Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.4 C
Athens

Χρυσές Σφαίρες: Σάρωσε τα βραβεία η ταινία «The Revenant»

Σε θρίαμβο της ταινίας The Revenant (Η Επιστροφή) εξελίχθηκε η τελετή απονομής των 73ων Χρυσών Σφαιρών, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στο Λος Άντζελες.

Η ταινία απέσπασε το βραβείο Καλύτερης Δραματικής Ταινίας, ο σκηνοθέτης της Αλεχάντρο Γκονσάλες Ινιάριτου κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Σκηνοθεσίας, ενώ ο πρωταγωνιστής, Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, επιβεβαίωσε τις προβλέψεις που τον ήθελαν φαβορί και απέσπασε το βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου σε δραματική ταινία.

Ο μεξικανός σκηνοθέτης είχε τιμηθεί πέρυσι με το Όσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας για την ταινία Birdman.

Υποψήφιοι για τη Χρυσή Σφαίρα Α’ Ανδρικού Ρόλου σε δραματική ταινία ήταν μαζί με τον ΝτιΚάπριο, οι Έντι Ρεντμέιν, Ουίλ Σμιθ, Μάικλ Φασμπέντερ και Μπράιαν Κράνστον.
Η αμερικανίδα ηθοποιός Μπρι Λάρσον τιμήθηκε με την Χρυσή Σφαίρα Α’ Γυναικείου Ρόλου σε δραματική ταινία για τον ρόλο της στην ταινία Room. Κατά την παραλαβή του βραβείου της, η 26χρονη ηθοποιός έπλεξε το εγκώμιο του Τζέικομπ Τρεμπλέι, του 9χρονου συμπρωταγωνιστή της.

Υποψήφιες για την Χρυσή Σφαίρα Α’ Γυναικείου Ρόλου ήταν μαζί με την Λάρσον, οι Κέιτ Μπλάνσετ, Ρούνι Μάρα, Σαοΐρζ Ρόναν και Αλίσια Βίκαντερ.

Με τη Χρυσή Σφαίρα Β’ Γυναικείου Ρόλου τιμήθηκε η βρετανίδα ηθοποιός Κέιτ Ουίνσλετ για τον ρόλο της στην ταινία Steve Jobs. Η 40χρονη ηθοποιός ήταν υποψήφια για το βραβείο μαζί με τις Τζέιν Φόντα, Τζένιφερ Τζέισον Λι, Έλεν Μίρεν και Αλίσια Βίκαντερ.

Τη Χρυσή Σφαίρα Β’ Ανδρικού Ρόλου απέσπασε ο 69χρονος ηθοποιός Σιλβέστερ Σταλόνε για την ταινία Creed, στην οποία ενσαρκώνει έναν πρώην πρωταθλητή του μποξ. «Αυτό που κάνει τον Ρόκι τόσο ανθρώπινο είναι ότι είναι τόσο ατελής» δήλωσε ο Σταλόνε σε δημοσιογράφους.

Χρυσή Σφαίρα κέρδισε και η Lady Gaga, η οποία παρέλαβε συγκινημένη το βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού σε Μίνι Σειρά ή Τηλεταινία για τον ρόλο της στη σειρά American Horror Story.
Τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Κωμωδίας ή Μιούζικαλ κέρδισε η ταινία The Martian (Η Διάσωση)του Ρίντλεϊ Σκοτ, ενώ ο Ματ Ντέιμον κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα Α’ Ανδρικού Ρόλου σε Κωμωδία για τον ρόλο του στην ίδια ταινία, στην οποία υποδύεται έναν αστροναύτη που βρίσκεται εγκαταλελειμμένος στον Άρη.

 

Η νεαρή αμερικανίδα ηθοποιός Τζένιφερ Λόρενς τιμήθηκε με την Χρυσή Σφαίρα Α’ Γυναικείου Ρόλου σε Κωμωδία/Μιούζικαλ για την ερμηνεία της στην ταινία Joy. Η 25χρονη ηθοποιός έχει ήδη τιμηθεί με το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου το 2013 για την ερμηνεία της στην ταινία Οδηγός Αισιοδοξίας και πάλι του Ντέιβιντ Ο. Ράσελ.
Τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων κέρδισαν Τα μυαλά που κουβαλάς (Inside Out). «Πιστεύαμε ότι το να μεγαλώνεις είναι δύσκολο και ότι αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει το θέμα μιας ταινίας» σχολίασε κατά την παραλαβή του βραβείου ο Πιτ Ντόκτερ, ο οποίος μαζί με τον Ρόνι Ντελ Κάρμεν σκηνοθέτησαν την ταινία.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ατομική Έκθεση Ζωγραφικής: Το δάκρυ της μαστίχας

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΩΣΤΑΛΟΥ Το δάκρυ της μαστίχας Ατομική Έκθεση Ζωγραφικής Εγκαίνια: Τετάρτη, 3 Απριλίου | 7μ.μ.  στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας «Σοφία Λασκαρίδου» Λασκαρίδου 120 και Φιλαρέτου, Καλλιθέα Η έκθεση διαρκεί...

Η προίκα της κόρης της Μπουμπουλίνας που προκάλεσε εμφύλια διαμάχη

Η Ελένη Μπούμπουλη έγινε πρωταγωνίστρια σε μια υπόθεση που λίγο έλειψε να τινάξει το νεοσύστατο ελληνικό κράτος στον αέρα. Κολοκοτρώνης και Γρίβας έφτασαν στα...

Παύλος Βρέλλης: Ο γλύπτης που έπλασε την ιστορία του έθνους μας σε κερί και...

Όλα όσα θέλετε να μάθετε για τον συνταξιούχο γυμνασιάρχη, τον γλύπτη Παύλο Βρέλλη, που δημιούργησε ένα έργο ζωής, ένα έργο για όλη την Ελλάδα,...

Οι κοινοί στόχοι στον ιστό της ελληνικής γλώσσας!

– Eκκλησία – Σχολεία – Δημογέροντες – Δημοσιογραφία αποτέλεσαν στη Σμύρνη ένα ενιαίο, αδιάσπαστο σύνολο, αλληλοσυμπληρούμενο με κοινούς στόχους και προβληματισμούς και με αδιάρρηκτο...

Πώς εξηγούσαν οι αρχαίοι τις εκλείψεις Ηλίου

Τα μηνύματα από τους θεούς, οι κακοί οιωνοί και η ιστορία του Ηροδότου για τον Θαλή Στις 8 Απριλίου 2024 η Βόρεια Αμερική θα γίνει...
Κνωσός: Ανακάλυψη «τεράστιας σημασίας»

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 16 Μαρτίου ο Σερ Άρθουρ Έβανς ξεκινά την ανασκαφή στα ερείπια της...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ! Το 1900 Ο Σερ Άρθουρ Έβανς ξεκινά την ανασκαφή στα ερείπια της Κνωσού στην Κρήτη Το 1964 Ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ αποβιβάζονται στην Κρήτη
Δήμος Αθηναίων: Με χρώματα, σερπαντίνες και μεγάλες δόσεις κεφιού και χαράς «ντύνεται» η πρωτεύουσα

ΑΠΟΚΡΙΕΣ: Τι κρύβεται πίσω από τη μάσκα;

«Βάλτε μια μάσκα σε έναν υποκριτή και δεν θα είναι πια ικανός να λέει ψέματα», είχε πει ο διακεκριμένος Ιρλανδός θεατρικός συγγραφέας Τζορτζ Μπέρναρντ...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Αύριο η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό – Επικρατέστερο σενάριο τα 830 ευρώ μεικτά

O υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών...

Βενζινοπώλες Αττικής: Γιατί αυξάνεται η τιμή των καυσίμων – Τι να προσέχουν οι οδηγοί

Την άνοδο της τιμής των καυσίμων και την αποδυνάμωση του κλάδου στην Βόρεια Ελλάδα,...

Δείτε για πρώτη φορά το εντυπωσιακό μαγνητικό πεδίο της μαύρης τρύπας στο κέντρο του γαλαξία μας (βίντεο)

Τα φαινόμενα που συμβαίνουν στην περιοχή Τοξότης Α* του κέντρου του γαλαξία μας σε...

28 Μαρτίου 2024: Παγκόσμια ημέρα θεάτρου σκιών

Το ΠΣΘΣ εορτάζει και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Σκιών, χαιρετίζοντας όπου Γής όλους...