Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
20.5 C
Athens

Σφοδρή χιονοθύελλα αναμένεται να πλήξει την ανατολική ακτή των ΗΠΑ

O χειμώνας άργησε, αλλά θα πλήξει με σφοδρότητα το ανατολικό τμήμα των ΗΠΑ, το οποίο έχει τεθεί σε συναγερμό ενόψει της χειμερινής καταιγίδας Τζόνας.

Το ύψος του χιονιού αναμένεται να φθάσει την Παρασκευή και το Σάββατο έως και τα 60 εκατοστά κατά τόπους, ιδίως στην Ουάσιγκτον, κάτι πρωτοφανές εδώ και σχεδόν έναν αιώνα, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως και τα 90 χιλιόμετρα ανά ώρα.

«Μια σφοδρή χειμερινή καταιγίδα αναμένεται να πλήξει ένα τμήμα των ανατολικών ΗΠΑ το διάστημα μεταξύ Παρασκευής και Σαββάτου το βράδυ με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές χιονοπτώσεις, τον παγετό, τους ισχυρούς ανέμους και τις πλημμύρες στις παράκτιες περιοχές» προβλέπουν οι μετεωρολογικές υπηρεσίες στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις που δημοσιοποιήθηκαν νωρίτερα χθες, οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να επιδεινωθούν σήμερα το απόγευμα, οπότε θα σημειωθούν οι σφοδρότερες χιονοπτώσεις και οι άνεμοι θα φθάσουν στο υψηλότερο επίπεδο (θα πνέουν με ταχύτητα 90 χλμ. / ώρα). Τα ακραία καιρικά φαινόμενα αναμένεται να διαρκέσουν καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββάτου.

Οι αρχές έχουν εκδώσει προειδοποιήσεις σε περίπου 15 πολιτείες, από τις ακτές του Ατλαντικού (μεταξύ Νέας Υόρκης και Νότιας Καρολίνας) έως το Άρκανσο, στα κεντρικά. Περίπου 70 εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να επηρεαστούν από το πέρασμα του Τζόνας.

Το ύψος του χιονιού θα ανέλθει έως τα 60 εκατοστά κατά τόπους, ιδίως στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα και τις γύρω περιοχές όπως τη Βαλτιμόρη και ενδεχομένως την Φιλαδέλφεια.

Εφόσον αυτές οι προβλέψεις επιβεβαιωθούν, ο Τζόνας θα ανέλθει στη δεύτερη θέση μεταξύ των φαινομένων κατά τα οποία έπεσε η μεγαλύτερη ποσότητα χιονιού σε διάστημα 2 ημερών στην Ουάσιγκτον μετά τα 66 εκατοστά της καταιγίδας Νίκερμποκερ το 1922.

Τουλάχιστον 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν κατέρρευσε η στέγη του Knickerbocker, ενός κινηματογράφου, υπό το βάρος του χιονιού. Σε διάστημα 3 ημερών στην πρωτεύουσα το ύψος του χιονιού είχε φθάσει τα 71 εκατοστά, ύψος-ρεκόρ από το 1884.

Η δήμαρχος της Ουάσιγκτον Μίριελ Μπάουζερ ανακοίνωσε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ότι θα κηρύξει την πόλη σε κατάσταση «συναγερμού λόγω του χιονιού» σήμερα από τις 17.30 ώρα Ελλάδας, ενώ τα δημόσια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και οι δημόσιες υπηρεσίες θα κλείσουν νωρίτερα.

Λόγω της χιονοθύελλας η American Airlines ακυρώνει εκατοντάδες πτήσεις

H αεροπορική εταιρεία American Airlines ανακοίνωσε χθες τη ματαίωση εκατοντάδων πτήσεων στις ΗΠΑ, το ανατολικό τμήμα των οποίων αναμένεται να πλήξει σήμερα και το Σάββατο μια σφοδρή χειμερινή καταιγίδα, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων.

Όλες οι πτήσεις της εταιρείας που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα Παρασκευή στο Σάρλοτ (Βόρεια Καρολίνα) ακυρώθηκαν.

Επίσης για το Σάββατο ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις της εταιρείας στα δύο αεροδρόμια της Ουάσιγκτον, στη Βαλτιμόρη και την Φιλαδέλφεια, διευκρίνισε ένας εκπρόσωπος τύπου της εταιρείας, προσθέτοντας ότι οι ταξιδιώτες, η πτήση των οποίων ακυρώθηκε, μπορούν να ζητήσουν να τους καταβληθεί το αντίτιμο του εισιτηρίου ή να αλλάξουν την ημερομηνία της πτήσης τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

20% θα μειωθεί το εισόδημα παγκοσμίως μέχρι το 2050 – Λόγω των μέτρων που...

Οι εξαγγελίες μέτρων περί της δήθεν «κλιματικής αλλαγής» για άλλη μία φορά συνοδεύονται με κερδοσκοπικούς σχεδιασμούς της τάξης των παγκόσμιων ελίτ. Αυτή τη φορά, η...

Εκρήξεις στο κέντρο του Ιράν από ισραηλινή επίθεση

Εκρήξεις αναφέρθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στο κέντρο του Ιράν, με υψηλόβαθμους αμερικανούς αξιωματούχους να κάνουν λόγο για μια ισραηλινή επίθεση σε αντίποινα για...

Τουρκία: Σεισμός 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ

Σεισμός 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε την περιοχή Τοκάτ στην Τουρκία.

Haaretz: Πράσινο φως των ΗΠΑ σε ισραηλινή επίθεση στη Ράφα με αντάλλαγμα περιορισμένη δράση...

Οι ΗΠΑ συμφώνησαν με το ισραηλινό σχέδιο για στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα με αντάλλαγμα μια περιορισμένη απάντηση κατά του Ιράν, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα...

Σεισμός 6,3 βαθμών στην Ιαπωνία: Στους οκτώ έφτασαν οι τραυματίες

Οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά εξαιτίας του σεισμού 6,3 βαθμών χθες Τετάρτη σε στενό στη δυτική Ιαπωνία, που δεν προκάλεσε προειδοποίηση για τσουνάμι, σύμφωνα με...

Ιράν: Σχεδόν 45 χρόνια διεθνών κυρώσεων κατά της Τεχεράνης

Μια αναδρομή σε σχεδόν 45 χρόνια διεθνών κυρώσεων κατά του Ιράν, από τις πρώτες μετά την ομηρεία στην αμερικανική πρεσβεία στην Τεχεράνη έως αυτές...

Politico: Η Ουκρανία οδεύει προς την ήττα – Ο Πούτιν πιο κοντά από ποτέ...

Παρότι η Δύση έχει «ορκιστεί» αιώνιος υποστηρικτής -και όχι μόνο- της Ουκρανίας μετά την εισβολή της Ρωσίας, αυτή η υπόσχεση ακούγεται κούφια όταν έχουν...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Haaretz: Πράσινο φως των ΗΠΑ σε ισραηλινή επίθεση στη Ράφα με αντάλλαγμα περιορισμένη δράση κατά Ιράν

Οι ΗΠΑ συμφώνησαν με το ισραηλινό σχέδιο για στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα με αντάλλαγμα...

Σειρά συναντήσεων Κασσελάκη στις ΗΠΑ – Κυπριακό και Ελληνοτουρκικά στο επίκεντρο των συζητήσεων

Στο State Department και στις επαφές του με αμερικανούς αξιωματούχους και βουλευτές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος...

Oλική έκλειψη ηλίου: Εκατομμύρια άνθρωποι σε Μεξικό, ΗΠΑ και Καναδά παρακολουθούν το πλανητικό υπερθέαμα – Live

Στον «πυρετό» της ολικής έκλειψης ηλίου εκατομμύρια άνθρωποι σε Μεξικό, ΗΠΑ και Καναδά οι οποίοι παρακολουθούν το πλανητικό...

Ολική έκλειψη ηλίου: Ένα σπάνιο φαινόμενο που έχει προκαλέσει “φρενίτιδα” στις ΗΠΑ

Ένα σπάνιο φαινόμενο -την ολική έκλειψη ηλίου– θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αύριο Δευτέρα 8...