Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
24.7 C
Athens

Στην Αθήνα αύριο ο Μοσκοβισί

Διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί αύριο και την Τετάρτη ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ Πιέρ Μοσκοβισί.

Ο ευρωπαίος επίτροπος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αλλά και με μέλη της κυβέρνησης, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία του προγράμματος, ενώ ψηλά στην ατζέντα των επαφών του θα βρεθεί το ζήτημα των ‘κόκκινων’ δανείων.

Συγκεκριμένα, ο Πιέρ Μοσκοβισί θα συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα την Τρίτη και το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη.

Την Τετάρτη αναμένεται να συναντηθεί με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο και στη συνέχεια θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου του επιτρόπου, στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα.

Εν όψει της επίσκεψής του στην Αθήνα, ο ευρωπαίος επίτροπος έγραψε στο Twitter: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνεργάζεται με την Αθήνα για να μη χαθεί η δυναμική των μεταρρυθμίσεων».
Επίσης, μιλώντας την περασμένη Πέμπτη στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Μοσκοβισί έκανε λόγο για «προκλήσεις και σκληρές αποφάσεις» που πρέπει να ληφθούν από την πλευρά της Αθήνας έως το τέλος της χρονιάς και αποτελούν αναγκαία προϋπόθεση προκειμένου να συνεχίσει η χώρα μας να λαμβάνει κεφάλαια από τους διεθνείς πιστωτές της.
«Υπάρχουν περίπλοκα ζητήματα, υπάρχουν προκλήσεις (…), αλλά διαπιστώνω μια αμοιβαία βούληση να εργαστούμε μαζί» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο ευρωπαίος επίτροπος.

Παράλληλα, επέμεινε ότι πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή τα μέτρα που ζητούν οι πιστωτές πριν εκταμιευθεί το ποσό των 2 δισ. ευρώ που αναμένει η ελληνική κυβέρνηση.

«Το προαπαιτούμενο είναι να ληφθούν τα μέτρα» είπε, επισημαίνοντας ότι η εβδομάδα που διανύουμε θα είναι σημαντική διότι θα δοθούν «διευκρινίσεις ως προς αυτό» από την Αθήνα.
Η επίσκεψη Μοσκοβισί ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τα μέσα Οκτωβρίου, αλλά αναβλήθηκε για οικογενειακούς λόγους.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Η φωτογραφία της ημέρας

Όταν ο φακός δημιουργεί τέχνη... 16 Απριλίου 2024

Γιάννης Φέρτης: Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στον σπουδαίο ηθοποιό 

«Την Τρίτη στις 12:00 το μεσημέρι από το πρώτο κοιμητήριο των Αθηνών θα γίνει η εξόδιος ακολουθία για τον αγαπημένο μας Γιάννη Φέρτη. Αντί στεφάνων η οικογένεια προτείνει να ενισχυθεί...

Έλον Μασκ: «Καταρρέει ο πληθυσμός της Ελλάδας» – Τι ανέφερε ο ιδιοκτήτης της Χ

– Σε ανάρτηση στην πλατφόρμα X προχώρησε ο ιδιοκτήτης της Space-X, της Tesla και πολλών άλλων εταιρειών Έλον Μασκ αναφορικά με την τραγική κατάσταση...

Σαν σήμερα 16 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1821: Ο πλοίαρχος Νικόλαος Παπαδόπουλος Σκλάβος από την Κεφαλλονιά περισυλλέγει στη θαλάσσια περιοχή...

Ισχυρή έκρηξη σε νυχτερινό κέντρο στον Βόλο

Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και πυροτεχνουργοί της αστυνομίας βρίσκονται στο νυχτερινό κέντρο «Πρεμιέρα», από όπου προκλήθηκε η έκρηξη που αναστάτωσε όλο τον Βόλο. Η αστυνομία...

Καιρός: Αίθριος με πτώση της θερμοκρασίας

Γενικά αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός σήμερα Τρίτη, 16 Απριλίου, με την θερμοκρασία να παρουσιάζει μικρή πτώση, ενώ ενδέχεται να υπάρξουν και τοπικές...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Τρίτη 16 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Αγάπιος, Αγάπη, Βασίλισσα, Γαληνός, Γαλήνη, Ειρήνη, Λεωνίδας, Λεωνιδία, Νίκη,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Στην Αθήνα σήμερα ο Πιερ Μοσκοβισί

Την Αθήνα επισκέπτεται σήμερα ο επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πιερ Μοσκοβισί....

Μοσκοβισί:Ο προϋπολογισμός της Ελλάδας επιτυγχάνει τον στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος

«Η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της, παρουσιάζοντας έναν προϋπολογισμό για το 2019 με...

Μοσκοβισί: Μιλάμε για κατάργηση και όχι αναβολή της περικοπής των συντάξεων

Ο Ευρωπαίος επίτροπος ξεκαθαρίζει ότι το μέτρο δεν έχει διαρθρωτική χροιά - «Με αυτόν...

Μοσκοβισί: Δεν έχουμε παρατηρήσεις για τον ελληνικό Προϋπολογισμό

Υπό εξέταση βρίσκεται ο ελληνικός Προϋπολογισμός για το 2019, προκειμένου να υπολογιστεί το υπερπλεόνασμα...