14.000 πρόσφυγες δέχτηκε η Γερμανία μέσα στο Σαββατοκύριακο

339
ΓΕΡΜΑΝΙΑ: 14 χώρες έτοιμες να υπογράψουν διμερείς συμφωνίες επιστροφής προσφύγων

Με ενθουσιασμό, κρατώντας στα χέρια πλακάτ για να τους καλωσορίσουν,
– προσφέροντας, τροφή, ένδυση, παιχνίδια, – υποδέχτηκαν στο σταθμό του Μονάχου τους πρόσφυγες από τη Συρία.

Η υποδοχή των Γερμανών δεν είχε καμία σχέση με αυτή των Ούγγρων και των Σκοπιανών, που έκλειναν τα σύνορα και δεν τους άφηναν να προωθηθούν στις χώρες της επιλογής τους.

Η Γαλλία, όπως ανακοίνωσε ο Φρανσουά Ολάντ, σε κοινό μέτωπο με την Καγκελάριο Μέρκελ, θα δεχθεί συνολικά 24.000 πρόσφυγες. Τόνισε, ότι είναι υποχρέωση της Ευρώπης να δείξει τα ανθρωπιστικά της αισθήματα, προς όλους αυτούς τους ανθρώπους που υποφέρουν από τον πόλεμο στη Συρία και αναγκάζονται να μεταναστεύσουν, προκειμένου να επιζήσουν από την καταστροφή που έχει επέλθει στη χώρα τους.

Η Ευρώπη είναι υποχρεωμένη να δείξει κατανόηση, να αγκαλιάσει τους πρόσφυγες, που επέζησαν από όλες τις αντίξοες συνθήκες, διασχίζοντας την Τουρκία και πληρώνοντας τους δουλεμπόρους ώστε να προωθηθούν στην Ελλάδα, σαν πέρασμα για την Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης:  ΤΟΥΡΚΙΑ: Προκαλούν την Ελλάδα με τις δηλώσεις τους οι υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών

Στη συνέντευξη τύπου που έδωσε ο Hollande, σημείωσε ότι “είναι χρέος της Γαλλίας να συνδράμει, εφόσον το δικαίωμα του ασύλου αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ψυχής και της σάρκας της”.

Οι ηγέτες της Ευρώπης, σοκαρίστηκαν μετά τον πνιγμό του μικρού Αϊλάν , που συμβολίζει τους 3.000 ανθρώπους που χάθηκαν στα νερά της Μεσογείου, από την αρχή της χρονιάς προσπαθώντας να γλυτώσουν τον πόλεμο και να βρεθούν στη “γη της επαγγελίας”!

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ληφθούν κι άλλα μέτρα για τους πρόσφυγες, ενώ πρόκειται να υποδεχθούν ένα μεγάλο νούμερο προσφύγων τόσο η Γερμανία, όσο η Γαλλία καθώς και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.