντας ότι «αποτίω φόρο τιμής στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπερβάλλοντα εαυτόν εξασφαλίζουν την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και προασπίζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της».
Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης επικεντρώθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης της διακλαδικότητας, αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων, ορθολογικής διαχείρισης των πόρων, και μέριμνας του προσωπικού.
Αμέσως μετά ο κ. Γιάγκος έλαβε αναμνηστικά δώρα από τον κ. Καμμένο και τη στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ο Παππάς …έφυγε για το διάστημα!

Μετά το μπάχαλο άλλαξε άποψη ο Παππάς: Δεν υπήρξε προσυνεννόηση, λέει τώρα

Κάτω από το βάρος των δυσμενών εντυπώσεων και του χάους που επικρατεί στην αντιπολίτευση ο Νίκος Παππάς προσπάθησε να ανασκευάσει όσα αποκάλυψε στο Action...
Τσίπρας: Εγκληματικές ευθύνες για τη δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία

ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΤΗ ΝΤΟΡΑ-Στο Παρίσι ο Τσίπρας: Θετική η έκθεση Μπακογιάννη για την ένταξη...

Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στο Παρίσι προκειμένου να συμμετάσχει στην συζήτηση και ψήφιση της έκθεσης της Ντόρας Μπακογιάννη για την ένταξη του Κοσόβου στο...

Αμηχανία και γκρίνια σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μετά την «ομολογία» Παππά για προσυνεννόηση

Σε μια φάση που οι πολιτικοί χειρισμοί της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης άρχισαν να αποδίδουν και ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε να ανακτά το χαμένο...
Βουλή: Άγρια κόντρα Βορίδη-Τσακαλώτου για τις καταλήψεις

Βουλή: Οξεία αντιπαράθεση Ανδρουλάκη – Βορίδη 

Οξύτατη αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη και του υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη, ξέσπασε μετά την ομιλία του Κώστα Καραμανλή. Ο κ. Ανδρουλάκης απευθυνόμενος προς τους...

Πρόταση δυσπιστίας – Καραμανλής: Δεν κρύφτηκα και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική...

Με συνεχείς αψιμαχίες που ανεβάζουν στα ύψη τον κοινοβουλευτικό υδράργυρο, συνεχίζεται στη Βουλή, η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση για το δυστύχημα...
Λοβέρδος: "Θα διεκδικήσω την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ"

Λοβέρδος: Ένας στρατιώτης, ο κ. Κασσελάκης ζήτησε την παραίτηση του Πρωθυπουργού-Φανταστείτε να γίνει στρατηγός

«Η πρώτη μου δημόσια αντίδραση-όταν άκουσα ότι θα κατατεθεί πρόταση μομφής-ήταν πως οποιοδήποτε φως πέσει σε αυτή την τραγική υπόθεση είναι για καλό και...
Η πρώτη εκτίμηση του αποτελέσματος των αυτοδιοικητικών εκλογών

Βερβεσός αδειάζει Κασσελάκη : Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι εγγυώνται το αδιάβλητο των εκλογών

Πριν καν κατατεθεί η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, ξεκίνησαν οι διαξιφισμοί στην ολομέλεια της Βουλής, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Πάνος Καμμένος για τα τεκταινόμενα στο ΣΥΡΙΖΑ: Τη διοίκηση του φρενοκομείου ανέλαβαν οι τρόφιμοι

Με καυστικό τρόπο σχολιάζει ο Πάνος Καμμένος την εσωκομματική αναταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. «Ως τέως...

Καμμένος σε ΣΥΡΙΖΑ: Με προκαλείτε, την επόμενη φορά θα αναρτήσω βίντεο και μηνύματα

Στην αντεπίθεση περνά ο Πάνος Καμμένος μετά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την συνέντευξη...

Καμμένος: Τι είπε για τα Ίμια, το πρόβλημα υγείας και την πολιτική

Για όλους και για όλα, από το πρόβλημα υγείας που έφερε τη μεγάλη απώλεια...

Καμμένος προς Ερντογάν: Εμείς θα τιμάμε τους ήρωες μας στα Ίμια και εσείς θα κάθεστε σαν κότες

Με μια σκληρή δήλωση μέσω twitter προχώρησε ο πρώην υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος απευθυνόμενος...