Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
18.6 C
Athens

10 τραγικά λάθη που κάνουν οι δυστυχισμένοι άνθρωποι!

Eνα άτομο δεν χρειάζεται να είναι πίσω από κάγκελα για να είναι φυλακισμένος. Οι άνθρωποι μπορεί να είναι αιχμάλωτοι των ίδιων των επιλογών τους. Για αυτό πες στην επιτροπή αρνητικότητας που συνεδριάζει μέσα στον κεφάλι σου να κάτσει κάτω και να βγάλει το σκασμό.

Όταν ονειρεύεσαι, καλύτερα να ονειρεύεσαι μεγάλα πράγματα, όταν σκέφτεσαι, καλύτερα να σκέφτεσαι μεγάλα πράγματα, όταν αγαπάς, καλύτερα να αγαπάς αληθινά. Η ευτυχία είναι επιλογή. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για να μην προσπαθείς για το καλύτερο για την ζωή σου. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για το να ζεις με ένα τρόπο που κατά συνέπεια σε κάνει δυστυχισμένο.

Η ζωή δεν είναι να περιμένεις για να κοπάσει η καταιγίδα. Είναι να μάθεις να χορεύεις στην βροχή.

Ορίστε δέκα λάθη ευτυχίας που πρέπει να αποφεύγονται:

1. Το να σκέφτεσαι ότι έχεις ήδη χάσει την ευκαιρία σου. – Η ζωή σου, με όλα τα σκαμπανεβάσματα τα της, σε έχει προετοιμάσει για το γενικότερο καλό. Η ζωή σου είναι ακριβώς αυτό που έπρεπε να είναι. Μην νομίζεις ότι έχεις χάσει χρόνο. Χρειάστηκε κάθε κατάσταση που αντιμετώπισες για να φτάσεις στην τρέχουσα στιγμή. Και κάθε στιγμή της ζωής σου, συμπεριλαμβανομένης και αυτής τώρα, είναι ένα νέο ξεκίνημα. Αν έχεις το κουράγιο να το παραδεχτείς όταν φοβάσαι, την ικανότητα να γελάς ακόμα και όταν κλαις, το θράσος να μιλήσεις ακόμα και όταν η φωνή σου τρέμει, την αυτοπεποίθηση να ζητήσεις βοήθεια όταν την χρειάζεσαι και την σοφία να την πάρεις όταν στην προσφέρουν, τότε έχεις όλα όσα χρειάζεσαι για να βάλεις τον εαυτό σου σε μια καλύτερη θέση.

2. Να χρησιμοποιείτε αποτυχημένες σχέσεις ως δικαιολογία. – Η ζωή δεν σου παρουσιάζει πάντα τους ανθρώπους που θέλεις να συναντήσεις. Μερικές φορές η ζωή σε φέρνει σε επαφή με ανθρώπους που χρειάζεσαι να συναντήσεις – για να σε βοηθήσουν, να σε πληγώσουν, να σε αφήσουν, να σε αγαπάνε και σταδιακά να σε ενισχύουν να γίνεις το πρόσωπο που ήταν γραφτό να γίνεις.

3. Να αλλάξεις αυτό που είσαι για να ικανοποιήσεις τους άλλους. – Άσχετα με το πόσο δυνατές είναι οι απόψεις τους, οι άλλοι δεν μπορούν να επιλέξουν το ποιος είσαι. Η ερώτηση δεν θα έπρεπε να είναι «Γιατί δεν τους αρέσω όταν είμαι ο εαυτός μου;». θα έπρεπε να είναι «Γιατί χάνω τον χρόνο μου ανησυχώντας για το τι σκέφτονται για εμένα;» Αν δεν πληγώνεις κανέναν με τις πράξεις σου, συνέχισε να προχωράς μπροστά με τη ζωή σου. Να είσαι χαρούμενος. Να είσαι ο εαυτός σου. Αν δε αρέσει στους άλλους, ας είναι. Η ζωή δεν είναι για να ευχαριστείς τον καθένα.

4. Να τα βάζεις με αρνητικούς ανθρώπους και αρνητικές σκέψεις. – Ήρθε η ώρα να φύγεις μακριά από όλο το δράμα και τους ανθρώπους που το δημιουργούν. Περιέβαλε τον εαυτό σου με αυτούς που σε κάνουν να χαμογελάς. Αγάπα τους ανθρώπους που σου φέρονται σωστά και προσευχήσου για αυτούς που δεν το κάνουν. Ξέχνα την αρνητικότητα και επικεντρώσου στα θετικά. Η ζωή είναι πολύ σύντομη για να είσαι οτιδήποτε άλλο παρά χαρούμενος. Το να κάνεις λάθη και να πέφτεις κάτω είναι ένα μέρος της ζωής, αλλά το να σηκώνεσαι πάλι και να συνεχίζεις είναι αυτό για το οποίο ζεις.

5. Να επικεντρώνεις την προσοχή σου σε άλλο τόπο και χρόνο. – Αυτή η μέρα δεν πρόκειται να έρθει ξανά. Απόλαυσε την. Λάτρεψε τον χρόνο σου. Είναι συχνά δύσκολο να πεις την πραγματική αξία μιας στιγμής, μέχρι την στιγμή που θα γίνει ανάμνηση. Κάποια μέρα μπορεί να ανακαλύψεις ότι τα μικρά πράγματα ήταν πραγματικά μεγάλα. Για αυτό μάθε να εκτιμάς ότι έχεις πριν ο χρόνος σε αναγκάσει να εκτιμήσεις αυτά που κάποτε είχες.

6. Να αγνοείς αυτά που έχεις και να επικεντρώνεσαι σε αυτά που δεν έχεις. – Οι περισσότεροι άνθρωποι καταλήγουν να εξαπατούν τους άλλους και τους εαυτούς τους επειδή δίνουν μεγαλύτερη προσοχή σε αυτά που χάνουν, αντί για αυτά που έχουν. Αντί να σκέφτεσαι τι χάνεις, σκέψου τι έχεις και όλοι οι άλλοι χάνουν.

7. Να μάχεσαι για πράγματα που δεν μπορείς να αλλάξεις. – Αν δεν είχες πέσεις κάτω, ποτέ δεν θα είχες μάθει πώς να στέκεσαι ξανά στα πόδια σου. Αν δεν είχες αναγκαστεί να το αφήσεις και να προχωρήσεις, ποτέ δεν θα είχες μάθει ότι έχεις την δύναμη να σταθείς μόνος σου. Αν δεν είχες χάσει την ελπίδα, ποτέ δεν θα είχες βρει την πίστη σου. Το καλύτερο συχνά έρχεται αφού έχουν συμβεί τα χειρότερα. Μπορείς είτε να προχωρήσεις μπροστά ή μπορείς να σταθείς στα πράγματα που δεν μπορείς να αλλάξεις. Για αυτό μάθε από το παρελθόν και στη συνέχεια φύγε από εκεί. Πάντα θα γίνεσαι δυνατότερος από τον πόνο, αν δεν τον αφήσεις να σε καταστρέψει.

8. Να θυσιάζεις συνεχώς την δική σου ευτυχία για όλους τους άλλους. – Ποτέ μην αφήσεις την δική σου ευτυχία να μαραθεί καθώς προσπαθείς να κάνεις τους άλλους ευτυχισμένους. Η ζωή δεν είναι το να κάνεις τους άλλους ευτυχισμένους. Η ζωή είναι το να είσαι ειλικρινής και να μοιράζεσαι την ευτυχία σου με αυτούς.

9. Να χάνεις τον έλεγχο των στόχων σου και των ιδανικών σου. – Το να ξέρεις ποιος είσαι ένα πράγμα, αλλά το να πιστεύεις πραγματικά να ζεις σαν ο εαυτός σου είναι άλλο πράγμα. Με όλα τα κοινωνικά φαινόμενα στην κοινωνία μας μερικές φορές ξεχνάμε να μείνουμε πιστοί στον εαυτό μας. Μην χάσεις τον εαυτό σου εκεί έξω. Σε αυτό τον τρελό κόσμο που προσπαθεί να σε κάνει να μοιάζεις όπως όλοι οι άλλοι, μείνε πιστός στον εκπληκτικό εαυτό σου.

10. Να ασχολείσαι με το άγχος του να εξαπατάς τους άλλους. – Αν πεις ότι πρόκειται να κάνεις κάτι, ΚΑΝΤΟ! Αν πεις ότι πρόκειται να πας κάπου, ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΚΕΙ! Αν πεις ότι νιώθεις κάτι, ΝΑ ΤΟ ΕΝΝΟΕΙΣ! Αν δεν μπορείς, δεν θέλεις και δεν το κάνεις, τότε ΜΗΝ ΠΕΙΣ ΨΕΜΜΑΤΑ. Είναι πάντα καλύτερο να λες στους ανθρώπους την αλήθεια εξαρχής. Ζήσε με τέτοιο τρόπο που αν κάποιος αποφάσιζε να επιτεθεί στον χαρακτήρα σου, κανείς δεν θα το πίστευε. Ζήσε έτσι ώστε όταν οι άνθρωποι γύρω σου σκέφτονται δικαιοσύνη, φροντίδα και ακεραιότητα, να σκέφτονται εσένα.

Και να θυμάσαι, η ζωή ποτέ δεν θα είναι τέλεια, άσχετα με το πόσο σκληρά προσπαθείς. Ακόμα και αν ρίξεις την καρδιά και την ψυχή σου σε αυτή, ποτέ δεν θα καταφέρεις μια κατάσταση απόλυτης τελειότητας. Πάντα θα υπάρχουν στιγμές αβεβαιότητας. Πάντα θα υπάρχουν μέρες που τίποτα δεν θα πηγαίνει καλά. Αλλά καθώς ο χρόνος κυλά, θα μάθεις ότι ακόμα και οι πιο χάλια καταστάσεις μπορεί να γίνουν καλύτερες με λίγη αγάπη και λίγο γέλιο.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ο φίλος των Αρχαγγέλων

Ο Ιεραπόστολος της Αλάσκας Άγιος Ιννοκέντιος Βενιαμίνωφ (1797-1879), με τη δυναμική προσωπικότητα και την πολυσχιδή δράση, ταξίδευε παράτολμα, με μια εύθραυστη βάρκα, στις Αλεούτες,...

Πόσων ετών είναι ο εγκέφαλός σας;

Αν κάποιες δύσκολες μέρες νιώθετε μεγαλύτεροι σε ηλικία απ’ ό,τι πραγματικά είστε, δεν είναι και τόσο λάθος. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο εγκέφαλός μας μεγαλώνει...

Γιατί την 25η Μαρτίου εορτάζεται και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου

Η 25η Μαρτίου είναι ημέρα διπλού εορτασμού, της εθνικής επανάστασης, αλλά και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Οι αρχές της εορτής δεν είναι επακριβώς γνωστές....

Ευαγγέλιο της Κυριακής 24 Μαρτίου 2024

Εωθινό Ευαγγέλιο Κυριακής Εωθινόν Θ’ – Κατά Ιωάννη Κ'(20) 19-31 Οὔσης οὖν ὀψίας τῇ ἡμέρᾳ ἐκείνῃ τῇ μιᾷ τῶν σαββάτων, καὶ τῶν θυρῶν κεκλεισμένων ὅπου ἦσαν...

Θαυματουργοί Άγιοι Ιατροί της Εκκλησίας μας

ΑΓΙΟΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ O Όσιος Άνθιμος ο νέος ασκητής από την Κεφαλονιά για τους τυφλούς. Γεννήθηκε στο Ληξούρι της Κεφαλονιάς το1727. Επτά χρονών ο Όσιος...

Άγιος Παΐσιος: «Οι Χαιρετισμοί της Παναγίας έχουν πολλή Χάρη»

– Πέστε μας, Γέροντα, κάτι για την Παναγία. – Τι να σας πω; Με φέρνετε σε πολύ δύσκολη θέση. Για να μιλήση κανείς για την...

Παναγία η Νιαμονίτισσα της Χίου

Λίγα χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του νησιού, στους πρόποδες του Προβάτιου όρους, προβάλλει το πιο αξιόλογο μοναστήρι της Χίου, η παλαίφατη Νέα Μονή. Το πατριαρχικό...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ: Τα πιο συνηθισμένα λάθη που (δεν πρέπει) κάνουμε σε μία σχέση

Στο κείμενο που ακολουθεί θα διαβάσετε –από την ανάποδη- όλες τις συμβουλές που βοηθούν...

ΕΦΚΑ: Εντόπισε λάθη στις συντάξεις 572.000 δικαιούχων

Λάθη στις συντάξεις 572.000 δικαιούχων εντόπισε ο ΕΦΚΑ, ενώ το υπουργείο Εργασίας προανήγγειλε νέα...

Τσιόδρας: Η ανθρωπότητα έκανε τεράστια λάθη στην αντιμετώπιση της covid 19

Ο κίνδυνος για νέες πανδημίες αυξάνει, σύμφωνα με επιστημονικά δεδομένα. Υπάρχει επείγουσα ανάγκη για...

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ: Τα ίδια… λάθη που κάνουμε σε μία σχέση

Πολλές φορές τα λάθη που κάνουμε σε μία σχέση, λάθη που μας πονάνε και...