Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23 C
Athens

Ρεάλ Μαδρίτης – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-1 (5-3 πέναλτι)

Η Ρεάλ Μαδρίτης βρέθηκε αντιμέτωπη με πολλά εμπόδια. Κρόος και Καρβαχάλ έφυγαν τραυματίες, ο Κριστιάνο Ρονάλντο (φανερά επηρεασμένος από τον τραυματισμό του) ήθελε, αλλά δεν… μπορούσε και το κυριότερο: η αρμάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε, μία ομάδα από ατσάλι! Για αυτό, όμως, τη λένε «βασίλισσα»! Η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν «μάτωσε», αλλά στα πέναλτι αποδείχθηκε πιο ψύχραιμη από την Ατλέτικο Μαδρίτης και πανηγύρισε το 11ο τρόπαιο της ιστορίας της.
Βέβαια, όσα «μπράβο» αξίζουν στους «μερένχες», αλλά τόσα αξίζουν (και) στους «ροχιμπλάνκος». Στο «διάβα» τους ως το μεγάλο ραντεβού του τελικού πέταξαν εκτός Μπαρτσελόνα, Μπάγερν Μονάχου και ανάγκασαν τους «ουδέτερους» να τους χειροκροτήσουν και να τους αποθεώσουν! Στο Μιλάνο η Ατλέτικο «επέστρεψε» από το γκολ (οφσάιντ), βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και πάλεψε ως το φινάλε, αλλά το τέλος ήταν πάλι για αυτήν τραγικό!

Τα πρώτα λεπτά του τελικού του Champions League βρήκαν τη Ρεάλ Μαδρίτης να «πατάει» καλύτερα και να έχει τον έλεγχο της αναμέτρησης. Οι «ροχιμπλάνκος» προσπάθησαν να πιέσουν ψηλά και να «καταστρέψουν» την ανάπτυξη της «βασίλισσας», αλλά τα μάτια τους δεν… γυάλιζαν. Δεν είχαν το πάθος και την αποφασιστικότητα που τους «κουβάλησε» ως το Μιλάνο, που ανάγκασε τους «ουδέτερους» να τους υποστηρίζουν.

Η «προειδοποίηση» της Ρεάλ

Κρόος, Μόντριτς ήταν εξαιρετικοί στον χώρο της μεσαίας γραμμής, ο Μπέιλ ήταν ο πιο «ορεξάτος» των «μερένχες» και στο 6′ η Ρεάλ Μαδρίτης «προειδοποίησε». Ο Ουαλός εκτέλεσε το φάουλ, ο Κασεμίρο έκανε την προβολή, αλλά ο Όμπλακ με εξαιρετική επέμβαση κράτησε το «μηδέν». Στο 9′ το σουτ του Κρόος κόντραρε και κάθε λεπτό που περνούσε η Ρεάλ έδειχνε να «ανεβαίνει. Ο Σιμεόνε ζούσε το παιχνίδι έντονα, αλλά οι παίκτες του δεν αντιδρούσαν.

Γκολ… οφσάιντ

Και στο 15′ ήρθε το γκολ για τη Ρεάλ. Σκόρερ ο Σέρχιο Ράμος, ο αρχηγός της ομάδας. Ένας παίκτης – γεννημένος για τα «μεγάλα» ματς. Δεν είχε σκοράρει από τον τελικό του 2014 στην Ευρώπη, αλλά στο Μιλάνο δήλωσε «παρών»! Ο Κρόος εκτέλεσε το φάουλ, ο Μπέιλ πήρε την κεφαλιά και ο 30χρονος από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Όμπλακ.

Τα ριπλέι που ακολούθησαν, βέβαια, έδειξαν πως το γκολ κακώς μέτρησε! Ο Ράμος ήταν οφσάιντ, επόπτης και διαιτητής, όμως, δεν το είδαν και το 1-0 ήταν γεγονός.

«Γέμισε» το κέντρο ο Ζιντάν, «μπλόκαρε» η Ατλέτικο

Η Ατλέτικο Μαδρίτης είχε, πλέον, ένα… βουνό να ανέβει. Και η επιλογή της Ρεάλ Μαδρίτης να οπισθοχωρήσει και να της αφήσει «μέτρα» στο γήπεδο την «μπλόκαρε». Το κέντρο της «βασίλισσας» ήταν πλέον γεμάτο. Κασεμίρο, Μόντριτς, Κρόος ήταν ούτως ή άλλως εξαιρετικοί, αλλά ακόμα και οι Ρονάλντο, Μπέιλ γύριζαν για να καλύψουν και να κλείσουν τους διαδρόμους προς την εστία του Νάβας.

