Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23 C
Athens

Υπέρ της απέλασης των προσφύγων τάχθηκε η Άγγελα Μέρκελ

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ τάχθηκε σήμερα υπέρ της αυστηροποίησης της νομοθεσίας που αφορά τις απελάσεις προσφύγων που έχουν αιτηθεί άσυλο στη χώρα αλλά καταδικάζονται από γερμανικά δικαστήρια για διάφορα αδικήματα, ακόμη και αν η καταδίκη αυτή είναι με αναστολή.

“Αν οι πρόσφυγες διέπραξαν ένα αδίκημα”, αυτό “θα πρέπει να έχει συνέπειες (…) αυτό σημαίνει ότι το δικαίωμα (παραμονής τους στη Γερμανία) θα πρέπει να τερματίζεται αν καταδικαστούν σε φυλάκιση ή ακόμη και με αναστολή”, είπε η καγκελάριος, με αφορμή τις επιθέσεις εναντίον γυναικών που σημειώθηκαν τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς στην Κολονία.

Η ηγεσία του συντηρητικού Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) της Μέρκελ, που συνεδρίασε σήμερα στο Μάιντς, συμφώνησε να ζητήσει να ανακαλείται η χορήγηση ασύλου στην περίπτωση καταδίκης για κάποιο αδίκημα. Το ζήτημα αυτό ωστόσο θα πρέπει να συζητηθεί με το συγκυβερνών κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών (SPD).

“Είναι σημαντικό εκεί όπου δεν επαρκεί ο νόμος, να τροποποιηθεί”, τόνισε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η Άγγελα Μέρκελ η οποία θεωρεί ότι αυτό είναι “προς το συμφέρον της μεγάλης πλειονότητας των προσφύγων”.

Με βάση τη γερμανική νομοθεσία, ένας άνθρωπος στον οποίο έχει χορηγηθεί άσυλο μπορεί να απελαθεί από τη Γερμανία εφόσον έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών, υπό τον όρο όμως ότι η ζωή του ή η υγεία του δεν θα διατρέξουν κίνδυνο στη χώρα καταγωγής του.

Εκατοντάδες γυναίκες διαδηλώνουν στην Κολονία κατά της βίας. Αντιδιαδήλωση αριστερών ακτιβιστών ενάντια στο ακροδεξιό κίνημα Pegida

Εκατοντάδες γυναίκες συγκεντρώθηκαν σήμερα στα σκαλιά του καθεδρικού ναού της Κολονίας για να διαμαρτυρηθούν για τις επιθέσεις που σημειώθηκαν τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς στην πόλη αυτή, στις οποίες σύμφωνα με τους μάρτυρες εμπλέκονται πολλοί νέοι “αραβικής ή βορειοαφρικανικής καταγωγής”.

Οι γυναίκες κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως “Το όχι σημαίνει όχι. Αυτοί είναι οι νόμοι μας. Μείνετε μακριά μας” και “Όχι στη βία εναντίον γυναικών, είτε στην Κολονία, είτε στη γιορτή μπύρας, είτε στην κρεβατοκάμαρα”. Σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου πολλές είχαν σφυρίχτρες ή χτυπούσαν κατσαρόλες.

“Θέλουμε και πάλι να αισθανθούμε ασφάλεια (…) Είμαι εδώ για όλες τις μητέρες, τις κόρες, τις εγγονές, τις γιαγιάδες που θέλουν να κυκλοφορούν με ασφάλεια”, εξήγησε η Μαρτίνα Σούμεκερς, η 57χρονη μουσικός που οργάνωσε την κινητοποίηση.

Το απόγευμα αναμένεται να γίνει στην Κολονία μια διαδήλωση του ακροδεξιού ισλαμοφοβικού κινήματος Pegida στην οποία, σύμφωνα με την αστυνομία, αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου 1.000 άνθρωποι.

Άλλοι τόσοι πάντως ήταν οι αριστεροί αντιδιαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι στην απέναντι πλευρά της κεντρικής πλατείας της Κολονίας, κρατώντας πανώ με συνθήματα όπως “Οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι” και “Ο φασισμός δεν είναι άποψη, είναι έγκλημα”.

