24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη

55
ΑΠΟΨΗ: Συνειδητοποίηση ή αφανισμός

Εικοσιτετράωρη απεργία και συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί πραγματοποιεί αύριο Πέμπτη η ΑΔΕΔΥ, η οποία υποστηρίζει ότι κυβέρνηση και δανειστές ετοιμάζουν νέες ανατροπές στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Το ΠΑΜΕ προγραμματίζει συγκέντρωση μισή ώρα νωρίτερα, στις 10.30, στην Ομόνοια.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόψει της 24ωρης απεργίας, η ΑΔΕΔΥ τόνισε πως οι δημόσιοι υπάλληλοι μειώθηκαν κατά περίπου 370.000 και από 936.000 το 2011 ο αριθμός τους είναι σήμερα, μαζί με τους ένστολους, 567.000.

Στη συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκαν επίσης και τα εργασιακά, για τα οποία έγινε λόγος

Οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ έκαναν λόγο για «εργασιακή ζούγκλα» και «εργασιακό μεσαίωνα», σημειώνοντας ότι επίκειται «σφοδρή επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων με ταυτόχρονη κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, αμφισβήτηση του κατώτατου μισθού και επίθεση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα».

Διαβάστε επίσης:  Κορωνοϊός: Οδηγίες προς γονείς, για τους ίδιους και τα παιδιά τους

Παράλληλα, επεσήμαναν ότι από την 1η Ιανουαρίου 2017 αναμένονται νέες περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων ενώ αναφέρθηκε ότι δρομολογείται η κατάργηση της ενιαίας σχέσης εργασίας και της σταθερής απασχόλησης μέσω της αξιολόγησης των δομών και των υπηρεσιών.