Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.4 C
Athens

Σίλβα: «Θέλουμε μόνο τη νίκη»

Αισιόδοξος για τη νίκη του Ολυμπιακού στο «αιώνιο» ντέρμπι απέναντι στον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο το Σάββατο εμφανίστηκε ο προπονητής των «ερυθρόλευκων», Μάρκο Σίλβα στην κάμερα της Nova.

Ο πορτογάλος τεχνικός ξεκαθάρισε πως δεν τον ενδιαφέρουν τα ρεκόρ παρά μόνο η νίκη σε κάθε αγώνα ξεχωριστά.

Τέλος έκανε λόγο πως δεν θα ασχοληθεί με διαιτησία ούτε με την ασφάλεια καθώς αυτά είναι θέματα των αρμοδίων. Το μόνο που αφορά εκείνον αλλά και τον Ολυμπιακό, είναι το «τρίποντο».

Αναλυτικά:

Για το τι γνώριζε για το ντέρμπι πριν έρθει στον Ολυμπιακό: «Όπως είναι φυσικό, όσο μπορούσα τόσο σαν παίκτης, όσο και σαν προπονητής παρακολουθούσα το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ξέρω ότι είναι ένα μεγάλο ντέρμπι, είναι οι δύο ομάδες με τους περισσότερους τίτλους στην Ελλάδα, γεμάτο πάθος, όπως όλα τα ντέρμπι στην Ευρώπη».

Για την αλλαγή προπονητή στον Παναθηναϊκό και τη γενικότερη εικόνα του φέτος: «Τον Παναθηναϊκό τον γνωρίζουμε πολύ καλά σαν ομάδα, δέκα αγωνιστικές τον παρακολουθούμε. Τον προπονητή δεν τον γνωρίζουμε, είχε 15 μέρες καιρό να δουλέψει και να προετοιμάσει το παιχνίδι, θα δούμε τις καινούριες ιδέες που θα θέσει στην ομάδα του. Εμείς ασχολούμαστε με το τι θα κάνουμε εμείς, όχι με τον Παναθηναϊκό, με τα δικά μας όπλα, τη δική μας δουλειά, να κάνουμε το παιχνίδι μας όπως σε όλα τα παιχνίδια μέχρι στιγμής».

Για το αν έχει μιλήσει με τον Καμπιάσο που ήταν μαζί με τον Στραματσόνι στην Ίντερ: «Όχι δεν έχω μιλήσει για αυτό το θέμα, δεν έχουμε ασχοληθεί. Ασχολούμαι περισσότερο με τη δουλειά της ομάδας, με το πως θα προετοιμαστούμε και θα αντιμετωπίσουμε αυτόν τον αγώνα. Δε μου φαίνεται ότι έχει πολύ μεγάλη σημασία αυτό γιατί είναι τελείως διαφορετικό να προπονείς την Ίντερ και τον Παναθηναϊκό. Είναι δύο διαφορετικές ομάδες, με διαφορετικούς παίκτες. Εμείς θέλουμε να πάρουμε το διπλό».

Για το ότι είναι οι νεότεροι προπονητές σε ντέρμπι στην ιστορία των δύο ομάδων: «Πιστεύω πως ο προπονητής είτε είναι μεγάλος, είτε μικρός, παλιός ή καινούριος, μετριέται με το πόσο ανταγωνιστικός είναι, με τα αποτελέσματα και την επιτυχία που έχει. Δεν πιστεύω ότι παίζει ρόλο η ηλικία, αλλά η ποιότητα και το πόσο ανταγωνιστικός είναι».

Για το ποιον θεωρεί τον πιο επικίνδυνο παίκτη του Παναθηναϊκού: «Όπως γνωριζετε δε θα μιλήσω για έναν παίκτη, αλλά για όλη την ομάδα. Έχει δείξει ξεκάθαρα τον στόχο να διεκδικήσει τον τίτλο, έχει ποιότητα, είναι ομάδα που μπορεί να κάνει πράγματα. Στο γήπεδό της είναι πιο επικίνδυνη και πιο καλή. Θα τα δώσει όλα, θα προσπαθήσει να ασκήσει μεγάλη πίεση, είναι υποχρεωμένη να κερδίσει αν θέλει τον τίτλο. Αν δεν το καταφέρει, θα είναι πολύ δύσκολα γι’ αυτή να μας προλάβει. Εμείς έχουμε φτιάξει διαφορά από την αρχή, αλλά ο Παναθηναϊκός θέλει να τα δώσει όλα, να παλέψει, αλλά κι εμείς απ’ την πλευρά μας θα πάμε εκεί για να κερδίσουμε».

Για το ποιο είναι το αντίστοιχο «clasico» της Πορτογαλίας, οι διαφορές και οι ομοιότητές του: «Δεν υπάρχουν πολύ μεγάλες διαφορές ανάμεσα στα ντέρμπι Πορτογαλίας και Ελλάδας. Είναι αγώνες πολύ ανταγωνιστικοί, πολύ ισορροπημένοι, οι δύο ομάδες τα δίνουν όλα, δείχνουν μεγάλο πάθος. Σημαντική διαφορά είναι η μεγάλη διαφορά ότι δε βλέπεις στη Λεωφόρο και στο Καραϊσκάκης οπαδούς των φιλοξενούμενων ομάδων. Καταλαβαίνω τους λόγους, τα προβλήματα, αλλά το κλίμα στη χώρα μου είναι διαφορετικό. Είναι πολύ μεγάλη διαφορά αυτή».

Για το «κλειδί» για τη νίκη στο ντέρμπι: «Το κλειδί είναι να είμαστε η ποιοτική ομάδα που είμαστε μέχρι τώρα. Έχουμε δείξει ως τώρα πως αν κάνουμε καλά τη δουλειά μας κερδίζουμε ή είμαστε πολύ κοντά σε αυτό. Να είμαστε αποφασιστικοί και συγκεντρωμένοι και να πάμε για τη νίκη, που είναι ο στόχος μας».
Για το μήνυμά του στον κόσμο του Ολυμπιακού: «Θέλω να πω στον κόσμο πως θα κάνουμε και πάλι τα πάντα για να σταθούμε στο ύψος της περίστασης, να νικήσουμε και να τους κάνουμε να νιώσουν υπερήφανοι. Ξέρουμε πως δεν μπορούν να είναι δίπλα μας, αλλά θα πάμε εκεί προσπαθώντας να εκπροσωπήσουμε άξια τον Ολυμπιακό. Δεν υπάρχει στο μυαλό μας τίποτα περισσότερο από το να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να νικήσουμε. Δεν ασχολούμαστε με τον διαιτητή και την ασφάλεια, αυτά είναι για τους αρμόδιους. Θέλουμε να τους ξανακάνουμε υπερήφανους».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Εθνικός Ύμνος και η ελληνική σημαία σε όλα τα γήπεδα στον γ’ γύρο

Σε αλλαγές στη διαδικασία έναρξης των αγώνων προχωράει ο ΕΣΑΚΕ, καθώς σε όλα τα γήπεδα από τη β’ φάση του πρωταθλήματος θα υπάρχει έντονα...

Ένα λάθος του Πογέτ απέναντι στη Γεωργία που έβγαλε μάτι στα πέναλτι

Μύριζε από χιλιόμετρα πως εκεί θα γίνει η στραβη… Στις ήττες, το πιο εύκολο πράγμα που μπορείς να κάνεις, είναι να βρεις τα λάθη. Ειδικά...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 27/3/24

Το ματς της Euroleague ανάμεσα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και την Βαλένθια ξεχωρίζει από το πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων, σήμερα Αναλυτικά όλες οι αθλητικές μεταδόσεις 21:00...

Μας απέκλεισε στα πέναλτι η Γεωργία: 10 χρόνια μακριά από τις μεγάλες διοργανώσεις η...

Την πρόκρισή της στα τελικά του EURO 2024 για πρώτη φορά στην ιστορία της εξασφάλισε η Γεωργία που επικράτησε με σκορ 4-2 στα πέναλτι...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 26/3/24

Ο τελικός των πλέι οφ για την πρόκριση στο Euro 2024 ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γεωργία στην Τιφλίδα ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις...

Εθνική: Πετάει πάνοπλη για Τιφλίδα

Η Εθνική Ελλάδος ολοκλήρωσε την προετοιμασία της και το μεσημέρι της Κυριακής (24/3) αναχωρεί για τη Γεωργία. Έχοντας ολοκληρώσει την προετοιμασία της επί ελληνικού εδάφους...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 24/3/24

To ματς της Basket League, η δράση σε Formula 1 και Moto GP και η έναρξη των πλέι οφ της Super League 2 ξεχωρίζουν...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Θα γκρινιάξουν γονείς και μαθητές: Η αλλαγή που έρχεται στα σχολεία έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πολύ καιρό

Η εγκύκλιος υπάρχει, τώρα αυστηροποιούνται οι ποινές μπας και εφαρμοστεί στην πράξη Υπάρχει κάτι το...

Με τον ήλιο και τον άνεμο δωρεάν γιατί είναι τόσο ακριβή η στροφή στις ΑΠΕ

Με την Ευρωπαϊκή Ένωση να έχει θέσεις ως στόχο την προώθηση της πράσινης ενέργειας...

Μετά το μπάχαλο άλλαξε άποψη ο Παππάς: Δεν υπήρξε προσυνεννόηση, λέει τώρα

Κάτω από το βάρος των δυσμενών εντυπώσεων και του χάους που επικρατεί στην αντιπολίτευση...

Οι Έλληνες μισθοφόροι των πλοίων και πώς εκπαιδεύονται(βίντεο)

Τα μεροκάματα, οι επικίνδυνες αποστολές, οι συμπλοκές με τους Χούθι και τους Σομαλούς πειρατές...