Στην πλατεία αυτή, ανάμεσα στον Καθεδρικό και τον σιδηροδρομικό σταθμό, σημειώθηκαν τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς πολλές επιθέσεις σε βάρος γυναικών. Το περιοδικό Spiegel έγραψε ότι έχουν γίνει ήδη περίπου 200 καταγγελίες, οι δύο από τις οποίες για βιασμό.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία έχει ταυτοποιήσει 32 υπόπτους, από τους οποίους οι 22 έχουν αιτηθεί άσυλο στη Γερμανία. Τα επεισόδια αυτά, αλλά και η αδράνεια της αστυνομίας, έχουν προκαλέσει σάλο σε όλη τη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Γαλλία: Επιβολή lockdown για ένα μήνα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 28 Μαρτίου oι Βίκινγκς καταλαμβάνουν το Παρίσι

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ! To 845 oι Βίκινγκς καταλαμβάνουν το Παρίσι, με αρχηγό τον Ράγκναρ Λόντμπροκ. Για να αποχωρήσουν, ο βασιλιάς των Φράγκων, Κάρολος ο Φαλακρός, τους δίδει...

Μεσανατολικό: Φόβοι για χερσαία Ισραηλινή επιχείρηση στη Ράφα

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις βομβάρδισαν σήμερα τουλάχιστον τέσσερα σπίτια στη Ράφα, εγείροντας φόβους ότι δεν θα αργήσει να ξεκινήσει η σχεδιαζόμενη χερσαία στρατιωτική επιχείρηση...
Europol: Καλεί τις χώρες της ΕΕ να προστατέψουν τα παιδιά από τα δίκτυα εμπορίας ανθρώπων

Κατέρρευσε η ασφάλεια της Europol – Εξαφανίστηκαν αρχεία με ευαίσθητες πληροφορίες αξιωματούχων

Αντιμέτωπη με μία σοβαρή κρίση βρίσκεται η Europol που καταδεικνύει προβλήματα στη ασφάλειά της λόγω της εξαφάνισης ευαίσθητων αρχείων κορυφαίων αξιωματούχων της. Όπως αποκάλυψεσε δημοσίευμά του το...

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Οι έρευνες αναστέλλονται, οι 6 αγνοούμενοι θεωρούνται πλέον νεκροί 

Δύτες πρόκειται να επιστρέψουν σήμερα τα ξημερώματα στον ποταμό Πατάπσκο στο σημείο όπου χθες Τρίτη κατέρρευσε μεγάλη γέφυρα στη Βαλτιμόρη, αφού προσέκρουσε πάνω της...
1965, ΗΠΑ, διάβημα, κυπριακή κυβέρνηση, σοβιετικούς πυραύλους,

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 27 Μαρτίου αυστηρό διάβημα ΗΠΑ προς την κυπριακή κυβέρνηση

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ! To 1965 οι ΗΠΑ με αυστηρό διάβημά τους προς την κυπριακή κυβέρνηση ζητούν την ακύρωση της αγοράς σοβιετικών αντιαεροπορικών πυραύλων, με τη δικαιολογία ότι μία...

Κατάπτυστη άποψη Ερντογάν: Οι Πόντιοι ήταν μια από τις μεγαλύτερες τρομοκρατικές οργανώσεις

Κλιμακώνει την προκλητική ρητορική του ο Ταγίπ Ερντογάν, ενόψει των δημοτικών εκλογών στην Τουρκία με κατάπτυστες απόψεις που διαστρεβλώνουν την ιστορία. Ο τούρκος πρόεδρος...

Βαλτιμόρη: Κατέρρευσε γέφυρα μετά από πρόσκρουση πλοίου – Φόβοι για πολλά θύματα

Ενα φορτηγό πλοίο προσέκρουσε στη γέφυρα που βρίσκεται στο λιμάνι της Βαλτιμόρης στο Μέριλαντ, προκαλώντας την πτώση της, ανακοίνωσε η αμερικανική ακτοφυλακή. Πρόκειται για τη...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Μέρκελ: Ειρήνη στην Ευρώπη μόνο με τη συμμετοχή της Ρωσίας

Σε τρίτη παρέμβαση μέσα σε λίγες ημέρες για τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία...

Προειδοποίηση Merkel στην ΕΕ: «Ο Putin δεν μπλοφάρει – Πάρτε σοβαρά τα λόγια του»

Η πρώην επικεφαλής του γερμανικού υπουργικού συμβουλίου υπενθύμισε ότι είχε ήδη δώσει παρόμοιες συμβουλές...

Μέρκελ σε Μητσοτάκη: Είχα επίγνωση για την υπερβολική επιβάρυνση των ανθρώπων στην Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου η συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της Γερμανίδας...

Στην Αθήνα σήμερα η Μέρκελ με «μηνύματα» για ελληνοτουρκικά και προσφυγικό – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Στην Αθήνα έρχεται η Άνγκελα Μέρκελ ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου και θα βρίσκεται στην...