Κάπως έτσι η Ατλέτικο Μαδρίτης… βραχυκύκλωσε. Είχε την μπάλα στα πόδια της, αλλά δεν ήταν απειλητική. Ο Τόρες σε όλο το πρώτο ημίχρονο είχε δέκα επαφές με την μπάλα και δεν κατάφερε να ολοκληρώσει ούτε μία προσπάθεια! Ό,τι έμεινε από το παιχνίδι των «ροχιμπλάνκος» στο πρώτο μέρος ήταν ένα σουτ του Γκριεζμάν στο 43′ που πέρασε άουτ. Ήταν φανερό πως ο «Τσόλο» έπρεπε να αλλάξει κάτι στο ημίχρονo.

Πέναλτι…δώρο ο Πέπε, δοκάρι ο Γκριζμάν

Και η αλήθεια είναι πως η Ατλέτικο Μαδρίτης με την «σέντρα» του δεύτερου ημιχρόνου θα μπορούσε να ισοφαρίσει! Ο Τόρες πρόλαβε να βάλει το σώμα του μπροστά από τον Πέπε, ο αμυντικός της Ρεάλ Μαδρίτης έπεσε «άτσαλα» πάνω του και… πέναλτι! Ο Γκριεζμάν έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα, επέλεξε να εκτελέσει δυνατά και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι! Οι «ροχιμπλάνκος» σπατάλησαν μία ολόχρυση ευκαιρία να ισοφαρίσουν.

«Αφεντικό» η Ατλέτικο

Παρά το χαμένο πέναλτι, όμως, ήταν φανερό πως η Ατλέτικο Μαδρίτης έχει μπει στο δεύτερο μέρος με το… μαχαίρι στα δόντια! Ήταν ομάδα Σιμεόνε! Τα επίπεδα ενέργειας των παικτών της είχαν εκτοξευθεί, οι παίκτες της πήγαιναν πρώτοι στις φάσεις και οι οπαδοί της έβλεπαν, επιτέλους, την ομάδα που ανάγκασε την Ευρώπη να της υποκλιθεί. Έπαιξε ρόλο, βέβαια, και η είσοδος του Καράσκο αντί του αρνητικού Φερνάντες.

Στο 54′ η Ατλέτικο Μαδρίτης έφτασε (ξανά) μία ανάσα από την ισοφάριση. Ο Γκριεζμάν έκανε «στραβοκλωτσιά», η μπάλα έφτασε στον Σάβιτς, αλλά αυτός έστειλε την μπάλα άουτ! Την ίδια τύχη είχαν και οι προσπάθειες των Κόκε (58′) και Σαούλ (59′).

Δεν το «τελείωσε» η Ρεάλ και… 1-1 με την «χρυσή» αλλαγή

Η Ρεάλ Μαδρίτης έβλεπε τους «ροχιμπλάνκος» να την πιέζουν, ο Ζιντάν επέλεξε να μην αλλάξει τακτική και περίμενε μία αντεπίθεση για να «τελειώσει» τον τελικό! Και στο 70′ ο Μπενζεμά βγήκε στην κόντρα, βρέθηκε απέναντι στον Όμπλακ, αλλά ο τερματοφύλακας της Ατλέτικο τον νίκησε. Η «βασίλισσα» στο 78′ βρέθηκε ξανά… αγκαλιά με το τρόπαιο, αλλά Ρονάλντο και Μπέιλ δεν βρήκαν στόχο! Και ακολούθησε η… τιμωρία, καθώς στην εξέλιξη της φάσης ήρθε το 1-1.

Ο Χουανφράν έκανε την σέντρα από δεξιά, ο Καράσκο έκανε το πλασέ από κοντά και με το πρώτο του γκολ στο Champions League μετά από εννέα ματς έστειλε τους φίλους της Ατλέτικο Μαδρίτης στα ουράνια! Ο τελικός, πλέον, είχε πάρει φωτιά και η παράταση πλησίαζε.

Ως το τελευταίο σφύριγμα του 90λεπτου τίποτα δεν άλλαξε, αν και στις καθυστερήσεις ο Σέρχιο Ράμος «φλέρταρε» με την κόκκινη κάρτα. Ο αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης «γκρέμισε» τον Καράσκο, όμως, ο διαιτητής έκρινε πως «σήκωνε» κίτρινη και κάπως έτσι το ματς οδηγήθηκε στην παράταση. Ο Ζιντάν δεν είχε άλλες αλλαγές να κάνει, αντίθετα ο Σιμεόνε είχε ακόμα δύο.

