3.900 προσλήψεις εποχικών υπαλλήλων στους Δήμους

91
Από Δευτέρα επιστρέφουν στα γραφεία τους οι δημόσιοι υπάλληλοι

Τους 3.900 εποχικούς υπαλλήλους θα φτάσει για φέτος ο αριθμός των προσλήψεων στου Δήμους. Τον αριθμό αυτό ενέκρινε χθες το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την κάλυψη των ετήσιων αναγκών τους χωρίς να αποκλείεται το…
ενδεχόμενο ,όπως έλεγαν στελέχη του, ο αριθμός αυτός να αναθεωρηθεί επί το βέλτιστο το επόμενο χρονικό διάστημα και να απαιτηθεί η έγκριση πρόσθετου έκτακτου προσωπικού…

Η πρόσληψη των 3.000 από αυτούς θα καλυφθεί με πιστώσεις από του Κεντρικούς Αυτοτελείς πόρους (ΚΑΠ) των Δήμων και για τους υπολοίπους 900 από πόρους που θα προέλθουν από ευρωπαικά συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα.Μάλιστα συγκεκριμένος αριθμός τους θα αφορά και ανανεώσεις τωρινών συμβάσεων έργου και ορισμένου χρόνου προσωπικού.

Οι ειδικότητες που θα καλυφθούν με το νέο πρόγραμμα προσλήψεων,που θα διενεργηθεί μέσω ΑΣΕΠ, θα αφορούν προσωπικό σε κοινωνικές δομές, βρεφονηπιακούς σταθμούς, γυμναστές, καθηγητές καλλιτεχνικών κλπ Εκτός των παραπάνω προσλήψεων εποχικού προσωπικού οι Δήμοι,σύμφωνα με τον τελευταίο νόμο που ψηφίσθηκε στη Βουλή, θα μπορούν να προχωρούν και σε προσλήψεις τακτικού προσωπικού(εκπαιδευτικής κατηγορίας ΥΕ-ΔΕ) μόνον για υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα(καθαριότητα,αποχέτευση, ύδρευση-άρδευση, κοιμητήρια κλπ) χωρίς να προηγείται απόφαση κατανομής προσωπικού από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Διαβάστε επίσης:  ΣΥΡΙΖΑ: 60 βουλευτές ζητούν επιχορήγηση των Δήμων λόγω κορωνοϊού

Προτεραιότητα για διορισμό θα έχουν επιτυχόντες του ΑΣΕΠ που είχαν συμμετάσχει σε παλαιότερους διαγωνισμούς για την κάλυψη θέσεων σε Δήμους. Η διαφορά είναι ότι οι προσλήψεις αυτές που θα αφορούν ανταποδοτικές υπηρεσίες των Δήμων θα πρέπει να καλύπτονται από ιδίους πόρους.