Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου, 2021
20.3 C
Athens

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 20 Οκτωβρίου ορκίζεται η νέα κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1981... ορκίζεται ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Καραμανλή η νέα κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου.

8 πράγματα που πρέπει να ξέρεις … για το στήθος!

Είναι συνήθως το πρώτο πράγμα που ένας άντρας παρατηρεί πάνω σε μια γυναίκα και γενικά οι άντρες το γουστάρουν τρελά και έχουμε εξηγήσει γιατί συμβαίνει αυτό.

Από την άλλη οι γυναίκες ξέρουν ότι το στήθος τους είναι “αντικείμενο λατρείας”.

Όμως παρά την προσοχή που του δίνουμε, πόσα είναι τα πράγματα που γνωρίζουμε για το στήθος;

8 εγκυκλοπαιδικές γνώσεις για το στήθος:

01. Οι γυναίκες είναι τα μόνα θηλυκά που έχουν “φουσκωμένο” στήθος μονίμως

«Δεν υπάρχει άλλο πρωτεύον που να έχει μόνιμα εξογκωμένους μαστούς», λέει στην εφημερίδα The Guardian ο συγγραφέας Carole Jahme. «Στα μη-ανθρώπινα πρωτεύοντα (και σε άλλα είδη θηλαστικών) ο εξογκωμένος μαστός είναι μια σαφής ένδειξη ότι το θηλυκό θηλάζει τα μικρά», προσθέτει.

Τώρα γιατί στον άνθρωπο οι μαστοί είναι μόνιμα “φουσκωμένοι” παραμένει άγνωστο. Σύμφωνα με το LiveScience, μια αμφιλεγόμενη θεωρία λέει ότι τα στήθη γυναικών έμειναν εξογκωμένα όταν οι πρόγονοί μας στάθηκαν σε όρθια θέση, γεγονός το οποίο, επίσης, είχε ως αποτέλεσμα την «σταδιακή κλίση της πυέλου, έτσι ώστε ο κόλπος προσανατολίστηκε προς το μπροστινό μέρος του σώματος».

Όποια και αν είναι η αιτία, το γεγονός παραμένει: οι άνθρωποι είναι τα μόνα θηλαστικά των οποίων ο μαστός παραμένει εξογκωμένος σε μόνιμη βάση και όχι μόνο την περίοδο πριν και μετά τον τοκετό.

02. Τα μεγαλύτερα στήθη στον κόσμο είναι 180 εκατοστά

Η κάτοχος του ρεκόρ Guinness για το μεγαλύτερο φυσικό στήθος είναι η Annie Hawkins-Turner (γνωστή και ως Norma Stitz) από την Ατλάντα. Το μέγεθός του είναι 177,8 εκατοστά και το βάρος του 25,4 κιλά.

03. Ο οργασμός του στήθους είναι πραγματικότητα…

Ο γυναικείος οργασμός μέσω της διέγερσης της ρώγας είναι κάτι απολύτως υπαρκτό και δεν υπάρχει επιστημονική άποψη που να διαφωνεί με αυτό.

Σύμφωνα με μία έρευνα που δημοσιεύτηκε στο MensHealth και στην οποία πήραν μέρος 213 γυναίκες, το 29% ανέφερε ότι έχει έρθει σε οργασμό επειδή ερεθίστηκαν οι ρώγες. Σε άλλη μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2011 στο Journal of Sexual Medicine διαπιστώθηκε ότι στις γυναίκες που ερεθίστηκαν οι θηλές τους, ενεργοποιήθηκαν οι αισθητήρες που δραστηριοποιούνται ύστερα από τον οργασμό στα γεννητικά όργανα.

04. Παράγουν το καλύτερο φαγητό

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χαρακτηρίζει το μητρικό γάλα ως την «τέλεια τροφή» για τα μωρά.
Το μητρικό γάλα περιέχει αντισώματα που βοηθούν τον οργανισμό των μωρών να καταπολεμά τις λοιμώξεις και τις ασθένειες, ενώ χωνεύεται και πολύ εύκολα. Το γάλα δημιουργείται από τα κύτταρα του μαστού που ονομάζονται «κυψελίδες» και το παράγουν με την έκκριση της ορμόνης προλακτίνης, η οποία απελευθερώνεται όταν το μωρό θηλάζει.

05. Στον θηλασμό δεν έχει σημασία το μέγεθος

Μια σύμβουλος θηλασμού εξηγεί στο iVillage: «Τα μεγαλύτερα στήθη έχουν υψηλότερο ποσοστό λιπώδη ιστού, σε σύγκριση με τα μικρά, αλλά αυτό δεν έχει καμία επίδραση στην ποσότητα του γάλακτος που είναι σε θέση να παράγουν. Αν και οι γυναίκες με μικρό στήθος ανησυχούν ότι δεν θα μπορούν να φροντίσουν τα μωρά τους, το πρόβλημα, κυρίως λόγω στάσης, το αντιμετωπίζουν οι γυναίκες με μεγάλο στήθος».

06. Το στήθος μεγαλώνει από μόνο του…

Σε πολλές γυναίκες το στήθος έχει μεγαλώσει κατά τη διάρκεια της προεμμηνορροϊκής φάσης, επειδή το σώμα έχει υψηλότερα επίπεδα προγεστερόνης και προλακτίνης, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του CNN. Η αύξηση του μεγέθους του στήθους είναι επίσης ένα από τα χαρακτηριστικά της εγκυμοσύνης, ενώ ορισμένοι σεξολόγοι υποστηρίζουν ότι το στήθος μπορεί να διογκωθεί έως και 25% κατά τη διάρκεια έντονης σεξουαλικής διέγερσης.

07. Το αριστερό συνήθως είναι λίγο μεγαλύτερο

Όπως επισημαίνει η συγγραφέας Jenna Pincott είναι απόλυτα φυσιολογικό για τις γυναίκες να έχουν το ένα στήθος μεγαλύτερο από το άλλο. Και περίπου στο 65% των γυναικών, είναι το αριστερό.

Κανείς δεν ξέρει γιατί το αριστερό τείνει να είναι μεγαλύτερο, αν και θεωρίες υπάρχουν πολλές: μία από αυτές λέει ότι η ανοσολογική υπερευαισθησία, η οποία είναι υψηλότερη από την αριστερή πλευρά του σώματος, επιδρά στις ορμόνες που βοηθούν στο να καθορίζεται το μέγεθος και το σχήμα του στήθους.

08. Υπάρχουν διάφοροι τύποι ρώγας

Γυναίκες και άντρες θα έχουν παρατηρήσει σίγουρα ότι η ρώγα έχει διάφορα σχήματα και μεγέθη:
Οι «κανονικές» θηλές εξέχουν κατά μερικά χιλιοστά από τη θηλαία άλω (το στρογγυλό μέρος γύρω από τη ρώγα). Αυτές μεγαλώνουν ανάλογα με το αν ερεθίζονται ή κρυώνουν. Οι επίπεδες θηλές προεξέχουν μόνο όταν διεγείρονται ή όταν οι θερμοκρασίες αλλάζουν.

Υπάρχουν επίσης οι «φουσκωμένες» θηλές και οι «ανάποδες» θηλές που είναι στραμμένες προς τα μέσα.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Mayo Clinic, το τελευταίο δεν είναι πρόβλημα, αλλά αν η ρώγα έχει στραφεί προς τα μέσα πρόσφατα, τότε η γυναίκα πρέπει να επικοινωνήσει με τον γιατρό της.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Το σεξ μας κάνει εξυπνότερους!

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες τα οφέλη του σεξ είναι πολλά: τόνωση ανοσοποιητικού συστήματος, καλύτερη λειτουργία καρδιάς, καλύτερη διάθεση. Υπάρχει όμως και άλλη μια άλλη ευεργετική...

Το ανέκδοτο: Πολυεθνική

Πιάνει κάποιος δουλειά σε μία πολυεθνική σαν μαθητευόμενος. Την πρώτη μέρα στην δουλειά σηκώνει το τηλέφωνο, παίρνει στο εσωτερικό την κουζίνα και φωνάζει: – Φέρτε μου...

Σεξ: Ποιες γυναίκες είναι άπιστες και ψάχνουν αλλού… πορτοκαλιά;

Δεν είναι μόνο οι άνδρες που απατούν τις γυναίκες, αλλά και το αντίστροφο. Έρευνες σε όλο τον κόσμο έχουν δείξει ότι υπάρχει συσχέτιση μεταξύ...

Τουρκάλα μοιράζει «εγκεφαλικά» στους Έλληνες και «ρίχνει» το διαδίκτυο με το αισθησιακό της τσιφτετέλι

Το τσιφτετέλι έχει αναχθεί σε έναν αγαπημένο χορό των Ελλήνων και αποτελεί ένα κοινό σημείο με τους Τούρκους, κάτι που αποδεικνύεται περίτρανα σε ένα...

Το ανέκδοτο: Μεταξύ φίλων

«Φίλε είμαι πολύ φοβισμένος, έλαβα ένα γράμμα από έναν άνδρα που λέειαν δεν σταματήσω να βλέπω τη γυναίκα του θα μου σπάσει τα πόδια» -«Λοιπόν...

Σεξ… γέφυρα, σεξ… κομπρέσα ή σεξ… ντεπόν;

Όπως και να το πεις, αυτό που θα μείνει στο τέλος είναι το σεξ! Είναι ο άνθρωπος αυτός, ο λεγόμενος σύντροφος «γέφυρα», που έρχεται για...

Το ανέκδοτο: Κουνούπι

Γυρνά ένα κουνουπάκι από την βόλτα του. – Πώς πέρασες; το ρωτάει η μαμά του. – Α, τέλεια! Όλοι με χειροκροτούσαν!

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
935ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

«Ξέρεις από Πρέσπα;» Η φωτογραφία τρολάρισμα στον Σταύρο Θεοδωράκη που κάνει τον γύρο του διαδικτύου

Πήρε φωτιά το διαδίκτυο μετά την απόφαση του να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών Τον...

Γιαγιά, εσύ την ξέρεις την αλήθεια…

Δεν ξέρω αν αυτό που ζούμε είναι η κορύφωση του πολέμου κατά της Ελλάδας....

Μύθοι και Αλήθειες που θα έπρεπε να ξέρεις … για το πέος !

Μεγάλος λόγος γίνεται κατά καιρούς για το πέος. Πολλά είναι μύθοι και άλλα αλήθειες. Ερευνητές...

Ξέρεις πόση ακτινοβολία έχει το σπίτι σου;

Δες πως μπορεί να περιορίσεις την έκθεση σου σε ακτινοβολία και να προστατέψεις εσένα...

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή