Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
23.5 C
Athens

5 εναλλακτικοί προορισμοί στην Ευρώπη για το Νοέμβριο!

 

Ο Νοέμβριος είναι ένας ιδανικός μήνας για να ταξιδέψετε σε Ευρωπαϊκούς προορισμούς μιας και το φθινόπωρo έχει μπει για τα καλά.

 

Εμείς σας προτείνουμε πέντε διαφορετιούς προορισμούς, τουλάχιστον από αυτούς που διαβάζουμε και μας προτείνουν συνήθως, με αρκετά οικονομικές επιλογές για ένα μοναδικό ταξίδι μέσα στο Νοέμβριο.

 

Μάλτα

Μάλτα, ένα ταξίδι επιστροφή στο Μεσαίωνα, όταν υπήρχαν ακόμα αληθινοί Ιππότες με πανοπλίες και Μάγιστροι της Στρογγυλής Τραπέζης. Ένα μπαρόκ κομψοτέχνημα με πολύχρωμα σπίτια, επιβλητικά φρούρια και παλάτια, θησαυρούς.

Μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Ιωάννη, το παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου και τους κήπους Barakka. Επίσης δοκιμάστε τα πουγκιά από ζύμη γεμιστή με τυρί ρικότα pastizzi, το εξαιρετικό παγωτό και τα γλυκά kannoli.

 

Σεβίλλη

Η Σεβίλλη είναι η καλλιτεχνική, πολιτιστική, και οικονομική πρωτεύουσα της νότιας Ισπανίας, μια πόλη με απαράμιλλη ομορφιά, παραδόσεις και νυχτερινή ζωή που θα σας εντυπωσιάσει. Επιπλέον η Σεβίλλη είναι από τις πιο ζεστές πόλεις της Ευρώπης και ο καιρός θα είναι σύμμαχος.

Μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε το Χρυσό Πύργο, το σημείο κατατεθέν της πόλης, το ανάκτορο Αλκαθάρ με τις μεγάλες αυλές και τους πανέμορφους κήπους, καθώς και τη συνοικία Σάντα Κρουθ, γεμάτη με σκαλιστές βρύσες και γλάστρες. Τα τάπας είναι τρόπος ζωής και πρέπει να τα δοκιμάσετε.

 

Βενετία

Το φθινόπωρο είναι η καλύτερη εποχές για να επισκεφτείτε την Βενετία καθώς θα αποφύγετε την ζέστη και το κρύο, που συνδυάζετε με την υγρασία, και θα απολαύσετε καλύτερα την μαγεία της Βενετίας. Ένα ταξίδι στη πόλη των Δόγηδων αποτελεί όνειρο για πολλούς.

Οι μετακινήσεις γίνονται με τις γραφικές γόνδολες, που αποτελεί και την πιο γραφική εικόνα της Βενετίας. Πολυάριθμα μουσεία, διατηρητέα μνημεία και αξιοθέατα εστιατόρια, καφέ και bars, υπάρχουν σε όλη την πόλη, με ονομαστά το Καφέ Φλοριάν, το Αρχαίο Πίνιολο, το Al Graspo de Ua, αλλά και την Cantina Canaletto.

 

Βερολίνο

Δύο κόσμοι σε μια πόλη, ένα από τα χαρακτηριστικά του Βερολίνου είναι ότι συνδυάζει το κλασσικό με το μοντέρνο, το παλιό με το καινούργιο το ανατολικό με το δυτικό. Μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε την Πύλη του Βραδεμβούργου, το χρυσό άγαλμα της Νίκης, τη φημισμένη Aλεξάντερπλατς και τα σωζόμενα τμήματα του Τείχους.

 

Το βράδυ οι επιλογές σας για διασκέδαση περιορίζεται μόνο από το γούστο σας με συναυλίες,υπαίθριες εκδηλώσεις, υπόγεια κλαμπς και παρτυ να είναι μερικές από τις διαθέσιμες επιλογές.

 

Βουδαπέστη

To «Παρίσι της Ανατολικής Ευρώπης» όπως συχνά αποκαλούν την Βουδαπέστη είναι ένα κοσμοπολίτικο μέρος που δεν έχει τιποτα να ζηλέψει από άλλους κοσμοπολίτικους προορισμούς στην Ευρώπη.

