Αεροπορική τραγωδία στην Ρωσία: Κρατική τράπεζα διαγράφει τα χρέη των 71 θυμάτων

48

Το αεροσκάφος Αντόνοφ (AN-148) των Saratov Airlines, που πραγματοποιούσε πτήση από την Μόσχα στην πόλη Ορσκ, συνετρίβη την Κυριακή το μεσημέρι λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του παρασύροντας στον θάνατο τους 65 επιβάτες του και τα 6 μέλη του πληρώματος.

Μετά την αεροπορική τραγωδία που συγκλόνισε τη Ρωσία η κρατική τράπεζα Sberbank ανακοίνωσε πως θα διαγράψει τα χρέη των θυμάτων που ήταν πελάτες της. Αν και ακόμα δεν έχει υπολογιστεί με ακρίβεια ο αριθμός των πελατών της τράπεζας που επέβαιναν στην μοιραία πτήση η σχετική ανακοίνωση της Sberbank κάνει λόγο για 25 περίπου άτομα.

«Λάβαμε την απόφαση να διευθετήσουμε τα χρέη όσων σκοτώθηκαν στην αεροπορική τραγωδία», αναφέρει η ανακοίνωση. Δεν είναι η πρώτη φορά που η κρατική ρωσική τράπεζα προχωρά σε αυτή την ενέργεια. Στις 26 Δεκεμβρίου του 2016, όταν συνετρίβη στη Μαύρη Θάλασσα ένα αεροσκάφος της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας τύπου Τουπόλεφ (ΤU-154), που μετέφερε 92 άτομα από την Μόσχα στην Λαττάκεια της Συρίας, μέσω Σότσι, η τράπεζα είχε διαγράψει τα χρέη όλων των θυμάτων.

Διαβάστε επίσης:  Η αεροπορική τραγωδία και ο Άγιος Πορφύριος

Στη μοιραία πτήση του Τουπόλεφ επέβαιναν 64 μέλη της διάσημης στρατιωτικής χορωδίας Αλεξάντροφ, 8 στρατιωτικοί, 9 δημοσιογράφοι, 2 δημόσιοι υπάλληλοι και ένα μέλος ΜΚΟ. Τα τραγικά θύματα ταξίδευαν στην Συρία για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα με τα στρατεύματα που επιχειρούσαν στην χώρα.