Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021
11.6 C
Athens

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 26 Ιανουαρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1828.... Ο Ιωάννης Καποδίστριας ορκίζεται στο Μητροπολιτικό Ναό της Αίγινας, προσωρινή έδρα της κυβέρνησής του, ως ο πρώτος Κυβερνήτης του Ελεύθερου Ελληνικού Κράτους.

33% του συνόλου των περσινών προσληφθέντων δασκάλων, δεν έχουν προσληφθεί

Ο ΠΑΣΑΔ ενημερώνει μετά τις σημερινές συναντήσεις με Δ/ντή Σπουδων, με Δ/ντή ΕΣΠΑ και Δ/ντή Ειδικής.

Συνάδελφοι, μετά την τελευταία μας ανακοίνωση η οποία εκνεύρισε πολλούς εντός κι εκτός Υπουργείου, ξύπνησε αρκετούς εντός κι εκτός Υπουργείου κι έγινε απαρχή πιέσεων και εξελίξεων εντός κι εκτός Υπουργείου, ακολούθησαν σήμερα ξεχωριστές συναντήσεις με καθέναν απ τους παραπάνω. Στην επιμονή μας για προσλήψεις και καθώς απαιτούσαμε συγκεκριμένες απαντήσεις κι όχι αοριστολογίες κι ευχολόγια, ακούσαμε πολλά και… κάπως διαφορετικά, σε ύφος και σε περιεχόμενο, απ’ ότι στις 2/11, μέρος των οποίων ανακοινώνεται παρακάτω:

Έχουμε τη διαβεβαίωση πως οι πιστώσεις των 24 ΠΕ70 ΖΕΠ που κόπηκαν στην Α’ φάση και αφορούσαν την Αν. Θεσσαλονίκη, θα πάνε σε Β’ φάση, χωρίς να έχει προσδιοριστεί αν αυτές θα παραμείνουν στην ίδια ή θ’ αλλάξουν περιοχή.

Στην ειδική αγωγή ΕΣΠΑ, οι 168 πιστώσεις για τμήματα ένταξης και ΣΜΕΑΕ με τους ανθρωπομήνες έφτασαν τις 235 και υπάρχουν ακόμη 89 πιστώσεις στο έργο της παράλληλης, επίσης από ανθρωπομήνες και μη ανάληψη υπηρεσίας.

Στις παραπάνω πιστώσεις θα προστεθεί κι ένα μέρος από τις 100 πιστώσεις που προβλέπονται για εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων στα ΚΕΔΔΥ.

Στην διαμαρτυρία μας για την μεγάλη καθυστέρηση των παραπάνω προσλήψεων μας απάντησαν πως υπήρξε κάποιο πρόβλημα με τα τεχνικά δελτία των ΚΕΔΔΥ και πως θα προσπαθήσουν μέχρι τις 15/11 να έχει λυθεί, για να προχωρήσουν πρώτα σ αυτές, αφού χρειάζονται ειδικό προσωπικό (ΠΕ71) και μετά στις υπόλοιπες. Σε περίπτωση που δεν τα καταφέρουν μέχρι την Τρίτη, θα προχωρήσουν σε ΣΜΕΑΕ και Τ.Ε. και υπόλοιπα παράλληλης.

Πιέζοντας για παραπάνω προσλήψεις αναφέραμε πως οι 100 πιστώσεις κρατικού για ειδική, που πλέον έχουν γίνει 150 με τους ανθρωπομήνες, είναι ελάχιστες και δεν μας ικανοποιούν, ο Δ/ντής της Ειδικής μας απάντησε πως δεν πρόκειται ο ίδιος να δεχτεί να είναι μόνον τόσες, μας υποσχέθηκε πως θα είναι σημαντικά παραπάνω, χωρίς να μπορεί να μας πει πόσες και πως αυτές πιθανόν θ’ αφορούν μόνο Τ. Ε.

Παραθέσαμε σε όλους με ποσοστά τις αυξομειώσεις στις προσλήψεις, όπως έχουν γίνει μέχρι σήμερα, κατ’ αντιστοιχία με τις περσινές:

ΠΕ06: +2%
ΠΕ08: +35%
ΠΕ11: -14%
ΠΕ19-20: +2%
ΠΕ16: +9%
ΠΕ32: +25%
ΠΕ60: +12%
ΠΕ70: -18%
(πηγή: xenesglosses)

τονίζοντας πως περίπου 2000 συνάδελφοι εξ όσων εργάζονταν το 2015-16, δηλαδή το 33% του συνόλου των περσινών προσληφθέντων δασκάλων, δεν έχουν προσληφθεί. Απαιτήσαμε ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ, την επιστροφή στον φυσικό μας χώρο απ τον οποίο έχουμε εξωπεταχτεί!!!

Πήραμε απαντήσεις οι οποίες κινούνταν σε θετική κατεύθυνση και οι οποίες θα ελεγχθούν ως προς το περιεχόμενό τους και την αξιοπιστία τους τις αμέσως επόμενες μέρες.

Συνάδελφοι, έχει ήδη ζητηθεί συνάντηση με τον νέο Υπουργό κι έχουμε βάλει σ αυτή ως κύρια αιτήματα, την άμεση ικανοποίηση του συνόλου των αιτημάτων για παράλληλη στήριξη, την άμεση κάλυψη των 540 κενών σε ΣΜΕΑΕ και τμήματα ένταξης, την άμεση επαναφορά του υπεύθυνου ολοήμερου και μόνιμους διορισμούς.

Συνάδελφε ο ΠΑΣΑΔ που αποτελείται από τους φίλους σου, τους γνωστούς σου, μάχεται, νοιάζεται, τόσο γι αυτούς που έχουν προσληφθεί όσο και για όσους περιμένουν ακόμη. Μην αδιαφορείς, γίνε μέλος, ο συνάδελφος που περιμένει χρειάζεται τη δύναμή σου, χρειάζεται τη φωνή σου. ΟΛΟΙ σε χρειαζόμαστε!

ΠΑΣΑΔ

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Αύριο "κληρώνει" για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων

Αύριο “κληρώνει” για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων

Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων δήλωσε εχθές ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και το επανέλαβε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης
Πανελλαδικές εξετάσεις: Τι προβλέπει η μείωση της ύλης

Πανελλαδικές εξετάσεις: Τι προβλέπει η μείωση της ύλης

Με μειωμένη ύλη θα δώσουν εξετάσεις οι μαθητές της Γ΄Λυκείου. Η μείωση της εξεταστέας ύλης για τις πανελλαδικές για το σχολικό έτος 2020-2021 που...
Κορωνοϊός: Άνοιξε η ειδική πλατφόρμα δωρεάν ελέγχου για εκπαιδευτικούς

Κορωνοϊός: Άνοιξε η ειδική πλατφόρμα δωρεάν ελέγχου για εκπαιδευτικούς

Άνοιξε η ειδική πλατφόρμα δωρεάν ελέγχου κορωνοϊού για εκπαιδευτικούς, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης το υπουργείο Παιδείας, εν όψει και του ανοίγματος της...
Να ανοίξουν τα σχολεία αμέσως μετά τις γιορτές, στις 8 Γενάρη είναι ο στόχος του υπουργείου παιδείας σύμφωνα με την Νίκη Κεραμέως. «Πορευόμαστε με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών. Θα ζητήσουμε να μας υποδείξουν τη σύστασή τους βάσει των επιδημιολογικών στοιχείων, μία εβδομάδα νωρίτερα», τόνισε χαρακτηριστικά η υπουργός Παιδείας μιλώντας στο ΜΕΓΚΑ. Η κ. Κεραμέως αναγνώρισε ότι η φετινή χρονιά ενέχει μία αναστάτωση για όλους τους μαθητές και κυρίως για όσους θα δώσουν Πανελλήνιες εξετάσεις. «Μόλις ανοίξουν τα σχολεία, θα δούμε πως έχει προχωρήσει η ύλη και θα εξετάσουμε εάν χρειάζεται οποιαδήποτε προσαρμογή σε κάθε πτυχή της εκπαίδευσης», επεσήμανε αναφέροντας χαρακτηριστικά το θέμα της αξιολόγησης των μαθητών και δευτερευόντως την ύλη. Η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στις αλλαγές που προωθούνται σχετικά με τις πανελλαδικές εξετάσεις και τη θεσμοθέτηση ελάχιστης βάσης εισαγωγής ως προϋπόθεση για την εισαγωγή στα πανεπιστημιακά ιδρύματα. «Το 30% των φοιτητών που εισάγεται στα πανεπιστημιακά ιδρύματα δεν ολοκληρώνει τις σπουδές του. Αρκετοί μπαίνουν με πολύ χαμηλούς βαθμούς. Η εικόνα αυτή δεν τιμά το ελληνικό πανεπιστήμιο. Στόχος μας είναι η αναβάθμιση των σπουδών» είπε χαρακτηριστικά. «Η πρόταση για ελάχιστη βάση εισαγωγής δεν θα είναι οριζόντια, δεν θα είναι ίδια για κάθε πανεπιστημιακό τμήμα. Κάθε τμήμα θα θέτει ως βάση το ποσοστό επί της μέσης επίδοσης όλων των υποψηφίων. Θα εξαρτηθεί από τι θα ορίσει δηλαδή το κάθε πανεπιστημιακό τμήμα», επεσήμανε η κα Κεραμέως.

Κεραμέως: Στόχος να ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου

Να ανοίξουν τα σχολεία αμέσως μετά τις γιορτές, στις 8 Γενάρη είναι ο στόχος του υπουργείου παιδείας σύμφωνα με την Νίκη Κεραμέως. «Πορευόμαστε με βάση...
Η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων προτείνει να ανοίξουν πρώτα τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά στις 11 Ιανουαρίου

Άγνωστο πότε θα ανοίξουν τα σχολεία

Ολοένα και απομακρύνεται το ενδεχόμενο επανέναρξης της λειτουργίας των σχολικών μεθόδων στις 7 Ιανουαρίου, καθώς η αποκλιμάκωση της πανδημίας δεν έχει φτάσει ακόμα σε...
Βουλή: Την Πέμπτη το νομοσχέδιο για την επαγγελματική εκπαίδευση

Βουλή: Ψηφίζεται σήμερα το νομοσχέδιο για την επαγγελματική εκπαίδευση

Ψηφίζεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την επαγγελματική εκπαίδευση που μεταξύ άλλων προβλέπει τη δημιουργία πρότυπων επαγγελματικών λυκείων, την εισαγωγή νέων ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ...
Κουπόνι 200 ευρώ για μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές

Κουπόνι 200 ευρώ για μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές

Επιταγή αξίας 200 ευρώ για κάθε μαθητή, σπουδαστή και φοιτητή, που εμπίπτει σε συγκεκριμένα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια, για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού (tablet,...

Βρείτε μας

7,718ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
935ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 26 Ιανουαρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1828.... Ο Ιωάννης Καποδίστριας ορκίζεται στο Μητροπολιτικό Ναό της Αίγινας, προσωρινή έδρα της...

Φωτιά στο Μάτι: Ευθύνες στην ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκύπτουν μετά από νέες καταθέσεις

Ευθύνες της ηγεσίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι με...

Συντάξεις Φεβρουαρίου: Ποιοι πληρώνονται σήμερα

Aπό σήμερα Δευτέρα 25 Ιανουαρίου έως και τις 28 Ιανουαρίου θα καταβληθούν οι κύριες...

Ο 38χρονος απειλούσε το ανήλικο τότε κορίτσι και με απειλές για τη ζωή της

Ακόμα και με απειλές κατά  της ζωής της αλλά και της οικογένειάς της, φέρεται ότι...

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή