500.000 μετανάστες έφτασαν στην Ελλάδα μέσα στο τρίμηνο…

94

Σχεδόν μισό εκατομμύριο παράνομοι μετανάστες έφθασαν στην Ελλάδα κατά τους τρεις τελευταίους μήνες του 2015, οι περισσότεροι από τους οποίους στην συνέχεια μετακινήθηκαν βόρεια μέσω των Βαλκανίων, τα δεδομένα ανακοίνωσε η Frontex σήμερα Πέμπτη, αναφέρουν ΜΜΕ.

Η Frontex, η οποία συγκεντρώνει στοιχεία για τον αριθμό των παράνομων διελεύσεων των συνόρων, κατέγραψε 484.000 τέτοια περιστατικά στην Ανατολική Μεσόγειο από την Τουρκία προς την Ελλάδα μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου.

Περίπου 466.000 πρόσφυγες/μετανάστες χρησιμοποίησαν την δυτική διαδρομή των Βαλκανίων, για την πορεία τους στην κεντρική Ευρώπη.

Από εκείνους που φθάνουν στην Ελλάδα, κυρίως σε νησιά στα ανοικτά του Αιγαίου , το 46 τοις εκατό είπαν ότι ήταν από την Συρία και το 28 τοις εκατό από το Αφγανιστάν, ανακοίνωσε η Frontex.

Η ίδια σημείωσε επίσης πτώση στις αφίξεις στην Ιταλία από την Λιβύη, αλλά σημείωσε την απότομη αύξηση των αφίξεων στην Ισπανία από το Μαρόκο, αν και σε χαμηλότερο επίπεδο.

Διαβάστε επίσης:  Κορωνοιός: 302 νέα κρούσματα

Υπήρξαν 2.800 παράνομες διελεύσεις κατά το τέταρτο τρίμηνο για την Δυτική διαδρομή Μεσογείου, ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή υπηρεσία .

Την ίδια στιγμή αποδεικνύοντας την ύπουλη στάση της η Τουρκία δηλώνει ότι δεν θα δέχεται πίσω τους πρόσφυγες που ευρίσκονται στα νησιά .

Η Τουρκία ανακοίνωσε συγκεκριμένα ότι δεν θα πάρει πίσω τους μετανάστες που είναι ήδη ελληνικά νησιά ως μέρος της συμφωνίας που επετεύχθη με τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη σύνοδο κορυφής αυτή την εβδομάδα.

Ο Υπουργός ευρωπαϊκών Volkan Bozkir δήλωσε την Πέμπτη ότι στους πρόσφυγες που θα επιστρέψουν στην Τουρκία θα «δεν περιλαμβάνονται οι υφιστάμενοι στα ελληνικά νησιά», σύμφωνα με το AFP.

Επειδή η Άγκυρα απειλεί στην ουσία ότι θα «ωθήσει» και πάλι χιλιάδες μετανάστες στην Ελλάδα χρησιμοποιώντας την δυστυχία εκατομμυρίων ανθρώπων που προέρχονται από έναν πόλεμο, καλό είναι να λάβουμε τα «μέτρα μας». Μόνοι μας χωρίς καμία εξωτερική βοήθεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here