5 μοναδικοί προορισμοί για ένα Σαββατοκύριακο μακριά από την πόλη

67

Μοναδικά τοπία, αρχιτεκτονική και εδέσματα σε 5 προορισμούς που αξίζει να επισκεφτείτε για τουλάχιστον ένα Σαββατοκύριακο….

Καλάβρυτα

Βόλτες και χάζι στα δεκάδες µαγαζάκια του κεντρικού δρόµου, αλλά και επισκέψεις στα αξιοθέατα (Σπήλαιο των Λιμνών, Μονή της Αγίας Λαύρας), ενώ για τους ρομαντικούς η ωριαία διαδροµή µε τον Οδοντωτό µέχρι το Διακοφτό επιβάλλεται.

Απαραίτητες στάσεις είναι στο Bistrot chocolaterie, ενώ ιδανικό all day σηµείο είναι το Montana café στην πλατεία.

Hot Deal: Αεροπορικά εισιτήρια για Νέα Υόρκη μόνο 409€! Τρέξτε να προλάβετε

 

Βασιλίτσα

Μέσα σε ένα μαγευτικό περιβάλλον στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Γρεβενών,βρίσκεται το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας. Η φύση της Πίνδου παραμένει αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου , το ίδιο σκουροπράσινο χρώμα των κωνοφόρων και της οξιάς.

Διαθέτει δεκαέξι πίστες, σαλέ, ορειβατικό καταφύγιο και φυσικά καταστήματα ενοικίασης εξοπλισμού σκι.

 

Καρπενήσι

Το Καρπενήσι είναι μια ορεινή περιοχή εξαιρετικής ομορφιάς με πλούσια βλάστηση και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των κτιρίων να έχει διατηρηθεί σε αρκετά μεγάλο βαθμό, τόσο στα γύρω χωριά όσο και μέσα στην πόλη.

Διαβάστε επίσης:  Θεσσαλία: H «βασίλισσα» του εναλλακτικού τουρισμού!

Ταβέρνες με εκλεκτά εδέσματα, δραστηριότητες στη φύση και η εκδρομή στις πηγές και το υπέροχο πλατανοδάσος του Κεφαλόβρυσου, δεν αφήνουν κανένα αδιάφορο

Aegean: 6 προορισμοί εξωτερικού από 52€! Εισιτήρια που θα γίνουν «καπνός»

 

Τζουμέρκα

Μαγευτικά τοπία που δεν έχουν αλλοιωθεί από την τουριστική ανάπτυξη, πανέμορφοι παραδοσιακοί οικισμοί, αποτελούν το σκηνικό που θα συνοδεύσει την εκδρομή σας στα Τζουμέρκα το φυσικό σύνορο μεταξύ Ηπείρου και Θεσσαλίας.

Μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε τα Τζουμερκοχώρια όπως τις Καλαρρύτες και την Mονή Κηπίνας (γνωστή και ως μοναστήρι μέσα στο βράχο) , Μελισσουργοί, Πράμαντα, Άγναντα και το Γαρδίκι Τρικάλων που περιτριγυρίζονται από επιβλητικά βουνά και φαράγγια

 

Λιτόχωρο

Το Λιτόχωρο προσφέρει μοναδική ομορφιά σε ένα χωριό κτισμένο στους πρόποδες του Ολύμπου και αποτελεί βάση για εκείνους που επιθυμούν να ξεκινήσουν αναρρίχηση στον Όλυμπο.

Θα επισκεφτείτε το πανέμορφο ελατόδασος του Αϊ Γιάννη, θα διασχίσετε το περίφημο φαράγγι του Ενιπέα που αποτελεί μοναδικό σημείο φυσικού κάλους στην Ελλάδα και φυσικά θα δοκιμάσετε την τοπική κουζίνα που αποτελείται από κρεατικά, τυροκομικά και πίτες.