13ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ Ν.Δ.: Ένα… πράσινο συνέδριο για τη «γαλάζια» παράταξη

9
13ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ Ν.Δ.: Ένα… πράσινο συνέδριο για τη «γαλάζια» παράταξη

Πίσω στα της εσωτερικής και εσωκομματικής επικαιρότητας για τη Νέα Δημοκρατία, το 13ο Συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος θα πραγματοποιηθεί από τις 29 Νοεμβρίου έως την 1η Δεκεμβρίου στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στην Αθήνα.

Κομματικές πηγές σημείωναν ότι το συνέδριο αναμένεται να βοηθήσει στο να αναδειχθεί η πολιτική πραγματικότητα όπως διαμορφώνεται στη χώρα μας μετά τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογικών αναμετρήσεων, µε τη Ν.∆. πλέον να φιλοδοξεί να εκφράσει αξιόπιστα το αίτημα της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού για μετάβαση σε μια εποχή συλλογικής ωριμότητας. Εκτός από την ανάπτυξη της οικονομίας και τη δημιουργία πολλών και καλών θέσεων εργασίας, πρόκειται να αναδειχθούν ζητήματα όπως η κλιματική αλλαγή, οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις της ψηφιακής εποχής, η ποιότητα του ελεύθερου χρόνου, η ισότιμη συμμετοχή των φύλων στην κοινωνική και οικονομική ζωή, καθώς και η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Διαβάστε επίσης:  Γεννηματά: Τάχθηκε υπέρ της έκδοσης «κορονομόλογου»

Στο συνέδριο θα εφαρμοστούν καινοτομίες, όπως η προσωποποιημένη ηλεκτρονική πληροφόρηση προς τους συνέδρους, η διεξαγωγή online ερωτηματολογίου και η δυνατότητα ερωτήσεων και παρεμβάσεων από τους παρευρισκομένους, αλλά και από συνέδρους που βρίσκονται στο εξωτερικό. Στόχος είναι η ψηφιοποίηση των διαδικασιών, ώστε να μειωθεί η χρήση χαρτιού σε ποσοστό άνω του 92%, αλλά και η διεξαγωγή φιλικού προς το περιβάλλον συνεδρίου.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι υπό εξέταση είναι και η διεξαγωγή νυχτερινού αγώνα δρόμου για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Άμεσα αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι ομιλητές, αλλά και οι συμμετοχές-έκπληξη από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ενώ σύντομα θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής, παρουσία του Κ. Μητσοτάκη.