Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
23 C
Athens

ΑΕΛ-AEK 1-2

Μετά την «γκέλα» απέναντι στον Ηρακλή και τη βαριά ήττα στο ντέρμπι, η ΑΕΚ πήγε στην Λάρισα με την υποχρέωση να… σταθεί στο ύψος της. Ο Βαγγέλης Πλατέλλας, που βρέθηκε για πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα, δεν φημίζεται γι’ αυτό, όμως έχει άλλες χάρες, όπως το «φαρμακερό» αριστερό του πόδι, με το οποίο έστειλε δύο φορές τη μπάλα στα δίχτυα και χάρη σε αυτά τα γκολ η Ένωση κατάφερε να κάνει μια σημαντική… απόδραση από τον Κάμπο.
Οι Κιτρινόμαυροι προηγήθηκαν πολύ νωρίς στο ματς, πέτυχαν και δεύτερο γκολ, όμως επέτρεψαν στη Λάρισα να μπει πολύ γρήγορα ξανά στο παιχνίδι (με τέρμα του Ναζλίδη). Με την έναρξη του δεύτερου μέρους δεν εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες που είχαν για να τελειώσουν το ματς και τελικά έζησαν για ένα θρίλερ στα τελευταία λεπτά, μετά την αποβολή του Γκάλο στο 73΄’, καταφέρνοντας ωστόσο να πάρουν τους τρεις πολύτιμους βαθμούς της νίκης.
Γκολ με το «καλησπέρα»

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, έδειξε εξ αρχής ότι ήθελε να εκμεταλλευτεί τον χώρο που της έδωσε η Λάρισα και κατάφερε να προηγηθεί πριν καν συμπληρωθεί το τέταρτο λεπτό της αναμέτρησης. Έπειτα από λάθος στη μεσαία γραμμή, η μπάλα έφτασε στον Πλατέλλα, ο οποίος με ένα πολύ ωραίο σουτ από δεξιά έξω από την περιοχή, κατάφερε να την στείλει στην απέναντι γωνία του Καβουσάκη, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του (1-0).

Το γρήγορο γκολ… αντέστρεψε τα πράγματα. Στα επόμενα λεπτά ήταν η ΑΕΚ αυτή που άφησε χώρο στους γηπεδούχους, που προσπάθησαν να πιέσουν. Και είχαν μια πολύ καλή στιγμή στο 10′, όταν έπειτα από εκτέλεση φάουλ, ο Ναζλίδης πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της περιοχής, όμως ο Ανέστης «πετάχτηκε» στο δεξιό του παράθυρο για να αποκρούσει εντυπωσιακά.

Πριν συμπληρωθεί το 20′, ο Ανασταδιάδης αποφάσισε να αλλάξει διάταξη από 3-4-2-1 σε 4-4-2, με τους Ναζλίδη και Αβραάμ στην επίθεση. Με την ΑΕΚ να ανακτά προσωρινά την κατοχή, η επόμενη επικίνδυνη φάση ήταν και πάλι για την ΑΕΛ, καθώς στο 25′ έγινε ένα γέμισμα προς την περιοχή της Ένωσης από εκτέλεση φάουλ και ο Ανέστης έκανε αναποτελεσματική έξοδο. Ωστόσο, ο Χριστοδουλόπουλος κατάφερε τελικά να διώξει.

Γκολ, απάντηση, δοκάρι!

Τρία λεπτά αργότερα, ο Ντοντό βρέθηκε μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ από αριστερά, έκανε ένα διαγώνιο πλασέ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Κι ενώ η ΑΕΛ έδειχνε να αρχίζει να πιστεύει στην ισοφάριση, η Ένωση ήταν αυτή που έφτασε -ξανά- στο γκολ. Στο 30′, έπειτα από ένα γύρισμα του Χριστοδουλόπουλου, ο Κόντορ προσπάθησε να διώξει, η μπάλα κόντραρε, έφτασε στον Πατέλλα κι αυτός με πλασέ μέσα από την περιοχή έκανε το 2-0.

Όμως, σε αυτό το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να βρουν γρήγορη απάντηση. Στο 33′ έγινε μια βαθιά μπαλιά μέσα στην περιοχή της Ένωσης, ο Ντοντό πήρε την κεφαλιά – πάσα, ο Ναζλίδης μπήκε… σφήνα ανάμεσα σε Τσιγκρίνσκι – Γιόχανσον (εκμεταλλευόμενος και ότι ο Ανέστης δεν βρήκε έγκαιρα να καθαρίσει τη φάση) και με πλασέ μείωσε σε 2-1.

Στο 38′ η ΑΕΚ έφτασε μια ανάσα και από τρίτο γκολ, όταν ο Μάνταλος έκανε μια σέντρα από αριστερά, ο Αραβίδης διεκδίκησε την κεφαλιά με τον Φάργκας, ο αμυντικός της ΑΕΛ βρήκε τη μπάλα και στη συνέχεια αυτή σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι! Ακολούθησε ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία για την Ένωση στο 42′. Ο Χριστοδουλόπουλος έκανε σέντρα, ο Γιόχανσον πήρε κεφαλιά και η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τον Αβραάμ να κάνει στην εκπνοή ένα δυνατό σουτ, που έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ.

Τριπλή ευκαιρία για ΑΕΚ!

Με την έναρξη της επανάληψης η ΑΕΚ έχασε σπουδαία ευκαιρία να… μπει πάλι με γρήγορο γκολ, σε μια φάση διαρκείας. Στο 47′ ο Μπακασέτας έκανε ένα δυνατό σουτ, η μπάλα βρήκε στον Φάρκας, ακολούθησε νέο σουτ του Μάνταλου, απόκρουση του Καβουράκη και ο Αραβίδης σε τρίτο χρόνο πλάσαρε από κοντά άουτ!

Πριν συμπληρωθεί η μια ώρα αγώνα, ο Αναστασιάδης άλλαξε για τέταρτη φορά διάταξη στο ματς (είχε… επιστρατεύσει και το 4-3-3), γυρίζοντας την σε 4-2-3-1. Στο 59′ ο Αναστασόπουλος προσπάθησε να απειλήσει με ένα σουτ τον Ανέστη, όμως έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ. Δύο λεπτά αργότερα ο Πλατέλλας πήγε να πετύχει και τρίτο γκολ, όταν ο Καβουσάκης βγήκε πολύ από την εστία του και ο άσος της ΑΕΚ έψαξε ένα μακρινό πλασέ που πέρασε άουτ.

Στο 63′ ο Μάνταλος εκτέλεσε ωραία ένα φάουλ, ο Κολοβέτσιος πήρε την κεφαλιά, η μπάλα πήγε στο δοκάρι, αλλά η φάση σταμάτησε σωστά για οφσάιντ. Στο 68′ ο Κετσπάγια θέλησε να… κουμπώσει την διάταξη της Λάρισας και γύρισε κι εκείνος τον σχηματισμό της ομάδας του σε 4-2-3-1, βάζοντας στο ματς τον Λαμπρόπουλο για να παίξει ως δεύτερος αμυντικός χαφ δίπλα στον Γιόχανσον.

Αλλαγή των ισορροπιών…

Στο 71′ ο Ουρτάδο έκανε μια ωραία σέντρα από αριστερά, ο Ντέλεσιτς πήρε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ. Δύο λεπτά αργότερα άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες στο παιχνίδι, καθώς ο Κομίνης εξάντλησε την αυστηρότητά του δείχνοντας δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Γκάλο για μαρκάρισμα πάνω στον Ναζλίδη.

Η ΑΕΛ εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που της δόθηκε και άρχισε να ασκεί μεγάλη πίεση στην ΑΕΚ, χάνοντας μάλιστα στο 80′ μια σημαντικότατη φάση, καθώς ο Ουρτάδο έπιασε έναν… κεραυνό έξω από την περιοχή, με τον Ανέστη να κάνει τεράστια επέμβαση. Στο 84′, ο Ουρτάδο βρέθηκε αυτή τη φορά μέσα στην περιοχή, όμως το πλασέ του ήταν άψυχο και μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της Ένωσης.

Δύο λεπτά αργότερα ο Ντέλετιτς μπήκε στην περιοχή, γύρισε στον Αβραάμ, όμως το πλασέ του ήταν κακό, στέλνοντας τη μπάλα ψηλά. Αυτή ήταν και η τελευταία μεγάλη στιγμή των γηπεδούχων, με την ΑΕΚ να αντέχει μέχρι τέλους και να φεύγει από τη Λάρισα με το πολύτιμο «διπλό»…

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λάρισα (Άγγελος Ανασταδιάδης): Καβουσάκης, Ρέντζας, Γιοβάνοβιτς, Φάρκας, Κόντορ, Αναστασόπουλος (63′ Ουρτάδο), Φατιόν (56′ Ντέλεσιτς), Γκόλιας, Ντοντό, Αβραάμ, Ναζλίδης.

ΑΕΚ (Τιμούρ Κετσπάγια): Ανέστης, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Γιόχανσον, Μάνταλος, Μπακασέτας, Χριστοδουλόπουλος (52′ Αλμέιδα), Πλατέλλας (68′ Λαμπρόπουλος), Αραβίδης (87′ Μπακάκης)

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Εθνικός Ύμνος και η ελληνική σημαία σε όλα τα γήπεδα στον γ’ γύρο

Σε αλλαγές στη διαδικασία έναρξης των αγώνων προχωράει ο ΕΣΑΚΕ, καθώς σε όλα τα γήπεδα από τη β’ φάση του πρωταθλήματος θα υπάρχει έντονα...

Ένα λάθος του Πογέτ απέναντι στη Γεωργία που έβγαλε μάτι στα πέναλτι

Μύριζε από χιλιόμετρα πως εκεί θα γίνει η στραβη… Στις ήττες, το πιο εύκολο πράγμα που μπορείς να κάνεις, είναι να βρεις τα λάθη. Ειδικά...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 27/3/24

Το ματς της Euroleague ανάμεσα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και την Βαλένθια ξεχωρίζει από το πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων, σήμερα Αναλυτικά όλες οι αθλητικές μεταδόσεις 21:00...

Μας απέκλεισε στα πέναλτι η Γεωργία: 10 χρόνια μακριά από τις μεγάλες διοργανώσεις η...

Την πρόκρισή της στα τελικά του EURO 2024 για πρώτη φορά στην ιστορία της εξασφάλισε η Γεωργία που επικράτησε με σκορ 4-2 στα πέναλτι...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 26/3/24

Ο τελικός των πλέι οφ για την πρόκριση στο Euro 2024 ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γεωργία στην Τιφλίδα ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις...

Εθνική: Πετάει πάνοπλη για Τιφλίδα

Η Εθνική Ελλάδος ολοκλήρωσε την προετοιμασία της και το μεσημέρι της Κυριακής (24/3) αναχωρεί για τη Γεωργία. Έχοντας ολοκληρώσει την προετοιμασία της επί ελληνικού εδάφους...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 24/3/24

To ματς της Basket League, η δράση σε Formula 1 και Moto GP και η έναρξη των πλέι οφ της Super League 2 ξεχωρίζουν...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Δείτε την… ελληνική έρημος που γυρίστηκε η ταινία «Μια Ελληνίδα στο χαρέμι» με τη Ρένα Βλαχοπούλου (BINTEO)

Μια έρημος που θυμίζει σκηνικό από άλλα εξωτικά μέρη, υπάρχει και στην Ελλάδα. Πρόκειται για...

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μεταβεί στις ΗΠΑ για την εορτή της 25ης Μαρτίου

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μεταβεί τελικά στην Ουάσιγκτον για την καθιερωμένη εορτή της 25ης Μαρτίου στον...

Φορολογικές υποχρεώσεις: Διευκρινίσεις από φοροτεχνικό για ΕΝΦΙΑ, πληρωμές

Τις υποχρεώσεις των φορολογουμένων που αφορούν τον ΕΝΦΙΑ και τις φορολογικές δηλώσεις, υπενθύμισε στο...

Αύριο η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό – Επικρατέστερο σενάριο τα 830 ευρώ μεικτά

O υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών...