9 σκέψεις που κάνει ένας άντρας όταν μαθαίνει ότι είσαι single

65

«Τι ακριβώς θέλετε να πείτε;», «Τι μπορεί να σκέφτεται δηλαδή ένας άντρας όταν μαθαίνει ότι είσαι single;», «Μήπως τον νοιάζει κανέναν τι είσαι;». Να μερικές σκέψεις που σε κόβω ότι μπορεί να έκανες μόλις διάβασες τον τίτλο του άρθρου (μη νομίζεις. Κι εγώ τα ίδια. Κανείς δεν φλερτάρει πια και τέτοια).

Ωστόσο τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως νομίζουμε. Κι ο αγαπημένος Frank Kobola του αμερικανικού Cosmopolitan είναι εδώ για να διαλύσει την δυσπιστία μας αποδεικνύοντας μας ότι τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. «Εσύ έχεις κάποιον αυτή την περίοδο;», θα σε ρωτήσει ο -πιθανότατα- ενδιαφερόμενος. Με το που απαντήσεις «όχι, είμαι μόνη μου», συμβαίνουν τα εξής:

1. Αλλάζει εντελώς η οπτική του για σένα

Υπάρχει καθοριστική διαφορά στο να μιλάς σε μία δεσμευμένη γυναίκα και σε μία single. Βλέπεις, ένας άντρας, συνήθως, ξεκινάει με το σενάριο ότι έχεις σχέση. Αφού μάθει ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, είναι σαν να ενεργοποιείται η πρωτόγονη πλευρά του η οποία, στα μάτια του, σε κάνει να φαίνεσαι σαν πιθανή σύντροφο. Κι όλο αυτό είναι ένα ένστικτο που -όσο και να θέλει- δεν μπορεί να αγνοήσει.

2. «Το ότι είναι single το είπε έτσι ή ενδιαφέρεται για μένα»;

Να μία σκέψη που θα τον απασχολήσει για τα επόμενα 2 λεπτά ώστε να αποφασίσει αν πρέπει να μπει σε διάθεση φλερτ ή όχι.

3. «Άρα μπορώ να τη φλερτάρω ελεύθερα».

Διαβάστε επίσης:  Ευαγγελισμός της Θεοτόκου: Γιατί εορτάζεται την 25η Μαρτίου

Πράγμα που μπορεί να μην έχει πάντα καλή κατάληξη (για σένα) αφού μπορεί να τον μεταμορφώσει ή σε έναν ανυπόφορο, επιδειξιομανή φαφλατά ή σε κάποιον που πετάει άθλιες (και συνήθως απαρχαιωμένες) ατάκες φλερτ ή και στα δύο μαζί.

4. «Κρατήσου και ΜΗΝ τη ρωτήσεις την κλασική ατάκα:

΄΄Πως γίνεται ένα κορίτσι σαν εσένα να είναι μόνη της»;

Γιατί ξέρει ότι είναι μία -συνήθως αποτυχημένη- προσπάθεια να σου κάνει ένα κοπλιμέντο και μία εξαιρετικά άβολη ερώτηση για εσένα.

5. «Άρα οι πιθανότητες να κάνουμε σεξ αυξάνονται».

«Αλλά ας το πάω πιο αργά για να μην την τρομάξω».

6. Λες να είναι single επειδή χώρισε πρόσφατα;

«Κι αν χώρισε με κλάματα και τσακωμούς;» Κανείς δεν θέλει να ο -άτυχος- επόμενος μετά από μία θυελλώδη σχέση.

7. «Τι εννοεί όταν λέει single»;

Μήπως, παράλληλα, μιλάει με κάποιον στο Facebook ή ψιλοβγαίνει; Χρμμ.. Κι αν ναι, εγώ πως θα το ξέρω; Αλλά κυρίως πως θα ξέρω ότι, αν προχωρήσει όλο αυτό μεταξύ μας, εκείνη θα πάψει να μιλάει με οποιονδήποτε άλλο;

8. «Ας περιμένω λίγο γιατί αν της ζητήσω να βγούμε κατευθείαν, θα φανώ απελπισμένος».

«Ας μην κάνω επιπόλαιες κινήσεις. Τρία λεπτά καλά είναι;»

9. «Μόλις συνειδητοποιησα ότι δεν έχω ακούσει ούτε μία λέξη απ’ όσα έχει πει από την στιγμή που έμαθα ότι είναι μόνη της»

«Τι. Βλάκας. Θα της ζητήσω να βγούμε οι δυο μας».