Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
15 C
Athens

5 σημάδια ότι έχετε συσσωρευμένες τοξίνες μέσα στο σώμα σας

 Όταν λέω ‘τοξίνες’, εγώ δεν αναφέρομαι απλά σε φυτοφάρμακα ή τα επικίνδυνα απόβλητα. Η τοξίνη είναι κάτι που βλάπτει το σώμα. Οι τοξίνες μπορεί να είναι από τα τρόφιμα (σιτάρι, όσπρια, κλπ), τον αέρα, το νερό, την μούχλα, τα είδη ένδυσης ή για κάποιους ακόμα και το κινητό σας.

Dave Asprey, ιδρυτής του Bulletproof Coffee

Εμείς συσσωρεύουμε τοξίνες στο σώμα μας, απλά με το να είμαστε ζωντανοί. Δεν το ξέρατε αυτό; Λοιπόν,είναι αλήθεια. Φυσικά, οι ‘εκτός προγράμματος’ δραστηριότητες μερικών ανθρώπων τους κάνουν να δημιουργούν πολύ πιο γρήγορα τοξίνες στο σώμα τους από τους άλλους. Η κατανάλωση αλκοόλ, η νικοτίνη, και σε μεγάλο βαθμό τα επεξεργασμένα τρόφιμα είναι πηγές τοξινών που συσσωρεύονται στο σώμα μας.

Οι τοξίνες αναστέλλουν αποτελεσματικά την φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού μας. Αυτό συμβαίνει επειδή οι τοξίνες είναι στρεσογόνοι παράγοντες. Στην πραγματικότητα, μπορούν να προκαλέσουν ακόμη και ασθένειες. Πιο συχνά, όμως, οι τοξίνες μας κάνουν να αισθανόμαστε υποτονικά και αδύναμα.

Εμείς παρακάτω θα μιλήσουμε για τα πέντε σημάδια που δείχνουν ότι υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση τοξινών στο σώμα. Επιπλέον, θα σας δώσουμε μερικούς τρόπους για να εξαλείψετε αυτές τις επιβλαβείς χημικές ουσίες από το σώμα σας.

Πεπτικά προβλήματα

Όταν οι τοξίνες συσσωρεύονται στο σύστημά μας, είναι πολύ δύσκολο για το πεπτικό σύστημα να λειτουργήσει κανονικά. Το πεπτικό σύστημα είναι λιγότερο αποδοτικό,έτσι γίνεται αναποτελεσματική η απομάκρυνση των άχρηστων ουσιών. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πεπτικά προβλήματα έχουν συστημική επίδραση, που οδηγεί σε κόπωση και δυσλειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Προβλήματα στο δέρμα

Ακμή, εξανθήματα και φλεγμονή του δέρματος μπορεί να είναι δείκτες της τοξικής υπερφόρτωσης. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα με την ακμή, μια δερματολογική κατάσταση που μπορεί να αντανακλά συχνά μια μεγάλη συγκέντρωση τοξινών. Άλλες καταστάσεις του δέρματος που μπορεί να υποδεικνύει την παρουσία τοξινών: πρησμένα μάτια, ψωρίαση και το έκζεμα.

Άσχημη αναπνοή

Ενώ το βούρτσισμα και η χρήση οδοντικού νήματος είναι σημαντικά για την εξάλειψη της κακής αναπνοής, εξίσου σημαντικό είναι η καταστολή της συσσώρευσης τοξινών. Είναι ενδιαφέρον ότι, τα πεπτικά προβλήματα, μπορεί να είναι η αιτία της κακής αναπνοής αλλά και η ανώμαλη λειτουργία του ήπατος. Συγκεκριμένα, η ανικανότητα του ήπατος να απαλλάξει το σώμα από τις τοξίνες. Ως εκ τούτου, η κακή αναπνοή μπορεί να υποδεικνύει ένα πρόβλημα σε άλλες περιοχές του σώματος.

Απρόβλεπτη αύξηση του σωματικού βάρους

Είναι δυνατόν να πάρουμε απρόσμενα βάρος όταν υπάρχει μεγάλη παρουσία τοξινών. Εάν ασκείστε τακτικά και τρώτε υγιεινά, αλλά εξακολουθείτε να παλεύετε με μια ανεξήγητη αύξηση βάρους (ή διακύμανση του βάρους), μια ορμονική ανισορροπία μπορεί να είναι ο ένοχος. Όπως αποδεικνύεται, η σωστή λειτουργία του ορμονικού συστήματος μπορεί να επηρεαστεί αρνητικά από την συσσώρευση τοξινών, ειδικά από τρόφιμα και προϊόντα προσωπικής φροντίδας. Μια δίαιτα που διεγείρει τον οργανισμό για να καθαρίσει από την συσσώρευση τοξικών ουσιών μπορεί να είναι μια λύση. (δείτε παρακάτω).

Ληθαργικά επεισόδια

Εάν κοιμάστε πάνω από επτά ώρες και εξακολουθείτε να δυσκολεύεστε να μένετε ξύπνιοι την ημέρα, οι τοξίνες είναι μια πιθανή πηγή. Για παράδειγμα σκεφθείτε πως νοιώθετε την επομένη το πρωί από μια ολονύκτια οινοποσία. Πόση ενέργεια έχετε; Ακριβώς. Αυτό συμβαίνει επειδή το σώμα είναι σε μεγάλη προσπάθεια να απαλλαγεί από τις τοξίνες από το προηγούμενο βράδυ. Το ίδιο πράγμα ισχύει και εδώ, σε μικρότερη κλίμακα. Είναι σημαντικό τα επίπεδα των τοξινών μας να παραμένουν χαμηλά ώστε εμείς να έχουμε ενεργειακή ισορροπία.

Πώς να απαλλαγείτε από τις τοξίνες

Βεβαιωθείτε ότι έχετε σωστή πέψη

Ένα υγιές πεπτικό σύστημα είναι υψίστης σημασίας για ένα υγιές σώμα. Τα πεπτικά προβλήματα κάνουν την εξάλειψη των επιβλαβών τοξινών εξαιρετικά δύσκολη, αν όχι αδύνατη. Για να εξασφαλίσετε την σωστή λειτουργία αυτού του ζωτικής σημασίας συστήματος, συμπληρώστε τη διατροφή σας με γκι. Πολλοί πολιτισμοί χρησιμοποιούν αυτό το είδος του υγιεινού βουτύρου στην κουζίνα τους,τις ιατρικές θεραπείες, ακόμη και σε θρησκευτικές τελετές. Μια σειρά από προϊόντα γκι είναι διαθέσιμα για αγορά online ή σε βιολογικά καταστήματα. Το γκι είναι επίσης ένα καταπληκτικό προϊόν για τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας του μεταβολισμού, την κάθαρση του πεπτικού συστήματος και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Καθαρίστε το συκώτι

Από όλα τα όργανα, το συκώτι είναι αναμφισβήτητα το πιο σημαντικό στην εξάλειψη των τοξινών από το σώμα, περιλαμβανομένου του αλκοόλ και άλλων χημικών ουσιών. Το ήπαρ είναι επίσης απαραίτητο για τον σωστό μεταβολισμό των συνταγογραφούμενων και μη φαρμάκων. Επιπλέον, ένα υγιές συκώτι βοηθά στην πρόληψη σχηματισμού θρόμβων και άλλες ανεπιθύμητες εσωτερικές αντιδράσεις.

Υπάρχουν πολλά τρόφιμα που μπορεί κανείς να ενσωματώσει στην διατροφή του για να καθαρίσει αυτό το όργανο. Ορίστε δέκα τέτοια τρόφιμα: μήλα, αβοκάντο, παντζάρια, καρότα, γκρέιπφρουτ, πράσινο τσάι, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, σταυρανθή λαχανικά, ελαιόλαδο και καρύδια.

Να έχετε δραστηριότητες

Αυτό και μόνο μπορεί να μην είναι τόσο προφανές, αλλά είναι σημαντικό για μας να παραμένουμε ενεργοί. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με διάφορους τρόπους, μεταξύ άλλων μέσω της άσκησης με βάρη, γρήγορο βάδισμα, γιόγκα, τζόκινγκ, ποδήλατο βουνού, κλπ. Βρείτε μια δραστηριότητα που είναι ευχάριστη και κάντε την συστηματικά! Η σωματική δραστηριότητα είναι σημαντική για την καλή λειτουργία του λεμφικού συστήματος, ένα σημαντικό μηχανισμό για την εξάλειψη των τοξινών.

Είναι επίσης σημαντικό να ενυδατώνεστε καταλλήλως. Η επαρκής ενυδάτωση βοηθά στη διασφάλιση ενός υγιούς πεπτικού και ουροποιητικού συστήματος, ενώ παράλληλα βοηθά το συκώτι να λειτουργεί κανονικά.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Οι 9 ομάδες τροφών που διαλύουν κάθε μορφή καρκίνου!

Είναι γνωστό ότι μια διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά και προϊόντα ολικής άλεσης είναι πιο υγιεινή από μια διατροφή που περιλαμβάνει σημαντική ποσότητα επεξεργασμένων...

Κακάο: Γιατί να το βάλουμε στο καφέ μας

Οι περισσότεροι από εμάς κάθε πρωί πραγματικά δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε χωρίς τον πρώτο καφέ της ημέρας. Βέβαια, πολλοί, μαζί κι εγώ, δεν σταματάμε σε...

Οι φράουλες μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης άνοιας και κατάθλιψης, σύμφωνα με νέα μελέτη

Η καθημερινή κατανάλωση φράουλας μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης άνοιας και κατάθλιψης σε υπέρβαρους μεσήλικες με αυτοαναφερόμενη ήπια γνωστική έκπτωση, σύμφωνα με νέα μελέτη. «Η άνοια...

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας ροφήματα; – Εσείς το γνωρίζατε;

Θέλετε να μάθετε ποιο ρόφημα έχει τις λιγότερες θερμίδες; Για αυτό είμαστε εμείς εδώ! Ο καφές είτε ελληνικός, είτε στιγμιαίος ή εσπρέσο δεν έχει θερμίδες,...
Διατροφή, συστατικά, τριγλυκερίδια,

Τα συστατικά της διατροφής που “ευθύνονται” για τα τριγλυκερίδια

Τα αυξημένα επίπεδα τριγλυκεριδίων στο αίμα αποτελούν σημαντικό παράγοντα κινδύνου για την εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων, σακχαρώδη διαβήτη και λιπώδους διήθησης του ήπατος. Σε τι μπορεί...

Κάνει θαύματα: Μ’ ένα μόνο κουταλάκι την ημέρα από αυτό το μπαχαρικό, θα χάσετε...

Αυτό το μπαχαρικό μπορεί να μειώσει την χοληστερίνη όπως και το τοπικό λίπος, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Ιρανικό Ιατρικό Πανεπιστήμιο Shahid...

Οι 10 καλύτερες τροφές που βοηθούν τον οργανισμό στην αποτοξίνωση

Ψάχνετε μερικούς απλούς και φυσικούς τρόπους αποτοξίνωσης; Εδώ είναι 10 καλύτερες τροφές που απομακρύνουν τις τοξίνες από το σώμα σας: 1. Λεμόνια Πέραν του ότι είναι γεμάτα...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Έρευνα: Το ανθρώπινο σώμα διαθέτει το δικό του σύστημα απώλειας βάρους

Το 2023, το περιοδικό Science ανέδειξε τα δημοφιλή φάρμακα Ozempic, Wegovy και Mounjaro για...

Αυτό το σημείο του σώματος αποκαλύπτει πόσο υγιείς είστε

Ένα σημείο στο σώμα μπορεί, με τις κατάλληλες επιστημονικές μετρήσεις, να δείξει την κατάσταση...

Τραγωδία: Νεκρός εντοπίστηκε σημαιοφόρος του Λιμενικού Σώματος

Μία νέα τραγωδία συγκλονίζει την Κρήτη εδώ και ώρα, καθώς νεκρός εντοπίστηκε ένας 50χρονος...

Η ψυχή πάσχει μαζί με το σώμα

Όπως και η άγνοια, η υπερηφάνεια, η απιστία, η πλεονεξία, το μίσος, ο φθόνος,...