Η πόλη καταλαμβάνει και τις δύο όχθες του ποταμού Δούναβη, και έχει μοναδικά αξιοθέατα όπως το νεογοτθικό Ουγγρικό Κοινοβούλιο που στεγάζει τα κοσμήματα του στέμματος, η βασιλική του Αγίου Στεφάνου και το κάστρο της Βούδας. Στη Βουδαπέστη λειτουργούν πολλά καφέ, όπως το φημισμένο και δημοφιλές καφε-ζαχαροπλαστείο Ζερμπώ.

 

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Καστοριά, η αρχοντική πόλη της Μακεδονίας

Με το, που αντικρίζεις την Καστοριά καταλαβαίνεις μεμιάς ότι είναι μια όμορφη, αρχοντική πόλη με γαλήνια αύρα, που δημιουργείται από την ήρεμη λίμνη, που...
Το Μοναστήρι της Παναγίας Αντίνιτσας

Το Μοναστήρι της Παναγίας Αντίνιτσας

Οδοιπορώντας προς τις κατάφυτες βορειοδυτικές πλαγιές της Όθρυος, στη Φθιώτιδα, σε υψόμετρο 900 μέτρων, συναντάμε το παλιό  Μοναστήρι της Παναγίας της Αντίνιτσας, εις μνήμην του...

Μαύρες Πέτρες: Το άλλοτε όνομα πολυσύχναστης γειτονιάς της Αθήνας και ο λόγος που χαρακτηρίστηκε...

Η Παλιά Αθήνα έχει ένα σωρό ιστορίες να σου διηγηθεί που θα σε ταξιδέψουν σε άλλες εποχές που μπορείς να αναγνωρίσεις μόνο από φωτογραφίες....

Βίτσα: Το πέτρινο χωριό στο Ζαγόρι δίπλα στο περίφημο φαράγγι του Βίκου (βίντεο)

Το Ζαγόρι έχει πολλά παραμυθένια, πέτρινα χωριά, ένα από τα οποία είναι και η Βίτσα. Ένας ονειρικός προορισμός δίπλα στο περίφημο φαράγγι του Βίκου,...

Στεφάνι: Το επιβλητικό μέρος του Ολύμπου που χαρακτηρίζεται ως ο «Θρόνος του Δία» (βίντεο)

Μπορεί να έχεις ακούσει συχνά την αναφορά για το «Θρόνο του Δία» όταν κάποιος μιλάει για τον Όλυμπο. Ο λόγος για την κορυφή Στεφάνι...

Χάνεται ο ήλιος: Το απόκοσμο δάσος της Μάνης που βρίσκεται κάτω από τη γη

Ο ευλογημένος τόπος με το σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο Μια «μαύρη τρύπα» εντελώς διαφορετική από αυτές που υπάρχουν στο διάστημα μπορεί να συναντήσει κανείς στην Μάνη....

Καλύτερο από παραμύθι: Ταξίδι στο πραγματικό χωριό του Αϊ Βασίλη – Το μαγευτικό σκηνικό...

Αξίζει να το δεις από κοντά έστω και μια φορά στη ζωή σου Το αληθινό χωριό του Άγιου Βασίλη υπάρχει και βρίσκεται στην Φινλανδία, σε...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Κλονίστηκε η Ευρώπη από την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα

Μετά το μακελειό σε συναυλικό χώρο στη Μόσχα, την ευθύνη του οποίου ανέλαβε παρακλάδι...

Δημοσκόπηση Ipsos/ Euronews για ευρωεκλογές: Κυριαρχία ΝΔ στην Ελλάδα, ανεβαίνει η ακροδεξιά στην Ε.Ε.

Το 63% των εδρών θα συνεχίσουν να κατέχουν τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα, σύμφωνα με δημοσκόπηση...

Κρίσιμη συνάντηση Μητσοτάκη – Σίσι: Στο Κάιρο πέντε Ευρωπαίοι ηγέτες για το μεταναστευτικό

Την αναγνώριση του σημαντικού και κρίσιμου ρόλου της Αιγύπτου στην περιοχή της Νότιας Μεσογείου...

Η Ευρώπη απαρνείται την ταυτότητά της!

Αντί να ασχολείται με τα προβλήματα των λαών της σπεύδει να ικανοποιεί τα...