Παράταση χωρίς «συγκινήσεις» και… πέναλτι

Τα 30 λεπτά της παράτασης πέρασαν δίχως ιδιαίτερα «συγκινήσεις». Η Ατλέτικο Μαδρίτης έδειχνε πιο «φρέσκια», αλλά δεν κατάφερε να «βγάλει» φάσεις και να γίνει ιδιαίτερα απειλητική. Η Ρεάλ Μαδρίτης στο 120′ θα μπορούσε να πανηγυρίσει, αλλά ο Βάθκεθ (που βρέθηκε σε θέση βολής) καθυστέρησε χαρακτηριστικά και κόπηκε από τους παίκτες των «ροχιμπλάνκος». Και αν, τελικά, έμεινε κάτι από το έξτρα μισάωρο ήταν μία ακόμα… σκηνή για Όσκαρ από τον Πέπε μετά από μονομαχία με τον Καράσκο. Ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2016 θα κρινόταν στα πέναλτι!

Η διαδικασία των πέναλτι

Βάθκεθ 1-0
Γκριεζμάν 1-1
Μαρσέλο 2-1
Γκάμπι 2-2
Μπέιλ 3-2
Σαούλ 3-3
Σέρχιο Ράμος 4-3
Χουανφράν 4-3 (αστόχησε)
Κριστιάνο Ρονάλντο 5-3

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Καρβαχάλ (52′ Ντανίλο), Ράμος, Πέπε, Μαρσέλο, Κρόος (72′ Ίσκο), Μόντριτς, Κασεμίρο, Μπέιλ, Μπενζεμά (77′ Λούκας), Ρονάλντο.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Χουανφράν, Σάβιτς, Γκοντίν, Φιλίπε Λουίς (109′ Φερνάντεθ), Σαούλ, Γκάμπι, Φερνάντες (46′ Καράσκο), Κόκε (116′ Πάρτεϊ), Γκριεζμάν, Τόρες.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Οι αθλητικές μεταδόσεις 28/3/24

Το ματς Παρτίζαν – Ολυμπιακός για τη EuroLeague ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας. Αναλυτικά όλες οι αθλητικές μεταδόσεις: 19:00 COSMOTE SPORT 6...

Εθνικός Ύμνος και η ελληνική σημαία σε όλα τα γήπεδα στον γ’ γύρο

Σε αλλαγές στη διαδικασία έναρξης των αγώνων προχωράει ο ΕΣΑΚΕ, καθώς σε όλα τα γήπεδα από τη β’ φάση του πρωταθλήματος θα υπάρχει έντονα...

Ένα λάθος του Πογέτ απέναντι στη Γεωργία που έβγαλε μάτι στα πέναλτι

Μύριζε από χιλιόμετρα πως εκεί θα γίνει η στραβη… Στις ήττες, το πιο εύκολο πράγμα που μπορείς να κάνεις, είναι να βρεις τα λάθη. Ειδικά...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 27/3/24

Το ματς της Euroleague ανάμεσα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και την Βαλένθια ξεχωρίζει από το πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων, σήμερα Αναλυτικά όλες οι αθλητικές μεταδόσεις 21:00...

Μας απέκλεισε στα πέναλτι η Γεωργία: 10 χρόνια μακριά από τις μεγάλες διοργανώσεις η...

Την πρόκρισή της στα τελικά του EURO 2024 για πρώτη φορά στην ιστορία της εξασφάλισε η Γεωργία που επικράτησε με σκορ 4-2 στα πέναλτι...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 26/3/24

Ο τελικός των πλέι οφ για την πρόκριση στο Euro 2024 ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γεωργία στην Τιφλίδα ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις...

Εθνική: Πετάει πάνοπλη για Τιφλίδα

Η Εθνική Ελλάδος ολοκλήρωσε την προετοιμασία της και το μεσημέρι της Κυριακής (24/3) αναχωρεί για τη Γεωργία. Έχοντας ολοκληρώσει την προετοιμασία της επί ελληνικού εδάφους...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ευρωλίγκα: Ρεάλ Μαδρίτης – Ολυμπιακός 87-89

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε με 89-87 της Ρεάλ Μαδρίτης για την τρίτη αγωνιστική της Ευρωλίγκας....

ΟΑΚΑ: Μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού με 87-86 επί της Ρεάλ Μαδρίτης

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με σκορ 87-86 της Ρεάλ Μαδρίτης στο ΟΑΚΑ για την 33η...

Ο Ολυμπιακός κέρδισε με 74-68 τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ΣΕΦ

Ο Ολυμπιακός πήρε πολύ μεγάλη νίκη με 74-68 επί της Ρεάλ Μαδρίτης στο ΣΕΦ...

Euroleague: Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ – Ρεάλ Μαδρίτης 75-87

Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν καλύτερη και επικράτησε δίκαια του Παναθηναϊκού με 87-75 στο ΟΑΚΑ...