4 Κινέζοι αστυνομικοί θα κάνουν περιπολίες στους δρόμους της Ρώμης και του Μιλάνου

47
Ιταλία, τραγωδία, 7 νεκροί, λεωφορείο,

Τέσσερις Κινέζοι αστυνομικοί θα κάνουν περιπολίες στο πλευρό των Ιταλών συναδέλφων τους από αύριο κι έως την 13η Μαΐου, στους δρόμους της Ρώμης και του Μιλάνου (βόρεια), με στόχο να καθησυχάσουν τους Κινέζους τουρίστες που επισκέπτονται την χώρα μαζικά αυτήν την περίοδο, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές των δύο χωρών. Τουλάχιστον 3 εκατομμύρια Κινέζοι τουρίστες επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ιταλία.

Οι ομάδες αυτές, που θα αποτελούνται από έναν Κινέζο αστυνομικό κι ένα Ιταλό αστυνομικό, θα κάνουν περιπολίες στις τουριστικές περιοχές της Ρώμης και του Μιλάνου για ένα διάστημα 10 ημερών «προκειμένου να ενισχύσουν το αίσθημα ασφάλειας των Κινέζων τουριστών» διαβεβαίωσε ο διοικητής της ιταλικής αστυνομίας Αλεσάντρο Πάνσα, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου.

Οι τέσσερις αυτοί αστυνομικοί μιλούν την ιταλική και αγγλική γλώσσα, επισήμανε στους δημοσιογράφους ο Κινέζος διευθυντής για τη διεθνή συνεργασία Λιάο Τζινρόνγκ.

Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου επιλέχθηκε έπειτα από ανάλυση των στατιστικών στοιχείων των τεσσάρων τελευταίων ετών, όπου «διαπιστώσαμε ότι είναι μια
περίοδος αιχμής για τους Κινέζους τουρίστες» διευκρίνισε ο Πάνσα. «Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στο εξωτερικό, νιώθουμε περισσότερο ευάλωτοι, πόσο μάλιστα εάν χάσουμε τα έγγραφά μας ή εάν πέσουμε θύματα ενός εγκλήματος» εξήγησε ο ίδιος.

Διαβάστε επίσης:  Οι τουρκικές δυνάμεις εισέβαλαν στο Αφρίν

Οι Κινέζοι αστυνομικοί επομένως θα βρίσκονται εκεί για να προσφέρουν συμβουλές και βοήθεια στους συμπατριώτες τους που ενδεχομένως νιώσουν απόγνωση, με τη βοήθεια των Ιταλών συναδέλφων τους.

Ιταλοί αστυνομικοί θα πραγματοποιήσουν σύντομα περιπολίες του ίδιου είδους στο Πεκίνο και τη Σαγκάη και «εάν η εμπειρία αποδειχθεί ότι έχει αποτέλεσμα, θα επεκτείνουμε το μέτρο και σε άλλες πόλεις της Ιταλίας» υποσχέθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο.

«Πριν από 700 χρόνια, ένας Ιταλός ταξιδευτής, ο Μάρκο Πόλο, αντιμετώπισε αμέτρητους κινδύνους για να φθάσει στην Κίνα. Σήμερα δεν είναι απαραίτητο οι Κινέζοι τουρίστες να βιώσουν το ίδιο πράγμα στην Ιταλία» κατέληξε ο Λιάο.