Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
24.7 C
Athens

Τις 600 μονάδες προσέγγισε το Χρηματιστήριο Αθηνών

Τον στόχο των 600 μονάδων επαναπροσέγγισε το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να εμφανίζονται αισιόδοξοι για την έκβαση των πολύμηνων διαπραγματεύσεων μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στο +1,10% και τις 590,05 μονάδες, με τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης να καταγράφει άνοδο κατά 0,69% στις 162,59 μονάδες.

Ο τζίρος κινήθηκε σε αυξημένα επίπεδα – και συγκεκριμένα στα 90,15 εκατ. ευρώ.

Από το σύνολο των μετοχών, 66 ενισχύθηκαν, 25 υποχώρησαν και 11 διατηρήθηκαν αμετάβλητες.

Ο τραπεζικός δείκτης σημείωσε σημαντική άνοδο κατά 3,02% στις 35,47 μονάδες, καθώς η Τράπεζα Πειραιώς ΠΕΙΡ παρέμεινε αμετάβλητη, ενώ η Εθνική Τράπεζα ΕΤΕ+4,23% ενισχύθηκε κατά 3,85%, η Eurobank κατά 3,78% και η Alpha Bank ΑΛΦΑ+3,14% κατά 3,14%.

Στο ταμπλό, οι μετοχές των ΟΛΠ ΟΛΠ+2,77% και Folli-Follie εμφάνισαν κέρδη της τάξης του 5% ενώ κοντά στο 3% διαμορφώθηκε η άνοδος για Motor Oil και Μυτιληναίο. Παράλληλα, η μετοχή της Lamda Development ΛΑΜΔΑ+2,65% ενισχύθηκε κατά 2,65%, του ΟΛΠ κατά 2,77% και της ΔΕΗ ΔΕΗ+2,73% κατά 2,73%.

Την ίδια ώρα, με στόχο την άμβλυνση των διαφορών μεταξύ Αθήνας και θεσμών, θα συνεδριάσει το απόγευμα το EuroWorking Group, η έκβαση του οποίου αναμένεται να καθορίσει εν πολλοίς την τύχη του Eurogroup της 9ης Μαΐου. Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης. Στη συνεδρίαση, θα συμμετέχουν και αξιωματούχοι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Επί τάπητος θα τεθεί κυρίως, η αρχιτεκτονική και η νομική μορφή των προληπτικών μέτρων, ύψους 3,6 δισ. ευρώ. Τις επόμενες ημέρες, οι επικεφαλής των κλιμακίων αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα προκειμένου να συνεχιστούν οι δια ζώσης διαπραγματεύσεις, με στόχο το κλείσιμο της αξιολόγησης και την εκταμίευση των 5,7 δισ. ευρώ.

Στο μεταξύ, μείωση εμφάνισαν τον Μάρτιο του 2016 τα επιτόκια νέων και υφιστάμενων δανείων προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας. Πιο αναλυτικά, το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων δανείων μειώθηκε κατά 26 μονάδες βάσης έναντι του προηγούμενου μήνα και διαμορφώθηκε στο 4,65%. Όσον αφορά τα υφιστάμενα δάνεια, το μέσο επιτόκιο δανείων μειώθηκε κατά 4 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 4,97%.

Το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων καταθέσεων παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο στο 0,48%, ενώ το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των υφιστάμενων καταθέσεων (συμπεριλαμβανομένων των καταθέσεων μίας ημέρας) παρουσίασε μείωση κατά 3 μονάδες βάσης έναντι του προηγούμενου μήνα και διαμορφώθηκε στο 0,48%.

Όσον αφορά το ασφαλιστικό, η κατ’ άρθρον συζήτηση του νομοσχεδίου θα συνεχιστεί αύριο στις 11.00 το πρωί, ενώ την Παρασκευή 6 Μαΐου στις 11.00 το πρωί θα ακολουθήσει η δεύτερη ανάγνωση του επίμαχου νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου αναμένεται να συνεχιστεί σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους εξαιτίας των σαρωτικών αλλαγών που επιφέρει η πρόταση της κυβέρνησης στο σύνολο του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης. Ήδη, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν προγραμματίσει 48ωρη γενική πανελλαδική απεργία όταν το ν/σχ εισαχθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια.

Παράλληλα, στα 33,9 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν στο α’ τρίμηνο του 2016, τα καθαρά κέρδη του Ομίλου ΟΤΕ, ΟΤΕ-2,13% με τα έσοδα στη σταθερή τηλεφωνία να εμφανίζουν αύξηση της τάξης του 1,7%. Ο κύκλος εργασιών παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητος στα 928,5 εκατ. ευρώ έναντι 940,8 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015. Τα αποτελέσματα EBITDA διαμορφώθηκαν σε κέρδη 305,4 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 4,6%, ενώ το προσαρμοσμένο περιθώριο EBITDA ανήλθε στο 33,3%.

Τα καθαρά κέρδη ανά μετοχή υποχώρησαν στα 0,0694 ευρώ έναντι 0,0827 ευρώ το α’ τρίμηνο του 2015. Παράλληλα, τα ταμειακά διαθέσιμα του Ομίλου ενισχύθηκαν σημαντικά κατά 27,9%, στα 1,336 δισ. ευρώ, ενώ ο καθαρός δανεισμός συρρικνώθηκε κατά 24,9% στα 853,2 εκατ. ευρώ.

Τέλος, χιλιάδες φορολογούμενοι που δεν εργάστηκαν ως μισθωτοί κατά τη διάρκεια του 2015 έχουν τη δυνατότητα να φορολογηθούν για τα εισοδήματα του προηγούμενου έτους με την κλίμακα φόρου των μισθωτών και των συνταξιούχων, στην οποία ισχύει αφορολόγητο όριο 9.545 ευρώ. Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία (παράγραφος 1 και περίπτωση β’ της παραγράφου 2 του άρθρου 12 του ν. 4172/2013):

Το ακαθάριστο εισόδημα από μισθωτή εργασία και συντάξεις περιλαμβάνει τα πάσης φύσεως εισοδήματα σε χρήμα ή σε είδος που αποκτώνται στο πλαίσιο υφιστάμενης, παρελθούσας ή μελλοντικής εργασιακής σχέσης.
Εργασιακή σχέση υφίσταται, μεταξύ των άλλων, και όταν ένα φυσικό πρόσωπο παρέχει υπηρεσίες βάσει σύμβασης, προφορικής ή έγγραφης, με την οποία το φυσικό πρόσωπο αποκτά σχέση εξαρτημένης εργασίας με άλλο πρόσωπο, το οποίο έχει το δικαίωμα να ορίζει και να ελέγχει τον τρόπο, τον χρόνο και τον τόπο εκτέλεσης των υπηρεσιών.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Διασύνδεση POS: Ξεκίνησαν οι έλεγχοι από την ΑΑΔΕ – Δρομολογήθηκαν τα πρώτα πρόστιμα

Προς ολοκλήρωση βαίνει η διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές των υπόχρεων προς διασύνδεση επιχειρήσεων. Ήδη το 90% των επιχειρήσεων είτε έχει διασυνδέσει...

Στενεύει ο κλοιός για τους influencers – Σαφάρι ελέγχων και αυστηρές οδηγίες

Θα βρεθούν αντιμέτωποι με βαριά πρόστιμα οι influencers, αν δεν δηλώσουν ότι ασκούν εμπορική δραστηριότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Στο στόχαστρο των ελεγκτικών Αρχών αναμένεται...

Τα επιδόματα που θα καταβληθούν τις επόμενες ημέρες – Αναλυτικά οι ημερομηνίες

17 συνολικά επιδόματα, αναμένεται να καταβληθούν στους δικαιούχους μέχρι το Πάσχα. Ταυτόχρονα, μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να γίνει η πρώτη πληρωμή της...

Φόβοι ότι η επίθεση του Ιράν θα φέρει αισχροκέρδεια και ανατιμήσεις στα καύσιμα

Η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ αυξάνει το ενδεχόμενο να αυξηθούν σημαντικά οι τιμές του πετρελαίου. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει αύξηση των τιμών...

Μέση ανατολή: Τυχόν ανάφλεξη θα οδηγήσει πάνω από 100 δολάρια το βαρέλι στο αργό...

Δύο είναι οι κρίσιμοι παράγοντες, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, που θα κρίνουν σε ποιό βαθμό και για πόσο χρόνο θα επηρεαστούν...
Παρατείνεται η κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων έως τις 28 Αυγούστου

Φορολογικές δηλώσεις: Αντίστροφη μέτρηση για την υποβολή τους, πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Η αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων του 2024 έχει ήδη ξεκινήσει. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα...

Στουρνάρας: Αν δεν μειώσει εγκαίρως τα επιτόκια, η Ευρώπη κινδυνεύει να χάσει το τρένο...

Τον κώδωνα του κινδύνου, έκρουσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, να χάσει η Ευρώπη το τραίνο της ανάπτυξης εάν η Ευρωπαϊκή...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Πασαλιμάνι: Κατέρρευσε κτίριο – 1 νεκρός και 3 τραυματίες

Τμήμα διώροφου κτιρίου, στο οποίο εκτελούνταν εργασίες ανακαίνισης, κατέρρευσε στην οδό Νεωρίων στο Πασαλιμάνι,...

Το κόλπο του Αταμάν που αναρωτιόμασταν τόσο καιρό γιατί δεν το εφαρμόζει, ήρθε στο καταλληλότερο ματς

Είχαμε να το δούμε από τον Νοέμβριο Αν διάβαζε κανείς τα στατιστικά μετά το τέλος...

Γιατί απέτυχε η Ελληνική δημοκρατία; ( βιντεο)

https://www.youtube.com/watch?v=qStGrn4nxXI&t=174s&ab_channel=%CE%A0%CF%81%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CE%A3%CE%BA%CE%AD%CF%88%CE%B7

Το παρασκήνιο της ανατροπής με Μπελέρη, το τηλεφώνημα της Μέτσολα στον Μητσοτάκη, οι… μυστηριώδεις σταυροί στον ΣΥΡΙΖΑ και το παιχνίδι με τον Ζαγοράκη

Το ισχυρό δίλημμα Μητσοτάκη -Δεν σας κρύβω ότι από επαγγελματική και μόνο διαστροφή παρακολούθησα την...