600 ένοπλοι αστυνομικοί στους δρόμους του Λονδίνου μετά τις επιθέσεις στην Ευρώπη

20

Επιπλέον 600 ένοπλοι αστυνομικοί θα αρχίσουν να περιπολούν μέσα στο επόμενο διάστημα στους δρόμους του Λονδίνου, ως προληπτικό μέτρο για την αποτροπή ενδεχόμενων τρομοκρατικών επιθέσεων στην αγγλική πρωτεύουσα, όπως ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη ο επικεφαλής της Σκότλαντ Γιάρντ, Σερ Μπέρναρντ Χόγκαν-Χόου.

Η κίνηση των βρετανικών Αρχών έρχεται στον απόηχο των πρόσφατων ισλαμιστικών χτυπημάτων στη Γαλλία και τη Γερμανία, που έχουν θορυβήσει την Γηραιά Ήπειρο.

Η ανάπτυξη των επιπλέον αστυνομικών θα αυξήσει τον αριθμό των ένοπλων αστυφυλάκων που υπηρετούν στους δρόμους του Λονδίνου σε 2.800. Στην υπόλοιπη Αγγλία και την Ουαλία, η ένοπλη αστυνομική παρουσία θα ενισχυθεί κατά 900 άνδρες.

Τα νέα μέτρα, γνωστά ως επιχείρηση «Ηρακλής», αποσκοπούν στην μακρόπνοη αύξηση της ασφάλειας στο Λονδίνο. Έρχονται λίγες ημέρες μετά την προειδοποίηση του Σερ Μπέρναρντ ότι το ερώτημα δεν το εάν το Λονδίνο θα γίνει στόχος ισλαμιστών τρομοκρατών, αλλά το πότε.

Διαβάστε επίσης:  ΝΑΤΟ: Συνεδριάζει εκτάκτως για τη Συρία

Οι νέοι ένοπλοι αστυφύλακες θα επιτρέψουν στην Σκότλαντ Γιάρντ να αναδιαρθρώσει τις δυνάμεις της, με αιχμή του δόρατος μονάδες γρήγορης αντίδρασης, που συνολικά θα αριθμούν 300 με 400 άνδρες.

Οι εν λόγω μονάδες θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτυχθούν οπουδήποτε στο Λονδίνο σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Σημειώνεται πάντως ότι συνδικαλιστικοί αντιπρόσωποι των βρετανών αστυνομικών προειδοποίησαν ότι η εκπαίδευση και η προετοιμασία των συνολικά 1.500 ένοπλων αστυνομικών που προορίζονται για το Λονδίνο, την υπόλοιπη Αγγλία και την Ουαλία μπορεί να απαιτήσει ακόμα και δύο χρόνια.